Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz DarthSun #106824 üzenetére

Most már kezded érteni, miért javasol mindenki Linux Mintet a nagyon nokedli szinten nekifogóknak! :D Mégis Debiant akartál, egyébként ha azzal megkűzdesz az elején, utána már jöhet az özönvíz, főleg az apt csomagkezelő vonalon, de a többin is.

Én azért javasoltam, hogy ugorj csak neki Debiannak, mert kicsit hasonló volt az elején nálam is nulla percesen szinte, mondjuk 10+ éve ATI VGA kártyával azért érdekesebb volt, főleg úgy, hogy a Debian a fizikai netkártyát sem ismerte fel. Pár nap eltelt míg konyhaangollal Win7-re visszamenve kiókumuláltam, hogy az adott hálókártya illesztőjét rá kell tenni egy kislemezre és a Debian install helper egy ponton majd megáll és akkor kell neki beadni a kislemezt és onnan telepíti a drivert.

Az akkori install helper még ma is működik a Calamares mellett, ha nem live-ból indítod a telepítést, hanem direktben. No mondjuk ebben az install helperben nem sok userbarátság van, az tény. Elég sok opció van és ha a mostani telepítésnél legalább félórát nem fejvakatrál, hogy itt most mit is pipáljak be, mit nem, akkor alapból bakfitty. :D Talán a DE választásnál sem elég bepipálni a kívánt asztali felületet, hanem még valami Debian alaprendszer nevűt is ki kell választani. Amúgy egész logikus és gyakorlatilag egyszerű is végigmenni ezeken az oldalakon install folyamatában, persze rá kell érezni a Debian lelkivilágára. (nekem gyanús, hogy az alaprendszert nem raktad fel, csak a DE-t)

A Linux Mint telepítése kb nagyanyám szintű, szóval ha unalmasnak fogod tartani, rakj fel mellé egy Trixie-t és az tanítani fog szépen, mindenre, amit homeuser szinten érdemes tudni, hogynetudjanak eladni. ;]

No de mi van akkor a KDE felülettel? Ha szereted a kihívásokat, felrakhatod a plasma-t a Cinnamonra...de ne számíts elsőre semmi jóra! :N Viszont ha sikerül, a Cinnaplasma a legtutibb hibrid DE lesz!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés