Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3724) King Unique válasza Cool Face (#3720) üzenetére


King Unique
titán

Tehát sima BOT csatlakozású. Köszönöm az infókat! :R

A 3 perc valóban elég kevés, de érdemes megnézni a Windows energiagazdálkodását, illetve HDS-ben is lehet tiltani a leállítást [link]
Linux alatt is van lehetőség a tiltásra, amire a hdparm használható. Van rá többféle leírás [link], [link], [link], Raspberry Pi kapcsán külön is akad [link].

sudo hdparm -I /dev/sdx | grep level —► Aktuális érték lekérdezése.

sudo hdparm -B /dev/sdx —► Aktuális érték lekérdezése.

sudo hdparm -B 254 /dev/sdx —► Energiagazdálkodást engedélyezi (max. teljesítmény) és a fejparkolást tiltja.

sudo hdparm -B 255 /dev/sdx —► Energiagazdálkodást tiltja (max. teljesítmény) és a fejparkolást is tiltja.

Az x helyére értelemszerűen az adott lemez azonosítóját kell írni (pl. b / c / d) —► sdb / sdc / sdd. Továbbá általánosan a -B 254 értéket célszerű használni, a 255-öst nem minden merevlemeznél ajánlott beállítani! Ezen értékeknél elvileg a HDD sem fog leállni üresjáratban. Valamint a fejparkolás tiltását illetően, egyes HDD-k emiatt esetleg jobban melegedhetnek. Továbbá annyi szépséghibája van még a fenti parancsoknak, hogy újraindítás után nem jegyzi meg a merevlemez a beállított értéket és ismételten el kell végezni a műveletet.
Tehát, ha azt akarjuk, hogy ezzel ne kelljen vele minden indítás után foglalkozni, akkor automatizálni kell. Ahhoz viszont már kicsit komolyabb beállítás és több parancs szükséges. Elvileg ez a leírás is jó [link], de az Ubuntu topikban akadnak további, hasznos infók: [link], [link], [link]. Illetve érdemes lehet magának az eszköznek a topikjában is érdeklődni.

Firmware frissítés lehetősége JMicron chip esetén bizonytalanabb, illetve ennél a Thermaltake külső háznál még a chip pontos típusa sem ismert. Ha tudnánk is a pontos típust, akkor ahhoz megfelelő firmware-t keresni megint nem egyszerű. Ilyen téren az ASMedia vezérlős és PID: 55AA azonosítós külső házak jóval előnyösebbek, azoknál firmware szinten tiltható az alvó mód.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.