Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27201) rwin5


rwin5
őstag

Azért meglátszik, hogy egy ingatlanközvetítő képzést 60.000 Ft-ért bárki elvégezheti, olyan hirdetések vannak közvetítők által is az interneten, hogy fogom a fejem, meg a fotókat látva. 5x lefotóz egy mikrót a konyhában, és mellette 2 kép van az egész lakásról stb., ezeknek kár a 3-5% jutalékot odafizetni :DDD

Meg ugyanaz a lakás több közvetítő által ellentmondásos infókkal felrakva. :W

(#27202) Drizzt válasza Drizzt (#26938) üzenetére


Drizzt
nagyúr

[DH barometer, 2023 juliusi adatok]

I am having fun staying poor.

(#27203) Árpi001 válasza rwin5 (#27201) üzenetére


Árpi001
senior tag

És az oldalt,meg fejjel lefelé fotózott képekről nem is beszélve..

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#27204) RexpecT válasza vans? (#27198) üzenetére


RexpecT
addikt

(#27205) vans? válasza RexpecT (#27204) üzenetére


vans?
őstag

Koszi a tippeket :R

hábm bábm

(#27206) Drizzt


Drizzt
nagyúr

No, a kovetkezo ket hetben felporgetem az alberlet keresest, mert szeptember elso feleben koltozni akarok. Ha nem huzok meg magam elott ido limitet, akkor sose lepek.
Jelenleg 7 olyan hirdetest irtam ossze, amik szoba johetnek. De meg az ertesitoket azert figyelem.

I am having fun staying poor.

(#27207) rwin5 válasza Drizzt (#27206) üzenetére


rwin5
őstag

Budapesti? Mert akkor az éhezők viadala jut eszembe, iróniával :DDD kegyetlen elszálltak az árak.

(#27208) concret_hp válasza Drizzt (#27206) üzenetére


concret_hp
addikt

csúcs szezonban a legjobb ötlet :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27209) axioma válasza Drizzt (#27206) üzenetére


axioma
Topikgazda

mostanaban fogjak kihirdetni, hogy ki (nem) kapott kollegiumot, tovabbi nyomas varhato... ha eddig nem, en mar kivarnam a szeptember 2-3. hetet, amikor mar tuti minden egyetemista elhelyezkedett

(#27210) attiati válasza concret_hp (#27208) üzenetére


attiati
veterán

attól függ Drizzt hol keres és mekkorát?

hirtelen most nem látom, hogy ugyanaz lenne a célközönség és a céllakás

(#27211) rwin5 válasza axioma (#27209) üzenetére


rwin5
őstag

:K
tesómék is addig várnak legalább a lakásvásárlással, ha árban nem is de lehet alkuképesebbek lesznek, ha picit csökken az ilyen garzonokra a kereslet

(#27212) Tapsi válasza rwin5 (#27211) üzenetére


Tapsi
addikt

Szerintem garzonból szinte lehetetlen alkudni Budapesten. Már ha nincs pofátlan módon felülárazva.

(#27213) rwin5 válasza Tapsi (#27212) üzenetére


rwin5
őstag

én nézegetem helyettük, mert tesóm orvos és kb. aludni jár mostanában haza, szóval nincs ideje rá.

A legtöbb lakást amit láttam (ami vásárlásra jelölt), oda mindhez oda van írva, hogy irányár, vagy az a panelmondat, hogy "jöjjön, nézze meg és tegyen egy ajánlatot"

Amit itt a topicban is beszéltünk az 5-10%, szerintem reális, főleg ha látszik, hogy alkuképes. Családban nálunk is van hirdetve vidéken 32 millióért egy, de ha 28-at adna majd érte vki, annyiért se leszünk szomorúak.

szerk: amúgy a budapesti garzonok java része ilyen, ezekből ki nem merne alkudni? nézni is rossz :DDD

[ Szerkesztve ]

(#27214) Dorian válasza axioma (#27209) üzenetére


Dorian
félisten

Pont szeptemberben újítjuk fel az egyik kiadási-célú lakásunkat. Annyira nem bánom, mert nem kifejezetten az egyetemistákra lövünk, jobb lenne hosszútávú (dolgozó és fiatalhülyeségekből kinőtt) bérlőt találni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27215) Mercutio_ válasza Dorian (#27214) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez én vagyok, de pont 1 hete találtam albit :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#27216) j0k3r! válasza rwin5 (#27207) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Az a durva, hogy emlékeim szerint valahol nettó 300 ezer körül lehet a budapesti medián* kereset. Aztán ha mellé rakod, hogy 150 ezerért mit tudsz bérelni Budapesten, úgy hogy elmegy lakhatásra a fizetésed fele, akkor az elszomorító :(

*és akkor a mediánnal kicsit csaltam, mert valószínűleg a magasabb jövedelműek általában saját ingatlanban élnek, tehát a bérleti piacon levő keresleti oldal medián bére ennél valószínűleg alacsonyabb

some men just wanna watch the world burn...

(#27217) Drizzt válasza attiati (#27210) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Kb. mindenkinek lesz ebben valasz.

Azt mondanam, hogy a celkozonseg/cellakas reszben van atfedesben az egyetemistakkal. Meretben nekem 1 fos(nem minoseg, hanem mennyiseg! :D ) lakas kellene, 40-60nm kozott barmi szoba jon. De ez nyilvan az egyetemistaknal is jatszik. Teruletileg meg foleg Buda, lehetoleg termeszetben, jo helyi gyaloglasi lehetosegekkel, meg tomegkozlekedessel. Anyagi lehetosegekben meg nyilvan nagy kulonbseg van. De ez nem azt jelenti, hogy luxus lakast szeretnek, vagy abszolut nem erdekelne az ar. 250 ezer fole nem szeretnek menni.

Csucsszezon kapcsan: igen, csucsszezon van. De a csucsszezon ket dologbol all. Csucson a kereslet, de csucson a kinalat is. [link]
(Egyebkent ha van ujabb stat j0k3r!, szivesen vennem!)
Ezeken az abrakon az eppen elerheto kinalat latszik es az, hogy julius-oktober kozott szokott lenni egy kis csucsa. Annak ellenere is, hogy nyilvan ilyenkor kell keletkeznie a legtobb szerzodesnek is.
Persze a masik dolog ami leolvashato rola, az a folyamatos szukulese az alberleti kinalatnak. Azt, hogy ez meddig tart, nem tudom, de feltetelezem elsosorban a vasarlas tomeges ujraindulasaig.
Persze volna ket masik opciom:
- Maradni a csaladban. Anyagilag ezzel nem lehet versenyezni. De iszonyat unom az itthonrol dolgozast, sokkal tobbet akarok irodaba menni. Meg a kapcsolati halom nagy resze is Budapesten van, sokkal szelesebb szocialis eletet tudok elni ott.
- Venni lakast. Egyelore nem akarok. Legalabb azt meg akarom varni, hogy mi lesz a CSOK utan, mert CSOK es babavaro nincs nalam a kepben egyaltalan. De erdekel az is, hogy mi lesz a hitelkamatokkal. Az meg, hogy leszek 1-2 evet alberletben, annyira nem zavar. Semmi nem surget, a neha felebredo FOMOt meg egyelore eleg jol le tudom gyurni. Amig a PMAP kamat alatt maradnak a lakasar valtozasok, addig az en veteli poziciom javul. Persze az ilyen idozitesekre jol ra lehet faragni, de ha ugy jarok, akkor ugy jarok. Majd felirom a tobbi melle. :)

Kollegiumi hataridok: igen, ez mostansag van. Egy cikkbol augusztus 15 remlik.

I am having fun staying poor.

(#27218) j0k3r! válasza Drizzt (#27217) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Ha hazaérek délután, akkor megpróbálok körbenézni. Esetleg, ha van pontosabb annál, mint hogy budai bérleti piac, akkor írd meg (bár nem szuper részletes a nyers adatom, nem akarok/tudok mindent lescrapelni :DDD)

some men just wanna watch the world burn...

(#27219) Tapsi válasza rwin5 (#27213) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezért írtam, hogy reálisan árazva. Ahol kapásból oda van írva, hogy alkudjál, az nincs reálisan árazva. Jól árazott garzonokat azonnal elviszik, mint ahogy bármilyen jól árazott, jó lokációjú lakást a városban.

#27217Drizzt

Ismerősök most vettek ki 300-ért egy 1,5 szobás 45 négyzetméterest a Bikásnál. 250-ért szerintem garzont találni, ami jó. Ha megfelel a panel is, akkor talán lehet lejjebb menni.

A többi része igaz, ilyenkor nem csak a kereslet, hanem a kínálat is felszalad, de gyorsnak kell lenni.

(#27220) rwin5 válasza Drizzt (#27217) üzenetére


rwin5
őstag

BME-n 15-én volt, és a héten már ki is derült, hogy a szobafoglalásuk sikeres volt-e. Szóval szerintem az mondhatni lezárult mindenhol.
Egyébként a BME-n mindenkinek meg tudták oldani a koleszt, aki igényelt, pedig azt hittem olyan lesz, hogy a fele rákényszerül ezekre a sz*r 100 ezres 6 nm-es szobákra.

j0k3r!: arányaiban átlag fizuval, egyedül szerindem mindenhol szívás. Olvastam már korábban, hogy meddig elnyúlik a keze. Sokan ezért élnek olyan párkapcsolatban, ami már kb csak együttélés semmi más, mert egyszerűbb 2-en nyomorogni. Szerintem az albérlet annak éri meg Bp-n, aki bizonytalan, hogy ott akar-e ott élni vagy pár évre tervez összesen. Ha van önerő én nem szarakodnék, értem, hogy a pénzügyesek mit hoznak ki, de a mentális részét nem veszik figyelembe. Én csináltam ezt az életmódot, hogy a fizum fele elment albérletre, a maradékból meg nyomorogtam, elég jól le lehet gyilkolni az önbecsülését vele az embernek.

(#27221) AxBattler válasza Tapsi (#27219) üzenetére


AxBattler
félisten

Ismerősök most vettek ki 300-ért egy 1,5 szobás 45 négyzetméterest a Bikásnál.

Felújított panel?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#27222) Dorian válasza Tapsi (#27219) üzenetére


Dorian
félisten

Az ismerőseid drágán vették ki.
A lakásom 45 m2 +5 m2 erkély. 14 éve épült, klímás, elektromos redőnnyel, nem-alapkiépítésű konyhabútorral, minimális rezsivel, sztem jó helyen (XIII. metró 2 perc, 1-es vili 8 perc, dunapart 4 perc), de mégsem zajos.
Pár hónapja emeltem 210-re, egy darabig nem is fogok emelni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27223) Tapsi válasza AxBattler (#27221) üzenetére


Tapsi
addikt

Nem, új építésű lakás.

#27222Dorian

A XIII nagyon más, árazásban is, mint Buda frekventáltabb részei. Meg hát a XIII lehet újlipócia, meg a Béke tér is. Marhára nem ugyanaz a kettő. És nem drágán vették ki, egyszerűen ilyen volt a kínálat. 2+fél szobásat akartak, az nem volt 400 alatt. Pest nem volt opció.

(#27224) j0k3r! válasza rwin5 (#27220) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Nekem olyan emlékeim vannak, hogy amikor kb. 10 éve pályakezdőként felköltöztem Budapestre és a XIII. kerületben béreltem egy körfolyosós, földszinti lakást (kb. 40-45 nm), akkor a fizetés 1/3-a ment el a bérleti díjra. És ez a fizetés egy kis garázscégnél volt, egy multinál inkább 1/4 lett volna ez az arány. Én azt látom, hogy azóta romlott ez az arányszám, közelebb került a 40-50%-hoz.

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#27225) AxBattler válasza Tapsi (#27223) üzenetére


AxBattler
félisten

Csak nem a "nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű" Vaba Apartments? ;]
Sitty-sutty elkeltek az ottani lakások, van itt pénz (CSOK) kéremszépen...

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#27226) j0k3r! válasza AxBattler (#27225) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Ez nem igazán Buda "frekventáltabb" része

some men just wanna watch the world burn...

(#27227) Dorian válasza Tapsi (#27223) üzenetére


Dorian
félisten

Lehet. Bár személy szerint nem tudom megérteni, mitől frekventált a Bikás parki lakótelep környéke. Az azért messze nem Az A Buda, amire Buda-néven gondolni szoktak.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27228) Dorian válasza j0k3r! (#27224) üzenetére


Dorian
félisten

Amikor 20 éve pályát kezdtem, nettó 115 volt a fizetésem. Haverral ketten béreltünk egy 2 szobás, 60m2-es lakást nem a legjobb helyen, a 8. kerület körúton túli részén, akkor is olcsónak számító 55e Ft-ért.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27229) rwin5 válasza Dorian (#27227) üzenetére


rwin5
őstag

Bikás parkra költöznék utoljára a metró miatt, csak rossz emlékeim vannak arról a környékről. Közlekedés oké, de amikor oda jártam dolgozni amilyen arcokat láttam rendszeresen ott, de ez évekkel ezelőtt volt, azóta lehet már javult.

13-ban vannak jó helyek, ahogy írta Tapsi is, hogy nem mindegy, hogy újlipót vagy lassan újpest vonala.

Én pl, ha tele volnék akkor a Pozsonyi útra költöznék, meg is lehet nézni, az ottani albi / eladó lakásárakat.

[albi]
[eladó]

(#27230) Tapsi válasza AxBattler (#27225) üzenetére


Tapsi
addikt

Ez amúgy nagyon fasza hely. A lokációja 100%, haveromék gondolkodtak rajta, hogy vesznek itt egy kecót, de végül egy ikerház mellett döntöttek Budafokon. Csokkal itt nem sokra mentél, 80 milla körül voltak már akkor is a kéglik. Ami jó volt az ajánlatban, hogy teljesen bútorozott, berendezett lakásokat vehettél át belsőépítész típustervek alapján. És a Bikás park tényleg jó hely, nagyon szépen rendbe van téve, családbarát, a közlekedés pedig prémium. Mármint még az átlagembernek megfizethető kategórián belül jó hely. Itt egy felújított panel azonnal elmegy.

#27227Dorian

Az azért messze nem Az A Buda, amire Buda-néven gondolni szoktak.

Tudom, hogy mire gondolsz, de Az A Buda nem ez az árszínvonal. Ott fél milla alatt ne is gondolkodj semmiben, de inkább milliós nagyságrend egy új lakás bérleti díja. Mondjuk a Normán.

#27229rwin5

Bikás park nagyon ki van kerázva már. Gyakorlatilag mindenhol kisgyerekes családokat látsz, van futópálya, kondipark, tó, kávézó, stb. Infra ennél jobb nem nagyon van a városban.

[ Szerkesztve ]

(#27231) j0k3r! válasza Dorian (#27228) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Az durva! Amiről én beszélek az 2013 környéke, XIII. kerület Árpád hídtól 5 perc sétára és 50 ezer forint volt (majd egy év után 60 ezerre emelkedett).

#27230 Tapsi: én nem olyan régen voltam azon a környéken és azért a vasútállomás, az Etele pláza, meg az 1-es villamos oda hordja/magához csábítja a fura alakokat. Ez a "gyakorlatilag mindenhol kisgyerekes családokat látsz" egy barokkos túlzás lesz, infrastruktúra az viszont tényleg oké.

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#27232) Tapsi válasza j0k3r! (#27231) üzenetére


Tapsi
addikt

Az átlagbér nagyobb mértékben nőtt, mint a lakbér az utóbbi 5-10 évben.

Én konkrétan a Bikás parkról beszéltem. Ott egy random hétköznapon/hétvégén családokat fogsz látni mindenhol a parkban, meg a tó körül. Barátaim laktak ott évekig, voltunk náluk sokszor látogatóban. Sírt a lelkük, amiért el kellett költözniük, mert a környéken nem tudták megfizetni a házakat.

..az Etele pláza, meg az 1-es villamos oda hordja/magához csábítja a fura alakokat.

Hát, ez ilyen. Ahol jó a tk., nagy a népsűrűség, nagy az átmenő forgalom, ott lesznek fura alakok. Ahol előbbiek nem teljesülnek, ott meg szar lesz az infra. Bár szerintem ők a Bikásra nem annyira szivárognak át, inkább az Etele-környékén tanyáznak.

[ Szerkesztve ]

(#27233) j0k3r! válasza Tapsi (#27232) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Oké, lehet hogy maga a park olyan, amit írsz. Viszont, ha nem hajléktalan vagy, aki a parkban lakik, hanem egy ott élő, aki jön-megy mindenfele a környéken, akkor nem csak babakocsit tologató mosolygós anyukákat fogsz látni. Elég csak pár megállót menni villamossal, a Közvágóhídnál vannak szép egyedek. Persze, ha tud valaki teleportálni, akkor az szintén jó lehet :DDD

Lehet, hogy most sokaknál meglebegtetem a vörös posztót, de általában szerintem elmondható, hogy Buda azon részei, ahol az 1, 4, 6 villamosok megállnak, azok nem sokkal jobbak, mint a pesti oldal. Ezek a környékek Buda "prolibb" részei, egyátalán nem a csendes, nyugodt, zöldövezetes, indiánmentes környékek, amire általában gondolunk, amikor "A budai" oldalról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#27234) AxBattler válasza Tapsi (#27230) üzenetére


AxBattler
félisten

Tudom, a környéken lakom.
A közlekedés, és az elmúlt évek fejlesztései / építkezései miatt ez már tényleg frekventáltabb helynek számít.
A park felújított, gumis futópálya megy körbe, a futók metróval, kocsival sereglenek ide, plusz teniszpályák, sportpályák, kondipark, játszótér, minden.
gyanús alakok valóban előfordulnak a pályaudvar és a városközpont mellett, de ez minden csomópontnál így van... utóbbi helyet pedig egy évtizeden belül úgyis lebontják.
Közlekedés hibátlan, közel a rendelő és a kórház, iskolák mindenhol, és a díjfizető zóna bevezetésével immár parkolni is lehet.

Itt egy panelprogramos lépcsőházba kábé bármikor beköltöznék, ha jó felé néznek az ablakai.

#27233 j0k3r!
Napi szinten látom a parkot, el vagy tévedve, itt nem sok babér terem az "ismerkedő" egyedeknek... krav-maga csoport edzést is láttam már a fűben. ;)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#27235) Tapsi válasza j0k3r! (#27233) üzenetére


Tapsi
addikt

Szerintem a legtöbben nem A budai oldalra gondolnak (Pasarét, Lipótmező, Széchenyi-hegy, stb), mert az emberek (és az itteni kommentelők) 99,9%-a számára az elérhetetlen. Ott tényleg 200-300-milliónál kezdődik a beszélgetés, határ pedig a csillagos ég. Átlag polgár, akinek van valami fasza melója abból tud válogatni, amiről beszélünk. A Bikás ebből a szempontból még egy piszok jó választás, ár/érték arányban szinte verhetetlen, sok a zöld, jó az infra is. Az meg, hogy ez a hely egy nagyvárosban van, azzal jár, amit írsz. Sok ember, közöttük 1-2 sittes is. Ettől ez a hely még nem lesz lecsoffadt, vagy veszélyes.

Elég csak pár megállót menni villamossal, a Közvágóhídnál vannak szép egyedek.

Na, ennek aztán tényleg annyi értelme van, mintha a Hős utcát írtad volna! Konkrétan Pestet hozod fel problémaként egy budai lokációval kapcsolatban.

(#27236) j0k3r! válasza Tapsi (#27235) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Arra akarok rámutatni, hogy semmi értelme annak az izolációnak, amit írsz. Semelyik környék nem egy buborék. Mai példa, pont az 1-essel mentem a csodálatos budai oldalra és igen felszálltak érdekes alakok a Lurdy-nál. Lakhatsz te a csoda parkban, ha mondjuk tömegközlekedéssel jársz a munkahelyre (heti 5x2 alkalom) és a Kindle-t nem mered elővenni, hogy nyugodtan olvass, mert kikapják a kezedből, vagy fél szemmel állandóan sasolni kell a felszállókat. Nem biztos, hogy a maradék két napon kompenzálna a szép csodapark. De lehet, hogy én fura alak vagyok, engem rettentően ki tud az ilyen zökkenteni, szóval ne vegyétek túl komolyan :DDD

some men just wanna watch the world burn...

(#27237) Tapsi válasza j0k3r! (#27236) üzenetére


Tapsi
addikt

Még mindig nem értem, hogy mit akarsz ebből kihozni. Most azt próbálod megérvelni, hogy a budai oldal azért szar, mert ha átmész a villamossal pestre, akkor lekéselhetnek? Vagy azt, hogy a pesti cigányok ugyanúgy átmennek a villamossal budára is, tehát ugyanolyan sittes hely, mint az, ahol laknak? Amúgy az ilyen jellegű közbiztonság csak egy paraméter a sok közül. Zöldből például objektíve sokkal több van Budán, és azért Hős utca, vagy Népszínház utca sincs sehol.

(#27238) j0k3r! válasza Tapsi (#27237) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Nem, nem ezt akarom mondani. Te magad is felsoroltál pár környéket, ami nem ilyen (és sok ilyen van még). Szerintem nem tudom jól átadni, amit akarok. Engedjük el :)

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#27239) Mercutio_ válasza j0k3r! (#27236) üzenetére


Mercutio_
félisten

Budán kell munkát keresni, nincs mese :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#27240) AxBattler válasza j0k3r! (#27236) üzenetére


AxBattler
félisten

Ennyi erővel ne vegyél sehol lakást, mert a gyanús egyének mindenhol felbukkanhatnak.
Brazil mintára fallal körbevett, géppisztolyos biztonságiakkal őrzött lakópark a megoldás!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#27241) fausto


fausto
addikt

Üdv,
Anyám örökölt egy házat, nem egyenes ági rokon. Kell illetéket fizetnie, kb. 3 millió forint. Ok, befizette, de el is adja a házat. Ez után is kell majd fizetnie valamit? Adó, illeték, kitudjami?
Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#27242) AxBattler válasza fausto (#27241) üzenetére


AxBattler
félisten

NAV Információs Füzetek 2023
09. Az ingatlanértékesítésből és a vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem

SZJA köteles, az általános szabályok szerint, kivéve hogy...
"Öröklés esetén a szerzés időpontja az a nap, amelyen az örökség megnyílik, azaz az örökhagyó halálának a napja."

Egyébként...
Ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából keletkező jövedelem után 2023-ban 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetni.
Persze az alapját módosítják a felmerülő költségek (az illeték nem), a tulajdonban tartás évei (érdemes lehet a szerzés időpontjától számított 4. év végéig kiadni), stb.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#27243) axioma válasza AxBattler (#27242) üzenetére


axioma
Topikgazda

mar miert ne modositana az illetek? a tenylegesen kifizetett az a megszerzes koltsegenek szamitott legutobb... mokoltak volna valamit?
es ami sztem fontos es nem biztos h mindenkinek trivialis, az ado alapja a jovedelem [tartas alatti novekmeny], es a megszerzes erteke az orokosodesi ado alapja - ha nem tobbert adja el akkor bevallani kell fizetni nem; ha tobbert akkor a kulonbozet [minusz koltsegek] 15%-at, ami azert nem ugyanaz, mint az egesz bevetelre 15%

[ Szerkesztve ]

(#27244) j0k3r! válasza Drizzt (#27217) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Ennyit tudtam összeszedni, hátha tudsz kezdeni vele valamit:

some men just wanna watch the world burn...

(#27245) Drizzt válasza j0k3r! (#27244) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Király, köszi!
Csak arra voltam kíváncsi, hogy idén is megvan-e a megszokott inventory hupli ilyenkor. A jelek szerint idén se maradt el. Érdekes nézni a II, XI. kerületek trendjeinek elválását.

I am having fun staying poor.

(#27246) 4ron


4ron
senior tag

Sziasztok,
Páromnak van a K&H-nál lakáshitele, így náluk kellett kötni lakásbiztosítást is.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor le lehet cserélni a biztosítást egy olcsóbbra? Vagy a lakáshitel miatt "hozzáláncolta" magát a K&H-hoz a következő évekre?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#27247) Tapsi válasza 4ron (#27246) üzenetére


Tapsi
addikt

Ez a szerződési feltételektől függ. Simán lehet, hogy kamatbónuszt kapott cserébe, szóval a biztosítás felmondása ennek elvesztésével jár. Ha ilyesmi nincs, akkor elvileg nem láncolhat magához ezzel, a lényeg, hogy a fedezeti összegek és feltételek passzoljanak.

[ Szerkesztve ]

(#27248) axioma válasza 4ron (#27246) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mi 2005-ben indult kh hitelunkhoz ott kotottunk a lakasbiztit, aztan az elso netrisk kereseskor kiderult, hogy 1.5x-es aron merik. Uj szerzodest 30 napnal tobbel elobb megkot, hitelt ado bank arra fel kiad papirt h a regi torolheto, akkor tudod a regit felmondani. Szoval a hataridokre figyelni kell [netrisk is tud amugy szolni 60 napnal].
Aztan ja, jo kerdes h mi az hogy 'kellett'. Ha kapott vmit cserebe, akkor meg kell nezni, megeri-e.

(#27249) Dorian


Dorian
félisten

Most végtörlesztettem a lakáshitelem, ekkor derült ki, h amikor 9 éve ehhez a bankhoz mentem át, nem is engedményeztettem a lakásbiztosítást a bank felé, pedig elvileg kellett volna. :DDD
De így legalább csak a földhivatalban kellett a széljegyről leszedni a bankot.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#27250) lionhearted válasza axioma (#27248) üzenetére


lionhearted
őstag

Ezért érdemes üzletkötőn keresztül végezni, ott ezért lehetnek ilyen nevetséges 50% körüli engedmények...

Tegnap még működött...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.