Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz Djuree #22731 üzenetére

Szerintem régen sem volt azért olyan kicsi a közösség (persze a mostanihoz viszonyítva igen), nekem idén lesz 15 éve, hogy regisztráltam, és már én is csak a tízezerpárszázadik tag voltam - ha azt nézzük, ez a lakosság 0,1%-a, egy IT témájú fórumnál (ami ugye csak egy viszonylag szűk szegletét érdekli a lakosságnak), a 2000-es évek eleji internet penetrációval számolva ez szerintem elég nagy szám lehetett. Persze ebben biztos volt egy rakás dupla reg is (sőt, volt anno olyan tag, akinek szerintem legalább 40-50 regjét banolhatták, annyi idióta topicot nyitott), szóval a valós számokra kíváncsi lennék. Most van 713 233 regisztrált tag, ennek szerintem azért egy jelentős része inaktív lehet, igaz, ez már egy jóval nagyobb szám (meg itt is dupla-tripla-sokszoros regek is bejátszhatnak :) ).

Szerintem ennek a 3 store sikerének a kulcs a design, és a lokáció, illetve a termék, amit árulnak - design terén szerintem nagyon jó a kirakatuk, eleve belátsz az üzletbe, látod a rengeteg legót már kintről a polcokon, illetve a kirakatba is mindig jó dolgok vannak kirakva (creator expert épületek, nagy R2D2, pár egyéb nagyobb készlet más témákból). Lokáció terén pedig 3 elég forgalmas plázát választottak a város 3 különböző pontján - itt eleve sok ember megfordul, és már csak a budapesti átlagkeresetekből kiindulva is jóval nagyobb vásárlóerőt képvisel, mint a vidéki lakosság nagy része (sajnos, sokkal jobb lenne, ha kevésbé Budapest központú lenne az ország, de ez másik téma). Illetve szerintem rengeteg olyan szülő vásárolhat itt, aki megveszi 2 egyéb termék vásárlása között a gyereknek is a szülinapi/karácsonyi/egyéb alkalomra adott ajándékot, és annyira nem érdekli a téma, hogy egy kisebb-közepes készletet pár ezerrel olcsóbban meg tudna webshopból is vásárolni. A termék pedig adott, szerintem a LEGO újra a reneszánszát éli az utóbbi pár évben.
    Tényleg, annak nem nézett utána esetleg valaki, hogy az 576 Kbyte-nak hogy megy az utóbbi időben? Ugyanis, ha jól sejtem, a tulajdonosi kör ugyanaz volt régebben, vajon most is (legalábbis az Árkádban lévő store-ban egy időben még lehetett az 576-os pontgyűjtő kártyát használni)? Ott voltak üzlet bezárások, szóval videójáték eladásban lehet, hogy a konkurencia beelőzte őket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés