Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Winner_hun
titán
Azt hiszem a dunai fürdőzések kilőve, annyi szúnyog van hogy nem lehet meglenni...
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
titán
válasz Tothgera30 #3995 üzenetére
Ahogy mondod, van aki a kutyát nem szereti, de így van ez rendjén, nem lehetünk egyformák. Köszi!
-
titán
-
titán
válasz niyabinghi #3991 üzenetére
Édik lehetnek, ahogy bámulják a movie-t. Tényleg kíváncsi és ragaszkodó, ha épp nincs totál kómában, végig azzal van elfoglalva, hogy mit csinál a gazdi. De ez érthető is, őneki nincs más az életében, csak ezt sokan elfelejtik.
Tothgera30: Én is sajnálom az állatot, hogy ez történt, de őszinte leszek, a macsekokat nem szeretem a közelemben tudni. Valamiért piszkálja az idegrendszerem, ha egy macska ott mászkál előttem, vagy épp kefélnek és egész éjjel nem alszok a rohadt vernyákolás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz niyabinghi #3989 üzenetére
NGC-t szeretik a gengszterek?
Hogy miért kényelmesebb/jobb ott, azt én is feltettem párszor. -10 fok, hóvihar, kutya kint fekszik, hó lassan betemeti, nem lenne kényelmesebb a védett házában? Vagy ugyanez az eset, szakadó esőben is képes kint ücsörögni és azt figyeli, merre mozgok a lakásban, full agyabeteg.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz niyabinghi #3987 üzenetére
Ez marha jó lehet! Gondolom sírni is szoktak a happy end-en. Én kutyim nem szokott tévézni, ha véletlen bejön a lakásba futkos fel-alá olyan boldog, aztán egy idő után elnyugszik és lefekszik valahova.
Azt a bőrkanapét nem tekintik ellenségnek és mint olyat, elpusztítandó tárgynak?
-
-
titán
válasz niyabinghi #3985 üzenetére
És mit szeretnek nézni? Prison break, macskafogó?
-
titán
válasz niyabinghi #3981 üzenetére
Ilyen helyen elég kaki, ha valaki kutyája szétfingatja a másik macskáját, de ha jól értem itt nincs meg a tettes.
Tothgera30: Egy kifejlett nagy macska volt, de úgy csapkodta jobbra-balra, mint ha egy darab rongy lenne, nem lettem volna a helyében. Igaziból ha előbb érek oda se tudtam volna segíteni, mert nem engedte volna el a macsekot. Közben beleestek az árokba és még ott is cincálta a vízben, aztán elengedte és a cica beúszott egy olyan áteresz félébe és morgott mint állat. Na mondom talán túléli, de másnap már ott úszott a víz tetején.
-
niyabinghi
tag
Itt konkrétan az a bibi, hogy van két társasház és a két udvart egy kovácsoltvas kerítés választja el, amit befuttattunk borostyánnal. A dolog még nem száz százalákos, mert a növényzet még csak majdnem átjárhatatlan, ebzetek viszont baromi leleményesek. A szomszéd házban lakik egy tacskó, ő is próbálgatja időnként, bár az ő gazdája is rászól amikor próbálkozik, meg én is az enyémekre. Namost a szomszéd háznak van egy olyan kapuszín szerű akármije, ahová a cicót beszorították a lányok. Mászni nagyon nem volt kedvem, de nem is kellett, hozták rögtön a szerencsétlenül járt nyaút.. Az erős túlzás, hogy nagyon sajnálom, mert elég rendesen basztatta az udvarban lakó feketerigókat..
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Az alábbi kérdéseim lennének tapasztaltabb kutyatulajdonosokhoz:Hogy lehet 2 addig egymásnak idegen kutyát összeszoktatni hogy utána egy területen békésen éljenek együtt (eddig max. egymás szagát érezték a gazdájukon, két külön helyen voltak)?
Illetve egy kaukázusi juhász hogy bírja a környezetváltozást? Tehát ha a régi környezetéből egy újba fog kerülni?
-
titán
válasz Tothgera30 #3977 üzenetére
Hát nyekk volt nekik, de nem igazán tehettem semmit ellene, már ami a macsekra vonatkozik.
niyabinghi: Ezzel együtt kell élni. Próbálok én is odafigyelni, hogy ha macsek van a közelben, akkor pórázon legyen az eb, de erre nem lehet számítani, ami történt. Sajnálom az állatot és a gazdija biztos várta haza, de ötletem sincs, hogy lehet az ilyet megelőzni.
-
titán
válasz Tothgera30 #3975 üzenetére
Képzeld el, hogy az egy 20 méteres tömlő volt eredetileg.... Mint írtam is, múltkor elkapott egy macsekot kint a határban, mire odaértem (5-10 sec), már kakukk is volt neki, rázta, mint a rongyot.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz niyabinghi #3955 üzenetére
Betonfal nekem is eszembe jutott, de mondom inkább nem írom be.
-
PS7A
tag
Szevasztok!
A kutyákhoz hirtelen annyit, hogy nekem valaki ilyet szerezhetne XD -
Borify Péter
aktív tag
válasz niyabinghi #3929 üzenetére
doki rendszeresen látja
hát a pórázt nem tűri:S
de nagyon nagy udvarunk van,ott még régebben futkozhatna,de már nagyon lusta,már a labdáját sem hozza vissza,olyan túl sokat nem eszik -
Winner_hun
titán
-
runner 125
nagyúr
válasz cellpeti #3957 üzenetére
Nyakörv?!
Váá, mit szólnál ha Téged is kikötnének , szerencsétlen kutyákon udvaron belül soha nem volt nyakörv, meg nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz philoxenia #3960 üzenetére
Ez így igaz.
...csak szerencsétlen kutya ott feküdt eddig majdnem mindennap. (előtte csak fű volt ott..)
Inkább a szalmiákszeszre szavazok.
Köszönöm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz runner 125 #3954 üzenetére
Saját kutya esetében nevelés kérdése. Idegen kutyáknál esetleg a szalmiákszesz szagát nem szeretik a kutyák tudtommal.....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
cellpeti
nagyúr
Nyakörv létezik!
Nekünk is van sziklakert,de most az új kutyát se foglalkoztatja,meglesi a benne lévő medencét,meg ráül a virágokra azt ennyi!
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Psych0
őstag
Múlt héten cukrászdában voltunk Bodzával és egy kisfiú odakiáltott a nagymamájának: nézd! kiesett a szeme!
Puli..."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
niyabinghi
tag
Spré esélytelen, négyméteres betonfaltól meg nem látszik..
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Bocs előre is a kérdésért..
Kertépítős topikban már kérdeztem, de válasz egyelőre nincs.
Létezik olyan spray (vagy bármi) amitől a kutyák kerülik az adott területet?
..én konkrétan egy 5x1 méteres "sziklakertet" szeretnék kutyamentessé tenni.Köszi előre is.
-
titán
Ma megint kivittem bátyámékhoz, mire hazaértünk úgy befészkelte magát hátra, hogy alig akart kiugrani, még a garázsba is bejárt velem és ott tudtam csak kihízelegni a verdából. Sajna a gépem garba van, nincsenek képek.
-
titán
válasz Winner_hun #3950 üzenetére
Én majd a Rábára viszem le a kutyust, ha bejön a meleg, had úszkáljon egyet.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Winner_hun #3948 üzenetére
Attól függ hogy mennyire alkoholista a kutya!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
titán
válasz Winner_hun #3948 üzenetére
Néztem a vizes képeket, szupik lettek, jó egészséget mindkettőtöknek! Csak megszereti a vizet előbb-utóbb, hord le gyakrabban, ha meleg lesz még jól is fog neki esni a hűsítő. Roni is vizezi már magát rendesen.
,,no name": Fajtatiszta.
-
titán
válasz kircipeti #3946 üzenetére
Az lesz neki szvsz, csak még vennem kell egyet, mert az nincs még itthon. Muszáj kicsit lecsippantanom, mert kúva nagy erő van bent és a szögessel is húz néha akkorát, hogy full be vagyok durranva bicepszre meg alkarra már a séta elején..... Köszi, de ha van egy kis felesleg Jéger az is jöhet....
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
válasz cellpeti #3944 üzenetére
Itt irtam valamit es az ebben linkelt hsz-ben is.
A lenyeg roviden, hogy a legjobb, ha valaki megmutatja.
Nem roviden: a fojto csuszo resze legyen a nyakan felul, egeszen a fule toveben. Borporazt hasznalni hozza! Poraz a jobb kezben, kutya baloldalon szorosan a labadnal. Kiadod a "lab" vagy "labhoz" parancsszot es bal labbal megindulsz. Ha a kutya nem jon melletted, akkor ujra parancsszo, ostorcsapasszeruen belerantasz, hogy visszakeruljon a labadhoz es megdicsered. A lenyeg, hogy ne feszuljon a poraz seta kozben. Persze az egeszet jobb ugy kezdeni, hogy elotte leulteted, de errol mar irtam a fenti hsz-ekben.Lauda egysorost Roninak is! Neked meg hazipaleszt
-
titán
válasz ,,no name" #3942 üzenetére
Mi az, hogy szétrágja? Miért hagyod neki?
Winner_hun: A házipálesz (kár a kutyába, ide nekem ), a sör és a bor mellett pont a krumplit szúrtad ki....kircipeti: Roni is hasonló kaliber lehet, át is fogok térni az egysoros fojtóra, míg meg nem tanulja a rendet. A szöges fojtó befelé fordítva sem érdekli már különösebben, olyan brutál lett. Valahogy pedig meg kell zaboláznom az erejét.
-
cellpeti
nagyúr
Mondja már el nekem valaki,hogyan kell használni a fojtó nyakörvet? És miért jó a szöges?
-
Bibby
addikt
válasz ,,no name" #3942 üzenetére
Miért hagyod hogy rágja? Amúgy meg ez a két kilós méregzsák szétrágja?
Ελευθερια η θανατος
-
kircipeti
senior tag
Setaltattam ma unokatesom hatalmas nemetjuhaszat (~50kg), oket nagyon huzkoralta. Raraktam jol a fojtot (eddig forditva volt), megragadtam egy borporazt es 5perc utan olyan volt, mint a kisangyal. Regen volt jaratva suliba, de csak komolytalanul.
Gonzo egy torekeny viragszal hozza kepest de imadom mindkettojuket.
-
cellpeti
nagyúr
válasz Winner_hun #3939 üzenetére
Ezt értettem! Indoklásra gondoltam,kicsit anatómiás beütéssel!
-
cellpeti
nagyúr
válasz Winner_hun #3937 üzenetére
Értelek!
Hadd kérdezzem meg krumplit miért ne? Abba nem keményítő van?
-
cellpeti
nagyúr
Az elmúlt egy hét alapján,és ez alatt végzett kisérletek alapján bátran kijelenthetem,hogy Molly a következőket eszi meg és kapható a dolgokra:
- sós és mákos kréker
- héjas földimogyóró
- kanizsai sör
- házi pálinka(persze igen kis mértékben,mivel az arany árával vetekszik eme nedű )
- házi fehér/vörös bor
- parizer(alap)
- disznófül
- sárgarépa
- nyers krumpli
- uborka
- papucs és minden cipő mi elemelhető
- pórázTesztek alapján egyenlőre ennyi!
-
Borify Péter
aktív tag
válasz ,,no name" #3918 üzenetére
jajj istenem
gyönyörű kis szőrpamacs -
cellpeti
nagyúr
válasz ,,no name" #3932 üzenetére
Aranyos,de én jobban szeretem a nagytestű jó és szép kiállású kutyákat!
-
cellpeti
nagyúr
válasz niyabinghi #3929 üzenetére
Persze a kutyának se árt,ha látja az öregedő dokit.
Vettünk a blökinek disznófület. Most épp azon rágódik,persze csak akkor,ha épp lustálkodás közben van kedve rágódni.
Ma voltunk "sétálni". Csak úgy tudtam elvinni,hogy mindig előbbre és előbbre rúgtam neki a teniszlabdát. Akkor sikerült elmennünk a másik utcába(kb 200m).
Az a helyzet,hogy arra megy még amerre ő akar. Az a vicc benne,hogy pórázzal nem igazán mozog,de ha rajta van és nem fogja senki,akkor meg megy és jön,ahova hívom. De ha én vezetem, na meg,ha megelőzöm,azt már egyenesen sértésnek veszi. Meg mikor futok utánna papucsba,mindig hátranéz és megijed!Tigris, tigris, csóvafény...
-
niyabinghi
tag
válasz Borify Péter #3927 üzenetére
Bibby megelőzött a válaszban. Baj nem lehet abból ha doki látja bizonyos rendszerességgel a kutyát. Sőt. Főleg ha öregszik (mármint a kutya, nem a doki ). Mennyit mozgatjátok az ebet?
-
Bibby
addikt
válasz Borify Péter #3927 üzenetére
És a túlsúlyát nem ti okoztátok?
Nem parázni kell, hanem tenni ellene.
Ha nagyon horkol vidd el orvoshoz hogy megnézze a légutai, de néha minden kutya horkol.Ελευθερια η θανατος
-
Borify Péter
aktív tag
válasz niyabinghi #3926 üzenetére
hát nem tudom..lehet túlaggódom
de egyre jobban horkol
asszem a túlsúlya miatt parázok:S
már 40kiló kb
és tegyük hozzá,hogy egy alacsony,rövidlábú kutya -
niyabinghi
tag
válasz Borify Péter #3925 üzenetére
Szerintem inkább jellemző ez a kis nyomottorrú kollégákra, úgyhogy tudjatök.
Az enyémek nem horkolnak. Amúgy is ha alszom, tőlem kitörhet a harmadik viláháború, fel nem ébredek.. Ordíthat a zene, ugathatnak a kutyák két centire a fejemtől, én édesdeden szunyókálok. -
Borify Péter
aktív tag
válasz niyabinghi #3924 üzenetére
a horkolás embernél sem egészséges
kutyákra is igaz lenne ez? -
niyabinghi
tag
válasz Borify Péter #3922 üzenetére
Erre mondják, hogy aki álmos, az alszik..
-
niyabinghi
tag
válasz Winner_hun #3921 üzenetére
Simán lehet. De amikor az ergyák jól megszívják a púpjukat tengervízből a nyaralás első napján.. És ezt minden alkalommal ám, nem tanulnak belőle. Aztán csak egy ugrás a sugár.
-
Borify Péter
aktív tag
nem lehet valahogy a kutyákat leszoktatni a horkolásról?
az őrületbe kerget -
Winner_hun
titán
válasz niyabinghi #3920 üzenetére
Nem tudom hogy a Duna miatt-e, de kicsit hígult a széklete...
-
niyabinghi
tag
válasz Winner_hun #3915 üzenetére
Persze, mert nem szokta meg a vizet. Minél gyakrabban találkozik a vele, annál inkább természetes lesz neki a dolog. Egy-két hét intenzív pancsival teljesen be lehet buzítani vízileg. Aztán nehogy úgy járj, mint én, az enyémek teljesen átmennek nemnormálisba a legkisebb pocsolya láttán.
-
cellpeti
nagyúr
-
Winner_hun
titán
válasz cellpeti #3916 üzenetére
Ma is voltunk lent a dunán, valami kisebb fajta kutyával volt ott valaki, na az ő kutyája egyből úszott a vízben a bedobott fadarab után. Az enyém várta a vízben, amikor a lába még leért, amikor a másik kutya elég közel ért akkor a kutyám kivette a szájából a botot és elhozta, mint aki jól végezte dolgát. Megoldja ő ha akarja... A másik kutya tulaja is vigyorgott az eseten
-
cellpeti
nagyúr
válasz Winner_hun #3915 üzenetére
Bár nem tudom hogy hozta össze, olyan óvatosan megy a vízben.
Na volt itt kutyatenyésztő ismerősőm. Azt mondja nincs semmi a kutyussal,csak valszeg nagyon ingerszegény környezetbe volt és ezért szinte semmi nem érdekli.
Ma találkozó volt az utcán,hozta a tenyésztő a kutyáit,hátha megindul az enyém...és sikert hozott,elment valameddig,majd igen felbátorodott és kb egy nála 2x nagyobb goldennek(szuka) leugatta a szőrét,majd a golden hátsó farkával kezdett gamelni.
Ekkor jött a másik szomszéd a németjuhászával(szuka),mivel igen heves vérmérsékletű volt a németjuhász ezért csak kapun keresztül ment a randi,de szagolgatták egymást,semmi különös nem volt, hála istennek. kb 10 - 12 ember beszélgetett 3 kutya ugatott. Alig nézhettek minket bolodnak!Tigris, tigris, csóvafény...
-
Winner_hun
titán
válasz niyabinghi #3912 üzenetére
Addig hogy megy addig oké, az úszás várom már. Mert eddig 2x úszott, azért mert elfogyott a talaj a lába alól. Bár nem tudom hogy hozta össze, olyan óvatosan megy a vízben.
-
Borify Péter
aktív tag
az én kutyám sem tűri meg a pórázt
már 7 éves,nem tudom hozzá lehetne e szoktatni valahogy
pedig jó lenne,mert igencsak meghízott,nem ártana neki,ha mindennap elvinném sétálni -
niyabinghi
tag
válasz cellpeti #3911 üzenetére
Így két és fél óra alvás után, "friss" aggyal asszem beugrott valami. Lehet, hogy meg kellene próbálni akkor rátenni a pórázt az ebre, amikor menthetetlenül fáradt, nincs ereje nagyon tüntetni, aztán otthagyni barátkozni vele, nem nyasztatni. Akkor minden mindegy neki, de az biztosan megmarad, hogy nem bánt a póráz. Később visszamész, tutujgatod, jutalomfalat, ünneplés.. Hátha.
-
niyabinghi
tag
válasz Winner_hun #3906 üzenetére
Király képek! Na látod, hogy megy ez a kutya a vízbe!
-
cellpeti
nagyúr
válasz Winner_hun #3910 üzenetére
Láttam! Szép dolgokat csinálsz!
Az én bernim meg pörög ezerrel. Tegnap labdáztunk,szegényke kicsit sokat futott. A végére nagyon elfáradt a lady
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Brúnó jó "munkásember"(biztos ezelőtt fanyűvő volt )
[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
Boldog szulinapot neki!
En meg felek levinni a Dunara, majd ha jobb idok lesznek.
-
cellpeti
nagyúr
-
Winner_hun
titán
Brúnó vasárnap volt egy éves, a képek is tegnap előttiek Voltunk a Dunán:
Jujj, ez vizes!
Túrom a vizet!
Tudok úszni!
Hol van már a part?
Soha többet úszni, túl vizes leszek tőle!
Bár ha játékról van szó akkor egye fene!
A mély vízben is tudok ugrálni!
Ez már egy fél fa.
Majd én hazavezetlek!
Menjünk már![ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz cellpeti #3897 üzenetére
Csont felejtos.
Azert nem eroteljes a harapasa mert kolyok, kolyokfogakkal, aki jatszik.
Lavet tenyleg jo, en is adtam anno.
Porazt meg tedd a nyakadba ha csak jatszotok akkor is, szokja meg hogy ott van. Neha kezedbe is veheted, de hagyd vele a kutyat, lokdoss vagy dobalj neki jatekot kozben.
Majd kialakul.Assuming Control
-
kircipeti
senior tag
válasz cellpeti #3897 üzenetére
Nekem csak siman a hatara fordulva fetrengett eloszor a poraztol. Hatarban seta kozben neha-neha raraktam, futottam vele, igy szokta meg. A nyakorv felrakas/levetel is problemas volt eleinte, de mar megszokta, ha babralom.
Labragas nem csak ilyen bolhaszas alapon van, hogy a metszofogaival vegigragja viszonylag gyorsan, majd lenyalja? Mert ez normalis sztem.
Orulj neki, hogy bajlodik a csonttal, addig sem rag szet mast olyat ne adjal neki, ami szilankosra torik.
Azt nem tudom, hogy mire erted, hogy nem ragadja meg a jatekot, szepen kap utana a videon is. Ha van otthon kiszuperalt farmeranyag, akkor azzal remekul lehet vele jatszani.Azt mibol gondolod, hogy fogerositesre van szuksege? Lehet kapni mindenfele vitamint kolykoknek, de nagyon nem mindegy, hogy mivel eteted emellett. Ha premium tappal, akkor amelle nem kell semmit adni neki. Ha gyengebb tappal vagy hazikajaval, akkor amelle szoktak adni csonterositot, ott viszont figyelni kell, hogy nehogy tulzasba vigyed, mert azzal pont az ellentetest hatast ered el, mint amit szeretnel.
Szerk: sztem egy kicsit husi a csajszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest