Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Napsugárlány
üzenetére
és hogy kezdetben milyen táplálékot adott neki?
Az állatorvost kérdezd meg, ő tudni fogja hogy mi kell neki - amennyiben az eddigi nem jó vagy hiányos.
-
fattyu
veterán
válasz
Napsugárlány
üzenetére
Lehetőleg olyan kaját amitől lágyul a széklet. Varrt pocival egy székrekedés nem épp nyerő.... eszerint csont felejtős. Ha tápot eszik amint az remélhet akkor azt egy pár napig szétáztatva esetleg kefír vagy natúr yoghurtal bolondítva.
Első nap simán benne van hogy levert étvágytalan. Akár az is hogy nem iszik. Aznap nem para. Ha másnap sem akar inni akkor célszerű állatorvos és egy infúzió. attól magukhoz térnek többnyire.
-
Napsugárlány
csendes tag
sziasztok!
10 éves kutyámat ma műtötték, ki kellett venni a méhét, és a petefészkét

A doki azt mondta holnap már ehet.
Ha valakinek esetleg műtötték már a kutyusát elmondaná a tapasztalatait a lábadozásról?
és hogy kezdetben milyen táplálékot adott neki?
előre is köszönöm -
fattyu
veterán
Sziasztok,
Erre mégnemjártam. Majd mostantól fogok

Van nekem is két lükém.
Itt ott flickeremen van róluk kép.

( A középső csak vendég
) -
cellpeti
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
.bruszli.
senior tag
-
-
Jovanny2
őstag
válasz
.bruszli.
üzenetére
Mi korán hoztuk el, 5-6 hetesen. Már mindent evett, és csak ritkán ment oda az anyukájához szopni. Az első oltásra is még várnunk kellett 1 hetet. Szerintem kis túlzás a 7-8 kiló 7-8 hetesen, az 5-6 inkább reális. De lehet, hogy tévedek, vagy Bruti volt kicsit lemaradva.
Majd csinálok még frissebb képeket szemből, mert már nagyfiú. 
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Jovanny2
üzenetére
Hány hetesen hoztátok el ? Bulmasztiffokat ( meg úgy általában a nagyobb testű molosszereket ) 7-8 hetes kor előtt nem nagyon szokták elvinni,és akkor már 7-8 kg körül vannak minimum...
Pl. ezen a képen ( most ezt találtam gyorsba ) haveromnál volt alom,a kicsik 7 hetesek,a legkisebb volt 8 kiló...Igen,elég sokára érnek be általában...magasságra 1-1,5 éves korukig nőnek,utána még 'kitelnek'...kb 2-2,5 éves korukra vannak kész.
-
Jovanny2
őstag
-
degu
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Nem balheztal ossze valamelyik szomszeddal?
Vagy esetleg nem lattal/lattak olalkodni ismeretlen,fenyt kapott arcokat a kornyeken?
Mert elso esetben mocskos bosszu lehet,a masodikban betores elokeszites...
Mert kicsi a valoszinusege,hogy valaki heccbol,szorakozasbol megmergezte.
Esetleg meg egy lehetoseg van!
Ha a szomszedoknak van disznoja,es mergezik a patkanyokat/egereket,akkor lehet,hogy megevett egy mergezett ragcsalot!
Nekunk a macskank pusztult majdnem meg,mert a szomszed tart egy csomo disznot,es mergezi a ragcsalokat rendszeresen.Talaltam egy felig megevett egeret,a macska meg hanyt,szedelgett,itta a vizet,es fosott rendesen.Majd eltunt ket napra,es amikor elokerult,mar semmi baja sem volt!
Azota nem eszi meg az egeret,hanem leteszi a labtorlore,az ajto ele.
Nem tudom,hogy a kutya megeszi -e az egeret,de ha az eger mergezett,szedeleg,akkor lehet,hogy feltamad a vadaszoszton benne... -
cellpeti
nagyúr
Üdv!
3,5 éves berni pásztorom van.
Édesapám elmondása szerint, tegnapelőtt este még semmi baja nem volt. Ugatta a fűnyírót. Tegnapra viszont már nem evett, itta vödörszám a vizet, remegett, a szeme is fehér volt,tehát nem volt neki olyan mint szokott, a bundája is kimattult.Ez mitől lehet? Ugye nem mérgezés?
-
Nova96
őstag
Újabb nap a kutyasuliba fejlődik a kutya,de egy kisebb rántásnál elszakadt a lánc a kutya elindult majd leült én meg ott röhögtem mint valami hülye
de az oktató megfogta a kutyát pedig ült. Másik láncot kellet venni ami eggyel kisebb ami kellene rá de szerencsére nem szembetűnő meg nem folytja agyon. -
Kidus
őstag
En is hoztam egy kepet, ma keszult a hegy tetejen

Vincent imadta, most epp ajultan hever valahol. -
-
Nova96
őstag
Új nap kutyasuliba kicsit késtem a kutyával meg is látszott első szünetbe jó nagyot játszottam vele és utána már nem volt gond.
-
z00li
senior tag
válasz
Jovanny2
üzenetére
A hatvani menhelyet megkérdeztük, de ott állítólag csak a helybéli kutyákkal foglalkoznak. Azt javasolták, hogy kérdezzük meg a helyi önkormányzatot, hogy mit tudnak tenni vele. Ha semmit, akkor valószínű elaltatnák.

Jelenleg kiplakátoltuk a település forgalmasabb helyeit, de még senki sem jelentkezett érte.
Egyik ismerős a falutól távolabb, a volt szemétlerakónál látta és állítólag őt követve jött be a faluba, és már napokkal azelőtt, hogy magunkhoz vettük volna látták többen is erre kóborolni.
Ezekből kiindulva szerintem jó esély van rá, hogy valaki kirakta, nem ez lenne az első eset errefelé.
-
degu
senior tag
Nagyor ari-egyebkent. Es amilyen szomoruan nez...Ha van gazdija,akkor ott a legjobb neki.
Meg a menhelyen sem tudjak tartani a vegtelensegig.Ha mar nem tudjak ellatni a befogadott kutyakat,akkor szerintem elaltatjak egy reszuket...
-
Jovanny2
őstag
Azt szerintem igen, hogy van-e chipje (ez sem bizti, lehet, hogy a PC-vel össze van kötve, és nem hordozható, ezt nem figyeltem meg), de a leolvasó biztosan nem tárolja az adatbázist. Állatorvosoknál és menhelyeken illik szerintem leadni, hogy milyen kutyut találtatok, és várni, hogy jelentkezzen a gazdija. Ha nem okoz problémát a tartása, akkor kár lenne menhelyre adni, jobb Neki Nálad.

-
z00li
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Erre még nem gondoltam. Az állatorvos csak a rendelőjében tudja megnézni, hogy van-e chip-je?

-
Bibby
addikt
válasz
Jovanny2
üzenetére
Hogyne lenne. A keverék kutyáknak benne van a nevében, hogy sok különböző egyedtől származnak, ezáltal sokkal ellenállóbbak, életképesebbek. Egyes tenyésztett ebek meg sokszor annyira "tiszták", hogy szinte családon belüli vérvonalról van szó (főleg a szaporítóknál), na meg egy egyedinek gondolt tulajdonság sem épp a legelőnyösebb (pl rövid orr).
-
-
Jovanny2
őstag
-
Jovanny2
őstag
Általában épp a túltenyésztett, leglehetetlenebb kutyafajták élnek szegények a legrövidebb ideig.
Mondjuk a rottweilerünk egy mérgezést kiheverve (sajnos rosszul lát azóta), kicsit gyenge hátsó futóművekkel is jól elvan, 14 évesen. Egész szép kor szerintem, mellette nőttem fel. 
-
laccerot
tag
válasz
Angelina87
üzenetére
De ari.

-
degu
senior tag
Tudjatok mit nem ertek?
Az ember a leglehetetlenebb,legszornyubb kutyafajtakat is ki tudta tenyeszteni pusztan szorakozasbol!
Miert nem tudta az igazan,es egyetlen fontos fajtat kitenyeszteni...amelyik legalabb 30 evet el !?
Mert nincs borszasztobb egy kutyabaratnak,mint az,amikor el kell altatnia a szeretett tarsat,aki husegesen szolgalta,es szerette,amig elt!
-
Angelina87
tag
Sziasztok!
-gondoltam, megosztom a triumvirátus képét-

-
Nova96
őstag
Üdv valaki tud jó oldalt ahonnan névre szóló nyakörvet lehet venni,de a hátuljára lehet telefonszámot írni valami olyasmit. Ki tudja mikor lehet rá szükség.
-
Atti1112
aktív tag
Köszi a válaszod ! Megkérdeztem egy dokit és azt mondta,hogy több évig (!) elvan ez a parvo
,még akkor is ha hippóval mosol fel ,meg meszelsz.Amit a kiskutya megnyalt,szőnyegre pisilt,bármi amihez hozzáért,ez mind mind nagy eséllyel fertőző felületet jelent.Ugye azt nem lehet kívánni,hogy gyújtsam fel a lakást,mert csak akkor lehetne tutira "kitakarítani". Ez van.
Attila -
Kidus
őstag
válasz
Atti1112
üzenetére
Par honapig biztosan nem, amugy hipoval felmosas, fertotlenites mindenhol.
Negy honaposnal fiatalabb allatot biztosan nem vinnek oda mert riziko.
Ha fiatalabbat akarsz, akkor varj vele.
Pontosan nem tudom, mennyi ideig el tul a virus barmilyen feluleten, de felhivsz egy allatorvost, es megmondja, mi a velemenye. -
Atti1112
aktív tag
Hali !
Köszi ! Elolvastam a linket amit adtál,de nem derült ki számomra a lényeg : ha már volt itthon
a lakásban parvo-s kiskutya,akkor szabad-e 10-12 hetes kiskutyát ide behozni egyáltalán ?
Vagy a menhelyes teljesen felejtős,csak tenyésztőtől lehet megpróbálni a dolgot ? Mi van akkor,ha
tenyésztőtől drágán vett kiskutyát hazahozom és 3 nap alatt kimúlik ? Ilyenkor ki fizeti a révészt ?
Vagy ez benne van a "pakliban",megkockáztassam szegény kiskutya életét ? Vagy a tenyésztővel beszéljem meg,hogy 4-5 hónapig maradjon nála a kutyus és majd akkor elviszem ? Nem hiszem,hogy ebbe egy tenyésztő is bele menne.
Attila -
degu
senior tag
Sajnos a mienk is!

Mar lassul,es nehezen lepcsozik.
De a szeretetremelto termeszete nem valtozik! Ugyan olyan kedves,jatekos,szolgalatkesz
turelmes,mint 6 eves koraban,amikor megorokoltuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Diablo IV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na nem am, van itt a topikban mar egy Beauceron tulaj
, akivel szemelyesen is volt szerencsem talalkozni, igaz a kutyakat nem lattam eloben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)