Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A többi dolgot nem említem meg, mert már megtették előttem, de egy dolgot mindenképpen: ha valakit egyetlen egy darab ilyen hozzászólás tántorítana el véleményed szerint akár a menhelyi kutyáktól, akár máshonnan (bár azt hiszem nem sok ilyen ember van) az szerintem jobban teszi, ha nem is vállal be kutyát.
-
Geryson
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak csatlakozni tudok én is. Az elhízásról már én is hallottam (macskáknál én is megcáfolom, mert odafigyeléssel megakadályozható), a korai elhalálozás szerintem viszont tök nagy hülyeség.
Nem tudom, hogy szuka kutyád van-e, de úgy tudom mindkét nemnél érdekes lehet, hogy van most az ivartalanítással kapcsolatban egyrészt a korai ivartalanítás, másrészt az ivarérés előtti ivartalanítás fogalma. Mindkettővel kapcsolatban én azt hiszem egy csomót olvastam és egyiknél sem olvastam elhalálozási gondokat sőt csakis jó tapasztalatokról hallottam (kivéve az esetlegesen kialakuló incontinentia-zavart).
-
ladybug
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sokan ezt mondják, illetve azt, hogy az ivartalanított állatok hajlamosabbak a hízásra. Na, most én sem a kutyánknál, sem a macskáinknál nem tapasztaltam ezt.
-
Ne engedd be a lakásba. Szokja meg, hogy őneki kint a helye. Ez nem rossz, vagy jó neki, csak tartsa magát ahhoz, hogy ő kint, Ti meg bent.

Még kölyökkorában mi is néha beengedtük, és a mai napig ha alkalma van rá besurranik a lakásba.
Végülis kárt nem okoz, csak körülszaglászik és ha rászólok rögtön kimegy. Nem gond ez, de jó ha időben megtanulja, hogy meddig tart az ő területe. -
Winner_hun
félisten
Olyan tényleg van, hogy az ivartalanított (kan) kutya elhízik, előbb hal meg?
-
darnellsmith
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
fajtiszta angol bulldogra szerintem elég kevés esély van hogy menhelyen lehet találni, aztán fene tudja, egy próbát lehet megér a dolog.
-
Kidus
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Egyreszt igy letamadni valakit azert, mert nem osztja a velemenyed, nem tul elegans.
Masreszt pedig neki is van igazsaga par szempontbol.
Egyreszt van, aki kifejezetten adot fajta kutyat keres, ritkan egyezik ez az elvaras a menhelyeken talalhato kutyakkal.
Masreszt nem figyelik a kutyat hozzaertok a szuletesetol fogva, nem valoszinu, hogy megvan minden otasa es feregtelenitese, akarmilyen bor es egyeb problemai is lehetnek, amit neked kell megoldanod.
Peldaul talalkoztam mar menhelyes kutyaval, ami fel evig fosott, akarmit csinaltal vele.
Azt mondanom sem kell, hogy orvoshoz jarni nem olcso, foleg komolyabb es elhuzodo problema eseten.
Az meg, hogy melyiknek tudsz belenyulni a szajaba, abszolut egyeni tulajdonsag. Sokat segit, ha mar egeszen kicsi koratol hozzaszokik a kutya, ami menhelyesnel ugye nem olyan gyakori, mint tenyesztonel elonel.
Ezen kivul sok menhelyes kutya ehezik, mielott bekerul, igy komolyan vedi azt, amit megszerzett, ellenben a vasarolt kutyaval, amelyik jo esetben soha eleteben nem ehezett.
Sok viselkedesi defekt is elojohet ezeknel a kutyaknal a kidobottsagbol/menhelybol adodoan, csakugy, mint a szocializalas hianyabol fakado gondok.
Mindemellett en is tamogatom a menhelyrol mentest, kis szerencsevel nagyon ragaszkodo allatkat kapsz magad melle, ha beteg is, az is megoldhato, es a keverek kutyak mentesek nagyon sok problematol, amivel a fajtatiszta kutyak kuzdhetnek, ez pedig pont az orvos ritkabban valo latogatasahoz vezet, es egy kiegyensulyozott, boldog kutyahoz, es gazdihoz.
Tehat mindenkinek maganak kell eldonteni, pontosan mit akar es hogyan, atgondolni, melyik megoldast akarja valasztani. -
Vega002
csendes tag
Nemrég hoztam a menhelyről a kutyusomat, és ha más nem is én megmondhatója vagyok, hogy semmi probléma nincsen vele. Igaz, hogy még csak 3 hónapos volt, szóval igazából az én nevelésemhez szokik, és lehet, hogy egy idősebb kutyussal nehezebb helyzetben lennék. Szóval szerintem nyugodtan örökbe lehet fogadni menhelyről kutyit...

-
horvathkrisz
addikt
Na aztán miért nem hoznál onnan kutyát?
Elárulom neked amit onnan kiadnak, kajálás közben belenyúlhatsz a táljába.
Az enyémmel ezt nem játszod el.
Egy épkézláb érved nem volt a menhelyes kutyák ellen, csak általánosítottál.Inkább ne tetted volna, mert magadat minősítetted le nagyon buta módon ezzel a hozzászólással.
Annyi eszed meg már gondolom nincs hogy sokan nézik ezt a fórumot és esetleg aki megmentene onnan egy kutyát emiatt lehet hogy nem fogja. -
Geryson
addikt
Hát a szobatisztaságon azért még ne is csodálkozz! A mieink nem pisilnek a lakásba (merthogy nem jönnek be), de a teraszon, garázsban simán elcsöppen a pisi így nekem is jobban kell figyelnem, hogy elkapjam őket és rá tudjam szoktatni, hogy nem szabad. Ez csak szimpla rászoktatás nem igazán tudja, hogy rosszat csinál...
-
Geryson
addikt
És odáig simán bemegy, vagy úgy mókásan besomfordál? Értem ezt arra, hogy milyen mulatságos már, amikor kinéznek valamint ami tíltott (pl. szemétkupac, partfis vagy hasonló) és akkor lefekszenek és olyan kúszó-kígyó-mozgásban szépen lassan eljutnak odáig persze közben teljesen ártatlanul néznek ki a fejükből és még ők vannak felháborodva amikor rájuk szólsz, hogy hogyan képzeled, hogy ő valamit engedély nélkül tenne...

-
Geryson
addikt
És még valami (nem fért bele a módosításba már):
Ferihegyi Fressnapf: az egyik eladónak a 6 éves szürke dán dogja bent van a boltban vele és ott mászkál teljesen egyedül a sorok között!
80 kilós és nagyon kedvesen "Führer" a neve...
Csodaszép egy kutya, de azért mindenkinek megáll egy picit az ereiben a vér, amikor meglátják, hogy közeledik.A nevelésnek amúgy tökéletes példája az a kutya hiszen tudjátok, hogy ott mennyi kaja, jutifalat, játék, kosár vagy bármi van mindenfelé és semmihez nem nyúl hozzá a kuty!
-
Geryson
addikt
Jajj, nem is meséltem, hogy megmértük a kutyók súlyát. 4 és fél hónaposak most és az egyik szuka 18, a másik 22 kiló!

Tuti még, hogy dobják el a fogaikat és jön főleg a kisebbiknek az új ami szinte nagy a szájába!
Hát valami piszkosul aranyosak ahogy kinéznek. Mekkora nagy dögök lesznek egyszer, el sem hiszem... 
-
Geryson
addikt
válasz
darnellsmith
üzenetére
Mivel előre "tervezett" kutyáról van szó, így a névvel is tudtok előre tervezni (természetesen ebben az esetben nem menhelyi kutyákról beszélek). Mi úgy csináltuk, hogy olvasgattam a hírdetéseket és nézegettük a kenneleket majd a számunkra árban és mentalitásban megfelelőhöz elkezdtünk sokat-sokat járni a kiskutyák 2 hetes korától fogva. Annyit tudtunk, hogy 2 szuka lesz így elkezdtük a neveket is kikeresni. A 2 kutyanév meglett és azt hiszem 1 hónapos korában a nevek a törzskönyvvel és chippel be lettek adva a szakhatóságoknak (ekkor még nem voltak kiválasztva a kutyák!). Aztán amikorra visszajöttek a papírok és a chippeket be kellett ültetni (ez olyan 2, 2 és fél hónaposan volt) addigra már egészen biztosan tudtuk, hogy melyik 2 kislány legyen és nekik lett beültetve a chip.
A dolog lényege igazából az, hogy így a törzskönyvi név is egy az egyben a mi ötletünk és a kutya kiválasztása is a mi hosszú választási procedúra eredménye. Amúgy sokan úgy csinálják, hogy van a törzskönyvi név és van egy sima hívónév, amit a gazdi talál ki.
Ha nincs konkrét tenyésztési, verseny vagy hasonló terved a kutyákkal, akkor én is körbenéznék a menhelyeken, sok bűbájos kutya van ott!
-
hanee
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Szia!
Én például nem hoznék menhelyről kutyát. Van tapasztalat a hátam mögött menhelyről / sanyarú helyről származó kutyáról és fajtatisztáról is.. amellett hogy az ember sajnálja azokat a kutyákat és pl. az adója 1%-át felajánlja vagy mással támogatja a menhelyeket, nem mindenki szeretne menhelyes kutyát.
hanee
-
ladybug
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ez nemes gesztus. Magadtól egyébként miért nem jutott eszedbe? Hiszen menhelyek már elég régóta léteznek, ott pedig szintén elég régóta örökbe fogadható kutyusuk várnak szerető gazdikra.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
darnellsmith
üzenetére
miért veszel, miért nem menhekyről hozol?
mikor én vettem az enyémet és valaki mondta volna ezt a lehetőséget, inkább ezt választottam volna... -
ladybug
őstag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Ahogy Alex89 is írta nem jelent gondot a kiskutyának az új név, hiszen nem igazán hallgat ilyenkor még rá. Ha majd veled lesz, akkor tanulja meg, hogy a nevére hallgasson.
-
darnellsmith
senior tag
-
alex89
senior tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
szerintem ha kicsi a kutya akkor még nemigazán hallgat a nevére,ha szólítják is sokkal inkább a hangra figyel mint sem arra ,hogy szó szerint mit mondanak neki... tehát szvsz nem jelenthet neki olyan nagy gondot egy másik névre való átállás,persze ez függ attól is ,hogy mennyi idős a kutya
-
darnellsmith
senior tag
azt szeretném kérdezni ha kiskutyát szeretnék venni akkor azt hogyan lehet megoldani hogy az legyen a neve amit én szeretnék? sok hirdetésbe lehet látni hogy már van neve a kiskutyának. átszoktatni meg gondolom kicsi macerás, jobb lenne ha egyből a végleges neve lenne

-
Daemon09
őstag
Nekünk van egy nagyon szép fekete labradorunk.

-
-
horvathkrisz
addikt
Most akkor hogy is vagyunk?
Üdvözléskor a falkavezér nyalogatja a falkatagok pofáját, vagy a falkatagok nyalogatják a vezér pofáját?
Nem tippeket várok válasznak.
Előre is köszi!
-
-
Geryson
addikt
Értem én, tényleg rohadt aranyosak, de tudod jól, hogy később csak nehezebb lesz!
Ismerősöméknek van egy németjuhásza, anno kiskorban beengedték na most úgy képzeld el, hogy a kutya nem igazán hajlandó kint aludni! Ha kizárják, ugrál a kilincsen, ugat és fesztiválozik mire megunják és beengedik (anyuka és lánya amúgy a kutyások, a faszik nem is foglalkoznak vele). Mondtam is nekik, hogy 2 hétre adják oda a kutyát nekem, megmutatom, hogy lehet kint aludni!
Persze ez csak duma, mert ők a gazdáik, de non sense hogy ennyire fejükre nőtt a kutya... -
alex89
senior tag
válasz
Geryson
üzenetére
hát elég nehéz vele keménynek lenni amíg ilyen pici, a minap például azon vettem magam észre ,hogy bent ülök a tv előtt a kutya meg valahogy beszökött a lakásba és éppen a szőnyeget cibálja szét.Az én reakcióm erre a leszidás helyett egy fülig érő mosoly volt, egyszerűen nem bírok rá haragudni

Winner_hun: szó szerint "áruházi szarka"

-
alex89
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
pláne ezen a képen:

éppen támadni készül a kis fenevad![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mindfreak
őstag
Az enyém egyre rosszabb. Egész nap ugrál, harapdál, össze vissza karmol. Egyáltalán nem hallgat rám.

-
ladybug
őstag
-
bnss
veterán
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem, mégpedig, hogy hogyan lehet megtanítani a kutyát arra, hogy ha másik kutyát/macskát lát, ne akarjon odamenni. Ott tartok most, hogy ha pl. az út másik oldalán megy egy kutya és én rászólok, akkor felfogja, nem akar odamenni. De ha közelebb van egy állat, akkor már néha gondolkozik azon, hogy odamenjen. Tudom idő kell hozzá, meg sok gyakorlás, de azért hozzáértő tanácsokat szívesen fogadok.

-
alex89
senior tag
na ha minden igaz akkor eldőlt a dolog
zeusz lesz a neve mivel olyan kis főnök típus
, a 8 tesója közt is ő volt a főnök, ő volt a legnagyobb és legerősebb... -
Geryson
addikt
Hát ő sem egy idős eb egyenlőre...
Baromi aranyos. Az oviban is volt a hétvégén egy kis németjuhász (azért nála már nagyobb) és nagyon be volt tojva mindenkitől, persze a nagyok piszkálgatták folyamatosan. Aztán fél óra múlva úgy kergetőzött a többiekkel, hogy öröm volt nézni! 
Név: a mi 2 kutyánk 2 egyiptomi istennő nevét kapták: Tia és Ízisz, gyorsan kimondható (ez azért fontos) és szerintem szép nevek is, de ezt tényleg Neked kell leginkább érezned sztem pár nap után egy tök jó név eszetekbe fog jutni.
-
alex89
senior tag
Üdv!
Tegnap óta van nálam egy apró kis németjuhász kan, egész nap azon törtem a fejem,hogy milyen nevet adjak neki de semmi normálisat nem tudtam kitalálni
.Gondotam talán nektek van valami frappáns ötletetek esetleg
?róla volna szó:

-
Geryson
addikt
válasz
mindfreak
üzenetére
Hát én nem vagyok egy brutális nagy kutyaszakértő (vagyis most tanulgatok), de valóban 8 hetesekről még úgy tudom illik az anyjuk mellett hagyni egy kutyust. Mi 3 és fél hónaposan hoztuk el, mert azt mondták, hogy hagyjuk szocializálódni őket az anyjukkal, a 6 felnőttel és az 5 további testvérrel. Hogy valóban hasznos volt-e azt nem tudom, de bízom benne - gondolom idővel majd kiderül!
Anno egyszer azt olvastam, hogy pl. a játékot vagy akár a harapás mértékét tanulják meg többek között ebben a korban, a mieink nem is harapnak engem olyan brutálisan inkább csak 1x rámfog és utána el is enged.Ennek ellenére nem gondolom, hogy a 8 hét olyan kritikusan túlzottan korai elhozatal lenne valószínüleg át kell majd venned kicsit jobban az "anyai" szerepet ami később viszont lehet, hogy csak a hasznodra válik.
-
mindfreak
őstag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Köszi!

Amúgy még most 8 hetes, más fórumon mondták, hogy ennyi idősen még az anyja mellett lenne a helye. Az igazat megvallva még nekem sosem volt ilyen fiatal kiskutyám. Az előző is 3-4 hónaposan került hozzánk. Nektek mi a véleményetek?
-
mindfreak
őstag
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
A bal oldal a "szabvány", tehát ha alapengedelmességi vagy bármi efféle vizsgára szánod majd hurcolászni a kutyát akkor ott a helye.
Az hogy kutyaoviba (ahova én is hordtam az én németjuhászom és nagyon jó kezdő szocializáló közeg) hordod azért arra enged következtetni, hogy esetleg egy alapengedelmességire is el akarod majd vinni. tehát...a bal oldal akkor muszáj lesz 
-
CsaBully
tag
jah hogy beagle...

hát jól belecsaptál a lecsóba..első kutyának húzós..
a beagle amilyen aranyos küllemre pont olyan nehezen kezelhető jellemre
kévés makacsabb fajtát ismerek
nagy szigor és következetesség kell hozzá
ha lerakod elé a kaját ne engedd a közelébe és biza ha kell elcsattanhat egy maflás is,
csak akkor egyen ha megengeded,de ha megérzi hogy félsz útját állni akkor már vesztettél is!
Azzonnal ki fog használni minden gyengeséget,
nehéz dolgod lesz,nagyon makacs fajta..főleg a trikolorok...
azért sok sikert..
-
hanee
senior tag
válasz
Geryson
üzenetére
Szia!
Ha nem tervezed pl. kutyakiállításon indítani, akkor semmi jelentősége nincs. Az a fontos, hogy a kutya egy oldalt tanuljon meg, és az stabil maradjon neki, és akkor mindig az legyen a kiinduló oldal, akármilyen gyakorlatot is tanítassz neki.
Egyébként ha valakit érdekel, lesznek német dog kiskutyák, elvileg elsején születnek
Sajnos már nem nálam laknak a kutyik, de a mostani gazdinak segítek. Lesz honlap is nemsokára, majd megmutatom őket 
hanee
-
Geryson
addikt
válasz
gege71.hu
üzenetére
Apropó vezetés:
Nagy "gond" az, hogy ha nem a bal oldalon vezetem a kutyát? Mi az oviban még közel nem tartunk ott (csak egész rövid kis vezetés-gyakorlatokat csinálunk), de amikor séta végén megyünk haza, akkor az utolsó 150 m-en leülnek és kattan a póráz, majd láncon megyünk haza. Na ilyenkor mi ezt úgy találtuk ki, hogy az egyik kutya a párom jobb oldalán, a másik meg az én baloldalom, azaz mi vagyunk középen. Erre mindig figyelünk, hogy bárhol kipróbáljuk a felállást, akkor ez így legyen, de ugye ez nem baj, hogy megtörtük a bal oldali vezetés szokását, csak figyelni kell, hogy ez mostmár így maradjon, jól gondoljuk?
-
gege71.hu
addikt
Vackor
Tegnap volt épp 1 éves. A kép márciusban készült.
Ha már van kutyás topik büszkélkedek vele kicsit. Hát nem jó arc?
-
Motion_Blur
félisten
Meleg van + érik a kozmetikus

-
degu
senior tag
válasz
Geryson
üzenetére
Nanema...
Most mar ott tartok,hogy ejjel sikoltozva ebredek,ha azt almodom,hogy kocsiba kell ulnom!
Egyebkent megkerdeztem az allatorvost,hogy a kutyi ebbol az egeszbol mennyit fogott fel,es azt mondta...semmit!
Ennek ellenere a kutyi azota allandoan bujik hozzam,es hizeleg,meg bokdos,kedveskedik!
-
wolf2
csendes tag
Sziasztok!
Bichon havanese felnőtt szuka kutyát keresek, aki már szobatiszta, reális áron.
Ha van az ismeretségi körötökben valaki, vagy ha te vagy a gazdi, akkor írjatok!
Köszi szépen!Üdv!
-
degu
senior tag
Koszi az eszreveteleket!
Szerencsere a korhaz/ami nem Semmelweis,mert az az emberkorhaz...
/ csutortokon kiadta,a ceruzajuk az elozetes kalkulaciohoz kepest visszafogottan mukodott,de igy sem volt semmi!
Penteken,es szombaton meg kapott infuziot,es vasarnap kezdett jobban lenni! Az egesz csalad boldogsagban uszik,mert eleg remenytelennek tunt a helyzet...
Ma mar rendesen uldozte a gonoszokat,es megfeleloen ellenorzese alatt tartotta a teruletet.Sokat aludt,pihent,es most mar kezd rendesen enni.A korhazbol azzal bocsajtottak el,hogy nem karosodott sem a veseje,sem a maja.a szive rendben,de nem tudtak megmondani,hogy mi okozta a tudoodemat!De azt mondtak,hogy teljesen jok az eselyei.
Vettem egy *advantix* nevu kullancsriaszto csodaszert.Az ara mindenesetre riaszto volt.
Egy kis tubus,mint a fel kisujjam,akkora,egy alkalomra szol,es 1,8k volt.Ez allitolag par honapig ved.
De nem elegedetlenkedek,mert a vilag legaranyosabb kutyaja velunk maradt!
Az agressziv kutyusokrol,es a *falkavezeri statuszrol* annyit,hogy ha veszely nelkul megoldhato,akkor jatek kozben ragadd meg a nyakszirtjenel a laza bort,es razd meg nehanyszor! Ez szokott segiteni,mert allitolag a falkavezer is igy *emlekezteti* a lazadozo rivalisait,hogy ki az ur!
-
Vega002
csendes tag
Na igen, nekem is nem egy heg van a kezemen már a harapdálásától...
Az jó lesz, ha a későbbi fogai nem lesznek ilyen hegyesek. 
-
Geryson
addikt
válasz
Vega002
üzenetére
Ez a sima fogváltási időszak, nemde? Én úgy tudom, hogy 3 és 6 hónap között váltják ill. ilyenkor jönnek ki az új fogak is (merthogy ha jól tudom 28 tejfoga van, de valami 40 vagy 42 végső foga).
Én már várom, hogy cseréljék, mert piszkosul élesek ezek a kis tejfogak...

-
Vega002
csendes tag
Köszönöm, én is bízom benne, hogy így van.

-
Vega002
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem lenne. Hátha valaki tud segíteni. Van egy 5 hónapos keverék, de inkább kuvasz kiskutyám. Az utóbbi időben elkezdtek potyogni a fogai. Normális ez a kutyáknál, mint nálunk embereknél, hogy cserélődik a foga, vagy valami baja lehet, mert kicsit megijedtem, én még ilyet nem láttam kutyánál... Ha valaki tudja, mi lehet az oka, nyugtasson meg légyszi!

-
ToBeY
nagyúr
A kutyám egy fajtatiszta beagle amúgy barátsáos picit félénk is.De ha valamit megszerez magának, beviszi a helyéhez és ha valaki megpróbálja elvenni tőle, annak morog ugat stb.(talán vadászkutya természetéből fakadhat)
De hogy ha ráhagyjuk akkor megunja 10perc múlva mondjuk.(Ez kicsit gáz ha egy zacskó papirzsepit szermányolt mert teli lesz vele a szoba
) -
Geryson
addikt
válasz
Ragadozó
üzenetére
Hát azt hiszem be is tenné a kiskaput ha a kutya rámordulna vagy rámmozdulna, ott adnám vissza őket azonnal mert később valóban csak rosszabb lenne.
Én direkt a kapun ki és befelé várakoztatom őket, van hogy fél percig is miközben én már a "túloldalon" mászkálok. Úgy neveljük őket, hogy ilyenkor leülnek és néznek aranyosan. A kaját úgy adom, hogy először mi eszünk, majd a cicák és legvégül meg ők, hogy szokják a rangsort. Kajájukba direkt belenyúlok soha nem fogom hagyni, hogy a legkisebb ellenszegést tanúsítsák ellenem. Apropó: anyósomék uszkárja is rámordul a családra ha csak megközelítik a kajájukat, ez egy hatalmas baromság. Amúgy azon a kutyán teljes mértékben látszik, hogy átvette a maga kis termete ellenére a vezető szerepet, én ezt mindig meg fogom törni a lehető legerősebb módon (ill. nem hagyom, hogy kialakuljon).
Más: nekünk is Kiltix + Frontline spot-on van a kutyákon plusz minden séta után betanult kefélés (már szépen végigülik és a végén boldogan távoznak).
-
hanee
senior tag
Sajnos arra fiatal korban kell ternírozni a kutyát, hogy elviselje, ha belenyúlsz a kajájába.
Másrészről ez kicsit függ a kutya természetétől is. Például fajtatiszta kutyáknál ez egyenesen követelmény, hogy ha a gazda odanyúl miközben eszik, meg se morogja (de kicsi kortól szoktatva van rá!). A kutyák alapvető természetét több fajta típussal szokták jellemezni, és vizsgálható, hogy az adott kutya a négy közül melyik irányban van (természetesen a kutya mindig több típus egyszerre, csak hogy melyik irányban van inkább..). Fajtatiszta kutyáknál van egy standard, hogy pl. az adott fajta inkább szangvinikus típus, és az attól való eltérés nem jó (csak példának írom), mert teszemazt egy örző védő kutya ne pörögjön állandóan, nem az a dolga
. Ezen kívül fontos tényező az idegrendszer is, pl. egy örző-védő kutya nem ijedhet meg a pisztolylövéstől (összerezzenhet, de pl. nem rohanhat be valami alá szűkölve). Sajnos keverék kutyáknál ez például teljesen lutri. Nem tudod, mire számíts, mivel nem tudod pontosan milyen fajtából mit örökölt..Nekünk volt egy kis keverék kutyánk, akiben szerintem volt egy kis mudi is, szeretett is terelgetni.. de hát fene tudja.. kis denevérfülü volt, nagyon cuki, viszont pl. a kölyökkutyáknak nekiment. Ezen ha keresztbefeküdtünk sem tudtunk változtatni, sajnos idegileg nem volt teljesen 100% a kutya, és nem lehet tudni, hogy genetikailag, vagy pedig valamilyen kölyökkori trauma miatt (mert ugye utcán talált kutyus volt). Lényeg a lényeg, ez olyan dolog volt, amivel együtt kellett élni, és mindig résen lenni, ha kölyökkutya volt a közelben. A 10 hónapos német dognak is nekiment egyszer, persze az meg csak lesett, hogy mi van.. (4x akkora volt). Aztán amikor ivarérett lett, lerendezte a dolgot Duffy-papával

Egyébként ajánlanék neked egy jó könyvet:
Jean Fennel - KutyapszichológiaPontosan erről a falkavezérség dologról szól, az írónő Angliában él és a könyvben valós eseteket is leír, amiben ilyen rivalizálási gondokkal küzdő gazdik fordultak hozzá. A kutyáik szinte elviselhetetlenül viselkedtek bizonyos dolgokban és leírja, hogyan oldották meg, mi volt a megoldás egyes esetekre. Lehet, hogy konkrétan a saját esetedet nem fogod megtalálni benne, de vannak nagyon jó tippek, és a gondolkodásmódja rávezet arra, hogyan is kellene..
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Addig is gyűjtöm az információt.

Végülis kárt nem okoz, csak körülszaglászik és ha rászólok rögtön kimegy. Nem gond ez, de jó ha időben megtanulja, hogy meddig tart az ő területe.

nem jön be többet az biztos,szép nyugisan aludt aztán egyszercsak bepisil
majd mintha mi sem történt volna kiment a kis sz@rházi
de nem bírok rá haragudni
:

ez a nézés....de édes.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.Gondotam talán nektek van valami frappáns ötletetek esetleg