Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mianevemvaze

csendes tag

Sziasztok!
    Új vagyok itt (azt hiszem), tetszik a topic. A magyar neten minden fórumban, ahol a diy projektor a téma, megjelenik 1-2 arc, aki zsigerből fikázni kezd, persze bőven elméleti alapon. Itt normális a helyzet, szóval ez tetszik.
    Csapos: gratula a projektorodhoz, látszik, hogy van benne munka. Én is az általad választott L1752S-SF monitort néztem ki, egyrészt mert az LG monitorok igen jó kontraszttal rendelkeznek (bár a megadott értékek nem valósak, azok ''virtuális'' kontrasztok, a 1752 1400-as, illetve manapság 1600-as kontrasztja csak látszólagos, a panel tényleges kontrasztaránya kb a fele lehet). Másrészt a Lumenlab adatbázis szerint ezzel a márkával van általában a legkevesebb ffc-issue, ami jó, mert nagyon nincs kedvem azzal tökölni. Sajnálom, hogy megszívtad a polarizációs réteggel, de remélem nem dobtad ki a panelt, a 3DLens-től lehet rendelni polárszűrőt, amivel újra működésre bírhatod. A Lumenlabon egyébként többen is cseréltek már polárszűrőt a paneleken, mivel az általános gyári szűrők nem a legkimagaslóbbak. Szóval annyira nem mágia, szerintem egy próbát megér.
    Én még csak most ismerkedek a témával, sajnos minden tudásom elméleti egyelőre, de 2-3 hete bújom a netet ezügyben elég intenzíven. Megvettem a fresneleket, és a lámpát (azt itthon, ugyanazt a tungsramot, amit te is), még a monitort hajkurászom, meg valami jóféle projekciós lencsét.
    Szerintem első nekifutásra érdemes a lehető legegyszerűbb elrendezést megépíteni, az átolvasott 30-40 plog alapján úgy látom, hogy vitán felül ezeknek a legszebb a képe.
    Csak egy példa, biztos te is láttad:
    [link]
    Ha esetleg valami fordítási gondod lenne, szívesen segítek...

hopsz, bocsi, a kép kilóg, nemtom, hogy kell átméretezve betenni.

átméretezni röptében nem lehet, linkesítettem. NG

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák