Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5162) harry


harry
veterán

Hello, megjött a SHARKOON Swift Case Pro USB 3.0 házam, benne egy 3TB WD Purple 5400rpm vinyóval, írok róla pár sort.

A ház külső megjelenése igen egyszerű, a képekkel ellentétben az előlap lényegében "egyben" van, én nem látok ilyen ferde elválasztó csíkot akárhogy is nézem, de ezt jól illusztrálja ez a két kép is amit itt aprón találtam: egyik másik. Ez persze nem baj, csak kicsit meglepett.
Szerelésnél nem volt semmi bonyodalom, két csavart kell kihajtani, s a belső fiókot ki tudod húzni a házból. Belül 2-2 csavarral kell rögzíteni, ami persze jár hozzá, sőt csavarhúzót is adnak.
Méretre nagyon pofás, bennem még valahogy az élt, hogy ezek ilyen dög nagy házak, de egész kompakt (már amennyire egy 3.5" ház lehet persze).
A talp alján van pár gumicsík, így egész jól tapad, stabilan áll, és talán a rezgéseket sem adja át az asztallapnak.
Hatalmas plusz jár a kifejezetten gyenge fényerejű LEDekért. Tényleg csak épp látszanak a fekete plexi mögött, nem működnek irdatlan reflektorként este sem.
Az USB kábel mondjuk lehetne hosszabb, úgy mérem 100cm hosszú, ami azért kevés tud lenni. Cserébe mondjuk minőséginek tűnik, vastagabb kábel törésgátlókkal ahogy kell.
Az adapter nem a keskenyebb fajtából van, ha egymás mellett párhuzamosan állnak egy elosztóban, akkor elfér, de ha a jellemző 45°os forgatást használják, mint a legtöbb elosztó (és szinte minden olcsóbb elosztó), akkor nehezebben férhet el. Ennek szerencsére hosszabb a vezetéke.
Hátul a táp + adat csatlakozó mellett van még egy kis billenő főkapcsoló.
Talpával együtt 125mm magas az egész (ha esetleg szeretnéd egy monitor állvány / polc alá becsúsztatni).

Én alapvetően egy Asus RT-N18U routerre kötve tervezem használni, az simán felismerte, illetve az itt készített média megosztást látta a TV is (Samsung). Pozitívum, hogy egy idő után így is elment alvó módba (amikor megnyitottam, mint hálózati megosztást, akkor hallottam, hogy kicsit felpörög).

Találomra néztem egy Crystal DiskMarkot, kép:

Validnak tűnik, most néztem egy fájl felmásolását, ott is megvolt ~150MB/s:

Ezek most persze úgy, hogy a PC-re vannak kötve, hálózaton nyilván kevesebb lesz, de az úgyis több mindentől függhet.

Összességében elégedett vagyok, 8000Ft körül szerintem ár/érték arányban is teljesen jó :)

Kérdeznék is: érdemes ránézni a FW frissítésre, hozhat olyasmit amitől jobb lesz bármi is, vagy ha működik ne akarjam megjavítani? :D 'Érzésre' így rendben van a cucc, hálózatra kötve meg úgyis lassabb lesz, az alvó mód ha minden igaz rendben van, szóval talán nem piszkálom.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.