Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
#41635072 #1248 üzenetére
Hanem miért? Olvasd el a tájékoztatókat. Ezt direkt azért csinálták, hogy egy hónapban csak egyszer kelljen kivenni, amikor újat teszel be.
Ez már legalább 4-5 éves technológia.
Sz.ted a szemészek miért ajánlják? Pont úgy ajánlják, hogy nem kell hozzá lencsemosó folyadék, mivel nem kell kivenni!
Persze, van akinek nem bírja a szeme, de annak inkább hagyományosat ajánlanak mivel ha kiveszi minden nap, akkor tök mind1 milyen lencsét hord, és ez akkor csak drágább. -
Atlantis
veterán
Az átmérőnek milyen szerepe van? Abból lehet eltérő méretűt venni? Eddig 14,2-est hordtam és elnézve ezt a N&D lencsét, csak 13,8-asban van. Még sosem próbáltam éjszakai lencsét hordani, lehet adnék neki egy esélyt.
Amúgy én is kb. 11 éve hordok lencsét, az utóbbi években ProClear-t. Nincs vele semmi bajom, sokkal jobb, mint a korábbi Surevue. Utóbbival előfordult, hogy "bedurrant" a szemem és pihentetni kellett. Naszóval nincs vele baj, de azért kipróbálnék mást is.
-
Csabee.
nagyúr
-
Dany007
veterán
Hát v.színű, hogy nem kap annyit éjszaka mint nappal. De elvileg (és gyakorlatilag is) azért lett kitalálva a N&D, úgy lett megtervezve, hogy éjjel is megfelelő mennyiséget juttasson.
Szal én , így 3 havonta 5 ezer Ft.- ért úgy élek, mintha nem is lenne rossz a szemem.
Egyedül vízben, balaton vagy tenger stb kell figyelni, nehogy kimossa. -
törölt tag
-
harry3
őstag
válasz
Dany007 #1239 üzenetére
Én is szoktam úgy járni, hogy nem veszem észre, csak akkor, amikor már dörzsölöm a szemem.
Nem veszem észre, de szerintem lelkileg nem nyugodnék, hogy hónapokig van a szememen a lencse, mert nem zavarna, csak azért éjszaka csak nem kap annyi oxigént a szem, mintha nem lenne ott, hiába nagy az áteresztő képessége.
-
Dany007
veterán
Hát ez tény. De az a fél perc sem fél perc : ) Mert ugye elő kell venni. Tartót kimosni. Kezet 2x átmosni, leöblíteni. És ezt min. 2x, mert ugye valamikor be is kell tenni újra.
Tudom, ez még így is minimális, de ha egyszer nem kell? : ) Márpedig a Night & Day-est egyáltalán nem kell.
Mindig utáltam hajnalban arra kelni, hogy most félkómássan be kell tennem a szememt =/"Kényelmetlen ha az a műanyag ott vana szememen és nem kap elég levegőt."
Na itt a különbség! Én amikor azt írtam h nem zavarja a szememet, vagy észre se veszem, akkor azt szó szerint értettem. Volt, amikor annyira megvakartam a szememet, hogy majdnem kidörzsöltem a lencsét : ) Akkor esett le, hogy nekem ilyenem is van!
Tényleg nem veszem észre, hogy bent van. -
lorcsi
veterán
válasz
Dany007 #1236 üzenetére
nekem nem egészen érthető mi értelme van a lencsében aludni
az rendben van, hogy néhny alkalommal a körülmények úgy hozzák, de egy gyakorlott lencse használónak az a 2x fél perc nem oylan megerőltető a szem egészségére nézve
Nekem most olyan lencsém van amiben akár 5-6 napot is lehetnék folyamatosan,d e mindig kiveszem este. Kényelmetlen ha az a műanyag ott vana szememen és nem kap elég levegőt. Természetese volt már hogy fent hagytam, de a körülmények hozták úgy, de hogy stresszeljem vele a szemem..inkább kihagyom.
Én is el szoktam felejteni...de akinek nincs esze legyen noteszeazóta naptárban vezetem és előre fel van írva mikor kell rendeljek
-
Dany007
veterán
Jé ilyen topic is van... Akkor kérdezek...
Az az igazság, hogy már lassan 10 éve kontaktlencsét hordok.
Eleinte sima Focus havi lencsét hordtam.
Mocsok mód utáltam nap,mint nap este kivenni, reggel betenni.
Aztán egyik nap elfelejtettem kivenni este, és bennmaradt. Reggelre kicsit kiszáradt a szemem, de kis pislogás után helyrejött. Azóta nem igazán vettem ki a lencsét, csak havonta cserekor.
Pár év elteltével elmentem szemvizsgálatra, ahol mondta a doki, hogy az oxigénhiány miatt ilyen széliereződés kezd kialakúlni. Nem kapott elég oxigént a szemem.Azóta kb. 4 éve Focus Night & Day-t használok. Ezt ugye éjszakára is bent lehet hagyni.
Ezzel már végképp semmi gondom nincs. Az sima lencsénél volt néha h bedurrant a szemem, olyankor pihentetni kellett egy pár napot.
Szal ezzel az éjjel-nappalos lencsével még semmi bajom nem volt. Egyszerűen tökéletes.
Ami viszont itt problémát jelenthet, hogy rendszeresen elfelejtek havonta újat venni.
Ugye ezt soha nem kell kivennem, van amikor el is felejtem, hogy bent van egyáltalán.
Szal én már február óta ugyan azt a lencsét hordom. Most fogok másikat venni, mostmár mindenképpen. De persze azóta sincs semmi tünetem, semmit nem érzek, nem szárad a szemem, nem kapar, nem gyullad be, a látásom is ugyanolyan.Szal végülis annyi az egész, hogy vannak e még, akik hasonlóan használják? Tapasztaltok, egyéb?
Ugye, van akinek a szeme eleve nem bírja a lencsét, van akié meg csak úgy bírja ha minden nap kiveszi.. Hát az enyém elég jól bírja... -
-
Csabee.
nagyúr
várjáál
én nem tudom most miről van már szó.
én arról a tisztító tartóról beszélek ami ilyen kis hengerecske és azt kinyitod akkor pillangó szerűen kitudod nyitni a kis tartókáját, ilyen kis kör alakú rácsocska, belehelyezed a lencsét, visszapatintod és bele helyezed a hengerbe! és így a tetejét csavargatod és íígy tisztítja a lencsét! én erre gondolok, és ezt is használom!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
#41635072 #1224 üzenetére
nekem bevállt mind2 de a Sauflon Cyclean drágább ezért az olcsóbbat szoktam venni!
de nekem ez a "centrifugális' tok az bejön nagyon! Tehát ezért jobb mégis csak a Sauflon Cyclean hogy ha más módon nem tudsz ilyen tisztítót szerezni.
6órán belül nem lehet kivenni a centrifugálisból? szerintem ki lehet, 10másodpercig ha pörgeted benne a lencsét oda vissza, akkor szépen letisztítja és sterizilizálja! (persze tiszta folyadékban)
-
rarri
senior tag
válasz
#41635072 #1225 üzenetére
Ha hat órán belül használod újra a lencsét, akkor érdemes a tenyeredben átsimítani a lencsét kis folyadékkal mielőtt a tárolófolyadékba teszed. Egyébként nem kell. / 6 óra alatt leold mindent a folyadék a lencséről, és steril lesz.
Ez a simára vonatkozik.
A katalizátorosnál soha nem kell előtte dörzsölgetni a lencsét, mert eleve nem veheted ki 6 órán belül a folyadékból. -
törölt tag
Még lenne egy oylan kérdésem, hogy vannak a centrifugás és a sima tárolótokos folyadékok. Nah az érdekelne, hogy a simába helyezés előtt dörzsölgetni kell a lencsét, vagy mi? Mert a centrifugásnál csak tekergetni kell ugye.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
tartlev #1219 üzenetére
Annak azért elég kicsi a valószínüsége hogy a te szemedet fogja leszarni egy galamb..
de így már érthető hogy mért csak egy lencsét használsz! Az ápolószer meg sokáig jó, sztem 1évig tuti, addig meg bőven elhasználod. Én Alcon OPTI-FREE folyadékot használom most, előtte megy a CeyeClean vagy mit használtam
lényeg hogy ezekben mindenféle fertőtlenítő szer benne van ami szépen lehozza a koszto a lencséről! én napi lencséket használok két napig!
-
Ariadne
őstag
válasz
tartlev #1220 üzenetére
Ja és samponos vízzel soha, tényleg nem érheti semmi vegyszer, megérzed a szemeden utána (még egy hagymapucolást is...
). Egyszerű folyó vízzel kiöblíted és kész, nálam 14 éve működik.
Mozgatás közben pedig a folyadék fizikai tulajdonságai miatt mindig vízben lesz, ne aggódj, nem tud kiszáradni ettől (mivel a lencse anyaga is jó részben víz, ezért "ragaszkodik" a vízhez és benne marad).
-
Ariadne
őstag
válasz
tartlev #1220 üzenetére
Nem kell túlparázni a dolgot, csak lazán, sok mindent kibír a szem és a lencse is. A tokot ugyan én is hordom néha magammal megtöltve lötyivel, de csak egyszerűen benne hagyom, amiből kivettem a lencsét, ehhez nem töltök újat. Viszont este, amikor kiveszem, akkor persze új lötyit töltök bele. Nekem is sokáig elég egy flakon Solo Care, sőt az egy hónapos lencsét is legalább két hónapig hordom. 0,25-nél szerintem örülj, hogy ilyen jó a szemed, ha nem zavar, ehhez még nagyon nem kell lencse. Ja nekem -7 körüli a szemem, és várjunk csak, 14 éve van kontaktlencsém.
mod: Solo Care-ből a nagy flakont szoktam venni, 360 ml-eset, mert a többi mocsok drága, pénzkidobásnak tartom. Elvileg 3 hónapig jó felbontástól, de semmi baja, ha fél évig használod. A toknak sem. Tapasztalat.
-
tartlev
csendes tag
Én tartok attól, hogy ha nem töltöm eléggé fel, akkor mozgatás közben úgy elmozdulhat a lencse, hogy nem éri a folyadék és kiszárad (pl. táskában hordva nem biztos, hogy mindig vízszintesen tud lenni a tok).
Nekem azt mondta a doki, hogy hetente samponos vízzel mossam ki, ez kicsit fura ahhoz képest, hogy a lencsét nem érheti más folyadék, csak az ápolószer...
-
tartlev
csendes tag
válasz
Csabee. #1217 üzenetére
Az egyik szemem -0,25 dioptriás, de a a lencse nem kényelmes rajta, ez a kényelmetlenség húzza a másik szememet is, anélkül sokkal kényelmesebb, ezért azt mondta a doki, hogy mivel annyira kicsi a dioptria, ha nem zavar, akkor simán elhagyhatom. Hát így.
A lencsetok szabad részében természetesen nem tárolnám soha alapból a lencsémet, csak azért lenne benne az áopolószer, hogy ha a körúton mondjuk leszarja a szememet egy galamb, akkor meg tudja tisztítani. Ezért kérdeztem, hogy az ápoló vajon csak úgy magában meddig tárolható ebben.
-
lorcsi
veterán
válasz
tartlev #1216 üzenetére
A másik kérdés még, hogy nekem az elmúlt 1 hónap alapján 4 hétre 120ml folyadék kellett 2 szemre
nem szoktam így mérni, de nekem a 360ml solo care egy évre is elég. nem kell a lencsetartót csordultig önteni, csak annyira kell hogy ellepje a lencsét
szerintem ha alaposan kimosod a tárolot nem lesz semmi baja a lencsédnek benne, persze külön is kaphatóak, ha ez megnyugat -
Csabee.
nagyúr
válasz
tartlev #1216 üzenetére
szia! Miért csak az egyik szemedbe hordod? hetente ha az ápolófolyadékot cseréled az jó, de csak akkor ha nem használod a lencsét, ha használod akkor naponta kell cserélned.
A folyadékos problémád, 1 lencse tokot adnak hozzá, de ha bemész egy optikushoz ott adnak neked. Én is ezt csináltam amúltkor, és ingyen adott 4féle lencse tartót, tehát az eladótól is függ de fillérekért fogsz kapni tokot.Felbontás után használhatod több mint 1 évig tudtommal, de a dobozán felvan tüntetve.
-
tartlev
csendes tag
Hello,
nekem az egyik szememen van csak lencse, így azt gondoltam, hogy backup célból a lencsetároló egyik "lyukába" töltenék folyadékot és ha gáz van, akkor abból vett ápolószerrel tudom tiszítani, illetve benne tárolni, amíg hazaérek.
A kérdés az, hogy szerintetek mennyi ideig tudom ezt így tárolni benne, ha nem használom fel?
A másik kérdés még, hogy nekem az elmúlt 1 hónap alapján 4 hétre 120ml folyadék kellett 2 szemre, de mivel csak 1 szemre lesz végül lencse, így 60ml lesz várhatóan, így pl. egy 250-es ápolófolyadék 4 hónapig lenne elég. Csakhogy ugye 1db tárolót kapok hozzá mindössze, viszont a lencsével ezt is cserélni kéne, tehát 4db kéne. Lehet ezt külön kapni?
Illetve nem tudja valaki, hogy Solocare Aqua mennyi ideig használható felbontás után?
Az a baj, hogy a 120ml-es relatíve drága (2300HUF) a 250-eshez képest (3400).Tud valaki olyan fizikai helyet, ahol mindkét kiszerelés kapható? Vision Express, Ofotért, Olivér optika nem tart mnindkettőt...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Manitou #1214 üzenetére
nekem elég egyedi szemem van speckó méretekkel stb.. és megtudják oldani!
elvileg egész országban nekem csinálnak egy ilyen lencsét.. másnak nincs ilyen adattal szeme..
úgyhogy szerintem próbláld ki, nem szabad hogy zavarjnon én nekem nagyon oldalra kell néznem hogy zavarjon, de az az oldalra nézés már fáj is.. tehát..
én azt tanácsolom hogy mond meg az orvosodnak hogy nem kényelmes, meg beszéltél mással is és nem ilyet kell tapasztalnod amilyet tapasztalsz!
A szem egy fontos dolog, nem szabad hanyagolni. Addig teszteld a lencséket amíg nem találsz jót! Nekem másfél év kellett a sok tesztelést követően mire megtaláltam! most napi lencsét hordok, de két hetesre át fogok térni majd ami nem tórikus.
A két hetes tök kényelmes, de a napi a legkényelmesebb, a napi az olyan mint ha semmi nem lenne a szemedben!
A napi lencse az drágább, a teszt időszakban kérjél Acuvue lencséket, egy két heteset is próbára illetve 2-3 db 1napos lencsét is ha teheted! Ingyenesen készít teszt lencsét az Acuvue, tehát még pénzbe sem kerül!mindenképpen próbáld ki, és írd le a tapasztalatodat!
Ja és lencséhez feltétlen vegyél lencséhez való szemcseppet! Ha gépezel akkor többet kell cseppenteni, napi 1 et mindenképpen, de jobb ha 2x cseppentesz -
Manitou
veterán
válasz
Csabee. #1213 üzenetére
Köszi az infót. Nem vagyok Bp-i, viszont a szemész orvossal meg vagyok elégedve, nagyon rendes és segítőkész, mindent elmond szépen nyugodtan stb.
Ez egy Bausch &lomb Softlens 66 Toric próbalencse (1 hónapos), amit kaptam kipróbálásra, még sosem használtam lencsét, ez az első.
Aludni semmiképpen nem akarok benne, ebben nem is szabad, napi 10-12 órás viselésre alkalmas álítólag. Szó szerint így van ahogy írod, amíg egyenesen nézek és nem mozgatom a szememet különböző irányokba, addig viszonylag minden ok, utána kezdődnek a gondok. Ezt az orvos is mondta, hogy ezek nagyobbak a nem tórikusoknál.
És ebből az Acuvue Advance -ből van 0,75D és-2,75 cylinderhez lencse? Mert nem nagyon találok 2,25-nél nagyobbat semmelyik gyártónál sem. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Manitou #1212 üzenetére
Tehát a tórkus nekem anno azért kellett mert fájt a fejem és ez kiküszöbölte, viszont a fejfájás megszűnt így a cilinderre nincs szükségem.
a tórikus lencsének mérete nagyobb a fizikaig és ezért nagyobb helyen helyezkedik el a szemen, kevésbé szellőzik a szem, többet kell csepegtetni! Amikor egyenesen nézel, semmi baj nincs, de amikor már erősen jobbra ballra fel le nézel akkor elfordulhat a lencse, ilyen sajnos nekem is volt néha
de volt olyan márka amiben jó! Acuvue Advance teljesen jó márka Én átálltam arra, egyrészt mert jól szellőzik, jó a nedvesség tartalma, és kényelmesebb. Én anno a havi lencsékkel kezdtem, de az nem volt jó, néha piros lett a szeme, majd úgy begyulladt hogy szüneteltetnem kellett. Ezt követően próbáltam még 2-3fata lencsét míg nem elértem az Acuvue lencsére, a két hetesre, ez a két hetes lencse tök kényelmesnek tűnt, azonban ettől is egy idő után begyulladt a szemem, jártam pá szemklinikára, nah kaptam speckó szemcseppett szteroidosat is. az helyrehozta, ismét lencséztem, de mostmár napi lencsét! A napi lencse a legkényelmesebb! Én most szeretnék át váltani nem tórikus lencsére, mert több előnye is van, kisebb maga a lencse mérete, jobban szellőzne a szemem, illetve sokkal-sokkal gyorsabban elkészülnek ezek a lencsék. Ja és még tudtommal minimálisan olcsóbbak is!
Én nem havi lencsével kezdeném, Ha kezdő lencsés vagy, akkor mindenképpen két hetessel próbálkozz, én azt mondom. Aludni ne aludj benne semmiképp, csak ha nagyon muszáj.
Amúgy ha budapesti vagy és nem vagy elégedett a szemészeddel, én tudok ajánlani egy nagyon rendes kontaktológust, aki korrekt és segített a szem "betegségemen" -
Manitou
veterán
válasz
Csabee. #1211 üzenetére
De tórikusnak nevezik, úgy láttam neten , mikor legutóbb néztem. Csak nekem megszokásból cylinder van az eszemben. De te is megértetted mit akartam mondani
És neked hogy néz ki gyakorlatban? Vannak ilyen dolgok mint ami nekem? Hogy kicsit másként pislogsz és már elmozdulhat a lencse
Neked mekkora a cylinder értéke a szemeden ? -
Manitou
veterán
Használ itt valaki cylinderes lencsét?
Mai volt az első napom lencsével, elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Hol látok vele hol nem. Ha már kicsit más képpen pislogok elmozdul a lencse és nem látok élesen, kis időt várni kell és helyreáll. Ez ilyen
, mert ez így elég gáz.
-
Manitou
veterán
Hetekig nem fog állni benne. Ez ilyen egy hónapos próbalencse, kicsit gyengébb mint ami kéne a szememhez, próbából nem volt olyan ami nekem jó lett volna teljesen. Így munkához meg vezetéshez inkább a szemüveget javasolta a szemész, ezt a próbalencsét meg inkább csak sportoláshoz, szabadidő eltöltéséhez, stb.. Szóval nem napi 10-12 órában hordanám, hanem lehet lenne olyan, hogy pár napig ki se veszem a tokból.
-
Manitou
veterán
Nem gyártanak már sajna 2,75-öst, nem volt rá nagy kereslet és leálltak a gyártásával
Szóval tegnap délután voltam a kontaktlencséért, ott megmutatták a ki és berakást, stb. De haza már úgy jöttem hogy szemüvegben. Tegnap délután még az optikában bele lett téve a lencse a tokba, a folyadékkal együtt, és le lett zárva. Kaptam ilyen kis füzetecskét amiben le van írva mi a menete a berakásnak és kiszedésnek.
Viszont most azt nem tudom, hogy mivel én ma még nem hordtam, így már kb 24 órája benne van a tokban, ilyenkor ki kell e venni minden nap, és kiönteni a lötyit belőle és újat beletenni? Vagy ha pl 1-2 napig vagy akár 5-6 napig se használom, akkor addig szépen marad benne a tokban a lencse a lötyivel együtt? -
kew
senior tag
Szerintem nincsenek buktatói
Bár mikor én először rászántam magam (kb hasonló korban lehettem, mint a hugod), akkor valahogy nem ment a ki-be rakás, sokat szenvedtem vele minden reggel, ezért abba is hagytam a viseletét. Majd kb 1-2 évvel később aztán újra bementem egy optikába, kértem egy betanítást, és hamar bele is jöttem a használatába, utána már semmi gondom nem volt vele.
De valóban egyszerűbb elmenni egy optikushoz, ott mindenféle szerkentyűvel megvizsgálják a szemét, és adnak egy próbalencsét, továbbá megtanítják kezelni és használni a lencsét. Ezek után, ha minden ok, nem lesz semmi baja a szemének. Inkább hordja a lencsét, minthogy ne hordja a szemüveget mert ciki (én ezt csináltam annó évekig, le is romlott a szemem -2 alá
)
Úgyhogy csak bátran lencsézzen
Csak legyen türelmes az első hetekben, míg megtanulja kivenni és berakni.
-
harry3
őstag
Köszönöm a választ.
Trub: Először is fel kell keresni egy orvost és azzal kell beszélni, hogy mit javasol.
Attól függ, hogy mennyire tud vigyázni rá és hogy bírja a szeme, mert lehet hogy nem fogja bírni hiába szeretne.
Tehát orvosi vizsgálat nélkül nem szabad csak úgy venni.
16-tól már elvileg lehet, de nincs határ. Ha majd megjön a lencse ott helyben be kell tenni és ki is kell venni, de ha nem tudja, akkor még várnia kell, amíg már idősebb lesz(1-2 év). -
Trub
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség! Húgom szeretne venni magának kontaktlencsét, ő most 15 éves, de nem tudja mire figyeljen oda, mik a buktatók, egyáltalán lehet-e neki?
Tudom, hogy még ilyen korban nem szabadna kontaklencsét viselni, de nem lehet lebeszélni róla, akkor meg inkább járjunk utána, nehogy egy életre elcsessze a szemét. -
harry3
őstag
Sziasztok. Innen megbízható rendelni?: Lencsebolt
A szállítási díj mindenhová 600Ft?
Tehát ha veszek egy Ciba Vision AirOptix Aqua-t, akkor az 7 191 + 600Ft és ennyi?
A választ előre is köszönöm.(Még sosem rendeltem neten, nem vagyok értetlen)
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest