Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

Próbálok megismerkedni a Fedora 41 + KDE Plasma párossal, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel :-(

A codec telepítés az edigi leírások szerint nem jött még össze, a legegyszerűbb videókkal is gondom van: pl. a Samsung telefonommal készített videókat sem a Dragon, sem a VLC nem játssza le, pedig ezt-azt már telepítettem - de egyelőre tényleg kezdő üzemmódban nyomom, internetes és itteni leírásokból copy-paste, és valami hibaüzenet mindig van. Pl. már nem úgy kell használni bizonyos parancsokat - kapcsolókat - akármiket, de egyelőre nem volt erőm kinyomozni, hogy akkor mit hogyan?

De éppen volt kéznél egy nem használt HP gépem (i3-8100, 8GB memória, nvme SSD) , dobtam rá egy Debian 12 rendszert + Plasma Desktop, na, ott legalább a videók kapásból működnek, a h.265 4k mkv fájlok is :-)

Viszont van két dolog, ami nagyon idegesít, és ez mindkét rendszeren ugyanúgy ott van:

- Az ablakok kerete néha villog, amikor mozgatom az egeret, valahogy így. Két gép, Fedora-Debian, ugyanúgy...
    - A Dolphin-ban a könyvtárak és fájlok úgy listázódnak, ahogy (szerintem) kell: először a könyvtárak, aztán a fájlok abc sorrendben. De ha valahol el akarom menteni valamit, akkor össze vannak keverve, tehát abc sorrendben a fájlok és a könyvtárak ömlesztve. Na ez mi?! Piszok idegesítő - persze lehet kezdeni pötyögni a keresésben, na de azért ez így erősen nem normális, és ilyet még eddig egy rendszeren sem láttam alapesetben.

Van ezekre valami ötletetek?

Új hozzászólás Aktív témák