Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz máyköl #12992 üzenetére
Ha a közelben laknátok pedig Hajdúszoboszlón tudnék ajánlani egy nagyon frankót. A fiával együtt dolgoznak és látszik rajtuk, hogy nem a pénzért csinálják és szeretik az állatokat.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
total90
veterán
-
benvolio
őstag
Büntetni csak ott és csak akkor amikor csinálja. Nem tudom mekkora az a virágos rész, de tehetsz oda negyedbe vágott hagyma darabokat akár a virágra vagy a földre, vagy bármilyen számára nem vonzó szagú anyagot addig amíg le nem szokik róla. Lehet hülyén hangzik de ha kipróbálod azért érdemes megfigyelni, hogy reagál rá.
-
titán
Nem fog megfagyni ne aggodj. Majd bemegy a hazaba es osszetekeredik, melegiti sajat magat. Takarokrol jut eszembe, en is pakolgattam egy idoben, de a Roni fel oran belul kiszanalta oket, talan egy kopenyt hagyott bent, de aztan mar nem rakosgatom, ha neki nem szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
Hali!
Nem irtad, hogy mennyire talalkozik mas kutyakkal, igy felmerult bennem a kennelkohoges betegseg.
Gonzonak par honapja volt hasonlo kohogese, antibiotikumot kapott a szovodmenyek megelozesere. Kb ket het alatt zajlott le nala a betegseg. Az allatorvos akkor nem mondta, hogy ez kennelkohoges-e, hanem csak annyit, hogy ez az emberek infulenzajahoz hasonlo dolog a kutyak kozott. Gondolom a kutyaiskolabol hoztuk haza. Ott hallottam kesobb, hogy kennelkohogesnek hivjak a betegseget es van ellene 1evig vedettseget ado oltas is.
Egyebkent korabban irtam is valakinek, hogy nem biztos, hogy jot tesz vele, ha beengedi a hideg idoben a kutyat, majd estere kirakja a szuret. Ha ebbol adodik a dolog, akkor gondolom nem kennelkohoges, hanem valami megfazas feleseg.
-
Skizz
addikt
Ne haragudj, de szerintem irtózatosan nagy hülyeség 1 órára beengedni. Zserbó a viszonylag kis bundájával múlt héten az 5 fokban úgy aludt a betonon, hogy a nyelve kilógott és csurgott a nyála, nem remegett és tök meleg volt. Ezért fázott meg a kutyátok, vagy benti kutyának kell nevelni, vagy kintinek, de ilyen időben pár órára beengedni azt kiküldeni megfagyni, nagy hülyeség.
-
Bibby
addikt
Mivel egy kutya nem tudja elmondani hogy mi baja van, ezért mindenképpen orvosnak kell megmutatni. Lehet hogy te csak azt látod köhög, ki tudja mi van a háttérben...
Most jut eszembe hogy én még talán nem is láttam köhögő kutyát.Mindegy, rajta nem segít a robitusin meg a fekvés, meg a forró tea.
Ελευθερια η θανατος
-
Winner_hun
titán
Ha én akarom lelocsolni akkor nem, de ha van akkor szívesen belemegy, sőt. Ha tudja hogy a Dunára megyünk akkor nincs kegyelem számomra, alig bírok vele úgy húz. Sőt, ha ugyan itt még kutya is van akkor az sem érdekli, csak a víz. Pedig ha kutya van akkor aztán menne játszani, néha ott is nehéz visszafogni (pláne ha előtte szabadon volt ő is és a másik kutya is, a másik megy el akkor jajj nekem)
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Adonimus
senior tag
-
niyabinghi
tag
Legyen még egy ugyanolyan labdád, így nem az jön le neki, hogy elveszed amikor visszahozza, hanem az, hogy kap helyette másikat, tehát a labdáért hozza vissza a labdát. Egy idő után már nem kell a második, rájön, hogy nem kell aggódnia, nem veszed el. Kergetni nem jó, mert akkor a behívás lesz necces. A kerítést meg jó lenne megcsinálni..
-
Bibby
addikt
Az első és legnagyobb hibát ott követted el hogy elkezdted hajkurászni. Ezzel kvázi a tudtára adtad hogy benne vagy a játékban, neked is tetszik meg neki is, úgyhogy naná hogy csinálja. Innentől még nehezebb lesz leszoktatni... Jutalomfalattal kellene rávenni hogy odajöjjön, elvenni a botot és megdicsérni. Nem lesz egyszerű az biztos, talán mond valaki ennél okosabbat is.
A kerítésre meg azt tudom mondani hogy olyat kell csinálni amit nem szednek szét. Lehet hogy költségesebb de kicsit több értelme van mint az eleve rosszat toldozgatni.
Ελευθερια η θανατος
-
titán
Hát remélem rendbejön hamarosan.
dave93: Szép a kutyád nagyon! Ha nem engedi a kefélést, akkor kérjetek a dokitól egy kis nyugtató cuccot, ez lehet tabletta vagy gél, ilyet szoktak adni nekik pl tüzijátékkor is. Mikor tele volt kullanccsal én is gélt adtam neki, 1 óra belassulás, azt csinálsz vele amit akarsz, de végig fent van. Kiszedtem belőle a dögöket meg átkeféltem az egész kutyust, gyönyörű lett utána.
[ Szerkesztve ]
-
Boxiné
aktív tag
Nagyon édes kutyus. Ezeknek a szemeknek biztosan nem lehetett ellenállni.
Néró lassan őrületbe kergeti a családot. Kis rosszcsont. Az, hogy felássa a kertet már megszokott dolog. Temetem a gödreit minden reggel.
A héten kitakarítottuk a kerti tavacskánkat, gyönyörű tiszta lett. Erre másnap kirángatta az egyik cserepes nádat, és szétrágta. Persze az összes föld a tóban landolt. Mondanom sem kell, hogy néz ki megint a víz.
Ma reggelre anyum egyik virágját rágta cafatokra, persze a helyén szép kis gödör tátongott.
Még kölyök, és játszana folyton mindennel. Sosem unja meg, pedig sokat kint vagyunk vele bohóckodni."A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
Kidus
őstag
Menhelyes kutyaknal eleg gyakori a dolog sajnos, ha fosik is nagyon, Bolus-t lehet neki adogatni szepen.
Rendbe fog razodni, odafigyeles, megfelelo dieta, nyugalom es ido.
El van szarva az emesztorendszere valoszinuleg.
Dokit meg megkerdezhetitek, joghurtot javasol-e, en anno azt is adtam, jot tesz elvileg.Assuming Control
-
niyabinghi
tag
Ezen vitatkoznék, nekem olyan. Épp ma morogtam, hogy a bevásárlóközpontokba nem lehet bevinni kutyát, pedig kulturáltabban viselkednek, mint némelyik emberkölyök.
Ha az ember magához vesz egy állatot - tudom sablon, meg kisherceg, meg satöbbi - felelős érte. Őszintén: kire számíthat a kutyád ha éhes, beteg vagy bármire szüksége van? -
Bibby
addikt
Teljesen mindegy hogy mi, ha egyszer baja van elviszem az orvoshoz, azért van ÁLLATorvos. Tudod amikor hazavittétek őt, egyfajta felelősséget vállaltatok iránta és ezt illik betartani.
Másrészről meg ez a "csak állat" kissé degradáló kifejezés, ki kellene nőni ezt az embereknek. Nem egy tyúk/tehén/malac, hanem társállat, ezért inkább maradjunk abban hogy a kutya a gazdája társa. Persze lehet úgy nevelni hogy kint van a szabadban, napi kétszer szólnak hozzá, fel fog nőni. De ha úgy neveled ahogy illik, akkor nincs nagyon messze egy gyerektől (etológusok szerint az agya pár éves gyermekéhez hasonló). Sőt sokaknál azt "helyettesíti".
Ελευθερια η θανατος
-
rlazol
veterán
állatorvos, amint lehet.
nem is értem, a fenébe is, ha gyereked szarul van, akkor elkezdesz fórumokra firkálni? Ha bizonytalan vagy az egészségét illetően, doki.
Amit írtál simán lehet babesia is. nem tréfa.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
niyabinghi
tag
"Utána anyukám észrevett, hogy a hasánál kicsit véres. Ez ilyenkor mennyire normális?"
Hát szerintem ez nem normális semmilyen esetben sem. Ha rosszul van, irány a doki."kivolt neki rakva étel ital"
Víz mindig legyen előtte friss, de de én kaját soha nem hagyok kint, felesleges."Húztuk a pórázt de nem volt hajlandó jönni."
Tegnap vittétek haza, ugye? Nem biztos, hogy én a második napon már ráncigálnám bárhová is. Szokja meg a kis helyét, a környezetét, elég nagy váltás neki a menhely után begazdásodni. Adj neki egy kis időt megnyugodni, feldolgozni a történteket. Ki tudja, mi történt vele korábban? A póráztépkedéssel azt fogjátok elérni, hogy utálni fogja a sétát. Ne akarj mindent egy nap alatt megoldani. -
kircipeti
senior tag
Gratula a kutyihoz! Majd kerunk kepet rola.
Ez azert igy nem igaz, hogy nem jonnek ki egymassal a szukak, de az teny, hogy kozottuk a legnagyobb az esely az osszetuzesre. Szuka-kan, kan-kan kozott ritkabb az eset. Kutyasuliban van par igen kemeny szuka, akik eleinte (nemelyiket kesobb sem) nem turnek meg mas szukat maguk kozeleben, aztan idovel megbekelnek veluk. Par hete tortent, hogy jott egy uj szuka juhasz, haver a szinten szukaval kozelitett fele es kb 5m-rol ugy egymasra mordultak, hogy ihajj. En meg lazan odamentem hozzajuk a kannal es jatszottunk. Suliban ezt tudjak is a szukasok, hogy vigyazni kell veluk, ha uj szuka van a lathataron.
Nem a leultetessel kezdenem, hanem egyaltalan a setaltatassal. Nyakorvet ra, porazt a jobb kezedben fogod, kutya bal oldaladon van. Kiadod a "labhoz" vezenyszot es bal labbal kilepsz mellole, elindul veled a kutya. Ha nem jon rendesen, akkor kiadod ujbol a "labhoz" vezenyszot, ostorcsapasszeruen megrantod a porazt magad fele, hogy szepen jojjon melletted, majd megdicsered balkezzel (vegigsimitod a hatat) es mondod is neki, hogy "ugyes vagy", "okos vagy". Ezzel igy lavirozhattok egy darabig. Lenyeg h ne vizisielj a kutyaval, magyaran ne feszuljon a poraz.
Leultetni ugy kell, hogy kiadod az "ul" vezenyszot, jobbkezzel felfele emeled a porazt, kozben bal kezzel lenyomod a farat es megdicsered.
Fektetest ulesbol tanitod, lehuzud a porazt a foldfele es a marjanal lenyomod balkezzel, elotte persze "fekszik" vagy "hasal" vezenyszo, majd ha szepen lefekudt, akkor varsz egy kicsit, felulteted ("ul" vezenyszo, felfele huzod csak a porazt) es megdicsered (fektetesben nem dicsersz).
Ezeket lehet kesobb "ott fekszik", "ott ul" szavakkal bonyolitani, ennek az a lenyege, hogy helyben maradjon. Pl. leulteted, kiadod az "ott ul" parancsot es jobb (!!!) labbal ellepsz tole, mondjuk kezdesnek csak elorol megkerulod, ha helyben maradt, akkor miutan beersz melle varsz par mp-et es megdicsered. Ha nem maradt helyben, akkor visszaulteted es nem szidod meg. Fektetes ugyanez, csak ott miutan megkerulted, akkor elobb felulteted es utana dicsered meg (fektetesben nem dicserunk).
Kb. ennyi, ezekbol el lehet indulni.Bot visszahozas az sztem megy osztonszeruen, legalabbis nalunk ment, csak lehet nem adja oda, amikor visszaer ezen ugy lehet segiteni, ha adsz neki cserebe valamit (pl. kaja, masik jatek). Szoval amikor fut vissza, akkor eloveszed mondjuk a kajat, kutya lefekez elotted, felfele tartod a kajat, a kutya felnez ra, leul, kiesik a cucc a szajabol, odaadod neki a kajat, megdicsered. Eloszor nem dobod persze messzire a jatekot. Ja es eldobaskor itt is mehet a valami vezenyszo.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest