Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Leeco Le Pro 3

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) Danika256 válasza Xanish (#2150) üzenetére


Danika256
aktív tag

Sziasztok!

Épp akartam írni, kösz, hogy betetted! Én szerdáig tuti felteszem kitudja, lehet addig még hegeszt rajta valamit!
Amúgy is a szuper, jól belakott cuoco92 féle 28S rendszeremmel valami történt, mert hiába minden faja, egy éjszaka Wifi-vel 20%-ot tud merülni úgy, hogy az akksinak semmi baja! Most nincs időm, de szerdáig lesz, kell majd csinálnom mentéseket stb..

Ha addig valaki felteszi, legyen szíves számoljon be róla, hogy milyen, mit tud, teszt is jól jönne :) Köszi!

Ui.: Amúgy a mostani rendszeremben valami androidos rendszer folyamat eszik sokat, még nem jöttem rá mi, de szerintetek mit érdemes letiltani, ami esetleg szóba jöhet?? Hogy lehetne ezt kideríteni? Lehet csinálnék róla egy full mentést, ha meg tudnám oldani..

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#2152) Danika256


Danika256
aktív tag

Ha meg már úgy is beírtam, had hívjam fel a figyelmeteket a [Nitrogen OS projectre]! 9-es alapokon készül a vasakra, még kezdeti stádiumban van, de szerintem egy próbát mindenképpen meg fog érni! Én még Oneplus One-on használtam, brutál jó, pörgős rendszer volt, sok funkcióval!!

[ Szerkesztve ]

(#2153) Xanish válasza Danika256 (#2152) üzenetére


Xanish
kezdő

Nitrogen os pie: Sajnos még mindig nem oldották meg ,hogy ne forrjon fel a telefon töltés közben vagy játék közben.
Lineage 16:még van egy két bug ami miatt mindenapos hazsnálatra ez sem alkalmas.
Omni rom pie:hivásoknál kicsit döcög még,wifi hol jó hol nem stb. ezt sem ajánlom minden napos használatra.

Friss romok közül a Bootleggers rom ami jó és természetesen a hetente frissülő már oktőberi biztonsági csomaggal rendelkező AICP 13.1.

(#2154) paolinho válasza Xanish (#2150) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen az infót, ezzel jól fel is adtad a leckét! :)
Jelenleg a Bootleggers fut a telómon, nagy megelégedésemre, na de egy "official" EUI 6-ot nem lehet kipróbálatlanul hagyni. :N Végül is mégis csak ez a hivatalos. :)

Ígéretesek lesznek a Pie romok is, de szerintem még gyerek cipőben járnak. Nem kiforrott egyik sem. A helyzet az, hogy a környezetemben még senki nem használja (más típusú készüléken sem), így vélemény közelben sem vagyok vele kapcsolatban. Én egyelőre várok még a telepítésével.

Sajnos ma biztos nem lesz rá időm, de a héten neki fogok esni az EUI 6-nak, ha esetleg korábban tesztelné valaki, én is kíváncsian várom a vele kapcsolatos tapasztalatokat.

(#2155) Xanish


Xanish
kezdő

Na én felraktam a legújabb 30s official romot christől.Hát mit mondjak nincs vele semmi gond.Sokkal gördülékenyebb és stabilabb mint a 8.1-es romok.Hiába a BS kernel hiába a tuning az ilyen biztonsági csomag egyszerűen az EUI amit nyújt ehhez a telefonhoz legyőzhetetlen.Az új face unlock funkció a gyönyörű új boot animáció a szép elrendezett új menü hát valami elképesztő.Dolby,magisk,viper ezek alapból vannak rajta.Minden olyan funkció ami benne van vagy csak ebben a romban van benne vagy az új romokba is ,de sokkal átláthatóbb.Az aksi üzemidejéről hááát ne is beszéljünk inkább,mert tarol .Bootleggers rommal olyan 28 órát bírtam ki és akkor már rohannom kellett a konnektorhoz.Itt 24 óra után még simán 55%on van az aksi és úgy ,hogy már nekem megjelenés óta megvan a telefonom és hát már az aksi sem a régi.
Hát egy mondatba leírom a lényeget:Antutuba ,stabilitásba ,funkcionalitásba és minden egyébbe tarol ez a rom.
Miui 10-es imádom ,viszont ott is vannak azért zavaró kisebb hibák amikkel lehet együt élni ,de minek ha egyszer itt van egy ilyen összeszedett rom.

Számomra a top rom lista:
andoid 6.0:
eui 30s
Most ezt használom és hát nagyon !!!!top1!!!!! érzést ad attól függetlenül ,hogy igen ez csak 6-os andoid ,de brutál jól néz ki.Többt fentebb leírtam.
miui8
Egy kicsit elavult rom viszont miui és szintén működik minden szuperül egy két halott szolgáltatástól eltekintve.Nougaton alapló miui9-et ajánlom(lentebb).
Andoid 7.0
miui9
Rengeteg miui-t teszteltem szinte az összeset ,az elmúlt hónapokban erre feküdtem rá és ez lett a győztes.Sajnos a magyar nyelvről le kell mondani viszont hát nem semmi romot kapunk cserébe.
Hibát nem találtam és igen a kihangosítás is működik az nfc ,a volte és az összes miui szolgáltatás ,mint egy xiaomi telefont fognánk.Amit az EUI nem fog sose nyújtani az a hang minőség és hangosság.Nagyon jó a hangminőség amit nyújt!!!! top2!!!!!.
Android 8:Mind a két rom döntetlen a top3-ban mind a két oreo romnak megvannak az előnyei erősségei,ami egyikben van másikban nincs.
AICP 13.1
BOOTLEGGERS
Számomra a Bootleggers rom blackscreen kernellel ársulva egész jó nkem nagyon bejött.Viszont az AICP-t stabilabbnak éreztem és mindig frissül.Viszont mind a két rom maximálisan ajánlott oreok közül ők a legjobbak.
Andoid 9:
Nitrogen -OS
Hűt ez a rom brutál szimpatikus és egyébként elég fluid és nem vettem ézre durva laggokat.Viszont az NFC hol működöt hol nem sajnos,volt úgy ,hogy döntött egyet és elkezdet a telefonom izzani a zsebembe.Hát nagyon nagyon jó úton halad a pie féle romok viszont még egy fél év kell nekik mire azt lehet mondani mint a két oreo romra.

Na köszi a figyelmet srácok =)

(#2156) Devmoon


Devmoon
újonc

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok.Van nekem egy x722-es készülékem lassan egy éve. Gearbesten rendelt(0.20s rom android 6-tal),semmit nem csináltam vele tehát még a GB-s rom vannak rajta.Dobozból ki Sim berak,használ. Nekem eddig teljesen jól működött.Viszont most nyaralás után államhatárt átlépve az akkumulátor teljesítménye 1/3-ra esett vissza(gyakorlatilag 1 nap nem aktív használattól lemerül se BT se Wiffi csak adathasználat van bekapcsolva).egy északa alatt 20-22% merül :F ."Factory reset" sem segített.Ráadásul észrevettem hogy random kikapcsolgat( eddig 3x)és kb 3-5percig nem reagál semmire utána bekapcsolható és mükszik. Külföldön sokat lógtam wifin(igaz nem nyílt hálózaton) itthon mobilnetet használok állt. Lehet benyeltem valami vírust?Vagy maga az aksi szált el és nézek más készülék után.Esetleg itt Szombathely közelében olyan ember tudtok e aki foglakozik ezeknek a romoknak a telepítéséhez mert ez nekem magas így leírás alapján nem mertem nekiállni. Segítséget előre is köszönöm.

(#2157) Xanish válasza Devmoon (#2156) üzenetére


Xanish
kezdő

Szia! Zalaszentgróti vagyok nagyon szívesen segítek neked ha szeretnéd :). Írj rám privátba ha érdekel és mindent megbeszélünk.

(#2158) Danika256 válasza Xanish (#2155) üzenetére


Danika256
aktív tag

Szia!
Nagyon köszönjük a részletes beszámolót! :R
Akkor amint lesz egy kis időm és lementettem mindent amit kell, már megy is fel az új EUI!
Én amúgy imádom!! Ez a kezelő felület valami eszméletlen bejövős a kezdetek óta! Egyébként nem tudtok módot arra, hogy ezt újabb ROM-okra is rá lehessen húzni valami launcherrel?? Bár talán mindig lesz majd EUI-ból is újabb..

Remélem rendbe fog jönni vele a merülési problémám is..Nagyon biztató amit írtál az akksival kapcsolatban!
Írtad az antutu-t, neked mennyit dobott?? :)
Meg még amin megakadt a figyelmem, hogy a MIUI 9-ben tényleg annyival jobb, vagy egyáltalán tényleg jobb a hangzás?? EUI-ban bekapcsolt, beállított Dolbyval is igen király, a fülesről ne is beszéljünk! Lehet ezt még fokozni ezzel a vassal?? ;]

(#2159) Xanish válasza Danika256 (#2158) üzenetére


Xanish
kezdő

Antutu:
100% aksival hűvös cpu val 174300 pont. Másodikra már 98% volt au aksi és nyilván melegebb lett a masina így már "csak" 168ezer lett az eredmény. Folyamatos antutuval és stressz teszt után a 155 ezer pontot minimum hozta ami számomra nagyon bejövős. Az oreo a stressz teszt után már nem bírta megütni a 150 ezret olyan meleg volt(nyilván le kellett folytani a teljesítményt) .

A miui 9 a két hangszórót tudja atomra szóltatni a fülesnél különbséget nem érzékeltem, de a max hangerő a miuinál hangosabb.Szabadtéren a telefont szóltatni abszolút a miui a nyertes VISZONT nyilván nem csak ezen múlik a választás. Egyenlőre most eui 30s lesz egy ideig.

[ Szerkesztve ]

(#2160) Danika256 válasza Xanish (#2159) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszi! Akkor tényleg szépen nőtt a teljesítmény is a 30S-el!5k különbség azért már észrevehető!Ma délelőtt rakom is fel! ;] Néha szoktam játszogatni, ezzel minden maxon elmegy még, sőt még 150k is elég mindenre és ez szerintem egy évig még minimum így is lesz! :DDD
Elvileg ki lehetne kapcsolni a hőmérséklet szabalyzást, de végül is tökmindegy : :B
Már várom, hogy próbálgathassam és remélem a túlzott merülésem is megoldódik majd!

(#2161) LantosBerry8 válasza Xanish (#2150) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Szia!
X722 -re raknám fel, jelenleg AOSIP féle 8.1 droid van rajta....
Mi a menete, hogy tökéletesen, hiba nélkül felmenjen és fusson a rendszer? (Korábban jártam úgy, hogy folyamatos bootloop lett a váltás vége, így ment vissza az AOSIP...)
Illetve hogyan tudom azt elérni, hogy számomra fontos alkalmazások teljes tartalma hiba nélkül meglegyen az új rendszeren is? (Viber üzenetek)

(#2162) paolinho válasza LantosBerry8 (#2161) üzenetére


paolinho
őstag

Szerintem a Viber már tudja alkalmazásból menteni az előzmény adatokat, viszont amelyek erre nem képesek, azoknál a Titanium Backup lehet a megoldás. Természetesen ehhez root-ra van szükség.
Ami a telepítést illeti, én egy korábbi zűr miatt azzal kezdek mindíg, hogy elfelejtetem az ujjlenyomatot, és a pin-t.
Ezután ha nem az lenne fent, akkor downgrade-elni a TWRP a Xanish által javasoltra, majd Wipe (én Format Datá-t is csinálok ilyenkor) aztán pendrive-ról mehet fel a rom szintén TWRP-ből. Nem lehet gond így.

(#2163) LantosBerry8 válasza paolinho (#2162) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Köszi! Valamelyik nap nekileselkedem a dolognak :)

(#2164) Sinkó válasza paolinho (#2162) üzenetére


Sinkó
tag

Twrp-ben teljes backup nem jó?

(#2165) paolinho válasza Sinkó (#2164) üzenetére


paolinho
őstag

Általában mindenhol ajánlottként javasolják a BACKUP-ot baj esetére, és ezt az ötletet én is támogatom, de velem már nagyon sokszor előfordult, hogy a visszaállítást követően nem egy tökéletes rendszert kaptam vissza. Szóval nekem is van rendszer mentésem tarcsiba, de most már nem annyira foglalkozom ezzel, inkább bíbelődöm egy keveset a romolást követően egy új tiszta rendszer felépítésével.
Ahol elengedhetetlennek érzem, hogy a korábbi állásai szerint kapjam vissza az aktuális app-ot, ott Titanium Backup-pal rendezem ezt. Bár bevallom nem ritka, hogy ez sem segít. A legutóbb így jártam pl. a Shazam-mel, ahol TB visszaállítás után már nem állt fel az app, így buktam a "kedvenceket" a mentésben.
Egyébként vannak olyan applikációk, ahol nem is kínlódom a korábbi állásokkal, mert egyszerűen nem tud segíteni a TB, és ilyenkor úgy is friss progi kell neki. Ilyen pl. a Waze, a Simple, az Erste MObilbank, meg még jó néhány.
Szóval, ha romolásra adjuk a fejünket, az egy-két nap finomhangolást mindenképpen jelenteni fog.

(#2166) tonyi


tonyi
tag

Sziasztok!
CrisBalGreece ROM-jában kb. hány százalékos a magyar nyelv?

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." - Ayrton Senna (Honda Civic EU8 facelift, Honda Civic FK2 facelift, Huawei P20 Pro, Huawei MediaPad M5 Lite 10, Asus K53TA, HP 15-)

(#2167) Xanish válasza tonyi (#2166) üzenetére


Xanish
kezdő

a beállításokban minden angol.Csak az alkalmazások magyarok meg egy két dolog.Sajnos a BB72 romjában volt csak magyar nyelv szinte 100%ban.

(#2168) paolinho válasza Xanish (#2167) üzenetére


paolinho
őstag

Miiii? Nem magyar???
Akkor marad a Bootleggers. :(

(#2169) Sinkó


Sinkó
tag

Probáltam bootloggersröl 30s-re "frissiteni",de encryption unsuccessed hibára futottam. Ha valaki leírná vagy belinkelné a megoldást,megköszönöm.

(#2170) paolinho válasza Sinkó (#2169) üzenetére


paolinho
őstag

Én TWRP cserével kezdeném (többet is kipróbálva akár), majd Wipe, Format Data, aztán hagy szóljon. Fel kell mennie.
Én akkor jártam így, amikor Cuoco-ról léptem Oreo-ra.

(#2171) tthom


tthom
senior tag

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan hibával ezen a telefonon (x722, gyári rom) hogy néha nem cseng ki? Fent van a hálón, hívni tudok vele, de néha jön az sms, hogy nem fogadott hívásom volt, holott itt van az asztalon mellettem, ki se jelzi. Mintha leesne a hálóról. Újraindítom, jó, aztán megint elromlik. De állítólag néha nem elérhető üzenetet is kapnak a hívók.

Thx,
Tomka

(#2172) Aucor válasza Sinkó (#2169) üzenetére


Aucor
senior tag

Szia!

All in One tool

A fenti cucc tud olyat, hogy Erase all data / Decrypt Internal Storage.

Ezt a müveletet kell megcsinálnod hogy újabb romról (8.1, 9) visszatérj régebbire, de vigyázz, ez minden adatot töröl a telefonról, szóval rom zip-et majd usb-n kell rá rakj. Fastboot módban kell rádugni a telefont (hangeröle+bekapcs), majd kiválasztani a LePro3-at, majd Erase all data / Decrypt internal storage. Van a toolban recovery flasher is, amire szükséged lesz, ugyanis azt is kell cserélned a 30s-hez (hozzá ajánlott recot megtalálod a topikjában xda-n). Ezután már menni fog a 30s.

(#2173) Sinkó válasza Aucor (#2172) üzenetére


Sinkó
tag

Köszönöm,csinálom!

(#2174) paolinho válasza Aucor (#2172) üzenetére


paolinho
őstag

Ezt a metódust még én sem használtam, viszont mentem már vissza korábban Nougat-ról is és Oreo-ról is Marshmallow-ra, és a TWRP csere megoldotta a fellépő hason problémát.
De lehet, hogy így, ahogy írtad, egyszerűbb. Majd kipróbálom én is. Köszi

(#2175) Aucor válasza paolinho (#2174) üzenetére


Aucor
senior tag

Nálam a TWRP csere nem segített, a 30s-hez ajánlott reco nem is látta a belsö tárhelyet. Ennek lehet köze volt ahhoz, hogy treble rom volt fent, nem tudom.

(#2176) Sinkó válasza Aucor (#2175) üzenetére


Sinkó
tag

Ez igy sokkal egyszerübb volt,mint twrp cserélgetéssel,ráadásul twrp-t sem kellett cserélni....köszi

(#2177) paolinho válasza Sinkó (#2176) üzenetére


paolinho
őstag

És milyen a rendszer?

(#2178) tthom válasza paolinho (#2177) üzenetére


tthom
senior tag

Sziasztok!

Stockról indultam, az előzőek alapján csináltam a tool all in one-al egy eraset, utána felraktam a CrisBalGreece-s recoveryt, abban is azért nyomtam egy format data-t, aztán OTGn keresztül felraktam az EUI30-at, eddig minden jól megy. Ugyanakkor, amikor a TWRP végzett a 1.5Gbos ROM telepítésével akkor lehetett simán rebootolni, vagy előtte wipe dalvik / cache-t nyomni. Ilyenkor szükséges a wipe? Én rányomtam, de tökre nem tudom, hogy jobb-e így, vagy mindegy. :)

Kösz előre is..

(#2179) Xanish


Xanish
kezdő

Sziasztok! Chris nem lazsál már a 7-es verziónál tart a romja =) és egyre csak szebb lesz.Adok egy kis betekintést.

(#2180) tthom válasza Xanish (#2179) üzenetére


tthom
senior tag

Sajnos nálam (x722) van egy két bug vele:

- nincs Live Wallpapers
- a data management rész nem indul el

Meg előfordult, hogy valamelyik progi összeomlott, aztán nem indult el, csak restart után. Szóval kicsit vegyes. Amúgy tényleg tök jó kitakarított stock rom lenne..

Szerk: mármint live wallpapers opció nincs. Ha direktben shortcutal elindítanám, error..

[ Szerkesztve ]

(#2181) Sinkó


Sinkó
tag

Tök jó a 30s,de hogy a zárképernyő háttérképét hol változtatom meg....vagy 2 órája keresem.

(#2182) Sinkó válasza paolinho (#2177) üzenetére


Sinkó
tag

Szinte angol az egész,de nem zavaró,mondhatni fel se tűnik,a hangja nagyon jó,veri a bootleggerst, a volte menüben be van kapcsolva,de ennek ellenére beszélgetés közben nincs net,a sebesség nem tűnik gyorsabbnak a bootleggersnél..hirtelen ennyi,be kell még lakni rendesen,kisebb anomáliákat vannak( pl. a zenpinball eddig ment,most nem kompatibilis)..akku idő bödületes...nem is értem hogy csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#2183) tthom válasza Sinkó (#2182) üzenetére


tthom
senior tag

Hát, szerintem akkuidőben csak hozza az eredetit. :)
Nekem módosítatlan 020s volt ezelőttig, de kb. ugyanannak a szintnek tűnik..
Cserébe nem hasít annyira, mint azok, amik 170e pontokat hoznak, de hétköznapra teljesen jó.

Én átcseréltem a semi clean változatra, mert kell a live wallpaper támogatás.

(#2184) Sinkó válasza tthom (#2183) üzenetére


Sinkó
tag

Oreo romokhoz képest értettem az akku időt is és a hangzást is.

[ Szerkesztve ]

(#2185) tthom válasza Sinkó (#2184) üzenetére


tthom
senior tag

Amúgy van értelme a minél magasabb Android vadászásának? Mármint ha a 6.0-án is ugyanúgy fut minden, akkor hoz valami előnyt? Tényleg nem látok erre rá, azért kérdem. Persze leszámítva, hogy az ember szeret kipróbálni többfélét.

(#2186) Sinkó válasza tthom (#2185) üzenetére


Sinkó
tag

Valami ebben jó valami abban.Oreon nagyon bejött a Googlecam portré mód,ez pl 6on el sem indul nekem.Oreon viszont a Dolby atmos borzalmas,Viper detto,akkumerüles is durvább.

[ Szerkesztve ]

(#2187) Sinkó


Sinkó
tag

A 30s faceID-ja eddig a leggyorsabb,amit eddig próbáltam.

(#2188) mazsi válasza tthom (#2185) üzenetére


mazsi
senior tag

Nézz meg egy mostani telefonon mennyire fényévekkel előrébb jár a használati érték, vagy a design. Utóbbi ízlés kérdése, de rengeteget fejlődött az android.

Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.

(#2189) LantosBerry8 válasza Xanish (#2179) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Szia!
Hol találom az updatert?

(#2190) LantosBerry8 válasza Xanish (#2179) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Illetve a Vodafone hálózaton miért nem jelez 4g -t? - ezáltal nem is csatlakozik hozzá
..

(#2191) Sinkó válasza LantosBerry8 (#2190) üzenetére


Sinkó
tag

Vodanal,neked kell beirni a mobilnet adatait,higy tudjon csatlakozni.

(#2192) LantosBerry8 válasza Sinkó (#2191) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Azeg van, de nem hajlandó LTE hálózatra csatlakozni.... Csak a HSDPA és GSM hálózatok elérhetőek....

(#2193) Danika256 válasza LantosBerry8 (#2192) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hali

Ez firmware probléma, rakd fel a 28S-ét és akkor okés lesz!

(#2194) LantosBerry8 válasza Danika256 (#2193) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Szia!

Úgy döntöttem inkább felrakom a bootleggers romot... Igazából a dolby miatt váltottam vissza aosip ről, de sajnos nekem ez nem jött be....

(#2195) LantosBerry8 válasza paolinho (#2168) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Szia! Neked a bootleggers teljesen gyári verzióban mennyire zabálja az aksit?

(#2196) paolinho válasza LantosBerry8 (#2195) üzenetére


paolinho
őstag

Pontosan nem tudom megmondani, mert elég rabszódikusan használom a telót, de intenzív nyomkodással olyan 4-5 óra körül produkál, viszont akár hogy is áll az akku %, esténként én mindíg töltőre tolom. A hétvégén esetleg letesztelhetem Neked.
Nálam ez muzsikál egyébként legjobban az Oreós csapatban.

[ Szerkesztve ]

(#2197) LantosBerry8 válasza paolinho (#2196) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Tegnap a stock kernelével használtam, elég drasztikus akku fogyasztással....
Ma reggel felraktam hozzá a blackscreen kernelt, beállítottam a kernel auditorban az ajánlott "battery saving" profilt, így egyenlőre tetszetős

(#2198) paolinho válasza LantosBerry8 (#2197) üzenetére


paolinho
őstag

Én is a BlackScreen kernellel használom.

(#2199) LantosBerry8 válasza paolinho (#2198) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Eddig nálam nagyon jól teljesít :) - remélem a PIE is ennyire jó lesz a blackskreenből :)

(#2200) LantosBerry8 válasza paolinho (#2198) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Amit még észrevettem, hogy a mobil hálózat térerőt sokkal stabilabban tartja, mint az aosip

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Leeco Le Pro 3
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.