Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Koszi mindenkinek!
Nem hiszem hogy meg noni fog, kb. mar elerte a magassagat. A sulya meg gyarapodni fog, hisz meg csak most jon az izom. Gonzonak hivjak a nevet.
Bibby: ezt en meg nem figyeltem meg, de lehet hasonlo okokbol, amiert lefekves elott "korbejarjak" a fekhelyet, igy taposva le a nem letezo fuvet. Lehet ez meg bennuk maradt, hogy felkeles utan lerazzak a rajuk maszott kis allatkakat, koszt, stb.
-
Bibby
addikt
Miért rázzák a fejüket a kutyák? Felkelés után szoktam látni.
-
Kidus
őstag
Menhelyes kutyaknal eleg gyakori a dolog sajnos, ha fosik is nagyon, Bolus-t lehet neki adogatni szepen.
Rendbe fog razodni, odafigyeles, megfelelo dieta, nyugalom es ido.
El van szarva az emesztorendszere valoszinuleg.
Dokit meg megkerdezhetitek, joghurtot javasol-e, en anno azt is adtam, jot tesz elvileg. -
kircipeti
senior tag
-
máyköl
veterán
A kutya ma jó sokat hányt. Az állatorvos már addot is neki szurit, elvileg 1-2 nap múlva jobban kéne lenni-e.

-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Nem normálisak komolyan mondom, annak se volt sose kutyája, pedig a gyerek mellé állítólag nagyon jó egy kutya.

degu: Ne haragudj, de nem értem mire akarsz kilyukadni. Nem címezted félre a postot?
-
niyabinghi
tag
Szrintem itt a nagy többség is így gondolja. Nekem mindig volt és mindig lesz kutyám. Egyszerűen azért, mert így nőttem fel és természetes, hogy mindig itt vannak körülöttem, jönnek velem szinte mindenhová. Nem önkifejezni, hanem azért, mert jó, hogy vannak nekem és boldog vagyok amikor velük lehetek. Emberekkel dolgozom, így talán érthető, hogy a két kutyám az, akik mellett igazán le tudok nyugodni és minden pillanat ajándék velük..
-
niyabinghi
tag
Nekem meg egy okos anyuka kezdett el óbégatni, amikor a 8 hetes kutyám jó 5-10 méterre szaglászott a fűben, hogy jaj, mi lesz ha megharapja őt meg a gyereket a kutya, szájkosarat rá. Volt vagy másfél kiló szerencsétlen eb, gondolhatod. Akkor ott komolyan elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha beszereznék valami rotira vagy német dogra való szájkosarat, a vállamra akasztanám és beleraknám a kutyát, aztán úgy közlekednék, demonstratíve.

-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Múltkor aszondja a banya', hogy miért nem az úton sétálok a kutyával (persze magamba csak az x meg az egy és a nulla váltogatta egymást), aztán pár mondatban elmagyaráztam neki, hogy miért nem. Azóta nem pampogott.

Gondoltam elsőre megpróbálom finomabban, de úgy látszik bevált ez is. Szép kutya volt amúgy, golden retriever, de akko' se elém szarjon.

-
rétisün
veterán
válasz
niyabinghi
üzenetére
itt vannak képek, egész újak is, amúgy most éppen itt tart a pulibunda-növesztésben:
orrát-szemét már nem nagyon látni, ha nincs "félrefésülve a haja"

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem bánt azért mindenkit, csak akit veszélyesnek ítél meg.

máyköl: Köszike!

niyabinghi: Nem is Veled meg a többi topiklakóval lenne a gond, hanem a sok betojival, akik félnek a kutyáktól, a nagytól meg egyszerűen befosnak, leblokkolnak, pedig az oda se hederít rá, tehát esély sincs arra, hogy bántani fogja. De ha bántani akarná akkor is ott vagyok én, aki fogja a póráz végét és meg tudom akadályozni, arról nem is beszélve, hogy ismerem annyira a kutyámat, hogy felismerjem, veszélyes-e a helyzet, vagy sem. Meg kell-e fogni, messzebb kell-e menni etc., de ettől függetlenül látom sok gyalogoson, hogy szinte retteg a kutyától.
Kultúráról meg annyit, hogy amíg a hülyegyerek ideszaratja a ház elé a kutyát és nekem kell elküldenem burkoltan a kurva anyjába, addig sokat ne várjuk a plázákban sem.

-
niyabinghi
tag
Én nem vagyok egy ijedős, így valószínűleg az én hangulatomnak nem ártana meg.
Tudod, ismerek én olyan Russellt (ok, Jack és nem Parson, de akkor is), aki egymaga nagyobb felfordulást képes csinálni, mint négy nagytestű kolléga.
"ameddig nem lesz olyan kultúra" - valamikor, valahogy el kell(ene) kezdeni olyanná tenni, nem? -
válasz
niyabinghi
üzenetére
Akkor Te is látod, hogy ez itt nem működne és ameddig nem lesz olyan kultúra, inkább maradjanak kívül az ebek.
Szerintem azért lényeges mekkora a kutya, csak gondolj bele, ha Te bemész a 2 Parson Russell-el, az sok mindenkit valószínű nem fog zavarni, de ha én bemegyek a kutyámmal, akkor azért más lenne a hangulat.

-
niyabinghi
tag
Tőlünk nyugatra természetes, hogy beviheted bevásárlóközpontokba. Szerencsére itthon is akadnak boltok, éttermek, ahová beengednek kutyával. Tény, hogy itt nálunk a kutyatartási kultúrán még van mit csiszolni, mert pl. Ausztriában még nem láttam koszos, neveletlen kutyával sétáló embereket bevásárlóközpontokban.
Az meg, hogy mekkora a kutya.. Hát nem tudom, szerintem nem ez a lényeg. Ennyi erővel a 190 centinél magasabb embereknek +10 százalékot kellene felszámolni mindenre, mert nagyobb a lábuk és több sarat visznek be a boltba?
-
Kidus
őstag
válasz
INMOTEP
üzenetére
Nezz korul a menhelyeken, azok honlapjan, meglepo de akad fajtatiszta vizsla es doberman is.
Vagy neten lehet nezni hirdeteseket, szoktak eladni kutyakat szep szammal.
Ha versenyeztetni akarod, es fontosak a felmenok, tudni akarod az eloeletet, csaladfat stbstb, akkor meg persze tenyeszto. -
INMOTEP
őstag
Helló mindenki, most kutyus nélkül vagyok már egy ideje annyiban szeretném a segítségetek kérni ha itt lehet ilyet hogy ha valaki tud Magyar vizsla kutyát vagy Doberman-t a legjobb kiskutya lenne de felnőtt is jöhet Nyíregyháza Debrecen,Miskolcig is elmennék

-
rétisün
veterán
válasz
niyabinghi
üzenetére
pont azért, hogy szép subás legyen
azóta szebben nő a bundája, és most már nyugodtan növesztgetheti, mert többet nem tervezzük lenyiratni 
de szerintem már nem is hagyná....jobban vigyáz azóta, mit csinál(hat)unk a bundájával. -
válasz
niyabinghi
üzenetére
Szerintem teljesen mindegy milyen üzletbe viszed a kutyát, nem való oda.
Aztán hol húzod meg a határt, hogy mekkorát? Azért nem sokan örülnének, ha a westendben cirkálnék a kutyámmal. 
-
Winner_hun
félisten
válasz
niyabinghi
üzenetére
Addig jó, ne is lehessen.
-
máyköl
veterán
Azért mégsem kéne szerintem a kutyát az emberrel összehasonlítani.
Lauda: Elvittük dokihoz, nincs komolyabb baja, a gyomra rossz egy kicsit, ma nem ehet, holnapra pedig megvan szabva az étele.
niyabinghi: Egyetértek Laudával, nem szeretném, hogy egy állat ott mászkáljon az körül, amit mi megeszünk. Az a kölyök pedig még gyerek, szerintem te is ilyen voltál...

-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Ez igaz, de mondjuk én sem örülnék neki, ha egy csöpögő nyálú kuvasz ott szaglászna a tejek, szalámik között.

-
niyabinghi
tag
Ezen vitatkoznék, nekem olyan. Épp ma morogtam, hogy a bevásárlóközpontokba nem lehet bevinni kutyát, pedig kulturáltabban viselkednek, mint némelyik emberkölyök.
Ha az ember magához vesz egy állatot - tudom sablon, meg kisherceg, meg satöbbi - felelős érte. Őszintén: kire számíthat a kutyád ha éhes, beteg vagy bármire szüksége van? -
Bibby
addikt
Teljesen mindegy hogy mi, ha egyszer baja van elviszem az orvoshoz, azért van ÁLLATorvos. Tudod amikor hazavittétek őt, egyfajta felelősséget vállaltatok iránta és ezt illik betartani.
Másrészről meg ez a "csak állat" kissé degradáló kifejezés, ki kellene nőni ezt az embereknek. Nem egy tyúk/tehén/malac, hanem társállat, ezért inkább maradjunk abban hogy a kutya a gazdája társa. Persze lehet úgy nevelni hogy kint van a szabadban, napi kétszer szólnak hozzá, fel fog nőni. De ha úgy neveled ahogy illik, akkor nincs nagyon messze egy gyerektől (etológusok szerint az agya pár éves gyermekéhez hasonló). Sőt sokaknál azt "helyettesíti".
-
máyköl
veterán
Köszi mindenkinek!
-
niyabinghi
tag
"Utána anyukám észrevett, hogy a hasánál kicsit véres. Ez ilyenkor mennyire normális?"
Hát szerintem ez nem normális semmilyen esetben sem.
Ha rosszul van, irány a doki."kivolt neki rakva étel ital"
Víz mindig legyen előtte friss, de de én kaját soha nem hagyok kint, felesleges."Húztuk a pórázt de nem volt hajlandó jönni."
Tegnap vittétek haza, ugye? Nem biztos, hogy én a második napon már ráncigálnám bárhová is. Szokja meg a kis helyét, a környezetét, elég nagy váltás neki a menhely után begazdásodni. Adj neki egy kis időt megnyugodni, feldolgozni a történteket. Ki tudja, mi történt vele korábban? A póráztépkedéssel azt fogjátok elérni, hogy utálni fogja a sétát. Ne akarj mindent egy nap alatt megoldani. -
Tothgera30
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
Igen ismerős, az enyim is odanyulkál. Nem harap, csak az orrával piszkál, vagy eltolja a kezem! A fűrdetésnek meg az eleje nehéz, mikor meglátja a vizet, illetve a vízbe való bejutás, de mikor eljutunk odáig hogy benne is van, akkor már egész tűrhető (ahogy írtad "lefagy")! De most már esedékes lenne ez a fűrdetés és a nyírás, mert nagyon koszos szegénykém, és most már (a jó időre hivatkozva) kinnt is lehet fürdetni. Az én kutyumnak annyi még a "különlegessége" hogy nem mindeggy hogy szólunk hozzá. Tehát ha kiabálnék vele, akkor egyértelműen morog rám (kiskorában "el volt kapatva"), így szépen kell vele beszélni, és akkor szótfogad! Pedig néha kihúzza a gyufát, és akkor elborul az agyam.
Ui.: Látom te házban is tartod. Az enyimnek nincs olyan nagy szerencséje, nállunk, kutya, macska az udvaron lakik, persze külön házikóban! De a macska mindig beszökik a házba, nem tudom hogy csinállja! -
rétisün
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
a szőrére a miénk is kényes, azonnal odanyúl az orrával, ha próbáljuk kicsit fazonírozni
sose kapott oda még, hogy harapna, csak tolja el a kezünket, hogy ejnye már, az az én bundám
egyszer lett megnyírva, de sztem már nem is hagyná magát. fürdetés után lehet kicsit igazgatni, akkor "lefagy" egy darabig
és hagyjaígy került hozzánk:
itt nyírás után már kicsit nő a bundája:
-
Tothgera30
veterán
válasz
rétisün
üzenetére
Köszönöm szépen, a tied is gyönyörű (már amennyire egy puli lehet)
! Nagyon szép, csak nagyon nem lehet befolyásolni, mert kicsit "önfejű"
(mint én
)! Tehát nem nagyon szereti hogy ha parancsolgatok neki, inkább meg kell kérni szépen
! Illetve nem szereti ha nyírom a szőrét, vagy ha fűrdetem, pedig esedékes lenne már
. De van neki macskája is, együtt nőttek fel, és vele szokott játszani
! -
máyköl
veterán
Sziasztok! Az új lány kutyánkat, ma képtelen voltunk egy jó 4 órára itthon hagyni. Mire hazaértünk azt láttuk, hogy nagyon nincs jó kedve. Utána anyukám észrevett, hogy a hasánál kicsit véres. Ez ilyenkor mennyire normális? Lehetséges, hogy közben átugrotta a kerítést egy fiú kutya és...? Nagyon rossz kedve van, hányt is egy kicsit, kivolt neki rakva étel ital, egy falatot nem evett. Megakartuk sétáltatni de egyszerűen nem engedte. Hányt is egy kicsit.. Húztuk a pórázt de nem volt hajlandó jönni. Milyen tanácsokat tudnátok adni, mit tegyünk ilyenkor? Köszönöm a segítséget előre is!
Máyköl
-
rétisün
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
most nézem csak, még egy pulis a topikban!
nagyon szép a kutyusod!
az én pulimról itt van egy csomó kép, hadd dicsekedjek vele
március 26-án múlt 3 éves. -
válasz
niyabinghi
üzenetére
Vagy rosszul tetted rá, mert a fipronilt nem éli túl egy kullancs se.
Bibby: Gondoltam egyből, hogy nem ezt használod, ezért is kérdeztem. Én sem kísérletezgetek, a véletlen hozta így, az 1 hónap szvsz azért van odaírva, hogy többet vegyél belőle, nem kell mindennek bedőlni. 2 hónapig biztos védelem a kullancsok ellen, ez nem csak a saját, hanem több kutyás ismerős tapasztalata is.

-
Kidus
őstag
válasz
niyabinghi
üzenetére
Probald ki az Advantix-ot, szoktak dicserni.
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
De hogy nem jött be? A bőrére rácsepegtetted és mégis volt rajta kullancs? A fipronil idegméreg számukra, ezt semmilyen kullancs nem éli túl.
Talán nem jól használtad és le tudta nyalni, de ha jól ráteszed, akkor nem lesz rajt kullancs ez tuti. -
Igen, ez van ráírva, de lazán belefér a 2 hónap. Hosszú évek óta ezt használom, szóval nem vezetek félre senkit. Te is ezt használod?
Tothgera30: Na akkor szerencsésen végződött a műtét.
Autót általában szeretik körülugrálni egészen addig, míg nem kerül alá valamelyik lába vagy a farka. Roni is így volt, azóta megadja a tiszteletet. 
-
kircipeti
senior tag
Gratula a kutyihoz! Majd kerunk kepet rola.
Ez azert igy nem igaz, hogy nem jonnek ki egymassal a szukak, de az teny, hogy kozottuk a legnagyobb az esely az osszetuzesre. Szuka-kan, kan-kan kozott ritkabb az eset. Kutyasuliban van par igen kemeny szuka, akik eleinte (nemelyiket kesobb sem) nem turnek meg mas szukat maguk kozeleben, aztan idovel megbekelnek veluk. Par hete tortent, hogy jott egy uj szuka juhasz, haver a szinten szukaval kozelitett fele es kb 5m-rol ugy egymasra mordultak, hogy ihajj. En meg lazan odamentem hozzajuk a kannal es jatszottunk. Suliban ezt tudjak is a szukasok, hogy vigyazni kell veluk, ha uj szuka van a lathataron.
Nem a leultetessel kezdenem, hanem egyaltalan a setaltatassal. Nyakorvet ra, porazt a jobb kezedben fogod, kutya bal oldaladon van. Kiadod a "labhoz" vezenyszot es bal labbal kilepsz mellole, elindul veled a kutya. Ha nem jon rendesen, akkor kiadod ujbol a "labhoz" vezenyszot, ostorcsapasszeruen megrantod a porazt magad fele, hogy szepen jojjon melletted, majd megdicsered balkezzel (vegigsimitod a hatat) es mondod is neki, hogy "ugyes vagy", "okos vagy". Ezzel igy lavirozhattok egy darabig. Lenyeg h ne vizisielj a kutyaval, magyaran ne feszuljon a poraz.
Leultetni ugy kell, hogy kiadod az "ul" vezenyszot, jobbkezzel felfele emeled a porazt, kozben bal kezzel lenyomod a farat es megdicsered.
Fektetest ulesbol tanitod, lehuzud a porazt a foldfele es a marjanal lenyomod balkezzel, elotte persze "fekszik" vagy "hasal" vezenyszo, majd ha szepen lefekudt, akkor varsz egy kicsit, felulteted ("ul" vezenyszo, felfele huzod csak a porazt) es megdicsered (fektetesben nem dicsersz).
Ezeket lehet kesobb "ott fekszik", "ott ul" szavakkal bonyolitani, ennek az a lenyege, hogy helyben maradjon. Pl. leulteted, kiadod az "ott ul" parancsot es jobb (!!!) labbal ellepsz tole, mondjuk kezdesnek csak elorol megkerulod, ha helyben maradt, akkor miutan beersz melle varsz par mp-et es megdicsered. Ha nem maradt helyben, akkor visszaulteted es nem szidod meg. Fektetes ugyanez, csak ott miutan megkerulted, akkor elobb felulteted es utana dicsered meg (fektetesben nem dicserunk).
Kb. ennyi, ezekbol el lehet indulni.Bot visszahozas az sztem megy osztonszeruen, legalabbis nalunk ment, csak lehet nem adja oda, amikor visszaer
ezen ugy lehet segiteni, ha adsz neki cserebe valamit (pl. kaja, masik jatek). Szoval amikor fut vissza, akkor eloveszed mondjuk a kajat, kutya lefekez elotted, felfele tartod a kajat, a kutya felnez ra, leul, kiesik a cucc a szajabol, odaadod neki a kajat, megdicsered. Eloszor nem dobod persze messzire a jatekot. Ja es eldobaskor itt is mehet a valami vezenyszo. -
máyköl
veterán
Ma hoztunk az állatmenhelyről egy kutyust. Nagyon ari... Reméljük, hogy este nem fog sírni, nem fog elszökni, és nem fogja feltúrni a kertet. Viszont van rá 2 hét garancia.
(vissza lehet adni ha nem tetszik). Még ivartalanítani kell, ezt megcsinálják jövő héten.Igaz az, hogy a lány kutyák nem jönnek ki a lány kutyákkal, hanem csak az ellenkező nemű kutyák vannak el egymással!?

Segítenétek, hogy-hogy tanítsam be a kutyát pár dologra. Pl. ha azt mondom, hogy üljön le akkor üljön le, ha eldobok egy botot visszahozza stb.

-
Loretto
veterán
No ha a kiltix szóba került. Miben nyilvánul meg az érzékenység a nyakörvre? Csak mert Buffard torok alatti lebenyénél lett egy folt, ragad is, de a bőre meg ki van dörgölődve. Márhol semmi, keddig levettük a kiltixet, akkor meg dokihoz. Eddig semmiylen más problem nem jelentkezik, eszik iszik emészt fut.
-
Psych0
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
rudi úgy néz ki mint az én bodzám
-
spammer
veterán
válasz
niyabinghi
üzenetére
A maradásra rá lehet bírni egy bizonyos esetekben. Ha viszonylag nyugodt, nem megyek nagyon messze és stb.. Néha meg makacs, és jön
Kísérletezni ezzel nehéz, mert annyit nem ér meg, hogy elüssem (najó, nem, nyilván figyelek, de nem kockáztatok) vagy hogy kirohanjon az utcára ha valamit meglát.Szóval a maradásra kell gyúrni nagyon, csak hát még tiszta kölyök, hiába 10 hónapos
Lassan kezd komolyodni azért, csak hát kis makacs.Bibby: Jobbulást a kutyusnak, drukkolok, hogy ne legyen komoly baja. Én is rühellem ezeket az élősködőket

-
Tothgera30
veterán
Nekem volt egy hasonló esetem
! Tehát egy tavaszi napon a kutyunak tüske ment a lábába
. Először észre sem vettem, de később látszott hogy sántít
. Meg akartam nézi a lábát, de nem engedte, inkább elvonult
. Másnap reggel fájdalmas pillantásokat véltem felfedezni a tekintetében, végül beadta derekát
, és odabicegett 3 lábon hogy húzzam ki a tüskét a jobb első lábából
! Kihúztam, fertőtlenítettem, és délután már boldogan szaladgállt
!Az enyim is állandóan ott szaladgál az autó, motor körül
, persze csak akkor ha be is van indítva
. Gondolom szereztne megállítani
, vagy terelni
, mert végüli is puli és benne van a vérében
. -
niyabinghi
tag
válasz
spammer
üzenetére
Ha jó a helybenmaradása az ebzetnek, akkor leülteted, marad és ki tudsz állni a kocsival. Utána visszamész, jutalom, ünneplés és mindenki boldog. Én így csinálnám. Ha nem marad ott, akkor kicsit gyúrni kell erre a helybenmaradósdira, de szerintem kis gyakorlással kivitelezhető.
-
blueMerle
veterán
Nekünk a Kiltix bevállt pedig skót juhászom van, brutális bundával. A nedvességre nagyon oda kell figyelni, sajnos, elég egy kicsi belöle, és dobhatod el. Ez van...
Mondjuk az én kutyámon 2 darab Kiltix nyakörv van, állatorvos tanácsára, a hatalmas bunda miatt. Semmi baja töle
És mi aztán tényleg mindent kipróbáltunk: olcsóbb nyakörvek, drágább nyakörvek, spray-k, cseppek,...talán a Frontline csepp még ér valamit, de csak nagyon rövid ideig, legfeljebb 1 hónap. A hypermarketes bobi nyakörvek és társaik pedig a vicc kategória: SEMMILYEN védettséget nem nyújt, annyira nem, hogy a szomszédom kutyusában a 3 napos 550Ft-os Bobi vagy milyen nyakörv alatt vígan éldegélt egy kullancs...ez több mint durva.
Tökéletes védelem nem létezik, ezt tudomásul kell venni. Olyan nincs hogy ezt ráteszem és nem megy bele kullancs. Ellenben lehet védekezni és csökkenteni az esélyét.
És még egy apróság, jótanács: nekünk, kutyasétáltatóknak is elkell a védelem, én évek óta az OFF sprayt használom, egy-egy fújás a lábakra és menekülnek a kis fekete átkok az ember elöl.
A hátránya hogy nagyon kicsi kiszerelés és drága.
A spórolósabbaknak alternatív megoldás a Diffusil. Bár nem emberre van kitalálva, de mikor nem tudok OFF-hoz jutni, vagy elfogy, ez is tökéletesen megfelel. Soha semmi bajom nem volt töle, és hatásos. Ebböl szintén elég 2 apró fújás az ember lábára/cipöre. Elönye hogy nagy kiszerelés és nagyon olcsó, nálunk a DM-ben 2,46Eur, ami kb. 730Ft. És iszonyat sokáig kitart, nekem még a tavalyi van meg, pedig volt hogy napi szinten használtam.Bízom benne hogy a kutyusodnak nem lesz semmi baja

-
Bibby
addikt
A kiltix nem védett. 5 hónapos volt még csak, igaz már érte nedvesség de bíztunk benne hogy jó. Nem volt az, a kutyusban kullancsot találtunk.
Ma furán levert volt, nem evett semmit ma, a vizelete sötétebb színűvé vált. Irány doki, 41 fokos láza volt, doki szerint egyértelmű babéziás tünetek, megkapta a szurit. (Nagyon fájt szegénynek.) Talán már semmi baj nem lesz, gyorsan cselekedtünk.Pont tegnap jött meg az újabb kiltix nyakörve, nagyon remélem többé nem lesz probléma.
Gyűlölöm a kullancsokat.

-
Tothgera30
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hoppsz már rasszista kategórába megy
! Szóval fajtatiszta
! Ilyen alapon írhattam volna hogy fasiszta
! -
Winner_hun
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Fajtatiszta

-
kircipeti
senior tag
Biztos fajtafüggő ez is. Én még olyan Német Juhászt nem láttam, amelyik nem így viselkedett volna.
Marpedig a Gonzo sem tamad ra a kanokra. Viszont a suliban szokott lenni egy olyan kan nemetjuhasz, aki direkt vadaszik a Gonzora... A csajok egymas kozott viszont surubb az osszetuzes.
Winner_hun grat. a 3labu hugyozashoz nektek is
ugy latszik, hogy 11honap korul alakul ki bennuk valami, amitol igy (is) nyomatjak.GabN73 szep a szeme a dognek. A filenev alapjan kankutya. Mennyi idos?
-
-
GabN73
addikt
-
-
spammer
veterán
Jaj ne is mondjátok a kocsival ki és beállást... Amíg kisebb volt, okosan leült távol a teraszon, most meg ha jövök, állandóan a kocsi előtt ugrik, mögötte fut stb., nem lehet tőle normálisan közlekedni, hiába pofázik neki az ember..
Jó, azért persze van pár méter távolság, csak félek, mert az a pár méter neki 1 ugrás és hopp, már a kocsi előtt van. Rá kellene valahogy szoktatni, hogy ha jön a kocsi és nyílik a kapu, akkor zúzzon fel a teraszra és vágja vigyázzba magát, mint egy kiskatona 
De ezt elgyakorolni, 1 milliószor, esélytelen..
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor szerencsésen végződött az eset.

Nálunk kicsit keményebb volt, legalábbis számomra. Szóval megvolt a nyikkanás/fékrelépés, de szerencsétlen ott ugrált mellettem 3 lábon és visított, először nem reagáltam le, hogy mivan, nagyon meg voltam ilyedve, később megértettem, hogy segítséget kért a gazditól, mert fájt neki a lába. Hívom gyorsba a dokit, ő persze mondja, hogy hozhatom is a kutyeszt, 10 percen belül ott voltunk. Megnyomkodta neki a lábikóját é szerencsére semmi komoly nem történt, csak a bőrke nyúzódott le, írt rá krémet és nem is volt később semmi gond, egészséges, mint a makk.
De tanult belőle és én is, ha nem látom hol jár éppen a kutyus, már szállok is ki, még egyszer nem fogog fájdalmat okozni neki, független attól, hogy azért ebben ő is bent volt rendesen.

-
Winner_hun
félisten
Álltam be, a kocsi előtt kolbászolt, volt már ilyen, aztán valahogy a bal első kerék alá került a jobb első lába. Azt hallottam hogy felvisít, aztán 3 lábon odébbmegy. Beálltam, megnéztem hogy hogy van, megnyomkodtam a lábát, nem nyöszörgött, mentem becsukni a kaput, már rohangált is, nem is fájlalta. Szerencsére "olcsón" megúszta
illetve megtanulta. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor már haladtok a "felnőttség" felé.
Roni is gyakran egyensúlyozik ha olyan nehéz helyet kell levizelni, régebben volt, hogy fel is dőlt jelölés közben, mert nem ment a 3 lábas móka.
De hogy azt a 20 liter cuccot honnan veszi sétánként, fogalmam sincs, még a séta végén is képes előrángatni magából 1-2 decit, ha olyan intenzív helyet jelöl meg, csak úgy fröcsöli az anyagot, van ahova meg csak odapöttyent és kész, lehet így gazdálkodik a lehetőségeivel, amit az előző pontokon összespórol, azt odatolja a számára fontosabb helyekre. . 
A kocsi körüli mászkálás nálunk is hasonló, persze csak azóta, mióta egyszer rámentem én is a lábickóra, de szerencsére csak hámsérülés lett, mert a nyikkanásra időben reagáltam.
1 hét alatt elmúlott, azóta a pár méteres távot megtartja, ha jár a motor. 
Remélem nem lett baja a kutyusodnak.
Átmentél a lábán teljesen, vagy hogy volt?niyabinghi: Oksi, így már világos minden.
Igen ari pofijuk van, aztán képes nekik mindent elnézni a gazdi. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Enyémek is tudnak ásni, kész Kisvakond-szakkör.. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

egyszer lett megnyírva, de sztem már nem is hagyná magát. fürdetés után lehet kicsit igazgatni, akkor "lefagy" egy darabig
(mint én
! Illetve nem szereti ha nyírom a szőrét, vagy ha fűrdetem, pedig esedékes lenne már
nagyon szép a kutyusod!
.
, de család még most is siratja