Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
De gondolom otthon is furdenek, samponnal egyeb kegyszerekkel.

-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Tenyleg o az
, helyes pofa mindketto. Szep feherek, milyen gyakran furdenek?Ati007: Ahogy mondod, majd megszokja, ez termeszetes, hogy sír a kiskutya. Hisz uj helyen van, uj emberekkel, majd megszokja. Mar nem sok van hatra. Nehez dolog ez, nagy a csabítas, ugye sajnalja az ember, de nem szabad elkenyeztetni a kifutkosassal, mert az egyikotoknek se jo.

Winner_hun: En se zarom be soha sehova. Van a telek vegebe egy elkerített resz direkt oneki, mikor ki-be jarok a kocsival es van forgalom az utcan is (kulonben ekkor se zarom be), vagy jon valaki idegen es elzarom míg beengedem.
Loretto: Szep kis sozsakok, tomor ero, izom.
Ez mennyire morcos fajta, tamad is ha kell, vagy csak figyeli az esemenyeket? 
-
Ati007
őstag
Én kibírom hogy nem megyek oda hadd sírjon majd megunja csak a szomszédokat sajnálom.
Nálam is éjjel nappal szabadon lesz csak még olyan pici és félek hogy leesik a teraszról(kb 1,5 magas és nincs korlát) Most csend van kb 1 órája biztos durmol a lelkem. Érdekes egész este be volt zárva és nem kakilt be , reggel mikor haza értem melóból meg is dicsértem és játszottam vele 1 órát közben a kertben vagy 3x is ürített .
A labdára még nem nagyon reagál inkább rongyot szereti tépni. -
Winner_hun
félisten
Érdekes, nálunk ez a sírós dolog nem volt. Igaz első nap akkora vihar volt, dörgött mint a fene, de túlélte. Egyedül akkor nyüszögött amikor be lett zárva a kenelbe egy rövid időre (amúgy éjjel-nappal szabadon van, igencsak bezártság elleni vagyok)
-
niyabinghi
tag
Ja, ő az, akinek barna, kajla fülei vannak. A kép jobb oldalán van, de majd megtépve jobban fog látszani, hogy ki kicsoda.
Ati007: semmi értelme leb@szni ha sípol. Egyrészt nem érti, másrészt meg ha állandóan kirohangálsz amikor ordít, csak megerősíted benne, hogy ordítani kell ha unatkozik. Ha kibírod pár napig, hogy ne vegyél róla tudomást (nehéz, tudom), akkor magától abbahagyja, mert nem ér el vele semmit.
-
Ati007
őstag
Nos két napja van nálam a kicsi és mikor nem vagyok vele a kertben egyfolytában ugat és sír a blöki, ha kint vagyok vele akkor persze nem. A lakásba nem engedtem be még éjjel sem hanem a hátsó kis házban kiürítettem neki egy szobát és éjjel oda zárom.Gondolom meg fogja szokni a szitut és nem fog egyfolytában ugatni. Gondolom amíg ilyen pici nincs értelme leszidni sem hogy hagyja abba?
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Tudom, nem is ugy ertettem, hogy ahol kutya van, ott mocsok is, epp ellenkezoleg. Ha valaki igenytelen, az kutya nelkul is szemetben, koszban el, aki meg nem, az kutyastol is tud tisztasagot tartani, itt a Te peldad.
Valo igaz ez kutya fuggo is, hogy mennyi a melo vele, Roni azert jobban szoroz, bar a szormennyiseg is 10 szeres rajta, ha így nezzuk nem is veszelyes.
Most mar lassan megjegyzem oket, az Arwennek fut vegig a feher csík a homloka kozepen (a trampli mosono).

-
niyabinghi
tag
Kutyátlanul is lehet valaki igénytelen retekegér, a kutya meg a mocsok nem jár együtt. Nálam nincs szőnyeg, kő és parketta van, de naponta porszívózom és reggel-este felmosás. Ez alap. Pont emiatt nincs cirkusz ha valaki bejön cipővel, mert úgyis felmosok. Az is az igazsághoz tartozik ám, hogy amíg egy simaszőrű kutya folyamatosan szórja a szőrt, addig az enyémeket elég évente max 2x megtépni, aztán víkend kb 6-8 hónapig.
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Gondolom az idejuk nagy reszet epp az tolti ki, hogy milyen gazsagot kovessenek el, es azt hogy kivitelezzek.
Mar a macskas ugynel is sejtettem, hogy ez a ket gengszter modszeresen osszedolgozik.Szordolog így okes, "sok" gazdinal latom, ahol benti kutya van, hogy meg az isten faxa is szoros.
Komolyan mondon ilyen igenytelenseget, ha heti ketszer osszeporszívozik, mar nincs szortenger, de gondolom a kutyaval se sokat foglalkoznak, mert ahogy Te is kezeled oket, hogy a szoruk nagy reszetol mestersegesen meg vannak szabadítva, mar az elejet lehet venni az egesznek.Neha nalunk is van gyalogos remisztgetes, az utcai ablakok elott van közvetlen a jarda, multkor is ittbent volt a szobaban a Roni
és pont egy masik gazdi setalt el a kutyajaval az ablak elott, Roni meg a szobabol rajukugatott olyat, majd osszexartak magukat mindketten es futasnak eredtek. 
-
niyabinghi
tag
Arwen mindenben utánozza Linzert, de ha valami igazán orbitális nagy ganéságot csinálnak, ott kb 99,99 százalék, hogy ő volt az értelmi szerzője a dolognak. Az első perctől kezdve összedolgoznak.
A szőrhullatás szerencsére nem vészes, mert amint elkezdik szórni, jövök én és megtépem őket. Ez általában egyik napról a másikra következik be, nekem meg nincs más választásom, mint azonnal nekik esni, mert a tisztaságmániámmal nehezen összeegyeztethető, hogy kutyaszőrben járkáljak.
Lassan egyébként megint trimmelősdi lesz, mert decemberben (vagy november végén, nem tudom) téptem őket utoljára. Szóval nincs kutyaszőr sem az ágyban, sem máshol.
Az őrködés nálunk a foteltámla tetején szokott történni, onnét ordibálnak ki az ablakon a függöny mögül, szerencsétlen emberek meg nem győznek leugrálni a járdáról.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Legyen!

Nagy francok ezek a dogok akkor, egymast tamogatjak a csibeszsegben.
Mennyire hullatjak a szoruket, ugyertem nem zavaro az agyban, lakasban?
Roninak vannak tezishelyei, de 80%-ban a kapu-szomszed hazsarka altal hatarolt sarokban alszik. Szerintem ott megfelelo neki a klima es onnan tud orkodni is, figyeli a kinti mozgasokat, zajokat. -
niyabinghi
tag
Sztem az a fél legyen inkább kétharmad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát ez az alvás úgy volt először, hogy Linzer a szállítóboxban aludt kb egy hónapig. Akkoriban még Pesten laktam. Amikor először elhoztam Győrbe a szüleimhez, Anyám első dolga volt, hogy felrakta az ágyra. Onnantól kezdve nem volt megállás a lejtőn, mert ahogy nőtt, megtanult felugrani. Ezt olyan tökélyre fejlesztette, hogy hiába zavartam le, megvárta, amíg elalszom és úgy jött fel.
Arwen is boxban aludt egy darabig, amíg teljesen szobatiszta lett, de Linzer az első nap segített neki felmászni az ágyra. Van kosaruk, meg a boxok ajtaját leszereltem, így szabadon közlekedhetnek ki-be (a kocsiban jobban bejött az összecsukhatós box, így ezek maradtak a lakásban) és gyakran mennek be aludni. Egyébként ahol épp eldőlnek, ott alszanak. -
válasz
Loretto
üzenetére

Jopofa ez a Buffard, neztem a kepeket a kep tar-on. Kepek meg nem adjak vissza az elmenyt. Mekkorara no meg ez a fajta? Nem ismerem oket egyaltalan.

niyabinghi: Vezetes kozben en is sokat karomkodok a rakas idiota miatt, kb a fele jogsit be kene vonni, akkor talan normalizalodna kicsit a helyzet.

Roni inkabb nyugodt fajta, csak ha jatszunk es valami idegen kutya van a kozelben, akkor aktivizalja magat. Ezeket leszamítva koma csak, de nem baj ez, ha nincs teendoje had pihenjen csak.
Egyebkent igaz, hogy a kutya atveszi a gazda stílusat, eletritmusat, ebben tenyleg hasonlít ram, mert rohadt lusta vagyok.
Igazibol nehezen allok neki a teendoknek, de ha ez megvolt, akkor mar nyomom mint a gep a melot. Helyesek, hol alszanak a lakasban? -
niyabinghi
tag
Az anyázás, beszólogatás nálam is megy, vezetés közben pláne, mert idegesít ha tökölnek előttem.
Mindig sietek.. a kutyáim detto, képtelenek bármit is nem futva csinálni.
Jó, mondjuk nekem soha nem lesz kómakutyám, mert én is hiperaktív vagyok, ebben nagyon hasonlítanak rám, meg ez fajtajelleg is. De az, hogy nem szeretnek korán felkelni, a gazdit dícséri.. 
Tegnap esti csendélet.. 5 perccel előtte ágyaztam meg, nem bírták ki, hogy ne túrják szét.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Loretto
veterán
Nagyon szép, szigorú tekintet.
Ez büntet, el sem hiszem, teljesen mások a képeken a kutyák, mint élőben. -
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Nem is szabad, semmi ertelme.
Tokeletesen igazad van, a kutya veszi fel a gazda stilusat, nem fordítva, ez ellen nem tehetunk semmit. Max marad a k anyad meg a tobbi hízelgo megjegyzes.

-
niyabinghi
tag
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez is meglepett most, mert a puli rohadt mozgekony egy joszag, az is fullad vagy mi baja van neki terheleskor?
Dobolast Roni is csinalja, de van ennel jobb is, majd probaljatok ki. A kutya elottem haton fekszik es a ket hatso combjat befogom a labam koze, majd vakarom a mellet valami erzekenyebb helyen, o meg mindket hatso labaval vakarozik mint a gep, mintha futna, nagyon jo moka, raadasul elvezi is.

niyabinghi: Ha nem muszaj nem rugdosom az ebeket, sajatomat sose, annak tudok mashogy is parancsolni, vagy nem, de az biztos.
Gazdajat azert nehez lenne megrugni, de egy lajtos kabbefaxom effektet be lehet neki nyomni. 
-
Kenzo, jó kis név, illik hozzá.

Meg még lesz is sok, nem csak a karodon, fejeden, hátadon, mindenhol.
Jól tetted, hogy kint aludt, szokja csak a helyzetet, hogy Te vagy a főnök. Egy-két nap alatt megszokja és onnantól fogva természetes lesz neki, hogy az az ő helye.
DogChow-t Roni is szereti, az első táp amit kínzás nélkül jóízűen elfogyasztott. Még van is belőle, mert azóta hoztam neki acanát is.
-
Ati007
őstag
Kan kutyus, rengeteget gondolkoztam hogy mi legyen a neve? A törzskönyves neve Kenzo és ez megtetszett nekem és a családnak is így marad Kenzo.
A fogai tényleg borotva élesek van egy két nyoma a karomon. Este volt hiszti hogy bent aludna , még a lábamra is ráfeküdt hogy ne hagyjam a kertben de tudom hogy az elején nem szabad engedni neki mert akkor szívatni fog , így kint aludt. Kaját egyenlőre dogchow puppy-t vettem és kamáza. -
válasz
kircipeti
üzenetére
Nekem is vannak kutyás cuccaim, elég viseltes mind, de gondolom ez nálatok is így van.
Azt is szoktam, hogy elfekszek és nem mozdulok, na akkor begazul mint állat és elkezd húzkodni meg csipkedni, tuti nem bírod fél percnél tovább mert kicsinál.
Ez a kocogtatás meg olyan, mint mikor bolhássza magát, csak rajtam csinálja, de ha a saját lábát teszem oda neki, akkor azon csinálja, szóval mindegy neki. De ha véletlen engem bazdirgál és sikerül eljutni a bőrig, na az tud kellemes lenni.

-
-
válasz
kircipeti
üzenetére
Hát amortizálni tudják az embert rendesen a borotvaéles fogukkal, nekem szerencsére nincs maradandó "élményem" abból az időszakból. Roni szokott amúgy "bolhászni", mikor vakargatom a hasát, vagy olyan helyen, ami csikis neki és olyankor csattogtat a fogsorával, vagy magát vagy engem bolhátlanít. Majd próbáld ki, Gonzo nem csinálja-e. Mondjuk vigyázni kell, mert múltkor a combom hátulján próbálkozott és úgy belecsípett, hogy ugrottam vagy 2 métert.

Már untam azt a sárga fejet, mondom nézek másikat és megtetszett ez a kutyás avatar.
Az idő és a hsz alapján simán lehetne, de múltkor volt egy figyum, amiatt szvsz most nem lehet, van valamennyi elévülési idő, asszem fél év. De nem izgat a dolog különösebben, nem is tudom mit szeretnék avatarnak. -
Vaze, ez marha jó, öngyilkos kutya.

Akkor ott azért komoly gondok vannak a felépítésével nem? Tehát izmos, erős test, mozgékony is, de a légzőrendszere meg nem képes rendesen ellátni a testet oxigénnel.
Meg ha nem kap elég levegőt, akkor minek fut tovább?
Fura dolog ez.Ati007: Jópofa kutya, azok a fülek meg kész.....
Szép kis dög lesz belőle, foglalkozz vele sokat. Kan vagy szuka? Hogy hívjátok?
Ezek a kölyök Német Juhászok baromi helyesek tudnak lenni, ilyenkor mindig eszembe jut a Roni mikor pici volt. 
-
Kidus
őstag
Nem atvitt ertelemben, valoban kepes kinyirni magat.
Nem faradt, csak levegot nem kap rendesen, ennek ellenere futna siman.
Tul tudja terhelni magat rendesen.
Bar inkabb a tudatlan gazdak szoktak elcseszni, pl. tul sok futtatas, mert ugye izmos kutya, jol birja, aztan meg fullad.... ( mondjuk a testfelepitese kulon tortenet, az a csoda, hogy elbirja a laba
).Lori: gondolom tudod, csak szokasom inkabb feleslegesen is mondani

-
Loretto
veterán
Igen tudom. Ettől függetlenül állítom, hogy jó kondiban van, de tényleg figyelünk, pl amikor már picit hüvösebb az idő, akkor van a séta.De melegben amúgy sem marad lent, ha akarnám sem. Elég gáz lenne, ha elfáradna, mert hogy nem cipelném az tuti. Nem elég a súlya, nyúlós a bőre. Emelek rajta kb 30 cm-t, és csak akkor emelkedik el a tappancsa a földtől.
-
Loretto
veterán
No ma újabb képek (D900i) készültek "Banflás őrmesterről"

Egy
Kettő
Három
Most 7 hónaposak vagyunk.
Egy hónappal ezelőtt.
Három hónaposan.
Eléggé látni a különbséget, egy hónap alatt is annyit szélesedett a feje, mégha a képek nem is adják vissza, háta olyan 40cm és 26 kg
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Most képzeld el, bár nem engem szemelt ki áldozatnak, hanem a Ronit, azt meg nehezen vezetné egy kisgyerek.

kircipeti: Hát ha engem megkapott volna, biztos pofánvágom vagy azt is egy jobbossal megkínálom.
Akkor nem gondolkodtam ezen, csak hogy meg kell védenem a kutyát. Nem mintha magát nem tudta volna megvédeni, de egy ilyen verekedésből bármi lehet, akár komoly sérülést is szenvedhetnek. Csak gondolj bele, két ilyen kaliberű kutya egymásnak esik.
Neféd utána a gazdája se mert vakerni, még én mondtam neki, bazmeg' fogja vissza a rohadt kutyáját, vagy valami hasonlót, eléggé felment a pumpa bennem is. 
Jó kanos lehetett a dög, meg is érdemli ha kap a pofájába.
Sokszor látok olyat is, hogy a fejét keféli a másik kutyának, 3-al ezelőtti kutyánk is szuka létére állandóan kamatyolta a másikat. Fejbe, oldalba, ahonnan meg tudta fogni.

-
kircipeti
senior tag
Dehogy rugtam, nem rugdossuk mas kutyajat, sajatot meg plane. Najo a picsanbillentes meg belefer

Azert bator vagy hallod, ha nem talalod el es leharapja a labad, akkor mi van? Persze a budos k anyjat az ilyen gazdanak, aki nem birja porazon tartani a dogjet.
Gonzonak ma meg egy dobermann akarta beakasztani a lompost a suliban, de kapott az arcaba olyan morgast, hogy en kertem elnezest
de ez mar nem az elso ilyen esetuk. -
válasz
kircipeti
üzenetére
Nem rúgtál bele a bjúzijába? Múltkor én egy rotiba küldtem bele akkorát, hogy repült 3 métert, a Ronit akarta megtámadni. Sétálunk pórázon, egyszer csak megjelenik 2 rotis fax, az egyik megfogta a dögöt, a másik kutya viszont elindul felénk, gazdival utána, aztán kicsúszott a póráz a kezéből és onnantól a kutya padlógázon felénk. Én meg bal kézzel fogom a Ronit, közben koncentrálok és pont a legjobb időben, mikor odaért, jobb lábbal megküldtem amit szólt. Nyikkant is rendesen és jó három métert áthelyeződött.
Igaz nem egy teljesen kifejlett roti volt, de már elég szép húsban volt. Hát a k anyját az ilyennek, ha nem bír a kutyával, akkor ne tartson, vagy ne vigye ki az utcára.

-
kircipeti
senior tag
Detto

Ma a kutyasuliban majdnem megharapott egy b*zi boxer, eppen dicsertem meg Gonzo kutyat (simitottam az oldalat) egy hatraarc utan, az meg rakapott a kezemre. Multheten allitolag egy csajnak ment neki, csak en akkor nem voltam es nem tudtam, hogy ilyen veszelyes joszag. Mondjuk nem szidom a kutyat, inkabb a gazdajat, mert oda sem jott a vegen bocsanatotkerni. Vagy ha tudja, hogy ilyen, akkor rovidporazon tartom es nem engedem elboklaszni.
Ati007: Tovabba erdemes figyelembevenni, hogy a jobb minosegu tapok melle (en acana parti vagyok) nem kell vitaminomkiegeszitoket adagolnod.
-
-
Bibby
addikt
Ha a legjobbat akarod akkor szuperprémium tápot vegyél. Annyi van abból is mint a szemét úgyhogy választani nem egyszerű. Talán a legismertebb a royal canin. Pl ez direkt német juhász junior. (Az más kérdés hogy valószínűleg ennyire jó táp nem "szükséges" hacsak nem viszed kiállításra, de ha meg akarod neki adni a legjobbat költségekre való tekintet nélkül...)
-
Kidus
őstag
(Purina)DogChow, Acana, Eukanuba igy sorrendben nalam.
De arban/kutyadra szabva majd meglatod te, melyik tap jon be legjobban.
Azt is nezni kell, mikor veszed, hogy a dragabb tapok altalaban koncentraltabbak, kevesebb kell belole, igy lehet, hogy egy ugyanakkora zacsko dragabbal jobban jarsz, de meg kell nezni, mi az adagolas mert lehet, hogy csak a neve miatt draga.
Pedigree meg hasonlo kategoriakat szerintem el lehet felejteni. -
Ati007
őstag
melyik tápot ajánljátok ha a legjobbat szeretném a kiskutyának?
-
Ati007
őstag
Azt kérdezném még meg hogy irtátok nem szabad más kutyál lözelébe vinni amig nincs meg az összes oltása, namost nekünk van egy yorkink is akkor addig nem szabad összeengedni őket? A yorki csak a kertben van nem szoktuk kivinni szabadba ahol más kutyákkal is talizna.
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Jóvan' na, tied a pont!

Ati007: Egy újabb Német Juhász a topikban!
Grat, várjuk szeretettel! 
-
Kidus
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem, emesztheto. Meg vitaminforras is, C es K vitamin, es meg valami, amire mar nem emlekeszem, pedig mostanaban neztem.
Na majd minnya utananezek
Nyersen viszont tenyleg nem szabad, valaki itt irta, hogy nem lett baja, valoszinuleg keveset evett.
Neha rizs helyett lehet "koretnek" adni fott krumplit, mondjuk alapjaraton inkabb hus meg rizs, az meg dietas kajanak
Normal esetben vagy otthon fozott hus ( akinek van ideje meg turelme ), vagy szaraztap.
Ezeket mondjuk felnott kutyara irtam, kolyoknek a fentebbi van ervenyben, aztatott szaraz.
En anno az elso kutyamnak muzlit is adtam ( kukoricapelyhet ) kis vizes tejjel, amig nagyon kicsi volt, bele mezet, imadta, de ez 15 eve volt, azota biztos sokat valtozott a vilag
szerk: megtalaltam, B vitamin
-
Kidus
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Fott krumplival nincs gond.
Viszont csoki, csont valoban leginkabb soha. -
Kidus
őstag
válasz
kircipeti
üzenetére
Szabadba jobb ha nem viszi 3 honapos kora elott, amig az osszes oltas meg nincs.
Addig nem erintkezhet mas kutyaval.
Fereghajtas tobbszor is kell, oltasoknal majd doki elmondja szepen, be is szoktak irni a kovetkezo esedekes datumot az oltasi konyvbe, hogy ne legyen gond.
Ettol fuggetlenul ha kert van, kell ra kullancsvedelem, erre jok a kis nyakorvek, Scalibor-rol meg eddig csak jot hallottam, en is tudom javasolni.
Amig kicsi, szaraztapot aztatva ajanlanam, abbol is jobbfelet ( epp mostanaban beszelgettunk rola, melyikek a jok, olvass vissza, es aztan majd ugyis meglatod ).
-
Moneo
tag
-
Ati007
őstag
köszi az infókat, holnap megyek érte.

-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ja igen: csokit, krumplit, csontot ne.
Első kettőt inkább sose, csontból amelyik szilánkosan törik azt ne. Ha kap csontot, nem árt rizzsel adni neki. -
kircipeti
senior tag
Erdemes akkor elhozni, amikor par napot vele tudsz maradni, mert eleinte felni fog egyedul. Nekunk pl. a teraszon alszik es eleinte nem mert lemenni a sotetbe wczni, a helyere meg mar megsem csinal oda. Par orat bir csak ki kiskoraban hugyozas nelkul, ezert ejjel fel kellett kelni hozza.
Erdemes mar koran szoktatni a nyakorvhoz, porazhoz (eves elott raadod par percre, jatszotok, megdicsered es kaja). Ha viszed szabadba, akkor ne feledkezz meg a kullancsok elleni vedekezesrol (hethetes kortol van Scalibor nyakorv, Advantix csepp). -
Winner_hun
félisten
1 éves koráig reggel - délben - este kaja, oltásokat a doki elmondja. Meg még sokmindent.
Amit adsz neki, a táp zacskóján rajta lesz hogy mekkora súlyhoz mennyi kell. Ha nem sokezres tápot veszel akkor vitamintablettát feltétlen adj neki (bár lehet amúgyse árt) - ezt egy hétig adod, egy hétig nem. + zöldalga kivonatot is kérj majd, németjuhásznak a diszplázia ellen jó, kávéskanálnyit kell neki rászórni a tápjára, naponta egyszer. Olyat hallottam, hogy ha folyamatosan adja az ember a kutyának akkor a hasának az nem lesz jó, megkérdeztem az állatorvost hogy van-e mellékhatása, azt mondta hogy nincs. 2-3 hónapot simán kapott folyamatosan, semmi baja tőle. Néha azért beiktattam 1-2 hét szünetet. -
Ati007
őstag
a napokban mehetek a kis német juhászomért de mivel kb 10éve volt kutyám szeretném ha hasznos tanácsokkal látnátok el étkeztetés terén(menyit és mikor kell adni a kicsinek) és hogy milyen oltásokat és mikor kell beadatni neki.Meg persze egyéb 5leteket is várok.
Képet rakok fel ha elhoztam már. -
Winner_hun
félisten
1 éves veszettség elleni oltás, kullancs meg bolha elleni lötyi, féreghajtó projekt done. Majd jön nemsokára egy diszplázia szűrés meg fogtisztítás.
-
válasz
niyabinghi
üzenetére
Jelentem a tál kinyalva!
Épp az előbb adtam neki, odatapadt mint a mágnes. 
Igaz egyébként, meg fogja enni, csak idő kérdése. Az a fontos, hogy nem szabad megsajnálni és adni neki valamit, amit biztos megeszik, mert legközöelebb és utána mindig ezt a játékot fogja játszani a kis szemét.

-
vergilx
őstag
Nah,közös megegyezéssel a kutyu neve:Aldo(anyám egyszerre becézte
odi,Dodó..
).
Igaz h nem B betűs,de nem baj. -
Moneo
tag
-
Gombinyó
őstag
Nem éjszakázott bent nálunk, szerencsére nem volt vele semmi gond. Nyugodtan aludt a teraszon
Szilveszterkor is elvolt, ritka nyugodt.Ismerősöm mesélte, hogy az ő kutyája sírt mikor odakerült hozzájuk (szintén labrador) és ő beengedte. Másnap már az övé is az udvaron aludt minden gond nélkül.

-
vergilx
őstag
Kap egy kis plüss állatot,amihez hozzábújik,alszik vele.akkor elvileg nem fog sírni.
Amugy hátul van a kenneljében. -
válasz
niyabinghi
üzenetére
Ma copatáson van a Roni is. Megint beverte a durcást a táp miatt, na mondom fiam akkor holnap (azaz ma) estig nyista evészet. Szvsz este a tálat is beszippantja majd.

-
niyabinghi
tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
A tutujgatással csak megerősíted benne, hogy sikoltozni kell és beengeditek. Hamar rájön, hogy ha unatkozik éjszaka, elég kicsit ordítani és már mehet is be. Ha teljesen udvaros kutya lesz, sztem nem érdemes elbaszni az elején ezzel, de te tudod.
Mondjuk nálam lakásban vannak, itt más a szitu, de eleinte szállítóboxban aludtak, ott sem volt ugrándozás-kiengedés ha megnyikkantak. -
válasz
Gombinyó
üzenetére
Jó, beengeded. Majd 3 nap után már nem, akkor nem fog nyüszíteni? De, mégjobban.
Ha meg nyüszít és állandóan kifutkozol, akkor rájön, hogy eléri a célját és juszt is nyüszíteni fog, ha bemész. Ergo cumiztat a kutya.
Egy-két éjszaka nyüszít meg ugat, aztán abbahagyja, mert rájön, hogy semmi értelme. Másképp nem lehet velük, mert hülyére vesznek.
Nekem mindegy, éjszakáztassátok ottbent, én nem tenném az biztos. -
niyabinghi
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kéész

-
Gombinyó
őstag
Nem kell rögtön az első napon egyedül léthez szoktatni szerintem, még csak most szakították el az anyjától, testvéreitől. Arra ráérsz pár nappal később is mikor már otthonosan mozog az új helyén.
Nem azt mondom, hogy minden kutyát be kell engedni az elején. Viszont ha nyüszít, ugat az éjszaka akkor nem árt megnyugtatni azzal, hogy a közeledben lehet. -
GabN73
addikt
Én télen kaptam a kutyusomat (egy jópár éve)
mi is kinti kutyának szántuk,de mivel tél volt levittük a garázsba,míg a bundája elég vastag nem lett.Utánna kivittük szoktatni a havat,én fáradtam el a futkározásban nem ő
1 hét után meg is szokta + meg is nőtt + a hó is olvadt szóval ....Most pedig vígan szaladgál a kinti kennelében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autóhifi
- iPhone-t használók OFF topikja
- Fűnyíró topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, helyes pofa mindketto. Szep feherek, milyen gyakran furdenek?
Ez mennyire morcos fajta, tamad is ha kell, vagy csak figyeli az esemenyeket?

Remélem nem probléma
és pont egy masik gazdi setalt el a kutyajaval az ablak elott, Roni meg a szobabol rajukugatott olyat, majd osszexartak magukat mindketten es futasnak eredtek. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazibol nehezen allok neki a teendoknek, de ha ez megvolt, akkor mar nyomom mint a gep a melot. Helyesek, hol alszanak a lakasban?
Jó, mondjuk nekem soha nem lesz kómakutyám, mert én is hiperaktív vagyok, ebben nagyon hasonlítanak rám, meg ez fajtajelleg is. De az, hogy nem szeretnek korán felkelni, a gazdit dícséri.. 

Meg ha nem kap elég levegőt, akkor minek fut tovább?

a többi szobát meg szétrágná