Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bb0t

senior tag

válasz (Bundás) #21086 üzenetére

Jelez, ugat, morog - ezt nagyjából mindegyik kutya megcsinálja, akkor nem értem miért kellett kiemelni, hogy házőrzőnek akarjátok. Illetve sejtem, azért mert megvan ez a régi szemlélet, hogy kertes házba kell egy házőrző még akkor is ha ez manapság nem takar semmi jelentéstartalmat.
    Továbbá azt is jelenti, hogy az a kutya csupán a kert biodíszlete lesz. Ez nem feltétlenül rossz, mert nem mindenki éli a kutyás életet ez oké, nem mindenki sétál, sportol vagy dolgozik kutyával, sőt gondolom a legtöbb helyen tényleg csak ennyi: legyen egy kutya a kertben. Ennél fogva én azt javaslom, hogy tényleg nagyon fontoljátok meg a fajtát, mert az nektek is jobb lesz meg a kutyának is.

philoxenia:
    A tanyavilágban valóban van jelentősége és értelme. Ott tényleg tudják mikor mit ugat a kutya de nem is mászkál arra 5 percenként járókelő. Tanyán ha ugat a kutya ott történés van ez egész biztos. Mi is mindig tudtuk gyerekként a nagymamánál, hogy ha ugatnak a kutyák jött valaki. De az egészen más mert egyrészt nagyobb jóval az életterük mint kertvárosban, másrészt feladatuk van és idejük nagy részét a gazda mellett tölthetik.

Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés