Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3589) King Unique válasza Klara_ (#3588) üzenetére


King Unique
titán

Ha eddig bevált és a korábbi gépeken rendben működött (gondolom) Windows alatt, akkor valószínűleg a többi notebookon sem lesz vele probléma. Tehát szerintem csak ezért nem kell lecserélni.

Ha viszont amúgy is kellene egy másik 2,5" külső ház, akkor van választék bőven, ott az összefoglaló stb. Nemrég például valaki az egyik sláger termékből vett kettőt, vagy éppen más egy külföldi webshopból rendelve kapta kézhez az egyik népszerű darabot —► [link], [link]. Aztán, ha valami igazán fullos modell kell, akkor ott van a sokat dicsért LogiLink UA0115, bár az itthon jelenleg nem kapható. De lehet csak átmeneti készlethiányról van szó. Viszont szinte ugyanilyen van az Ewent kínálatában is EW7034 modellszámmal és itthon is beszerezhető. Bár utóbbival még nincs konkrét tapasztalat, de valószínűleg az előbbihez hasonlóan jóféle és az 5 év garancia is előnyös.

Az adatátviteli sebességet maga a 2,5" HDD limitálja esetedben, mivel az USB 3.0 interfész (SSD-vel) jóval többet tud BOT / UASP módban is egyaránt —► teszt 1. Illetve, minél inkább tele van másolva a külső merevlemez, annál inkább lassulni fog —► teszt 2. Valamint, ha időközben maga a forrásmeghajtó is lassul, akkor az szintén negatívan fog hatni a másolási sebességre.
Gyorsítani az adatátvitelt esetleg úgy lehetne, ha rendelkeznél olyan USB turbó szoftverrel, amit bizonyos alaplapokhoz mellékelnek —► ASRock | ASUS. Illetve némely gyári kompakt külső HDD-hez is szoktak ilyeneket adni —► teszt 3.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.