Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3901) King Unique válasza atilla100 (#3900) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglaló táblázatában benne van, ott akad róla infó + a topikban is. Ha nem zavar az ujjlenyomatgyűjtő burkolat, erős kék LED-ek, akkor ennyi pénzért vállalható. De akadnak más külső házak is, igaz nem feltétlen ilyen kedvező áron.

A merevlemezt illetően lehet inkább a Red lenne jobb választás [link]. Bár az igaz, hogy egyik sem kifejezetten desktop használatra készült, de külső házba általában utóbbit szokta rakni a többség.

[ Szerkesztve ]

(#3902) atilla100 válasza King Unique (#3901) üzenetére


atilla100
tag

Esetleg tudsz ajánlani konkrét típusokat? mennyivel lenne drágább ? Illetve hogyhogy a RED preferáltabb ennyire?

(#3903) King Unique válasza atilla100 (#3902) üzenetére


King Unique
titán

A konkrét típusok és árak ott vannak a táblázatban, illetve beszámolók + tesztek stb. Vannak az olcsóbbak között is jóféle és vállalható külső házak, ha valaki nem akar sokat rákölteni. Viszont pl. a Sharkoon és RaidSonic nevesebb gyártók és minőségi(bb) külső házaik vannak.
A merevlemezt illetően leírtam mi a helyzet, azzal kapcsolatban a továbbiakat a másik topikban kéne megtárgyalni.

[ Szerkesztve ]

(#3904) Bálnaborjú


Bálnaborjú
tag

Sziasztok !

Van egy régi külső hdd házam, JM20339 chip-pel. Szeretném biztosra megtudni, hogy mi az általa kezelhető max. lemezméret. A neten rákerestem, és több ugyanilyen chipes rackre 500GB-t írtak. Közben én már jó ideje használom egy 1,5 TB-s vinyóval. Most kicsit elbizonytalanodtam. Lehet hogy a kezelhető kapacitás firmware függő ? Ha igen, ki lehet valahogy olvasni ezt az értéket ?

Előre is köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#3905) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,

Alkalmanként szükségem lenne egy külső dokkolóra, hogy a bedöglött gépek adatait lementhessem, legyenek azok HDD-n, vagy SSD-n. Ezt néztem ki: RAIDSONIC IB-111STU3-WH Alumínium
Szerintetek megfelel a célra, vagy van valami, amire figyelnem kell. Macintosh gépem van, arra csatlakoztatva használnám...

Köszi!
:-)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#3906) King Unique válasza Bálnaborjú (#3904) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

USB 2.0 vezérlőknél általában 2 TB szokott lenni HDD kezelésénél a limit. Viszont nyilván függ a firmware-től is, mert pl. JMicron JM20337 USB 2.0 vezérlő esetén a Sharkoon egyik dokkolójánál 2 TB a limit, egy külső házánál pedig már 8 TB.
Amúgy milyen modell pontosan, a gyártó oldalán nincsen erről infó?? A JM20339 chip adatlapján nem írnak semmit erre vonatkozóan, illetve az usbdev oldalának alján található egyéb verziójú adatlapokban sem. De, ha a 1,5 TB-os HDD-t kezeli, akkor nyilván nem 500 GB a limit és vsz működne egy 2 TB-os lemezzel is.

Kiolvasni max. a firmware verzióját lehetne a JMicron firmware frissítésnél (összefoglaló) említett programokkal. De ilyen régi USB 2.0 chipet az se biztos, hogy egyáltalán kezelnének. Illetve, ha meg is lenne a pontos verziószám, akkor arról még infót keresni, hogy az mit támogat, megint nem egyszerű... Tehát jobb híján marad az éles tesztelés.

[ Szerkesztve ]

(#3907) Bálnaborjú válasza King Unique (#3906) üzenetére


Bálnaborjú
tag

Szia !

Köszönöm a választ. Spire Handybook 3,5" USB 2.0 (SP178SU-BK-EU). Se a dobozon, se a driver cd-n nincs infó a kapacitásról, a gyártó oldalán már a support alatt sem található ez a modell. Megkérdeztem őket emailben, a holland ügyfélszolgálatos azt válaszolta, hogy 500GB, de szerintem ő is csak ráguglizott :) Nézegettem itt az összefoglalót, de nem látom értelmét egy ismeretlen fw flash-elésének. A 1,5TB-os vinyóval csak annyi volt a jelenség, hogy elkezdett bad sector-osódni ill. a pending sector számláló kúszik felfelé, de ez aligha függ össze az USB bridge-dzsel.

Amúgy a JM20339 adatlapja annyit említ, hogy "Support ATA/ATAPI LBA48 bit addressing mode", ami elvileg petabyte-os méreteket is lehetővé tesz, de hát ez ugye csak elmélet.

Vennék én másik külső házat, csak sajnos jelenleg nem nagyon találok olyat, ami fekvő ÉS ventillátoros is egyben.

(#3908) King Unique válasza Bálnaborjú (#3907) üzenetére


King Unique
titán

Az az 500 GB nyilván pontatlan... illetve lehet, hogy korábban csak akkora lemezzel tesztelte a gyártó és onnan maradt meg az infó. Firmware frissítést eleve nem is említettem, pusztán csak azt, hogy az adott programok kezelőfelületén lehetne néhány infót lecsekkolni, ha felismernék a külső házat. Továbbá firmware is inkább az USB 3.0 chipekhez van, illetve a tool is leginkább azokhoz való, így az USB 2.0 változatoknál pláne nem érdemes játszadozni vele.

Szóval, ha 2 TB+ HDD-t akarsz használni külső házban, akkor legjobb, ha veszel egy újabb USB 3.0-ás modellt. A legtöbb persze passzív, ami azért általában ok szokott lenni. Aktív hűtésesből hirtelen csak a Thermaltake Max 5G jut eszembe. Az használható akár fektetve is, de a tényleges limit nem igazán ismert, korábban még 2/3 TB volt megadva. Ilyen téren az ASMedia chipes + PID: 55AA azonosítós külső házak a legjobbak, mert alapból / firmware frissítéssel támogatják a 8 TB+ HDD-ket.

[ Szerkesztve ]

(#3909) Bálnaborjú válasza King Unique (#3908) üzenetére


Bálnaborjú
tag

Köszi. Igazából nem tervezek 1,5GB-nál nagyobbat használni benne.

(#3910) King Unique válasza TigerCat (#3905) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Bár nem igazán dokkolókkal foglalkozik a topik, de erről pont tudok mutatni egy házi tesztet:

RaidSonic ICY BOX IB-111Stu3-Wh teszt

Tehát a teszt alapján mondhatni ok, nagyjából tudja azt, amit kell. Adnak hozzá külső tápegységet, így nyilván 2,5" & 3,5" HDD-vel is használható, illetve akár SSD-vel is. A benne lévő chip is ok, bár annál a PID azonosító miatt a firmware nem frissíthető. De ez esetedben úgysem érdekes, mert úgyis csak Windows alatt lehet kivitelezni. Továbbá nem UASP képes, így pl. egy SSD max. adatátviteli sebessége nem lesz kihasználható [teszt]. Persze, ha ez nem fontos, illetve csak alkalmanként lesz üzemben, akkor nyilván ez sem akkora probléma.

Mac gépeken, illetve OS X / macOS alatti működéssel és használattal nem nagyon van tapasztalat, szinte zéró. :D De igény persze lenne rá, én is szívesen letesztelnék ezt-azt. Szóval jómagam és a többség is elsősorban Windows és / vagy Linux alatt használja ezen eszközöket. De gondolom almás gépen & rendszeren sem lehet különösebb gond az említett dokkoló működésével és amúgy a dobozán is rajta van, hogy Mac kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

(#3911) TigerCat válasza King Unique (#3910) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Tök jó a teszt, köszi szépen!

Ezek szerint alkalmi használatra teljesen megfelelő lesz az eszköz. Az alvó állapot nem játszik, hiszen csak akkor kapcsolom be, ha szükségem van rá. Egyéb esetben nem lesz áram alatt. A sebesség viszont kritikus, bár USB 3 alatt talán nem vészes. Meglátjuk...

:-)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#3912) King Unique válasza TigerCat (#3911) üzenetére


King Unique
titán

Ebben az esetben az adatátviteli sebesség eleve csak SSD-nél lehet "kritikus", illetve annál is akkor, ha oda-vissza két SSD között mozgatsz fájlokat. Viszont ilyen vezérlős külső házam nekem is van és Linux / Windows alatt BOT módban olyan ~ 250 MB/s körüli értéket tud. Tehát ez sem kevés és egy HDD nyilván nem fogja feszegetni még ennek a határait sem. Viszont ahogyan a fentebb linkelt másik teszt alapján is látszik, az USB 3.0 maximuma (~ 450 MB/s) csak UASP módban csatlakozó külső meghajtóknál érhető el. Aztán azt nem tudom, hogy OS X / macOS alatt ez hogyan működik, de gondolom ott is BOT módban fogja kezelni.

Meg-meg, esetleg akár le is lehet tesztelni és itt bemutatni ... :)

[ Szerkesztve ]

(#3913) TigerCat válasza King Unique (#3912) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Jogos, ha meglesz megnézem mit tehetek...
:-)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#3914) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Kéne nekem a hétvégére egy külső 3,5"-es HDD ház. Már van egy Sharkoon rapid case USB3, de látom ilyet most sehol sem lehet kapni.

Van valami másik ami elérhető és jó? Semmi extra nem kell, akár USB2-es is elég, lényeg hogy tudja kikapcsolni magát ha nem dolgozik.

Előre is köszönök minden segítséget:R:R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#3915) LLKobe válasza LLKobe (#3914) üzenetére


LLKobe
veterán

Találtam Sharkoon Swift Case Pro-t, asszem be is rendelem.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#3916) King Unique válasza LLKobe (#3914) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A Sharkoon Swift Case Pro jóféle külső rack és gyárilag az alvó módot is támogatja. Viszont az alvó módba való váltást az OS, illetve egyes programok akadályozhatják, amire nem árt odafigyelni. Ha nálam pl. Windows alatt fut a HDS, akkor valami miatt egyik külső házam sem áll le üresjáratban.

[ Szerkesztve ]

(#3917) omfgk


omfgk
addikt

Sziasztok,

Segítséget kérnék ,hogy mitől is állhat fent a következő probléma.

Vettem egy Sharkoon Swift USB 3.0 házat, beleraktam egy HGST 7K3000 2TB-t.
Semmilyen körülmények között nem áll le magától a cucc.
Rá van kötve a gépre, eltávolítom (sikeresen) de fél óra múlva is a kék led fogad.
Próbáltam hogy leválasztás után kihúztam a gépből az usb-t, de így is bekapcsolva marad.
LG TV-n ugyanez a helyzet.
Tehát ha le akarom állítani akkor vagy a billenő kapcsolóval kell vagy kihúzom (nyilván nem húzom ki csak úgy, de a billenő kapcsoló se arra lett kitalálva ,hogy nap mint nap többször legyen használva).

Nincs semmilyen egyéb hiba, olvas, ír , kapcsolódik rendesen.
Már volt nálam egy ugyanilyen külső ház amit visszavittem mert irtózatosan rezonált (ferde volt a tálca), de az sem állt le a TV-n kipróbálva.
Inicializáltam és particionáltam a külső házban a hdd-t.

[ Szerkesztve ]

(#3918) King Unique válasza omfgk (#3917) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A Swift Case Pro elvileg desktop OS esetén leválasztás után leállítja a HDD-t és az alvó mód is működik, legalábbis másnál igen: [link], [link]. A TV viszont eleve nem mérvadó, mert ezeknél a készülékeknél nem garantált az említett funkciók műkése —► példa.

Ha leválasztásnál nem állítja le a külső ház a HDD-t, akkor Windows esetén az alábbi megoldás jut eszembe: [link], [link] (+ gép restart kell neki). Bár ennek beállítására 2,5" típusoknál volt inkább szükség. Továbbá az alvó mód működését az OS / bizonyos programok folyamatai is akadályozhatják. Nálam pl. ha fut a HDS, akkor valami miatt egyik külső merevlemezem sem megy alvóba.

[ Szerkesztve ]

(#3919) omfgk válasza King Unique (#3918) üzenetére


omfgk
addikt

Köszi.

Most már leállítja a vinyót, vagy alvóba teszi (?) (KB2401954 ez után javult meg ez a rész).

Viszont érdekes módon (miután azt eltávolítottam és az usb-t kihúztam)a kék led továbbra is ég és a hdsentinelre ránézve 2 óra után (mármint miután visszadugtam az usb-t) akkor ezt az időt is számolta a progi a működési időnél, pedig nem pörög a hdd.

Ha kikapcsolom és rádugom csak a hálózatra akkor ég a kék led (de nem pörög fel stb).

[ Szerkesztve ]

(#3920) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!

Elégedetten használok egy SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 külső házat, és kellene még egy. Rákeresve azt látom, hogy már nem igazán kapható sehol. Melyik az a külső ház, amelyik váltotta ezt a típust, és hasonló paraméterekkel rendelkezik?

Köszönöm!

(#3921) King Unique válasza liszi70 (#3920) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez a modell már valóban kifutó és az utódja a Swift Case Pro USB 3.0. Utóbbi nem mindenben ugyanaz, de hasonló az előbbihez. Az összefoglalóban van róla beszámoló, illetve az abban linkelt oldalon saját készítésű képek is.

[ Szerkesztve ]

(#3922) liszi70 válasza King Unique (#3921) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm szépen!

(#3923) Glaz-dozfhut


Glaz-dozfhut
őstag

Sziasztok. Egy ilyen külső házat vennék és nem tudom ismeri valaki, vállalható e? Meg még azt nem tudom; ezek is titkosítják a merevlemezt, azaz a házból eltávolítás után ugyanúgy használható a merevlemez vagy típusfüggő?

szerk.: időközben újra ránéztem a termék oldalára, de ezt nem értem mit jelent. Méretbeli korlát: "unlimited (> 3 TB each HDD)" Azaz legfeljebb 3 TB-os lemezt kezel?

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#3924) King Unique válasza Glaz-dozfhut (#3923) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hardveres titkosítás inkább gyári külső merevlemezeknél szokott lenni, pl. a WD egyes modelljeinél. Na persze léteznek hardveres titkosítással megáldott, akár PIN-kódos azonosítást használó külső házak, dokkolók is [link].
Viszont a normál egylemezes / többlemezes külső házaknál nem jellemző az ilyen, szabadon rakosgatható ki-be a merevlemez. Bár olyan előfordulhat, hogy a SATA / USB / egyéb interfészen partícionált merevlemez nem mindig oda-vissza kompatibilis egymással —► példa.

Az IB-3620U3 esetében az "unlimited (> 3 TB each HDD)" kifejezés "korlátlan" tárkapacitás limitet jelenthet. Illetve kihangsúlyozza, hogy minden egyes HDD nagyobb lehet, mint 3 TB. Egy másik adatlap szerint viszont már nincs limit. Amúgy ez a korlátlanság vsz a jelenleg forgalomban lévő merevlemez tárkapacitásokra vonatkozhat, mint pl. ASMedia chipek esetében a 8 TB+.

[ Szerkesztve ]

(#3925) Glaz-dozfhut válasza King Unique (#3924) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Á. Értem. Köszönöm az infót! Akkor begyűjtöm, mert a házamba több nem fér.

- Glaz-doz-fhut -

(#3926) Logo


Logo
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Pi2-m amihez usb-vel van kötve egy 750-s 7200-es Samsung disk. A jelenlegi külső ház már nagyon öreg és folyamatosan leáll. Mit javasoltok helyette?

Felhasználás:
* deluge (torrent)
* plex (mediaserver)
* samba (sima megosztás)
Jó lenne, ha kapna vmi hűtést is, mert nagyon meleg jelenleg a disk.

Köszi

(#3927) Logo válasza Logo (#3926) üzenetére


Logo
csendes tag

Már nem tudom módosítani, de ahogy olvasom a hozzászólásokat és az összefoglalót, leredukáltam a lehetőséget 2 főre:
Captiva vagy sharkoon SC pro. Érdemes az ennyivel olcsóbb Captiva terméket megvenni? Ha igen, akkor van vkinek megbízható linkje?
Köszönöm :)

(#3928) King Unique válasza Logo (#3926) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Külső házba inkább 5400 RPM HDD javasolt, mivel többek között kevésbé melegszik. A legtöbb 3,5" külső ház passzív hűtéses, amelyekben azért egy 7200-as merevlemez jobban fog fűteni. De léteznek aktív hűtéses típusok is, mint pl. ez a Thermaltake. Viszont itthon már nem sok helyen kapni.

Mindkét említett típus megfelelhet a célra, bár mindkettő passzív hűtéses. Amúgy például a Sharkoon és a RaidSonic mondhatni minőségi termékeket gyártanak, de ha nem akarsz sokat rákölteni, akkor a korábban említett olcsóbb modell is megteszi.

[ Szerkesztve ]

(#3929) Logo válasza King Unique (#3928) üzenetére


Logo
csendes tag

Szia!

Köszönöm a gyors választ. Sztem a 10k nem olyan sok érte, ha azt mondod, hogy lényegesen jobb lenne a disknek.

(#3930) King Unique válasza Logo (#3929) üzenetére


King Unique
titán

Ha az ár-érték arányt nézzük és, hogy többen is elégedettek voltak vele, pozitív beszámolót írtak róla, akkor nyilván ez is megfelelhet. De azért a fentebb említett gyártók termékei inkább mondhatók kiforrottabbnak. Nem akarlak erővel rábeszélni utóbbiakra, de ha esetleg beleférnek a keretbe, akkor ok.

[ Szerkesztve ]

(#3931) Executioner


Executioner
tag

Szia!

Van annak valami akadálya, hogy egy Sharkoon Swift Case Pro-ba alkalomadtán 2,5"-os winchester kerüljön?
Tudom hogy nem lehet belecsavarozni, de a csatlakozók elvileg stimmelnek.

Üdv.,

Exec

(#3932) King Unique válasza Executioner (#3931) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Íme egy hasonló kérdés —► válasz.

Amúgy ezen célra egy 2,5" külső ház sem különösebben drága, illetve akár egy ilyen adapter is megfelelhet.

[ Szerkesztve ]

(#3933) Executioner válasza King Unique (#3932) üzenetére


Executioner
tag

WoW :Y Nem számítottam ilyen gyors válaszra!
Jó régi posztot linkeltél, nemigen találtam volna meg...

Akkor inkább ezt rendelem a Sharkoon QuickPort XT USB3.0 v2 helyett. Ez legalább alumíniumházas nem pedig fröccsöntött műanyag a közepén egy karácsonyfaizzóval.

Köszönöm!
:R

Exec

(#3934) King Unique válasza Executioner (#3933) üzenetére


King Unique
titán

Ha egy USB-eszközön belül 2,5" & 3,5" HDD-t is akarsz használni, akkor azért a dokkoló / átalakító adapter nyilván praktikusabb. Dokkolóból is van sokféle, pl. a másik topikban tesztelt modell sem rossz. Persze az igazán tuti egy többlemezes lenne, azok viszont magasabb árfekvésűek.

A merevlemez tartós és fixen rögzített használatához meg nyilván a külső ház ideálisabb. Ha csak alkalomszerűen kerülne bele a 2,5" HDD, akkor az eredeti elképzelés is működőképes lehet. De több lemez használatánál a korábban említett megoldás is megfontolható. Persze csak akkor, ha belefér a keretbe.

[ Szerkesztve ]

(#3935) Executioner válasza King Unique (#3934) üzenetére


Executioner
tag

Igazából eme 3 feladatra szeretnék egy megbízható eszközt:

1. Mivel az alaplapom bedöglött így kénytelen vagyok egy régi notebookot használni. Ennek okán most arra lenne szükségem, hogy az eddig a gépemben lévő 3,5"-os vinyók' tartalmához egyszerűen hozzátudjak férni.

2. Azonban itt a környezetemben menedzselek egy pár notebookot is. Amikről időnként adatokat is kellene mentenem. Emiatt jó lenne a 2,5"-os vinyók' kezelése is.

3. Ha éppen nem fut az első két opció akkor pedig belekerülne egy WD Red, mivel egyébként is elfogytak már a használatba vehető sata csatlakozóim. Ennek pedig egy olyan doboz kellene amiben nem fog megsülni nyáron sem.

Jah' és még egy fontos dolog. Lehetőleg megbízható legyen és ne nyírja ki a vinyókat'.

Erre tudsz ajánlani valami jobbat a Sharkoon Swift Case PRO-nál?

Exec

(#3936) King Unique válasza Executioner (#3935) üzenetére


King Unique
titán

Fentebb említettem, hogy ha 2,5" & 3,5" HDD-ket is kell használni, akkor milyen lehetőségek jöhetnek szóba helyette / pluszba. A Red többeknél használatos passzív hűtéses külső házban és ugyan nyáron jobban melegedhet, de megfőni azért nem nagyon fog. Vannak persze aktív hűtéses külső házak is, mint pl. ez, de egy 5400 RPM-es merevlemezhez nem feltétlen kötelező ilyet venni.

[ Szerkesztve ]

(#3937) Executioner válasza King Unique (#3936) üzenetére


Executioner
tag

"Dokkolóból is van sokféle, pl. a másik topikban tesztelt RaidSonic ICY BOX IB-111STU3-WH modell sem rossz."

Végül mégis ezt rendeltem meg! :K

Köszönöm a segítséget!

Exec

(#3938) andrisms


andrisms
aktív tag

Sziasztok.

USB 3.0 külső házat szeretnék, egy 3Tb-os SATA3 lemez menne bele.
Néztem az ajánlottak közt a Sharkoon Swift Case Pro-t, esetleg van kicsit olcsóbb megbízható ház 8e Ft alatt, vagy megér ennyi pluszt? Aqua-ba kellene vennem, vagy ami van Fehérváron.

Csak biztonsági mentésre lenne használva.

Köszönöm

(#3939) andrisms válasza andrisms (#3938) üzenetére


andrisms
aktív tag

Illetve 2 helyes is érdekelhet, ha van olyan 3.5"os, usb3as.
Vagy olyan csak NASba létezik?

(#3940) King Unique válasza andrisms (#3938) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nyilván akadnak az olcsóbb árkategóriában is jó külső házak, mint például ez. Viszont itthon már kevés helyen kapni. Aztán az alábbi linkekben említett típusok is szóba jöhetnek, bár itt-ott némi kontra azért akadt az egyes beszámolók alapján —► [link], [link], [link]. Igaz, az előbbinél egyazon modellen belül is előfordultak eltérések. Vagy például ez a külső rack is vállalható, de ennél szintén vannak apróságok, amik az itteni táblázatban is fel vannak tüntetve.
Szóval, ha a fentebb említett dolgok beleférnek egyik-másik külső háznál, akkor azért azok is ~ ugyanúgy megfelelhetnek a célra, mint egy drágább és mondhatni kiforrottabb modell.

Többlemezes külső házakkal már kevésbé van tapasztalat, max. az egyik fórumtárs jóvoltából ezen típust tudnám megemlíteni.

[ Szerkesztve ]

(#3941) gameresboy


gameresboy
aktív tag

Sziasztok!

Belső merevlemeznek ([link]) szeretnék külső tokot.
Ezt néztem ki: [link]
TV mögé kerülne filmnézés céljából. TV típusa: Samsung UE40D6100.
Mennyire ajánlott típus? TV fel fogja ismerni a 2 TB-ot?

Üdv,
GBoy

[ Szerkesztve ]

(#3943) King Unique válasza gameresboy (#3941) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt a topikban jobbára csak az összefoglalóban feltüntetett típusokkal van tapasztalat, így ajánlani is elsődlegesen azok közül lehet. Nemrég pedig egy másik kérdezőnek említve voltak olcsóbb modellek is. Továbbá, ha még csak tervezed megvenni az adott típust, akkor a merevlemezt illetően is lehet az itteni topikjának összefoglalóját nézegetni.

Az előbb említettektől függetlenül természetesen az általad kinézett külső rack is megfelelő lehet, de egyebet részemről nem nagyon tudok hozzáfűzni. Maximum talán annyit, hogy ezen videón látszik a rögzítőlapos, belecsúsztatós merevlemez behelyezés. Megfelelően kivitelezve ez is ok lehet, de elsődlegesen a belül csavaros rögzítési lehetőséget biztosító megoldások preferáltak. Amúgy, vannak csavar- és szerelésmentes tool-free típusok is, de azok eleve annak megfelelően vannak kialakítva.

A TV és hasonló készülékeken történő használathoz ezt tudnám hozzáfűzni. Jó esetben felismeri és működne fog vele a külső HDD, de pontos infók felől a TV topikjában, illetve a gyártó ügyfélszolgálatánál célszerű érdeklődni. A 2 TB tárkapacitás amúgy ok lehet MBR alapon, mivel a legtöbb ilyen készüléknek jellemzően a GPT kezelése okoz problémát —► [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#3944) Dicker


Dicker
őstag

Üdv!

Találtam a szekrény mögött egy ilyen Conrad rack-et. Érdemes még használatba vennem? Bontatlannak tűnt, papír alapján max. 2010-es lehet. Tudni lehet róla valamit? Elég szegényes az információ róla mindenhol. 2TB-al megbirkózik vajon? Papírjai holland, és francia nyelven vannak csak, azok közül egyik sem megy, bár a holland még érthető itt-ott. TV-hez használnám, ha ez a SATA II, meg az USB 2.0 elég, és kezel legalább 2TB-ot.
A belseje elég jónak tűnik, vannak gumitalpak oldalt, és fentről is lefogatható, meg a háza is masszív.
Holnap majd lefényképezem a belsejét, hátha érdekel valakit.

:R

(#3945) King Unique válasza Dicker (#3944) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ehhez sok mindent nem tudok hozzáfűzni, max. amit korábban egy hasonló kérdésre adtam válaszként. Illetve ezen oldalon lévő kommentek között mintha utalna rá valaki, hogy 2 TB-os merevlemezt használ benne. Tehát, ha erre a külső házra érti az illető, akkor működhet ekkora tárkapacitású HDD kezelése, de inkább legfeljebb, mint legalább alapon.

A TV-vel való működés és kompatibilitás megint nem garantált, mert egy külső rack esetén ez elsődlegesen pl. PC + desktop OS párosításnál biztosított. Ettől függetlenül jó esetben előbbinél is ok lehet, mert a legtöbb készülék azért az USB 2.0 vezérlőket kezelni szokta. De konkrétumok felől a TV itteni topikjában, illetve a gyártó ügyfélszolgálatánál érdemes érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#3946) Jani_007


Jani_007
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mivel már szinte teljesen megtelt az 1TB az XBOX-ONE gépemen, szeretném bővíteni a tárhelyet, mivel van egy bontatlan
SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
belső HDD-m megoldható lehetne-e ezzel.
Azt tudom hogy usb3 csatlakozón lehet csak bővíteni az XBOX tárhelyét, Ti melyik tipusú keretet ajánlotok-ajánlanátok az esetemben?
Megkérdeztem a z xbox topikba is de ott csak egy, Sweex usb 3.0 keretet írtak, ami itt nincs említve.
Előre is köszi a válaszokat, tanácsokat!

(#3947) King Unique válasza Jani_007 (#3946) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tehát a topikjában írta valaki, hogy ő ilyen külső házat használ hozzá és az ok? A gyártó oldalán amúgy csak ez az egy darab 3,5" USB 3.0 modell van. Az adatlapján ASMedia ASM1051 chip van feltüntetve. Újabban viszont már nem biztos, hogy ilyennel szerelik, mert eleve kifutó ez a típus. Az újabb külső házakban már ASM1153 / ASM1153E chip szokott lenni.

Azt jó lenne tudni, hogy az illető külső házában pontosan milyen USB 3.0 chip van, mivel a kompatibilitást illetően az eleve meghatározó. De amúgy, ha a régi ASMedia és azt kezelte a játékkonzol, akkor sanszos, hogy az újat is fogja —► más gyártó ilyen vezérlős külső háza is megfelelhet. Illetve a népszerű vezérlőt tartalmazó külső házak kompatibilitásával általában nem szokott probléma lenni.

A legtöbb 3,5" külső rack általában passzív hűtéses, amikbe elsődlegesen 5400 RPM-es HDD javasolt. Nem feltétlen fog megfőni bennük egy 7200-as típus sem, de mindenképpen jobban fog melegedni. Utóbbihoz talán jobban passzolna egy aktív hűtéses külső rack, viszont azok drágábbak és kínálat is jóval szűkebb belőlük. Az itteni összefoglalóban is csak egy ilyen típus van említve.

[ Szerkesztve ]

(#3948) Cheesy


Cheesy
őstag

Sziasztok

ICY BOX IB-351StU3S-B típusú külső HDD házhoz milyen tápegység való?
Jelent bármilyen kockázatot a vinyóra nézve, ha ezzel használom?

www.vakbelmutet.hu

(#3949) King Unique válasza Cheesy (#3948) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglalóban van egy ilyen kérdés - válasz, tessék elolvasni! Tehát az áramértékek és a csatlakozó mérete mellett, többet között a polaritásra is érdemes odafigyelni. Ha nincs meg ez eredeti tápegység és nem emlékszel rá, akkor pl. az alábbi fórumtársnál lehet érdeklődni, mivel neki is ugyanilyen külső háza van.

[ Szerkesztve ]

(#3950) Clever0 válasza Cheesy (#3948) üzenetére


Clever0
senior tag

A gyári tápja 1.6 A-es, az általad talált csak 1.5-ös. Én még az eredetit is keveslem, inkább nagyobbat tegyél bele. (Ha már van és jó a polaritás, kipróbálhatod, legfeljebb nem pörgeti fel a lemezt, de venni kockázatos.) Ha az elektronika fogyasztását nem számoljuk, akkor a merevlemezről kell leolvasni, hogy mennyi áram kell neki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.