Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3851) Goblin12 válasza Goblin12 (#3837) üzenetére


Goblin12
őstag

Létezik ilyesmi amit keresek? :S

(#3852) King Unique válasza Goblin12 (#3851) üzenetére


King Unique
titán

Korábban már kaptál választ, hogy ilyen paraméterek és igények esetén jobb lenne egy NAS házat venni [link]. Továbbá ott van a Milyen NAS-t vegyek? topik is ezen témában.
Az itteni topik leginkább csak egylemezes külső házakkal foglalkozik és javarészt a szimpla interfészes (USB 3.0 / eSATA) megoldásokat keresi az ide látogatók többsége.

[ Szerkesztve ]

(#3853) Goblin12 válasza King Unique (#3852) üzenetére


Goblin12
őstag

Üdv.

Köszi a választ. :R

(#3854) Orgi válasza King Unique (#3850) üzenetére


Orgi
őstag

Köszi a segítséget! Írtam egy mailt a Plextor supportnak (bár úgy látom teljesen szakítottak a régi termékekkel és már csak SSD-vel foglalkoznak), aztán max írok egyet az LC-Powernek is :) Myce fórumon több topic is foglalkozik a kérdéssel, akad 1-2 külső rack, amit nem ajánlanak annyira a benne lévő chip miatt, egyes funkciók nem működnek az íróban. Mindenesetre amit ajánlottál elég jónak tűnik :)

(#3855) gyurlaci válasza Orgi (#3854) üzenetére


gyurlaci
csendes tag

Felesleges ezt variálni mint kutya a baszást. :C
Itt a megoldása prohardveren.
http://hardverapro.hu/apro/usb_ide_sata_2535_atalakito_szett_-_pc-hez_laptophoz_-_ke_1
Én ilyet használok(tam) egy Plextor Plexswriter Premium (1) íróhoz.
Ennél az adatfolyamnál bőven elég az USB 2.
Inkább rezgésmentesíts márvány vagy gránit lappal, nekem gránit párkányból lett vágva.
Írni meg a PlexTools Professional -al.

(#3856) razor0212


razor0212
csendes tag

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a Delock Dokkolóval? [link]

megéri az árát? vagy inkább egy sharkoon dokkolót éri meg venni?

(#3857) King Unique válasza razor0212 (#3856) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Mint a topik címe és az összefoglalóban említettek is sejtetik, nincs dokkolókkal különösebb tapasztalat. Max. néhány infót tudok csak megemlíteni ez ügyben.

Ha már Delock, akkor a fórumon használnak egyesek 62661-et, illetve a többség általában a Sharkoon és RaidSonic termékeit veszi. Itteni tesztet is csak utóbbiról, pontosabban az IB-111StU3-Wh modellről tudok mutatni. Valamint ott vannak még a TechPowerUp tesztjei.

[ Szerkesztve ]

(#3858) sanzi89


sanzi89
addikt

Tudtok mondani nekem olyan SATA-s USB3.0-ás 3.5-ös keretet, aminek a burkolata fémből van, és a HDD a házban hozzá is ér a fém házhoz? Most van egy KOLINK HDSUB3U3 külső keretem, benne egy 1TB-os WD Green HDD amiről torrent meg, de simán 40-50 fok között mozog, attól függően mennyire megy a seed. Ebben egy kis műanyag lapot kell rárakni a HDD oldalára, mit a házba kell becsúsztatni, és így a HDD körül van kb fél cm levegő minden irányban. Ezt a kreténséget, hogyan adja át így a hőt a keret? :W

Szóval tudtok ajánlani valami jó keretet? Esetleg valami házi moddingot, hogy mivel lehetne kitölteni a rést?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#3859) SchumiBácsi válasza sanzi89 (#3858) üzenetére

Egy ilyen rack arra való hogy felmegy az adat/lejön az adat, nem arra hogy torrentezz 24/7. Ha továbbra is így gondolod és bízol magadban kifúrod hálóban a burkolatát ahol lehet - természetesen saját felelősségre. Ha időközben meghibásodik a rack, legyen egy ugyanolyan tartalékba amit nem fúrsz meg, így a sértetlen burkolatával vissza tudod küldeni a hibásat.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#3860) havri1 válasza SchumiBácsi (#3859) üzenetére


havri1
félisten

Létezik olyan rack, ami gyakorlatilag passzív vagy aktív hűtést ad egy HDD-nek annyira, hogy bírja a kemény megterhelést?
Napokban érkezett meg az alábbi rack, hát mondanom sem kell, ultra gagyi az egész.
Sebességre ok, ~80-120mb/sec körül tudtam másolni USB3-on, de semmi hűtése.
Na meg néha egy pillanatra le és felcsatlakozik (hallani a win hangját), és megszakad a másolás..

[ORICO Portable USB 3.0 High Speed 3.5 SATA Hdd Enclosure for Notebook Desktop PC

Arra jó, hogy a 3.5 és 2.5" hddkre másoljak, vagy mentsek, de tartós használatra tuti alkalmatlan.

[ Szerkesztve ]

havri

(#3862) King Unique válasza sanzi89 (#3858) üzenetére


King Unique
titán

Ahogyan a fórumtárs is mondta, ha folyamatos terhelés alatt van, akkor egy passzív hűtéses házban az 5400 RPM-es HDD is azért melegszik. Ilyen felhasználás mellett ez a nyári hőségben, illetve magasabb szobahőmérséklet esetén még tovább fokozódhat.
Vannak nagyon jó hűtéssel rendelkező külső házak, de azok általában drágábbak. Ilyen például a passzív hűtéses ICY BOX IB-351StU3S-B, amiről rövid beszámoló is készült [link]. Valamint az aktív hűtéses Thermaltake Max 5G is nagyon jó hűtéssel bír, de az sem tartozik a legolcsóbbak közé.

(#3860) havri1: ha igazán kiemelkedő hűtésű külső rack kell és árban is belefér, akkor neked is elsőre a fentebb említetteket tudnám javasolni. Ha azt nézzük, hogy a RaidSonic USB 3.0 + eSATA interfészes, akkor már nem is olyan drága. Létezik sima USB 3.0 változata is (IB-351StU3-B), viszont a kettő között árban alig van különbség, így inkább az előbbit érdemesebb venni. Persze ezeken kívül akad még más rack is a kínálatban, de azoknak többnyire vagy nem jobb a hűtése, vagy nem sokkal olcsóbbak. Illetve akad olyan is, amit már kevésbé lehet itthon beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#3863) sanzi89 válasza SchumiBácsi (#3859) üzenetére


sanzi89
addikt

Ez az egy ilyen keretem van, fúrkálni biztosa nem fogok.
Régen volt egy Cooler Master X-Craft 350-es HDD keretem, valami olyasmi megoldás érdekelne. A felső, tömör alu burkolaton alulról volt egy hatalmas hővezető cucc, pár mm vastag, ami a HDD teljes tetejével fizikai kontaktusban volt, így közvetlenül adta át a HDD a hőt a keretnek. Ma már nincs ilyen megoldás? Olyanokról már nem is szólva, mint a rácsos burkolat vagy a rugós csavarokon ülő HDD, ami 2008-ban valahogy nem volt a prémium kategória.

@King Unique
Az egész konfig néma, PicoPSU, passzív hűtéses J1900-as proci, SSD, 2.5-ös WD RED 1TB HDD, így biztosan nem akarok ventilátoros megoldást. Viszonyítási alapnak, hogy egy CM Elite 110-es házban van a leírt konfig és a WD RED 2.5-ös HDD, amiről ugyancsak megy folyamatosan a torrent max 35 fok volt idáig, de általában a 30 fokhoz közelebb van. Ha a külső HDD is közvetlen kontaktban lenne a fém kerettel, akkor ott is tuti lenne szerintem a -5, akár -10 fok.
Megnézem a Raidsonic keretet amit ajánlottál, van itthon kettő másik Raidsonic keret is (RAIDSONIC IB-290StUS-B és a 3.5-ös testvére), de az is olyan megoldás, mint a Kolink.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#3864) SchumiBácsi válasza sanzi89 (#3863) üzenetére

Megértelek. Én is hőbörgök hogy annak idején a picsáért nem vettem vagy 10-et minden szériából.

Chieftec CEB 35-S a 2.0 és 3.0 verzió is tök egyforma, jól hűthető (elöl-hátul van rács). Annyi a különbség hogy az utóbbi gyorsabb, sajnos ki is maradt a 3as széria mert nem gyűltek úgy az adatok mint manapság - egy jóféle 1napos program ha videózok lazán televágja a 32GB-os kártyát a fényképezőben. Az új Chieftec verzió meg totálisan zárt.

Sharkoon RapidCase szintén zenész - rács elöl hátul erre megszűnik, van helyette a Swift Case ami zárt. Nem tudom miből gondolják azt hogy egy új korszerű HDD egy USB 3-as rackben hűvösebb, amikor meg van hajcolva, mint régen az USB2-es példányokban az 5400-es nem győztem hűteni őket. Most önálló szélcsatornát nyomtam nekik úgy ahogy hűlnek, de egy jókora másolásnál azért 40-42 fokig elmennek így is, pedig szellőznek rendesen, ráadásul Green széria igaz még a régi lehet az új hűvösebb.

A Swift Case burkolata egyébként nem egy was is das, a technika megvan hozzá fúrom át ahol kell elöl és hátul. Őszig veszek még amennyit csak lehet és mennek egy egyedi rack szekrénybe ahol majd jól tudom hűteni őket a kábeleket elrejteni stb... csak a bekapcsoló gombok lesznek kihozva előlapra meg a ventilátor.

Kissé elszáll ez a témakör, mert a vártnál gyorsabban telik a PC-ben a tárhely. A két WD5000AAKS HDD 500nap alatt telt be gyakorlatilag, míg a két új WD1003FZEX már 300napnál teljesen tele lesz ha így halad. Tehát fognak gyűlni a rack-ek a jövőben is, az meg igen gáz hogy 1-2év múlva nem tudom megvenni ugyanazt, már csak a tokozás miatt is mert hiába 3,5" az összes HDD a burkolatuk akkor se egyformák.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#3865) Alex91


Alex91
félisten

Vegyetek sima dokkolot...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3866) SchumiBácsi válasza Alex91 (#3865) üzenetére

Én úgy tudom ha a HDD egy pozícióban bejárult, ami esetemben fekvő nem igazán jó ha későbbiekben álló/ferde helyzetben működik tovább. Nem beszélve a dokkolón jellemző csatlakoztatás - inkább kopjon az USB. Meg most hányódjon egy tucat HDD egy dokkolóhoz, mert félévente kivonják a normális rackeket a forgalomból?

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#3867) Alex91 válasza SchumiBácsi (#3866) üzenetére


Alex91
félisten

Most meg gyujtod a sok kulso hazas hdd-t? Most vagy mind ra van kotve a gepre, amit kotve hiszek, vagy ugye dugdosod. De ugyan hanyszor dugod ra oket a gepre? Nekem is van par kulso hdd-m, de egy darabszam utan mar tul sok, nem fernek az asztalon :). Inkabb egy dokkolo. Vagy egy NAS...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3868) SchumiBácsi válasza Alex91 (#3867) üzenetére

Perpill az összes kapcsolódik a géphez. De egy már nem tud. Pár hét és jön a felmentő hadsereg és az összes rack a 2db USB3 porton osztozik egy-egy elosztó segítségével, későbbiekben a leggyakrabban használtak. Idővel az USB2 portok visszafoglalódnak, vagy további elosztókkal kapcsolódnak a kevésbé használatosak. Mentéskor mindig 1HDD pörög, legyen az 3as vagy 2es port így a sebesség nem probléma.

Bár a 220V ami még igazán határt szabhat, mert 2×5db van fenntartva csak az USB miatt ;] Előfordulhat hosszútávon hogy a leggyakrabban használtak 10db-ra korlátozódnak és ami ezen felül van csak úgy lesz... hacsak nem lesz olcsóbb de tuti jó 6-8TB lemez, de a "kicsikre" akkor is szükség lesz mert 1HDD nem HDD.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#3869) havri1 válasza havri1 (#3860) üzenetére


havri1
félisten

Ez a másolás közbeni le és felcsatlakozás továbbra is adott. Mi okozhatja? Egész egyszerűen szar a ház? Hdd esetleg USB port hiba, vagy szoftveres?

havri

(#3870) batagy válasza havri1 (#3869) üzenetére


batagy
őstag

Pl. okozhatja:
1) Rosszul csatlakozó vagy túl hosszú USB kábel.
Érdemes megpróbálni hátsó USB portban.

2) Wifi vagy Bluetooth zavarás, ha Wifi antenna van az USB port közvetlen közelében.

(#3871) King Unique válasza havri1 (#3869) üzenetére


King Unique
titán

Nézd meg, amiket javasoltak, de amúgy lehet még egyéb oka is. Korábban egy 2,5" külső ház kapcsán ezek kerültek szóba, de általában 3,5" külső rack esetén is érvényesek.
Meg aztán nem ártana néhány pontos infó, mert pl. azt sem tudjuk milyen OS, milyen gép, milyen chipes a külső ház, egyéb dolgok rendben vannak-e stb.??

(#3872) Mr.Peter


Mr.Peter
aktív tag

Sziasztok!
Van egy Spire Slider Pro 3,5 ös külső házam, benne WD10EZEX-es 1Tb-os vinyó. Amióta a hdd a külső házba költözött, eléggé gyakran, egyszer csak gondol egyet, és belassul. Feladatkezelőben 100% on megy, ami ebben az esetben kemény 1MB/s-ot jelent. :((

ATA Kontroll bájt, illetve ATA ellenkörző összegre érvénytelet ír. (Illetve 22867 alkalommal fordult elő adatprobléma a gép és a lemez között. Az adatkapcsolat probléma már vagy egy éve így van, a szám nem nő, egy hibás kábel okozhatta, vagy nem tudom.)
A belassulást úgy tudom helyrehozni, ha leválasztom a vinyót, és újra csatlakoztatom. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond. 2.0-ás USB-t használok, Optiplex 780-as géppel, de előző gépemnél is volt már ilyen problémám.

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#3873) Sedwick26


Sedwick26
tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 2Tb 3.5' HDD, PC és egy blu-ray lejátszó.

A blu-ray-nek van e-sata csatlakozója.

Ha veszek egy RaidSonic IB-351STU3S-B külső rack-et aHDD-nek, akkor a pc-t tudom USB-n, a blu-ray-t pedig sata kábellel csatlakoztatni egyszerre?

Így tudnék mozgatás nélkül adatot másolni rá és játszani le róla?
/Mintha hálózaton csatlakoztatnám, de mégse.../

Köszönöm!

(#3874) Alex91 válasza Sedwick26 (#3873) üzenetére


Alex91
félisten

Nem.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3875) Sedwick26 válasza Alex91 (#3874) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszönöm!

Akkor ebben a formában kábel ki-be dugdosást nem lehet megúszni?

(#3876) King Unique válasza Sedwick26 (#3873) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha egyszerre, egy időben akarod 2 hoston használni az eszközt (külső HDD), akkor az USB / eSATA stb. interfészen történő csatlakoztatásnál nem nagyon fog menni. Ehhez eleve hálózati adatátvitel, illetve megosztás szükséges. Korábban volt néhány jó ötlete batagy topikgazdának, engedelmével összegyűjtöttem párat:

1. Kérdés —► válasz.
2. Kérdés —► válasz.

[ Szerkesztve ]

(#3877) batagy válasza Sedwick26 (#3875) üzenetére


batagy
őstag

Így van, ahogy King összegyűjtötte.

Amennyiben a Blu-ray lejátszód nem játszik le hálózatról, hanem csak eSATA vagy USB porton lévő vinyóról, akkor a kábel dugdosást nem tudod megúszni.

Amennyiben a Blu-ray lejátszód tud hálózatról is lejátszani, akkor azt célszerű kihasználni. Ez esetben hálózaton megosztod a külső vinyót is onnan játszod le.

A rack egyszerre nem tudja kezelni mindkét portját.

(#3878) ggg666


ggg666
őstag

Üdv mindenkinek.

Jövő héten várok egy ilyet, remélem nem csalódok benne.

(#3879) Sedwick26 válasza batagy (#3877) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszönöm szépen a tanácsokat. A lejátszóm számomra új, így most ismerkedem vele. Természetesen tud hálózatról is lejátszani, de tudtommal nem minden formátumot kezel (ISO), bár erre is olvastam már megoldást. A routerem sajnos nem alkalmas NAS-ként hasítani, így ebben a formában bukta.

Terveim szerint eltöltök vele jó pár hetet és utána fog kitisztulni, mit hogyan tud kezelni, lejátszani. Lehet NAS, vagy olyan router lesz belőle, amin van usb 3.0 csati.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3880) batagy válasza Sedwick26 (#3879) üzenetére


batagy
őstag

Vegyél egy jó NAS-t, az megkönnyíti az életet. :)
Csak a jók nem olcsóak. Synology DS216j 60eFt környéke ami jó.

Annyit tudni érdemes, hogy FullHD videó lejátszás Wifi-n már akadozhat, szóval ha stabil lejátszást szeretnék, akkor vezetékes hálózat szükséges a sebesség miatt.

(#3881) Sedwick26 válasza batagy (#3880) üzenetére


Sedwick26
tag

Végül szerintem úgyis ez lesz, NAS és ennek a nyűgjét (lejátszó szempontjából) fogom kiküszöbölni.

Full HD filmek valóban csak lan-on mennek át, így számomra is egyértelmű ez a tény. Wifin 720p, flac-avi stb megy át.

A konkrét típust köszönöm, legalább van kiindulási alapom. Ha egyszerű megválaszolni: mitől jobb egyik NAS a másiktól? Mi a fő erénye egy NAS-nak? (ha bonyolult a válasz, nálam is van googli, nem lustaságból kérdezem) :)

(#3882) batagy válasza Sedwick26 (#3881) üzenetére


batagy
őstag

NAS-oknál néhány fontosabb szempont szerintem:
- A gép erőforrása azért használható legyen, a routerek ezért is gyengék. Memóriából min 512 MB az ajánlott.
- Kiforrott, stabil oprendszer fusson rajta. Az a jó ha sokan használják, mert akkor biztosan van rá bőven támogatás, sokféle app.
- Ventilátor halk legyen, nekem mondjuk ez a legfontosabb.

A konkrét típusra, nekem Synology DS213j van, teljesen elégedett vagyok vele. USB3-at nem tud, ennyiben elmaradott, de nem is bánom, mert USB3 és Wifi közötti zavarás felmerül (a NAS a Wifi routerem mellett van). A mostani utódja a DS216j, de a Synology NAS topikban bővebben érdeklődhetsz róluk, az utóbbi években már nem követem annyira.

A DS213j-nál a zajszint 17.0 dbA-ra volt specifikálva. Normál üzemszinten nem hallom. Bár én még megspékeltem pluszban azzal is, hogy 2db 3.5" vinyó helyett 1 db 2.5" (egylemezes halk) vinyót használok benne, és még az is egy zajelnyelő 3.5" burkolatban van. Csendességmániás vagyok...

A DS216j-re 18.2 dBA zajt írnak, szerintem még az is kiváló.

Egylemezes NAS-t is vehetsz, de úgy gondoltam, hogy az egylemezes NAS-okban lévő ventilátor kisebb méretű, ezért szükségszerűen zajosabb. Bár érdekes hogy a DS116-ra 16.4 dBA-t írnak.

[ Szerkesztve ]

(#3883) Sedwick26 válasza batagy (#3882) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszönöm szépen a válaszodat és elnézést az off-ért :R Sokat segítettél, megyek át nassolni :) a megfelelő topikba. :K

(#3884) Sedwick26


Sedwick26
tag

Egy újabb kérdés, hogy nyugodtan alhassak....vettem végül egy Sharkoon Swift Case PRO-t. USB-n blu-ray lejátszóhoz kapcsolva tökéletesen működik. 2TB WD 3.5" Purple van benne.

Az a helyzet, hogy a lejátszó lekapcsolását követően 1 órával is pörgette a lemezt. A kérdésem az lenne, hogy normális esetben hogyan kéne viselkednie? Illetve nem gond-e a HDD-nek, ha minden használatot követően le, illetve kezdésnél bekapcsolom a főkapcsolójával hátul?

Elképzelésem az lenne, hogy ha a piros led nem villog, akkor le lehet kapcsolni gond nélkül....de azért nem bántam volna, ha a rack leállítja a HDD-t.

Köszönöm!

(#3885) King Unique válasza Sedwick26 (#3884) üzenetére


King Unique
titán

Ezt már sokszor említettem több topikban is, hogy a külső HDD-k elsődlegesen a PC, notebook + desktop OS kombináción történő használatra vannak belőve. Azoknál pl. működni szokott a leválasztás / gazdagép kikapcsolása utáni leállítás, valamint inaktivitásban az alvó mód. Ellenben a TV és társai készülékeken használva már nem feltétlenül [link]. Szóval a Blu-ray lejátszón jobb híján marad a külső rack power gombja a HDD leállításához.

[ Szerkesztve ]

(#3886) Sedwick26 válasza King Unique (#3885) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszönöm!

Ezek szerint nem jelent gondot a HDD-nek hogy pörgetés közben kikapcsolom a power gombbal? (ha piros led nem villog, ergó nem dolgozik)

(#3887) batagy válasza Sedwick26 (#3884) üzenetére


batagy
őstag

Azért lejátszón is leállna a rack az inaktivitás után, ha úgy van beállítva.

Swiftcase Pro, ha jól látom ASM1153E vezérlőt tartalmaz, ráadásul 55AA PID-del, így szerencséd van, mert be lehet állítani hogy mekkora inaktivitás után álljon le.
(Firmware frissítéssel jár).

Érdekel?

(#3888) Sedwick26 válasza batagy (#3887) üzenetére


Sedwick26
tag

Szia!

Gondolom ez gari vesztéssel jár, (már ha tudják bizonyítani?)

Érdekelne, köszönöm. A hsz1-ben leírtaknak megfelelően egy korábbi frissítésnél a ledes világítás eltünt a rack-nél (nem ennél)....ezért inkább kérnélek hogy segíts benne.

Köszönöm!

(#3889) King Unique válasza Sedwick26 (#3888) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Még mielőtt belefognál bármiféle firmware frissítésbe, érdemes a működését pl. PC + Windows kombó alatt is ellenőrizni. A gyártó oldalán eleve 30 perc inaktivitás utáni leállítás van megadva. Vagyis firmware szinten támogatja ezt a funkciót, illetve aszem a gép alvó módba helyezése / kikapcsolása után is leállítja a HDD-t. Tehát, ha előbbi eszközön ez rendben működik, ellenben a lejátszón még 1 óra után is pörgeti a lemezt, mind inaktivitásban, mind a készülék kikapcsolása után, akkor nincs miről beszélni. Hiába frissítesz rajta firmware-t, korántsem biztos, hogy utóbbin is működni fognak az említett funkciók. Ugyanis mint említettem már fentebb is, egyszerűen nem az ilyen készülékekkel való használatra vannak optimalizálva ezek a külső házak.

Továbbá az összefoglalóban említett 2 weboldalon lévő firmware-ek ténylegesen csak 10 perc utáni | kikapcsolt alvó módot tudnak beállítani. Volt, akinél a 10 perc kicsit rövidnek bizonyult, viszont mivel az eredeti firmware-t ASMedia esetén nem lehet lementeni, így szükség esetén a korábbi állapotot, illetve időtartamot sem lehet visszaállítani. Szóval nem árt ezzel is számolni!

Ha nem a gyártó által biztosított firmware-t rakod rá, akkor az hivatalosan valóban garanciavesztéssel járhat. Más kérdés, hogy ezt nézik-e egyáltalán az adott helyen egy ilyen esetben (vsz nem), mert ezt leginkább csak maga a gyártó tudná ellenőrizni.

[ Szerkesztve ]

(#3890) Sedwick26 válasza King Unique (#3889) üzenetére


Sedwick26
tag

Valóban jó gondolat, ha PC-n megteszi amit szeretnénk, akkor nincs vele gond...kipróbálom és ezek alapján csinálom majd végig.

Köszönöm :R

(#3891) ggg666


ggg666
őstag

Sziasztok!

Megjött ez a kis rack:

A saját usb 3-as kábele sajnos csak usb 2-es módban hajlandó dolgozni, másik kábellel jól működik.

A kérdésem az lenne, hogy a gyári adatkábelen volt egy kondenzátor, ezen pedig nincs, ez későbbiekben nem jelenthet gondot?

(#3892) batagy válasza ggg666 (#3891) üzenetére


batagy
őstag

Hogy érted, hogy "kondenzátor"?

A ferrit zavarszűrő gyűrűre gondolsz, ami a kábel végéhez közel , a csatlakozó közelében szokott lenni, általában henger alakú kiszélesedés?
Az zavarszűrő.

[ Szerkesztve ]

(#3893) ggg666 válasza batagy (#3892) üzenetére


ggg666
őstag

Akkor az az. Nem gond ha olyan kábel van helyette amin nincs?

[ Szerkesztve ]

(#3894) batagy válasza ggg666 (#3893) üzenetére


batagy
őstag

Nem gond a szűrő nélküli kábel sem. Ugyanúgy működik, a funkcionalitásban nincs különbség.

A szűrős elvileg jobb minőségű csatlakozást adna, hiszen megszűr bizonyos frekvenciás zavarokat, de hogy a gyakorlatban ez mit jelent, arról nincs fogalmam.

Működik, az a lényeg, nem gond.

(#3895) #15490560


#15490560
törölt tag

Sziasztok! Létezik olyan külsö 3.5" rack ami magától kapcsol ki/be a géptöl függöen? A mostani noname rackemen mindig oda kell menni a htpchez ki/be kapcsolgatni.

(#3896) King Unique válasza #15490560 (#3895) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Magától max. az alvó üzemmód aktiválódik X perc üresjárat után, ami standby állapotba (~ kikapcsolja) helyezi a külső HDD-t. De ehhez a külső háznak is támogatnia kell a funkciót firmware szinten + az OS-nek is. Ezekről pont fentebb esett szó: [link], [link]. Viszont (magától) visszakapcsolni csak akkor tudja, ha valamely folyamat újra használatba veszi a külső meghajtót.

[ Szerkesztve ]

(#3897) #15490560 válasza King Unique (#3896) üzenetére


#15490560
törölt tag

Köszönöm!

(#3898) H_András válasza ggg666 (#3891) üzenetére


H_András
tag

Mennyibe fájt ez a "kis" drága, és honnan? :DDD

Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal

(#3899) ggg666 válasza H_András (#3898) üzenetére


ggg666
őstag

130k winyók nélkül. Ebay icy-box-store-os eladó.
10 különálló meghajtó, adatkapcsolat vesztése nélkül cserélhető lemezek, ki-be kapcsolható hdd-k.

[ Szerkesztve ]

(#3900) atilla100


atilla100
tag

Sziasztok!
Ez a külső ház mennyire ajánlott? 2TB WD Pirple-hoz kellene. Esetleg ha nem jó akkor tudtok ajánlani hasonló árú ajánlható házat?
köszönöm előre is a segítségeteket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.