Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2280) King Unique válasza nash2 (#2279) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az ASM1153E chip megállapítás honnan van, a felirat az rajta és/ vagy a tray? Enyém pl. ASM1053, amit nemrég vettem, de egy fórumtárs szinten mostanában és az is 1053-as.
Fentebb egy másik fórumtárs hasonlóra panaszkodott [link], chipet nem árulta el, de amit írtam neki, az alapján vsz az ő hardvere környékén lehet a gond. Tiednél ASMedia MP Toolban milyen infók vannak [link], [link], [link], akár screenshot is jöhet?

"10 perc elteltével a vinyó leáll, led lekapcsol, a Windowsban meghajtókra kattinva "nem elérhető" hibaüzenet..."
Ez az alvó mód, ami normális. Nálam és másnál, sőt legtöbb 2,5" rack-nél is 10 perc van beállítva. Viszont, ha újra rámész pl. fájlkezelőben, akkor ismét fel kéne pörgetnie és használtra készen kéne állnia, nem pedig hibaüzenetet dobálnia. Nálam és másoknál legalábbis működik ez a része is probléma nélkül.

"Ha ekkor újraindítom a gépet, úgy hogy a rack csatlakoztatva marad, akkor a vinyó nem pörög fel, a led nem kapcsol vissza és a Windows a boot befejeztével ismét hibát dob "Az USB eszköz azonosítójának lekérdezése sikertelen"
Itt írtam fentebb a kollegának, hogy ez megint lehet gépfüggő is, mert rádugva újraindítást, leállítás-bekapcsolást én is végigzongoráztam és semmi probléma nem volt.

"Az már csak a hab a tortán hogy UASP sem működik"
Ezt miből szűrted le, mert Win7 alatt nyilván nem is fog, mivel az csak BOT módot tud? Win8.0+ kell hozzá, ahol az MP Tool is jelzi a bekapcsolt állapotot, illetve eszközkezelőben SCSI meghajtóként jelenik meg [link]. A Windows 10 pedig tudja az UASP módot és az alatt már működnie kéne. Ha nem, akkor a chip támogatja, csak a gyártó által "le van tiltva".

=========================================================

Azt nem mondanám, hogy kifutó termék, rengeteg helyen árulják még, ahogy a többi 2,5" LC-Power házat is.
Ha nem adott gép hardveres, illetve BIOS/ UEFI probléma, netán vmi Windows driveres probléma, akkor max azt tudom elképzelni, hogy az újabban gyártott Becrux tényleg ASM1153E chippel szerelt, ami problémás....bár ahhoz elég jó és minőségi ez a ház és 1053-al semmi probléma nincsen vele.
Windows driverek a notebook gyártó oldaláról vannak, frissek, chipset driver megfelelő, mert utóbbi is tud érdekes jelenségeket produkálni USB-n?

Ha 55AA a PID azonosítója, akkor firmware flasheléssel be lehet elvileg állítani, hogy ne álljon le [link], illetve HDS-ben is lehet tiltani a leállást [fizetős verzió], [ingyenes verzió].

Miellőtt gariba visszavinnéd, mindenképpen ki kéne próbálni másik gépen, más hardveres és driveres környezetben, hogy ott reprodukálja-e a hibát.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.