Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Idiofil
aktív tag
válasz fattyu #10497 üzenetére
Természetesen nekem sem érdekem, hogy a kutya megfagyjon, van sok hely, naponta 2X futkározás, viszont szerencsétlen az elrendezés és lakótéren kívül nincs olyan hely, ami fűtve lenne, úgyhogy lehet egy thermofüggönyös megoldás lesz...
"Those who want respect, give respect"
-
fattyu
veterán
-
titán
Ez jo otlet, de tenyleg mit tudnak csinalni olyankor, ha azt mondom menhelyi a kutya, csak elvesztettem a papirt. De mondjuk akkor biztos meg kell jelolni, hogy honnan hoztuk el es ott is nyomanak kell lennie. Ugyis viszem a heten/jovoheten kotelezore a dogot, majd megkerdem az orvost mit javasol. De most megint azon megy az ugyeskedes, hogy egy hulye torvenyt hogyan jatszon ki az ember, unom mar, hogy ilyenekre kell pazarolni az energiat.
-
Idiofil
aktív tag
Pontosan nem tudom, hogy hogy megy ez a menhelyesdi, nem volt még hozzá szerencsém, de járhatóbb útnak tűnik, mint az ivartalanítás és szerintem állatbarát szervezetek inkább partnerek az ilyenekben...
"Aki azért tartja az állatot, mert szereti, akármilyen szegény, ő nem fogja kitenni az utcára, hiszen ez társa is lehet" - ezt nyilatkozta egy valaki...
Tehát nem kicsit az emberek érzelmeire hatnak. Szánalmas, hogy ilyen dolgokhoz nyúlnak..."Those who want respect, give respect"
-
Kidus
őstag
válasz Idiofil #10480 üzenetére
Menhelyrol nem adjak ki azonnal leadas utan.
Napokkal-hetekkel kesobb meg sanszos, hogy nem latod tobbet a kutyat.Ivartalanitasnal az allatorvosnal ala kell irni hogy hozzajarulsz, neki vezetnie kell, hogy mit hasznalt, mennyit, korlapok vannak, bizonyitani kell tudni, mit csinalt es hogy megcsinalta, kizart, hogy barki ilyennel fog bohockodni.
Amit el tudok kepzelni ugyeskedes az az, hogy a kutya talalt/menhelyi de nem tartottatok meg a papirokat mert mikor volt az mar stb... torzskonyvet eltenni ha van, senki nem tudja ranezesre megmondani, honnan van az allat.
Assuming Control
-
fattyu
veterán
Javíts ki ha tévedek de az ivartalanításnak létező megoldása a vazektómia. Ami ugye nem jár eltávolítással. Elvileg létezhetne ez blökin is nem? És most ha valaki ezt kérte az orvos "megcsinálta" hol lesz aki bebizonyítja fordítva
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz Idiofil #10472 üzenetére
Ó meglesz ennek a tarifája hamarosan.
Ha ez az új értünk levő adó évente ismétlődik akkor egy év tarifája lesz állatorvosoknál hogy bepecsételik : ivartalanítva
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Idiofil
aktív tag
Mármint a "kamu ivartalanítást" nehezebb megoldani, mint a "kamu menhelyre beadást"
-
fattyu
veterán
-
Idiofil
aktív tag
Akkor beadom a kutyát menhelyre és valami családtagommal megyek, aki rögtön ki is veszi...Tudtommal meghelyről hozott kutya után nem kell megfizetni...
-
opeter87
senior tag
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
A 7 éves keverék kutyánk csípő ízületi diszplázia tüneteit produkálja. Sántikál időnként a bal hátsó lábára, főleg terhelés(apportírozás, vagy séta) után. Nem nyüszög, le tud ülni szépen, de látszik, hogy időnként fájhat neki. Milyen táplálékkiegészítőket érdemes ilyenkor adni neki?
A Fressnapf-ban ajánlottak már egy, ha jól emlékszem zöld kagylóból készített terméket, ezt kapja, de csodákat nem művel. Áttértünk már senior tápra is. Van egyéb ötletetek, javaslatotok amit érdemes kipróbálni?Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
fattyu
veterán
"Veszélyesnek azon kutyák minősülnek, amelyek fizikai sérülést okoztak, vagy "fizikai, vagy pszichikai állapotuk alapján feltételezhető, hogy fizikai sérülést okozhatnak".
ÚGYMINT VAN FOGA????????
igen kajabálok. Megin gyógyszerre isznak...
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz Nova96 #10458 üzenetére
Hogy halad a kiképzés? Jó olvasni, milyen lelkes vagy ezzel kapcsolatban. Szerintem lelkesebb, mint a kutyu. Mivel tolod boxon? Mw3 TD, vagy KC mehet este, ha gondolod. Live tag: xxXDeStRoYaLXxxx
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Nova96
őstag
Az előttem hozzá szólásokhoz csak annyit nekem a tenyésztő és a kutya oktató is azt mondja néha nem árt ha kap rendes húst meg hasonlót mert megunhatja a kaját és hiába eszi meg akár még éhes is maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
Hali. Most akkor ide felrakhatom a kutyámat, ,vagy mi ?
-
fattyu
veterán
Nem érted. Extrákról lemondás van nem esszenciális dolgokról.
A nonszensz meg kissé degradáló. Gyerekedért nem mondanál le dolgokról? Nekem a kutya a családtag akiért felelősséggel tartozom.
Jovanny2: Köszi a kutyuk nevében[ Szerkesztve ]
-
Bencus88
nagyúr
Olvasgattam amit írtatok inkább most nem kommentálnám.Ideje lezárni ezt a témát.Túl lett beszélve nagyon.Majd még jelentkezem
-
Idiofil
aktív tag
Nálunk a Bayern-es Kiltix nyakörv tökéletesen bevált eddig (március-április óta)
Ajánlani tudom..."Those who want respect, give respect"
-
Jovanny2
őstag
válasz Winner_hun #10433 üzenetére
Feltett a srác egy viszonylag normális kérdést, elég szerencsétlen módon. Úgy tűnik rossz helyen tette, mert már hetek óta nem született annyi hozzászólás, mint az elmúl fél napban. Miért egymás fikázásáról szól az utóbbi 80-100 hsz, miért nem egymás segítéséről? Mert ne mondd, hogy csak segítő szándék van bennük... Legközelebb úgy lesz, de ezen már túl vagyunk. PíSz.
-
Jovanny2
őstag
válasz Winner_hun #10428 üzenetére
Nem hiszem, hogy kullancs ellen hatásos lenne akár a spot-on is, Frontline xl után 1 héttel szedtem ki a kicsiből egyet, amit a kertben szedett össze. Bolha ellen tényleg jó, de kullancs ellen hatástalan szerintem (hiába mondanak 1 hónap védelmet).
-
opeter87
senior tag
válasz Winner_hun #10440 üzenetére
Ok értem. Akkor nem tudok helyesen írni szerinted.
Szerintem meg ne offoljuk szét a topicot.#10441
Akkor meg hagyjuk a témát Száz hasonlatot írhatnék, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Jovanny2 #10437 üzenetére
Tudom hogy amit az enyéim kapnak az azért túl van az átlagon.
De a kertes kutyák többségére meg az igaz amit mondtam. Hogy gazdi átmegy az udvaron reggel meg este. A lakáskutya veled van veled él. Az udvarkutya meg egyedül halálra unja magát és nem játszanak vele nem foglalkoznak vele nincs falka. Ha van második kutya akkor már jobb a helyzet mert lefoglalják egymást de érted mit akartam nem?
-
Jovanny2
őstag
válasz fattyu #10419 üzenetére
Én gondolkodom, Te nem teszed. Na ne mondd, hogy az a jellemző, amit leírtál. Nem mondtam, hogy állatkínzás. De nem jobb cseppet sem a panel a kertnél. Attól, hogy Te megoldod, az esetek többségében nem viszik le 3x a kutyát sétálni. Mind1, béke van.
-
opeter87
senior tag
válasz Winner_hun #10432 üzenetére
Ezt a régen mi volt dumát szerintem hagyjuk.
Régen nem volt mobiltelefon mégis kommunikáltak az emberek.
Régen nem volt repülő és mégis eljutottak az emberek (szinte) mindenhova.
stb.Szóval a dolgok változnak.
Régen milyen szívós volt egy vadon/háznál tartott kutya és most milyen ellenálló a szervezet. Akkor kellett-e a vitamin, most kell-e.
Vajon akkor is a szmogot szívta a kutya, mint ma?
Szóval szerintem ne menjünk bele ebbe a témába. -
fattyu
veterán
Félre tetszik érteni
Nem nevelek kiskirályt. A kutya a falka tagja. Annak is az alján. Csak nézzük meg hogy a kutya havi 12000res kajaköltségét hova tudnám leszorítani és hogy az megéri e. mondjuk vezsek valamit amire legalább darling van írva. levittem 5 rongyra a költséget. 5 rongy. Spóroltam 7 pénzt és alszom azzal a tudattal hogy szart eszik a kutya. Azt meg azért jelzem hogy a két dög akit nem érdekel milyen napom volt hanem ugyanazzal a kajla szeretet tornádóval fogad bőven segít a mindennap nyűgökön nem plusz teher...
de ezt úgyse lehet elmagyarázni...a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
titán
válasz Winner_hun #10428 üzenetére
A scalibor nyakorv jo akkor is, ha vizbe is megy a kutyus.
-
opeter87
senior tag
válasz Winner_hun #10427 üzenetére
Nem akarom a kollegát védeni, de már kitárgyaltuk a kijelentéseit (ettől persze leírhatod a gondoltaid - amivel 100%-ban egyetértek és le is írtam feljebb).
A kollega elfogadta a segítségünket és azt mondta, hogy sokat segítettünk neki és a témát lezártuk. Szerintem tedd Te is ezt.
Én már vagy 3 féle kullancs nyakörvet, ultrahangos izét kipróbáltam és ennek ellenére van benne kullancs.
DE
Nem mindegy, hogy mennyi amióta a (nem tudom a márkáját - dobozt kidobtam) használom volt félév alatt 2.
Előtte meg volt olyan, hogy heti szinten.
Erdő mellett lakunk és sokat járunk kullancsos helyre, szóval az esély meglenne rá.
A lényeg, hogy tuti kullancs riasztó nincs sajnos#10430
Helyesírási hiba... éjjel mikor írtam szerintem elfogadható. De lelked rajta köss bele.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz opeter87 #10375 üzenetére
Ez a kullancs belemegy akkor baromság.. spot-on rá lett rakva (állatorvos tette rá, szóval nem én raktam rá rosszul), 3 hét múlva babéziás lett a kutyám. Na azóta nem tettem rá (1 éve) mert minek? Bolha ellen jó, kullancs meg amikor tettem is rá rendszeresen akkor is volt benne. Nyakörv meg felesleges mert vízbe is szokott menni a kutyám.
Bár lehet csak a lötyi volt vacak (több fajta, folyamatosan) és a nyakörv jobban megvédi...► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Bencus88 #10370 üzenetére
De nekem ne legyen kutyám, mert nem tudok rá 100ezreket havonta költeni?Azért engem is meg lehet érteni szerintem.
Mi ez, valami kötelező muszáj? Mindegy hogy milyen áron csak olcsón legyen egy kutya? Feltétlen szükséges? HA van miből eltartani és az egyéb költségeket fedezni akkor lehet kutyát beszerezni. Ellenkező esetben mégis minek? Csak azért hogy legyen?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Bencus88 #10352 üzenetére
Gödről Kecskemétre mentem a kutyámért. Nem a távolság a lényeg.
5-6 ezer forint benzint plusz 20 30 ezer forintot, mert most nem tehetem meg magamnak.
Aha, enni fog kapni a kutya? Ha erre nincs pénzed akkor oltásokra (kölyöknél pláne) meg kajára miből fogja futni?
Igen, biztosan rossz a felfogásod. Inkább csak plüss kutyát kérj karácsonyra.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
titán
Altalaban nem azert nem vesznek az emberek a kutyanak minosegi etelt, mert nem tudja megvenni, hanem a jo neki ez is kijelentessel megnyugtatja magat es vesz valami olcso nyuveket. Tehat maganak meg tudja venni a chipset, a sort meg a draga telefont, de a kutyara nem kolt. Nyilvan nem lesz reklamacio, mert az ehes kutya mindent meg fog enni, csak a kutyatartas nem errol szol.
[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
válasz fattyu #10421 üzenetére
Igen, mert ha a kutya olcsóbb tápot kap egy hónapig vagy egy ideig, az instant halál.
A kutya a falkád tagja, ha szűkös idő van, akkor a kutyának is szűkös. Nem kiskirályokat kell nevelni.
Nekem egyszerűen kacagnom kell azon, hogy az embernek ott vannak a napi gondjai, a folyamatos küzdelem az életben, de a kutya, na annak tökkkkéletes élete lehet csak. A természetben vajon így lenne?Ελευθερια η θανατος
-
titán
válasz Jovanny2 #10413 üzenetére
Inkabb igy:
A vitaminokat nezd csak meg es a metabolizalhato energiat is, ami az en tapomnal a purina oldala szerint:
Calorie Content
Metabolizable Energy (ME)
3701 kcal/kg
1679 kcal/lb
433 kcal/cupLegutobb mikor vettem 8000 volt a 15 kilos. De remelem nem arra akarsz kilyukadni, hogy abban az otvar fureszporban, amit frakknak hivnak, ugyanaz bent van, mint ezekben a dragabb tapokban?
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Őszintén. Ha szűk a hónap a kutya nem érzi meg. Én lemondok extrákról és inkább olcsóbban kajálok. Mivel a kutyáért felelősséget vállaltam és nekem kell gondoskodnom róla így nem opció hogy rajta spórolok azért hogy nekem jobb legyen.
-
Bibby
addikt
Most rosszmájú leszek, de azért megnézném, hogy néhány ember aki "szuperprémiumot" ad a kutyáinak, mit eszik saját maga. Kenyér, szalámik, feldolgozott élelmiszerek. Amit ha a kutyának kellene adni akkor az felháborító, de önmagának megteszi.
Ελευθερια η θανατος
-
fattyu
veterán
válasz Jovanny2 #10413 üzenetére
"az udvaron szaladgálnak, és hidd el, jobban érzik magukat, mint a 4. emeleten lakó snaucer a kis prémium tápjával."
Na én ettől megyek falnak.
Imádom amikor jön a tudatlan hogy jajj istenkém minek a nagykutya lakásba ÁLLATKíNZÁS.
Lássuk csak... Reggel munka előtt fél egy óra séta. Délben fél óra séta. esti séta 1 másfél óra de van hogy 3. lefekvés előtt fél óra minimum.
Ez ALSÓHANGON 3 óra aktív kutyával levés foglalkozás mozgás. függetlenül évszaktó időjárástól karácsonytól bármitől. Azt már meg sem említem hogy ezen kívül a veled élő kutya mennyivel inkább része és tagja a családnak mint a kertbe rakott.
A kertbe ellenben ki van bacva a kutya az esetek többségében és ezzel le van tudva... De még ha van is vele foglalkozva. ma nem vagyok jól ma esik ma karácsony van ma másnapos vagyok jajj de nehéz volt a munka... Mekkora öröm szeretet és boldogsága kutyának ha kétszer látja a családot. Reggel elmenni meg este hazajönni azt annyi.
Mondom ezt kétszer 40 kilónyi boszeronnal a lakásból és laktam vidéken is kertesben.
Ilyen kijelentések előtt gondolkodni....
-
titán
válasz Bencus88 #10407 üzenetére
Hat olvass utana peldaul, hogy mire van szuksege egy kutyanak, illetve egy Rottweilernek. A tapok (minosegi) koncentralt formaban tartalmazzak, amire a kutyaknak szuksege van. Ha osszeveted az ar/ertek aranyt, akkor a legdragabb tap is olcsobb, mint ezek a fozott cuccok. A tapra azert nem reagalt, mert nincs hozzaszokva, 3 nap alatt ra fog allni es utana eszi, mint kacsa a nokedlit.
-
opeter87
senior tag
válasz Jovanny2 #10416 üzenetére
Oké ebben egyetértünk, hogy ne erről szóljon.
Én is tiszteletben tartom a véleményed, még ha nem is egyezik.
Abban viszont egyetértünk, hogy rengetek olyan fontos dolog van a kutya életében, amit sokan nem tartanak be, de megveszik a jó tápot.
Te is említette, hogy nagy helyük van. Ez számomra pl ugyanolyan fontos, mint a táp.
De mondhatnám azt is, hogy én naponta viszem sétálni, pedig a kert méret alapján nem kéne, de látom mennyire élvezi, ezért elviszem. -
Jovanny2
őstag
válasz opeter87 #10415 üzenetére
Nem főzök külön a kutyának. Húsból kacsafarhátat kapnak. Sosem fog megegyezni a véleményünk, úgy tűnik. Nem baj, nem vagyunk egyformák. Életerős, vidám kutyáim vannak, nagy udvaron szaladgálnak, játszanak. Sosem betegek hál Istennek, szerintem meg vannak elégedve Velem, mint gazdival. Nekem ez elég, Nekik is az. Az jó, ha mindenkinek megvan a véleménye bizonyos dolgokról, Én nem próbálom az enyémet senkire erőltetni. Mindenki adja meg azt a háziállatainak, ami tőle telik, és úgy látja, hogy az jó. Részemről a vita lezárva, tegyünk fel inkább friss képeket a kutyusainkról, és örüljünk egymás örömének és sikereinek. Inkább erről szólt ez régen, mint egymás marásáról a különböző vélemények miatt.
-
opeter87
senior tag
válasz Jovanny2 #10414 üzenetére
1800ft / 15kg-ért veszed és elhiszed, hogy mindez benne van
Én kb 13.000 Ft / 15kg áron veszem.
Ja és ez tényleg Made in Németország, nálam az is számít, hogy nem valami kínai gyártás.Az meg tévedés, hogy a házikosztban benne van minden. Mert ha nem főzöl zöldséget, minőségi húst, stb. akkor egyáltalán nincs benne.
Megjegyzem így már ugyanannyiba kerül, mert az is drága! -
Jovanny2
őstag
válasz opeter87 #10400 üzenetére
Nincs most sok idő, de gyorsan: a szép, prémium zacskós tápod értékei: Nyersprotein 23%, Nyerszsír 12%, Nyersrost 2,5%, Salakanyag 7%, Szénhidrát (nitrogénmentes extraktumok) 47,5%
Az Én Frakk tápom értékei:
Nyersfehérje: 21%, nyerszsír:9%, nyershamu: 6%, nyersrost:3,8%. A vitaminokat már nem tudom felsorolni, de a Tiédhez hasonlóak. Mondjuk biztos hazudnak a gyártók, mást nem tudok elképzelni. Ami még kell, benne van a házikosztjában.
Én ezt 1800-ért veszem/15 kg. Te mennyiért is a tiédet?Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Jovanny2
őstag
Jó, most szerintem hanyagoljuk egymást... A szüleimnek minden kutyája 15-20 évig élt, egészségesek voltak, csak az évi veszettség-oltást kapták meg, házi maradékokon élnek, az említett tápokon, és aszpikos konzerveken (az utóbbi pár évben, régen semmilyen tápot nem kaptak), az udvaron szaladgálnak, és hidd el, jobban érzik magukat, mint a 4. emeleten lakó snaucer a kis prémium tápjával. Bruti szabályosan szerelmes a fűbe. Azért ha azt mondom, hogy a túlárazott tápokat azért reklámozzák agyon az állatorvosok, mert szerződésük van a gyártóval, és a tenyésztők is, akkor szerintem nem tévedek nagyot. A fényes szőr témát nem Te hoztad fel, ezt általánosságban írtam. Volt aki erre hivatkozott (opeter87). Tápanyag értékben a TE tápod érdekel, kiguglizni Én is ki tudok bármit, köszönöm. Az enyémet lsd. a következő hsz-ben.
-
Kidus
őstag
válasz Bencus88 #10411 üzenetére
Egy kutya taplalasaban az a mervado, hogy mire van szuksege.
Ez merettol/fajtatol fugg, teljesen maskepp kell taplalni egy kistestu kolykot, es egy nagytestut, ezen belul is figyelembe kell venni, milyen gyorsan nonek, van fajta amelyik gyorsan, van amelyik lassan.
Tudnek most linkelgetni par guglizott infot, de nincs kedvem, nezz utana, hogy egy rotinak mik a szuksegletei, es hogy egy olyan tap, ami ennek megfelel, mennyibe kerul.
Gondolok itt feherje/zsir/kalcium aranyokra, amik pontosan a fentiek szerint valtoznak.
Amelyik tap nem akkora aranyban tartalmazza a felsoroltakat, amik egy kozep-nagy rotikolyoknek megfelelnek, az neked nem jo.Hazikoszt, igen. Neha. Viszont nem tudod megnezni, mibol mennyi van benne, es nyilvan ki kell egeszitened a fott hust ( biztos vagyok benne, hogy erre gondoltal hazi koszt alatt ) valamifele feherjevel, teszem azt teszta/rizs, kell neki adni tojast, es meg par okossagot, amirol fogalmam sincs micsoda, mert ugye nem tudom, mit szeretnel fozni a kutyanak.
Na ezert jo a tap. Odateszed, es tudod, hogy mit eszik, mennyit kell neki adni.Iz a kutyaknal nem olyan fontos, mint nalunk embereknel, annyival szarabbak ilyen teren, mint amennyivel jobbak szaglas teren. Az hogy racuppan valami konzervre, nem jelent semmit, altalaban ami sosabb azt szoktak dijazni ( emlekeim szerint ), viszont nem igazan lenyeges, tapot is ugyanugy megeszik.
Csontra is buknak, az meg tilos. Csokira is ugranak, mereg. Fagyallora is. Halalos.Ezen kivul:
Nezz utana, hogy milyen fajta kajak lesznek jok a kutyadnak, lodd be, mennyit kell belole adni ( ezt az infot is megtalalod a tapoknal ), igy ki tudod szamolni, mennyibe kerul etetni a kutyat.
Vedd hozza a fentebb leirt osszegeket ( oltas, fereghajtas, chip, nyakorv/csepp ).
Ez az alap, amirol indulsz az elejen.Es akkor vedd meg hozza a lehetoseget fejben, hogy lehet a kutya beteg, erheti baleset, lehet hogy elszakad a poraz, venni kell jatekokat, lehet hogy megrongal valamit amit potolni kell stb.
Ha ugy erzed, eselyes hogy nem eleg a penz, inkabb varj es ne vallald be.
Ha ugy erzed, mindent meg tudsz adni neki, amire szuksege van ES emelle jon a szeretet ( ami a felelossegtudattal indul ), akkor pedig hajra, es ide barmikor johetsz segitsegert, biztos vagyok benne, hogy szivesen fognak latni[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Bencus88
nagyúr
válasz fattyu #10410 üzenetére
Ízlik neki és szereti azt enni szóval biztos jó neki.Lehet a táp egészségesebb, de az jó neki?Oké lehet több cvitamin meg fehérje meg nem tudom mi van benne, de boldogabb is tőle?Szóval sok irányba el lehetne menni.Neked is van egy nézeted meg nekem is.Fölösleges erről beszélgetni én lezárnám.
Én nem a mekiről beszéltem az egy fos.Amúgy meg a dagadt gyerekek saját hibájukból olyanok.Nem sportolnak semmit egész nap gépeznek.És szerintem ha a szülők jól nevelik a kölyköket nem fog sem elhízni sem egészségtelenül táplálkozni.De az édességet nem lehet elvenni a gyermektől de figyelni mennyit egyen belőle igen.
-
fattyu
veterán
válasz Bencus88 #10407 üzenetére
Amugy ótvar rossz a példád. Attól hogy szereti és pikpakk eltűnik az azt jelenti jó neki?
Azért van annyi röfi általános iskolás gömböc is ugye? Mer a csoki meg a meki az eltűnik pikpakk a normális kaja az meg nem kő neki.
-
Bencus88
nagyúr
Bocsi, nem akarom elindítani újra a lavinát, de honnan tudod a kutyának az kell?Mert pár okos ember azt mondta?Én kutyám pl nem evet tápot.Viszont a kosztot kivittem neki mire beértem a házba már csörgött a tál.És a tápot mutattam neki semmi reakció nagy nehezen lenyelte elévittem egy húsos akármit a nyála csorgott a talajra.
És szerintem benne van elég sok anyag a kosztban is.Ebből is csak pénzt csinálnak, ilyen táp olyan táp így egészséges úgy... amíg nem volt ennyi minden ugyan oylan boldogok voltak a kutyák mint most.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Jovanny2 #10403 üzenetére
De sajnalom Oket. Amit leirtal, erre jo okom is van, a szeretet sajnos ettol fuggetlen, sokan akik szeretik a kutyajukat, azt hiszik, hogy ebbol all a kutyatartas. Tehat szeretheted Te k@rvara a kutyadat, ha O nem tud rola es nem kapja meg ami kell neki. Nem irtam soha ilyet, hogy a premiumtaptol fenyes a szore, kerlek tartozkodj, az ilyen megjegyzesektol. Vagy idezd az adott hozzaszolasomat es mar meg is beszeltuk.A kutya ha egesz eleteben egyfele etelt kap, neki az is jo, ellentetben a mi emesztorendszerunkkel. Tapanyag ertekek, melyik tap erdekel? Ird meg es utananezek, de Te sem irtal.
-
Jovanny2
őstag
Azért ne sajnáld annyira a kutyáimat, ha megkérhetlek. Nincs rá okod. Jól megvannak, nagyon szeretem Őket, Ők is rajonganak értem. Jó bőrben vannak, fényes a szőrük (láttam ezt is a prémiumtáp számlájára írtátok) egy kis tojás, meg marhamáj csodákra képes ám. Jobban sajnálom azokat az egyoldalúan táplálkozó kutyákat, akik csak azt a rohadt tápot kapják. Nem írtál tápanyag értékeket, majd várom. Jó éjt kolléga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest