- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
beci
őstag
Ha már Amstaff,én is bedobom 3hónapos Athos fiucskám képét.
2hete készült, "téliesítve" van épp.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Dylan70
csendes tag
Amkerikában ezért simán le is lőheted... Amúgy csak a közterületen vagy felelősen kutyát vezetni, pórázon, s ha kell, szájkosárral. A területeden viszont pont fordított a helyzet. Csak azt kell biztosítanod, hogy a kutyád ne szabadulhasson ki! Egy gyengébb ügyvéd is megnyerne egy ilyen pert...
-
Lompos48
nagyúr
válasz Winner_hun #11696 üzenetére
Ugyanaz a sorozat.
-
Jovanny2
őstag
Ez volt már?
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Idiofil
aktív tag
válasz bubi92 #11680 üzenetére
Aránylag több dolog befolyásolhatja ezt a kérdést. Milyen fajta? Első kutya-e? Van-e másik kutya, vagy egyedüli lesz? Mi a célja a kutyavásárlásnak? Általában a szuka kutyák nyugodtabbak és csak tüzeléskor problémásabbak, viszont a kan kutyák inkább hajlamosabbak dominancia harcra és ők bármikor hajlandók az akcióra. Vannak-e szaporítási terveid - ne legyen -?
Illetve melyik tetszik jobban. Én ezeket a szempontokat vettem figyelembe és döntöttem szuka kutya mellett. Szerintem jól döntöttem...[ Szerkesztve ]
"Those who want respect, give respect"
-
bubi92
őstag
úgy néz ki április elején kerítek sort a kutya beszerzésre, nagyrészt világos már minden, egy dolgot kivéve, az, hogy lány vagy fiú legyen? vannak konkrét indokok, ami alapján választani szoktak, vagy csak ez tetszik meg és kész?
-
fero02
nagyúr
Jeffrey - Joda:
-
.bruszli.
senior tag
válasz Telomanikus #11672 üzenetére
Sajnos így van. Az összes kutyás fórumon panaszkodnak a fajtamentők,hogy idén katasztrofális a helyzet. Tele vannak a menhelyek,állatotthonok,önkéntesek,ideiglenes befogadók...és rengeteg a kidobott kutya.
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
Telomanikus
senior tag
válasz Motion_Blur #11671 üzenetére
Én mostanában(elmúlt 2hét) egyre több kutyát látok kint.
-
Motion_Blur
félisten
Magyarország... így szeretlek..........
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Lompos48
nagyúr
Néhány csodálatos víz alatti fotó ebekről. [link]
-
Idiofil
aktív tag
Zara úgy döntött, hogy hanyagolja a házát és nem ott alszik. Így a hátsó bejárat melletti szekrény és a fal között készített egy fészket magának és ott tölti a napját és az éjszakát. Kapott a kis segge alá egy plédet, hogy ne a deszkán feküdjön, de úgy néz ki, nem hatotta meg, hogy ha szabad ég alatt alszik
-
beci
őstag
Sziasztok.
Van köztetek szombathelyi?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
-
-
Idiofil
aktív tag
Csak hogy bejöjjön a marketing:
Most nyertem facebook-on az egyik webshop kvízén egy ProPlan kölyökcsomagot:
"Kölyökcsomagot nyert: (amely a követekzőket tartalmazza: egy 3 kg-s Pro Plan Puppy Digestion Bárány + Rizs vagy egy 3 kg-s Pro Plan Puppy Sensitive Lazac + Rizs táp, egy Kölyök ABC füzet, egy kölyökpóráz és egy mérőpohár)", barátnőm meg egy kölyökpórázt
Viszont, hogy megkapjuk, rendelni kell[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Voltunk ma a Dunánál, a széle szépen meg van fagyva, el se mertem engedni Brúnót. Ha megindul akkor megy a vízbe, egy vízbeszakadt kutyát meg menteni nem épp hétvégi program.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Varoz
addikt
válasz Idiofil #11661 üzenetére
Nekünk két bernáthegyinket mérgezték meg. Pedig azok aztán olyan jámborak voltak, hogy ihaj. De hát az irígység egy remek tulajdonság.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
válasz Idiofil #11656 üzenetére
Apámat vasvillával verte nagyapám.
De belőle nagy betűs Ember lett.
Engem csak ustorral vertek.Igen ezt az üdvözítő lépést tudtam, csak a kutyát nem, hogy oylankor mi van.
kenwood3
Valamilyen szinten igen. De ha a saját szülei nem teszik meg, akkor valakinek csak meg kell, nem?[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Idiofil
aktív tag
válasz kenwood3 #11650 üzenetére
4-5 éves gyerek nem fog kutyát ingerelni szerintem. Amúgy szerintem is elcseszett lépés, hogy nem lehet lepofozni a gyereket. Én is többször kaptam akkora fülest, hogy csak pislogtam és megtelt a szemem könnyel, de nagyjából felnőttem mindenféle gond nélkül...Azt hittem amúgy hogy ilyen 12-13 éves kis lurkó...
Varoz: Lassan már alakul a dolog, de az nem lesz benne, hogy ha a kutya elkap valakit éjjel, akkor azzal mi lesz...
de a btk módosítási javaslatban az van/lesz, hogy ha éjjel fegyverrel vagy felfegyverezve vagy csoportosan jön a házba/lakásba/portára, akkor azt úgy kell kezelni, hogy az életedre akarnak törni, tehát bármit csinálsz, jogos önvédelem lesz...de kutyával kapcsolatban nem tudom, hogy mi ezzel a helyzet...[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz fero02 #11654 üzenetére
Tehát még mindig a betörő jár jór? Fasza.
-
Varoz
addikt
Olyankor mi van, ha a saját udvaromba betéved valaki és a kutyám megharapja?
-
Varoz
addikt
válasz kenwood3 #11650 üzenetére
Pedig igaza van. Egy nagyon elb.szott lépés az, hogy nem lehet megverni a gyereket.
Nagyon sokszor jól jön egy két atyai pofon.#11652
Ha a saját szülei b.sztak megnevelni akkor igen.[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Üdv rég jártam erre. Van valami ötlet mit csináljak hogy a kutyám ne tépjen szét egy gyereket? Hergeli a kutyát,hiába szólunk neki hagyja,és a szüleinek semmi. Kicsit hülye a gyerek ez van. Azt se akarom hogy egyszer elkapja és még elkeljen altatni hogy "veszélyes". Pedig senki mással nincs gondja főleg hogy goldi. Elég furcsa látvány a kerítést majd szétveri amikor oda megy a gyerek. Ha van ötlet írjátok.
-
Idiofil
aktív tag
válasz Motion_Blur #11645 üzenetére
Múltkor Zara a nagykupac havon keresztül megérzett valamit. Kb a struccot így tudom elképzelni, ahogy a homokba dugja a fejét...Vállig beledugta a fejét a hóba, aztán amikor kihúzta, elég idiótán nézett ki
A kis bohóc...."Those who want respect, give respect"
-
Idiofil
aktív tag
válasz Motion_Blur #11643 üzenetére
Lehet belehullott a hó a fülébe
-
Motion_Blur
félisten
Szia!
Már tegnap este abbahagyta, és mivel most bent van egész nap megfigyelés alatt tudtuk tartani. Egyszer se csinálta hál istennek, akármi is volt úgy néz ki elmúlt!
Többieknek is köszi a segítséget!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
titán
-
Bibby
addikt
válasz Motion_Blur #11635 üzenetére
Spánielről van szó, az sajnos hajlamos a fülbajokra.
Vagy benne van valami, vagy begyulladt valamitől, mindenképpen állatorvos kell hozzá. Ma is csinálta még?Ελευθερια η θανατος
-
Idiofil
aktív tag
-
kenwood3
addikt
Az enyém is csinálta régebben, doki lett a vége. Kitisztította a fülét amennyire tudta + kaptam valami fülcseppet és 2 hét alatt rendbe jött neki Azt mondta ha nem javul akkor vigyem vissza és akkor el kell altatni, hogy rendesen ki tudja tisztítani a fülét . Szerencsére erre nem volt szükség
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Lompos48
nagyúr
Menj vele orvoshoz. Legfennebb egy út hiába, amit veszíthetsz. Az beagle kutyusommal (kevésbé szórös a füle, mint a spánielnek) legalább másfél évig kínlódtunk egy bakteriális/gombás fertőzés miatt, amíg a doki megtalálta a megfelelő gyógyszert (kenőcsöt). Azóta nincs baj és más a kedve, közérzete is.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Az vettem ma észre, hogy a kutyám nagyon sokszor rázza a fejét, és a hátsó lábával próbál a fülébe kaparni. Amennyire tudtam megnéztem elemlámpával + nagyítóval de nem látok semmit. Várjak még vagy vigyem el orvoshoz?
Spánielről van szó.
-
Idiofil
aktív tag
Nem rossz ötlet, mi is kipróbáljuk. Bár most még nekünk sincs meleg vizünk, mert a bojler úgy gondolta, hogy megadja magát...Hát amúgy én most napi 2-3X cserékek vizet/jeget a tálkában. Remélem jövőhéten már nem lesznek ilyen nagy fagyok és megoldódik ez a probléma is...
-
titán
Ma kaptam egy jo kis tippet a viz befagyas ellen. Melegitsunk fel egy kovet es tegyuk a kutya vizebe, igy sokkal kesobb fagy meg, akar orakkal kesobb. Szerintem ez okos dolog. Ha rendszeresit az ember 2-3 kovet, nyilvan a vizestal meretehez valot valasszunk es a futotesten taroljuk, majd a vizzel egyutt csereljuk oket, akkor sokkal hosszabb ideig nem fog befagyni a viz.
-
titán
-
fero02
nagyúr
válasz Lompos48 #11620 üzenetére
Szüleim házi (tehén) tejet szoktak venni. Jeffrey már amikor sarokról hallja a kocsit fel alá rohangál és ugat, de amikor az ember kiszáll, odajön a kapuhoz és csönget, akkor teljesen oda lesz agyilag. Gondolom az általad említett okból kergül meg teljesen, tuti a jószágok szaga váltja ki belőle ezt a teljesen átszellemült magatartást.
-
Skizz
addikt
Sejtettem, hogy erről van szó, csak nem hittem volna, hogy így felbosszantja a szaga.
-
Skizz
addikt
Hali
Az miért lehet, hogy a Zserbó megvadul ha bőrkesztyű, esetleg bőrkabát van rajtam? Előbb mentem le havat lapátolni (bár már többször megfigyeltem, csak mostanra lett elegem) és egy öreg vasutaskesztyű volt rajtam, meg egy "játszós" irhakabát és ahogy megérzi/megnyalja/meglátja, mint aki kapott egy löket adrenalint. Vagy rágni akarja a kezemet (bár nem olyan durván, de kesztyű nélkül lehet, hogy már fájna) és ugrál körülöttem és teljesen deviánsan viselkedik, vagy elfoglalja magát valami labdával, de annyira dühösen és agresszívan, hogy kintről még félelmetes is lehet, mint egy felidegelt medve az állatkertben. Megpróbáltam leültetni, nem akart, amúgy már megy parancsra rég. Akkor megfogtam dühösen a nyakörvét, lenyomtam a földre, de alig tűrte, ficánkolt és ahogy elengedtem ugrált meg szaladt össze-vissza. De semmiképp sem örült. Ha kedvesen szóltam hozzá és simogattam, tök ugyanez. Aztán lemegyek 2 perc múlva egy szövet kesztyűben meg szövetkabátban és olyan, mint egy bújós macska. Találkozott már valaki ilyennel?
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Idiofil, Lompos48
Gratesz!
-
Idiofil
aktív tag
Egy kis ötletelés. Kapott új pokrócot Zara a házába. Puhább, melegebb mint a másik. Pénteken odaadtam. Aznap este szépen aludt. Másnap napközben kihúzta a hóra. Estére visszakapta, reggelre kihúzta. Most 8kor visszaraktam, de mostanra megint kihúzta. Hogy lehet rávenni, hogy ne húzza ki?
Amikor ott vagyok mellette, le se szarja. (tehát nem rágja, nem csinál vele semmit)"Those who want respect, give respect"
-
Lompos48
nagyúr
Ő pedig három lett. Tegnap.
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
1 éves lett pénteken[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Silencer83 #11601 üzenetére
Nem festek kell, hanem eros pistaval jol bekenni, ahol ragja.
Ne felj, baromi hirtelen abba fogja hagyni
Nekem a spanielem imadta ragni a falat, pityu elintezte masnapra.Amugy altalaban azert kezdik el csinalni ezt, mert valami miatt nyugtalanok, mikor nem vagy ott. Vagy tortent valami, vagy le lett kemenyen cseszve tobbszor, mikor nem ertette, mizu, vagy tul sokat volt egyedul, es parazik, hogy nem mesz haza.
Ami segiteni szokott ( ha ez az alapja a gondnak ), az az, hogy sokat foglalkozol vele, amig ott vagy, es ha bajt csinal mire hazaersz, semmikepp nem szidod le erte.
Ideat az is bevett szokas, hogy ketrecet vesznek ( nekem is van ), ami tulkepp szobaban tartott kutyahaz, beteszed a fekhelyet, kedvenc ragcsajat, beszoktatod ugy 1-2 het alatt, rovidebb idokre ott hagyva, majd egyre hosszabb.
Igy megszokja, hogy az az o biztonsagos helye, jol fogja magat erezni ott, szivesen megy be, es neked is nagyon hasznos, mert ra tudod csukni az ajtot, es nem rongal.szerk:
Pontositok kicsit, hogy ne ertse felre senki. A kutya mindig keres maganak elfoglaltsagot, jatszik, nezeget, maszkal, vagy epp leteszi magat pihenni. Viszont normal esetben, mikor nincs problemaja, keretek kozt marad, azaz pontosan tudja, mit lehet es mit nem. Ugyhogy altalaban a rongalas az stresszeles, ha alapjaraton unatkozik, a jatekaival, vagy a masik kutyaval kezdi, nem tep butort, rag falat, ajtot[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Idiofil
aktív tag
Ha kinti kutya lenne, akkor lyukakat ásna, növényeket rágna meg ilyenek. Azért nem csinálja, amikor otthon van, mert akkor otthon vagy Nem azért mert g*ci, hanem mert ha ott vagy, akkor neki jó. Ha nem vagy otthon, akkor meg néz, hogy mit lehet csinálni...És megtalálja...
Ha meg van a napi energialevezetés, akkor sajnos nem tudok más tanáccsal szolgálni"Those who want respect, give respect"
-
titán
válasz Silencer83 #11606 üzenetére
Ertem. Szerintem ez termeszetes unalomuzes/porges/foglalkozas hianya lesz. Kulonben akkor is csinalna, ha ott vagytok.
[ Szerkesztve ]
-
Silencer83
addikt
egyutt van a 2 kutya, jatszanak stb... plusz van ugy, hogy egy teljes 8oras muszakot egyedul vannak es nem tortent ill tortenik semmi, aztan van hogy a parom mondjuk 10-11kor leviszi oket delelott, en meg mondjuk 14.00 ra erek haza, ergo 3-4 orat sincs egyedul es akkor csinalja...
-
titán
Nem az a baj, hogy sokat van egyedul es unatkozik? Egyik haverom is bezarta anno a pittbullt a lakotelepi lakasba es egyedul hagyta egy hetig, az meg gyakorlatilag faforgacsot csinalt az ajtokbol, ajtokeretekbol, franciaagybol, mint egy fureszuzem ugy nezett ki belulrol a lakas mire ranyitott szerencsetlenre. En is utolag tudtam meg, kulonben gondoztam volna a kutyat vagy mittomen, mondjuk a gyerek se volt egy eszkombajn.
[ Szerkesztve ]
-
Silencer83
addikt
Ők azok
Tyson & Body -
Eagl3
veterán
Addig ne renoválj míg ez van szerintem... próbáld meg többet futtatni, mozgatni.
-
Silencer83
addikt
koszonom a tanacsod. a heten 3 kulonbozo nap ragott bele a falba:S, ahol festve volt... szepen lefestettem, megvettem a laminalt parkettat h felparkettazom azt a reszt ahol van ez a kritikus hely, na most a nagyszobaba fureszporos tapeta van, annak esett neki.
szowal ez a 4ik alkalom