Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3591) King Unique válasza Klara_ (#3590) üzenetére


King Unique
titán

"A DeLockra azt irja SATA II csatlakozos, mivel a HDD SATA III igy gondoltam laikuskent esetleg meg lehetne huzni a sebessegen"

A gyártói oldal alapján Innostor IS621 chip van benne, ami valóban USB 3.0 - SATA 3 Gbps, azaz SATA II-es. De ez csak az adatátviteli sebesség szempontjából lényeges, mert amúgy a külső rack nyilván kezel SATA I/II/III HDD-ket is. Viszont előbbi egy ilyen 2,5" HDD-nél különösebben nem oszt, nem szoroz, mivel maga a merevlemez még a SATA II sebességének a felét sem igazán tudja kihasználni... Egy korábbi tesztemben jól látszik, hogy mennyit tud ez esetben USB 3.0-án egy HDD / SSD. Tehát bőven van ott még "tartalék", illetve hiába rakom át a HDD-t belőle egy SATA III | UASP paraméterekkel bíró külső házba, nem lesz gyorsabb. Viszont az SSD már igen, ami egy másik tesztben lett részletesen kifejtve.

Szóval, ha a mostaninál (jóval) nagyobb sebességet akarsz és nem rendelkezel a fentebb említett speciális alaplappal / szoftverrel, akkor jobbára csak a külső SSD marad. Pár M.2 belső interfészes USB 3.1 külső ház az összefoglaló végén is van említve. Vagy esetleg további opció pl. egy ICY BOX IB-RD2253-U31 kétlemezes külső rack, amiben 2 db HDD + RAID 0 megoldással szintén nagyobb adatátviteli sebesség érhető el. SSD-vel meg aztán pláne —► teszt 1 | teszt 2. ;]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.