Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz IstvánLászló #104602 üzenetére

bocs de nem és megint csak nem.

Hány 100millió teljesen tudatlan használ okostelefont?
    ami egy linux-származék.

Kell hozzá pilótavizsga? Kell terminál? Kell aggódni a frissítések miatt? Kell tanulni? Szőke plázacica sudoval hozzáadja a FB ppa-t, telepíti a Facebook appot, utána chmoddal megadja az engedélyeket...? Életszerű nem?

Nem . 100x is nem.

ASZTALI disztrónál elfogadhatatlannak tartanám a folyamatos szögelést.
    Minden másnál igen, tanuljunk. Tanuljunk router firmwaret cserélni, tanuljunk házi szervert konfigolni, ssh-t, stb.

De egy kimondottan széles tömegeknek készült desktopnál ezek nekem elfogadhatatlanok.
    Mégha a felhasználó további kényelme és hülyítése is a feladat.
    Ha viszont ez nem megy akkor zárjon be a bolt,
    R.I.P linux-desktop, élt x évet, béke poraira. A sok hülye menjen Winre, a programozók, biztonságtechnikai szakemberek, szerverüzemeltetők stb. meg békésen élvezhetik a megszokott cli-s megoldásokat a sok tudatlan desktopos zavaró userek nélkül.

Szerencsére desktop vonalon már nagyon jó a butafelhozatal. Pl. Mint de az Ubuntum is 7. éve teszi a dolgát.
    Már csak direkt piszkálgatom ha valami fejlövésem támad de évekkel ezelőtt beállt nekem tetszőre, elfogadtam a hiányosságait, automata frissítés szuper, a Snap nem napra hanem percrekész szoftvereket biztosít, atomstabil, más mi kell?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés