- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
válasz
Izland` #4121 üzenetére
Szia!
Nekem kezdettől fogva ilyen néhány lencse, Alcon Total 30, Acuvue Oasys, Alensa sajátmárkás stb.
Visszaálltam a Biofinity-re, meg a Bausch and Lomb Ultra-ra, azoktól nincs baja a szememnek.
Én elkönyveltem, hogy valószínűleg allergiás lehetek a többire. Azt viszont nem tudom, hogy többnapos "erőltetés" elmulasztaná-e, de nem játszom inkább ezzel -
Izland`
tag
Sziasztok!
Tapasztalt kontaktlencsével valaki olyat, hogy a dobozból való kibontása után a lencse néhány órán át, de akár néhány napig is kellemetlenül szúr főleg pislogásra, ég a szem, hogyha be van rakva? Van, amikor csak a bal, van, amikor csak a jobb, de olyan is volt már, hogy mindkettő szúrt.
Ami érdekes, hogy néhány nap használat után már semmi baja a lencsének.15+ éve használok kontaktlencsét, ugyanazt az egy márkát használtam mindig. Tiszta kézzel nyúlok a lencséhez, szennyeződés biztosan nem kerül rá.
Már kontaktlencse csere előtt az új lencséket direkt 1-2 napig hagyom kibontás után a tárolóban ázni, mert arra gyanakodtam, hogy az eredeti csomagolásban lévő folyadék irritálja a szemem. Most például 2. napja nem tudom berakni a lencsét, mert rögtön elkezd szúrni, hiába dörzsölöm takarítom meg.
Air Optix HydraGlyde-t használok az Alcoritól, lágy, havi lencse. Következő héten veszek egy másik márkát, mert ebből elég volt.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Zozo0525 #4118 üzenetére
Megvolt én is azt tartottam biztosnak inkább.8.7-ről 8.6-ra belefér de próbás mert nem mindenki szeme tolerálja,nálam nincs gond igy 1 hét használat után. Rámentem a biofinity-re és a B&L ultrára. A B&L Ultra nekem is elsőre olyan érzés volt hogy egy új szint és nem érzem, szuper. Aludni is tudtam benne nem volt másnap sem problémás, és simán egész nap elvoltam csepegtetés nélkül. Egészen addig amig hosszabb tv nézés nem kerül a képletbe, nekem ott elvérzik a B&L Ultrta és fárad a szemem érzem hogy csepegtetni kell... Ez a sima biofinity-nél nincs. Igy a Biofinity fog maradni.
-
rolii92i
tag
Hali,
Erdekel valakit Oasys Max kontaktlencse -2,50 dioptria,28db kiprobalasra?
Nekem mar tul alacsony viztartalmu.
Arban megegyezunk. -
Zozo0525
őstag
válasz
BusinessGuy #4117 üzenetére
szerintem erre egy optikus a megoldás nem a fórum
-
BusinessGuy
őstag
válasz
BusinessGuy #4116 üzenetére
Pontosabban olyan infókat találgatok a neten hogy 0.1-0.2 görbület eltérés jó lehet - embere válogatja - csak azt nem találom hogy pluszba vagy minuszba lehet a lencse nagyobb / kisebb...
-
BusinessGuy
őstag
Helló, lehet kissé amatőr kérdés de 8.7-es szemgörbülettel lehet jó 8.6-os görbületü kontaktlencse? Jobb minőségre / havi lencsére váltanék de 8.7-el szinte csak tórikus megoldások vagy gyengébb minsőgüek vannak (illetve napi lencsék). 8.6 szilikon hidrogélesekre mondogatják hogy az anyaga miatt jó lehet.
Köszi -
jpeetr
aktív tag
Sziasztok,
Az lehetséges, hogy a szemüvegem -0.5 volt a lencsém pedig +0.25 lett?
Vagy csak nekem fura, hogy minuszosból pluszos lett?
A másik oldal pedig -1.5 ről -0.25Köszi előre is
-
Nordik
őstag
Az valós dolog, hogy a jobb szememen géppel 2.25os cylinder értéket mernek és mégse adnak ekkora értékkel lencsét csak 1.75el mert az sokkal stabilabb, a nagyobb “atfordulhat, kontaktlencse valamilyen szinten képes korrigálni a cylinder értéket és hasonlók ha amúgy látás élménybe nem hoz akkora különbséget? Valahogyan így fejezte ki magát az optometrista.
Nem volt teljesen tökéletes a látott kép, így emeltünk 0.25 dioptriat, ezzel javult.
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Éjszakai kontaktlencse tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mármint olyan kontaktlencse ami az éjszaka folyamán a szemet "beállítja" és nem kell napközben szemüveg. Jó lenne pár valós vélemény, nem ilyen pr duma.... -
rolii92i
tag
Havi lencseben a BL Ultra mar egy lepes elore(a torikus sajnos nagyon le van butitva de arra is ertheto), az egyetlen aprobb poblemam annyi volt vele h elegge nagy kulonbseget ereztem mind az esti,mind a ho vegi lencse komfortjan is az azt megelozo idoszakhoz kepest de legalabb olcso,szoval nem is muszaly addig hordanod.
Az Alcon Total30 pedig amit most is hasznalok egy ujabb lepes,o mar minden letezo jellemzoben elotte jar es abszolut kiegyensulyozott a viselkedese honap folyaman.
Na es amit a vegere hagytam az a Bl Ultra One Day.
Szuper kenyelem,szuper puhasag.Sztem siman hivhato ujabb generacios lencsenek annyira jo.Na meg annyira h 3 napig siman elhordhato es akkor mar nem is dragabb lenyegeben a havi lencseknel.En siman el fogom dobni az egyik szememen levo kis asztigmatizmus korrekciot ezert a lencseert.
Oasys1day,Total1 pl. engem mar erezhetoen farasztott az alacsony viztartalmuk miatt ilyen 3 napos hordas vegere,ennek a lencsenek ellenben meg sem kottyan ez a tulhordas. -
Nordik
őstag
Jelenleg Biofinity lencset használok. Van esetleg jobb, újabb fejlesztésű lencse akar más márkából? Összeségében sokaknak bevált és népszerű lencse, csupán hátha akad már jobb.
-
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék segíteni. Hol lehet vékony szaruhártya miatt egyedi kontaktlencsét csináltatni? Az ilyen egyedi készíttetés mekkora költséggel jár? -
Zozo0525
őstag
Érdemes elmenni egy vizsgálatra ahol megnézik a szemed és megmondja a szakember milyen kell. Nálam a vizsgálat végén ajánlott egy lencsét,..... ha megrendeled a próbalencsét akkor a vizsgálat ingyenes,.... egy próbát szerintem megér. az összegbe az is bent van megtanítja a ki berakást..... (lehet rosszul tetted be? kifordult...)
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Kb 8 évvel ezelőtt kipróbáltam a hagyományos egy havi kontaktlencsét. Kb 2 napig bírtam ki vele. Állandóan karcolt a széle, égett a szemem ( műkönnyel max 2 órát bírtam ki, utána újra kellett), valamint miután egy új helyre néztem, egy pillanatra élesen láttam, majd utána homályosan.
Újra szeretném kezdeni a hobbimat, amihez védőszemüveg kell,emiatt a szemüveget nem tudom felvenni. -2,5 szemmel már nem látok jól messzire, így elgondolkodtam újra a kontaktlencsén.
Szerintetek az első lencsémmel lehetett a baj, vagy csak egyszerűen nem bírja a szemem?
Kíméletesebb lehet a napi lencse? Havonta 1-2 alkalommal szeretném használni, így mindenképp napi érdekelne. -
Zozo0525
őstag
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, korábban viseltem kontaktlencsét, akkor Jobb:-1 B:-1,25 volt - akkor kontaktlencsére vizsgálták a szememet.
Szemüveget akartam csináltatni, így jött a gondolat, hogy bevizsgáltatom. -1 lett mindkettő -0,5 cylinderrel.Lencsét az új szerint vegyem - ami szemüveg készítéshez lett mérve? Van különbség?
Illetve van értelme a kékfény szűrős lencsének - irodai munkát végzek - 90%-ban.
-
Nordik
őstag
Tudtok ajánlani tényleg bevált kontaktlencse folyadékot, amit sokan nagy megelégedéssel használnak?
Olvastam itt a Pure Moist folyadekrol, hogy egész jó. Van esetleg más ami jobb lehet vagy tényleg ő a bestbuy?
-
NC-17
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap váltottam lencsére szemüvegről, és azt vettem észre, hogy az alsó felével homályosabban látok, mintha nem a helyükön látnám a dolgokat. Ez gondolom nem normális jelenség? Holnap megyek vissza a szemészetre.
-
Zozo0525
őstag
válasz
Fitzgerald #4097 üzenetére
meg kell rendelni, pár nap alatt megvan, gondolom ofotértnál is
-
Zozo0525
őstag
válasz
Fitzgerald #4095 üzenetére
ofotértnál nem voltam de igen így működik, megnézik és megmondják milyen kell, és először egy teszt lencsét rendelnek ha megegyeztek, annak az a lényege ha megjön betanítanak hogy kell betenni, kivenni.... pár praktikus tanáccsal segítenek. (legalábbis normális helyen, gondolom az ofotért is ilyen lehet)
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Foglaltam időpontot Ofotértbe látásvizsgálatra, kontaktlencsét szeretnék.
Ha úgy döntök hogy náluk vásárolok lencsét, akkor a vizsgálat után ott helyben azonnal meg tudják majd mondani hogy milyen lencsére van szükségem, és meg is tudom majd venni? -
thomasrc
tag
Kontaktalaborral van valakinek tapasztalata? Kemény kontaktlencsét szeretnék készíttetni asztigmiás látásra, mert egyszerűen a lágy lencsét képtelenek belőni a szememhez, nem jó a látásom vele. Google-el őket találtam meg, de ha esetleg tud valaki bevált helyet ajánlani a nyugati országrészben, akkor annak nagyon örülnék. Számomra az lenne a lényeg, hogy jól felszerelt hely legyen és szakszerűen dolgozzanak, mert az utóbbi időben végigjártam pár optikát és borzalmas, hogy néhol miket láttam, tapasztaltam...
-
Rison77
senior tag
Sziasztok, megmaradt pár flakon PureMoist folyadékom, amitől áron alul válnék meg ha valakit érdekelne.
Hirdetéseim közt fent van.
-
malwy
senior tag
Kivenni én úgy szoktam, hogy megérintem a lencsét és kihúzom a szemem csücskéhez (a fehér részbe). Ott már sokkal érzéketlenebb a szemem, könnyebb kiszedni, ráadásul néha magától ki is esik a lencse.
Persze pár év után bárhonnan, bárhogy kiveszi az emberHa száraz a szemed, nem csúszkál rajta a lencse, akkor érdemes cseppenteni, és akkor utána ismét könnyen mozog. Ha viszont valami menő szemcseppet használsz, pl. Systan Ultra, akkor utána túl csúszós lesz a lencse és azért nehéz kiszedni
-
törölt tag
Tok normalais, h pislogsz.
Az en modszerem,az elsonel igy tanitottak, ennel jobbat meg nem lattam.
Lencse a jobb kozepsoujjamra. Bal kozepsovel es jobb gyurussel a szemhejt szethuzva tartani. A lencset nezni. ujjat kozeliteni, lencse cuppan. Nem tudsz belepsilogni.
A kiszedest annyira ruhellem a lagynal, h meg kell fogni a kocsonyat.h maradok a kemenynel. Ujjak uugy szemhejat szethuzzak, jobb nagy es mutato osszcsippenti a kocsonyat, es leveszi. De ha szaraz a szemed, ez nem mukszik, elobb nedvesiteni kell. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Kontaktlencse be és kivételre mi a legjobb trükk?
Kitaláltam hogy néha lehet kellene távollátáshoz, kaptam is próbalencséket.
Az optikus alig bírta berakni mert állandóan belepislogtam, mondta hogy akkor most vegyem ki, nem ment, ő is alig bírta kivenni, szintén a pislogás miatt.
A lencséket oda adta hogy majd menjek vissza ha megint meg akarom próbálni.
Videókat nézve tök egyszerű a berakás (ha nem pislognék), kivételt nem néztem még.
Gondoltam otthon megpróbálom berakni, hátha ha magamnak csinálom könnyebb, de hogy veszem ki?
Egynapos lencsék. -
profesur
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg létezik olyan lencse ami nem nagyon ruganyos? Most kezdtem el használni iwear-es, de valami rémálom a be és kivétel, alapból még mindig hihetetlen pislogok, de mivel lágy így össze vissza fordulgat. Illetve az is érdekelne hogy mikor hagy alább a pislogás? -
(á)dinka
csendes tag
Es arra esetleg tudjatok a valaszt, hogy az miert lehet hogy amikor csak a tompalato szemembe rakom a kontaktlencset, akkor parhuzamosan allnak a szemeim, ám mikor berakom a masik szemembe is, a tompalato szemem kifele huz?
-
(á)dinka
csendes tag
Szia!
Elnezest, tenyleg nem tul konkret a kerdes
Azt szerettem volna megkerdezni, hogy valakinek egyenesbe allitotta-e mar a szemet maga a kontaktlencse? Olvastam sokfelet, nehanyan azt irtak, hogy igen, helyes dioptriakkal szinte tokeletesen egyenesen allt mindket szemuk. -
(á)dinka
csendes tag
Sziasztok!
Nektek mi a velemenyetek a kontaktlencse + kancsalsag parositasrol? Van valamifele negativ, vagy pozitiv tapasztalatotok?Sokat olvasgattam rola, de egyelore 50-50% kb az arany a bevalt-nem bevalt emberek kozott.
-
MichaelSD
őstag
válasz
GhettoChild #4075 üzenetére
Nem kéne kiesni a kemény lencsének. Nekem is kemény lencsém van, de még soha nem estt ki magától. Szerintem mindenképpen menj vissza és nézzék meg.
-
törölt tag
válasz
GhettoChild #4075 üzenetére
Nem szokott kiesni. Ha vban ki akarna esni, akkor lehet, h rossz méretet kaptál. Le kéne ellenőrizni a görbületet.
HOL vettél kemény lencsét??? És mennyiért?
-
GhettoChild
tag
Hello ! Én pár napja kaptam meg a kemény lencséket.
Én eddig puha lencsét használtam, csak a jobb szememben szaruhartya fertőzést kaptam tőle és súlyosan hegesedett is…
Egyértelműen transplantacios műtét kellene, de nem akarjak a magyar orvosok elvégezni, mert szerintük ( osztrákok egyértelműen átültetés mellett voltak ) semmi bajom !!!
Szóval adtam egy esélyt, hogy állítólag kemény kontakt lencse segíthet javítani a látásomon.
Szóval most próbálgatom, a jobb heges szememen valamit segít és kényelmes is mert egy hatalmas tányér.
A furcsaság inkább a bal szememen levő kontaklencsevel van, ami olyan kicsi, hogy csak a színes részen van és a problémám az lenne, hogy fura, mint ha látnám a szélét v kiakar esni nagyon zavaró.
Szóval ez normál és majd megszokom ? -
veze
őstag
válasz
#73820095 #4071 üzenetére
és ha csak egy db-ot ( párat ) kap az ember, arrol jozan ésszel ( ha már nem tudja pontosan) lehet feltételezni hogy napi? akkor abbol már legalabb több napra való adag kellene
Egy napig viselte és megvan a proba...
mondjuk ha nem kell hozzászoknia mert már évek óta folymatosan lencsét visel, akkor talán elképzelhető,hogy egy pár egy naposat kap...
holnap meg szerezzen be és viseljen amit akar -
veze
őstag
én ha probalencsét kaptam sosem egynapos volt hanem egy honapos.
Eleve azért probalencse hogy kiderüljön, megszokja e a szem és beválik e. Ehhez pedig nem egy nap kell.. -
Zozo0525
őstag
sziasztok
régebben kontaktlencsét használtam majd pár hónapig szemüveg....
múlt héten úgy döntöttem ismét lencsét használok, bementem szemvizsgálat... kicsit romlott a távoli rész, ma megjött a próbalencse de a doktornő nem volt bent. elhoztam minden ok a kérdés ez is 1 hónapos? vagy rosszul emlékszem?valamelyik nap felhívom a dokit mert meg akarja majd nézni milyen ezzel...de hogy számoljak egy hónapig nem kell másik?
-
GhettoChild
tag
Hello !
Nekem szaruhartya csere műtétre lenne szükségem, hogy a heg miatti látás zavar megszűnjön. Ezt egy osztrák kórházban ahol kezeltek ajánlottak.
Itthon viszont azt mondtak, hogy ez a műtét annyira nem szükséges és kemény kontaklencsevel is meglehetne oldani a problémát.
Mondjuk alapból a kontaklencsetol lett hegesedesem és majdnem vakságom.
Szóval ez segíthet, a műtét nélkül egy ilyen speciális kemény kontaklencse a latasom javításában ?
Vagy próbáljam ki és majd kiderül ?
Valaki járt már így ?
Köszi előre is. -
moma
őstag
Sziasztok. Sacc négy éve szemüvegezek, mert nem volt 100% kényelmes a lenycse és találtam szemüveg keretet ami tetszik. De kicsit néha visszavágyok.
Utóbbi években történt valami fejlődés, vannak még kényelmesebb lencsék? Utoljára a biofinity volt, amit használtam asszem. Meg volt egy napi még amit próbáltam, de sajnos arra nem emlékszem mi volt a neve. Szóval most mik a legkényelmesebb lencsék?
-
törölt tag
-
MichaelSD
őstag
válasz
#73820095 #4060 üzenetére
Igazi kemény lencséket már tényleg csak rendelésre gyártanak. Nagynénémnek használt keményet, de már neki is félkemény van. A kemény lencse soha nem volt jó, csak az volt az akkori kor legjobb technológiája.
Amúgy 25+ éve használok félkemény lencsét, és bár próbáltam puhákat, szerintem sokkal jobb használni a félkeményeket.
-
eurolac
senior tag
válasz
#73820095 #4060 üzenetére
Szia! Nem tudom merre laksz. Debrecenben még hozzá tudnál jutni. A feleségem vagy 30 éve félkemény lencsét használ. Akihez jár már lassan elmegy nyugdíjba de talán lesz aki átveszi a régi félkemény k.lencsés ügyfeleit. Nagyon kevés optikában foglalkoznak már vele. Egy Bp.-Debrecen vonat oda vissza megérheti ha nem találsz a közeledben... Dunántúl persze messzebb van. Ha érdekes lehet számodra írom az elérhetőséget. Hátha tudtam segíteni.
-
törölt tag
válasz
MichaelSD #4059 üzenetére
25 év alatt sosem hallottam ezt az rgp-t, az magyarul félkemény; de a képek alapján igen, arról van szó.
(Igazából keményet szeretnék, az volt a legjobb, de már 20 éve is azt állították, h már nem gyártanak olyat)
Ki számít normális lencsésnek? Az én optikusom csak lággyal foglalkozik, de az nekem nagyon nem jön be.
-
Nordik
őstag
-
törölt tag
HOL lehet félKEMÉNY lencsét venni???
-
Nordik
őstag
Torikus kontaktlencsenel mennyire kell figyelni a lencsén levő jelölést, hogy az lefelé álljon? Vagy teljesen mindegy hogyan teszem fel beáll magától?
Az optikaban erre nem hívtak fel a figyelmem és olvasok mindenfélét. Van ahol azt írják kell figyelni rá van ahol pedig, hogy a mai lencsek már beállnak maguktól.
Biofinity Toric a lencse.
-
veze
őstag
Én a multifokális lencsét nem tudtam megszokni sehogy.. pedig küzdöttem érte , hogy majd jo lesz..mondták hogy az agy majd becsapja magát és utána jó lesz vagy mittudomén.
Aztán egyszer kigondoltam hogy én is be tudom csapni, egyik szememre a távoli lencsét tettem a másikba a közelit..
Vicces, de működött. mindig az a szemem "dolgozott" arra koncentrált az agy, amelyik az éles képet hozta. a másikat mintha perifériára szoritotta volna
Nem tettem napi gyakorlattá a módszert és nem ajánlom követésre, csak érdekesség képpen irom
Hozzátartozik a dologhoz hogy egyik lencse sem vészesen magas dioptria értékű ( a távoli pl. +1,0 és nem toric ) -
Nordik
őstag
Nos elmentem, sajnos nem volt doki így majd kedden délelőtt neznek rá.
Arra tippeltek laikusként az ott dolgozó lányok, hogy mivel elég nagy a cilinder értek lehet azon kellene módosítani akar minimálisat lefelé. Nemtudom ez mennyire állja meg a helyet.
A bal szememen kisebb a cilinder szóval lehet is benne valami. Mert az tökéletes észre se veszem, hogy bent van.
Maga a cilinder értek befolyásolja a lencse formáját esetleg és ezzel együtt a látást? Lehet ezért a probléma?
Akar egy erőltetett pislogasnal is érzem mintha nem tökéletesen feküdne fel a szememre. A bal oldali hibátlan meg se mozdul. Persze túlzok ezekkel a dolgokkal de észreveszem azért.
-
Nordik
őstag
Biofinity Toric lencsék, ezen ha minden igaz nincs jelölés. Figyeltem erre de nem találtam rajta. De teljesen mindegy mert párszor már betettem és hiába. Enyhén zavaró csak, de hosszútávon nem lesz jó. Mondott egy olyat az optikus, hogy nem mer erősebbet adni valamelyik szememre, lehet mégiscsak kellett volna. Akar egy negyed dioptria. Sok nem hiányzik. Cilinder, fok az közel azonos a szemüveggel.
Holnap bemegyek szerintem, a papíron is rajta van hogy garanciát vállalnak a vizsgálatra. Gondolom ha nem kényelmes nem fognak problémázni. -
Nordik
őstag
Eddig szemüveges voltam, most csináltattam kontaktlencset amivel van egy kis problémám. Nemtudom, hogy szokni kellene vagy inkább menjek majd vissza ellenoriztetni.
Torikus lencsét kaptam, a szemeim is különböznek.
A bal szememmel egész jól látok, a jobb viszont mintha nem lenne az igazi. Távolra mondhatom egész jó, de kozelre nem teljesen tiszta a latasom. Mintha nem oda fokuszalna a szemem ahova kellene. Nem is az, hogy gyenge hanem mint mikor az ember spicces állapotba van.
Nem túlságosan zavaró, de úgy érzem lehetne kényelmesebb. Lehet ez a torikus lencse miatt? És tényleg csak szokni kellene? Varjak pár napot hátha javul vagy holnap menjek vissza és nézzenek rá?
-
törölt tag
válasz
fpatrik17 #4001 üzenetére
Nekem vmikor régen adtak rossz szemüveget, túl erőset.
Nehéz leírni az érzést, de vhogy egyértelműen nem volt jó: húzta a szemem, mintha minden mozgott volna előttem, görbék voltak az egyenesek, állandó szédülésérzet, de nem pont úgy, mint amikor vban elszédülsz, szóval minden volt, csak rendes látás nem... -
törölt tag
válasz
Victory99 #4036 üzenetére
Nem vetted ki éjszakára???
Az, h nem szükséges kivenni, nem azt jelenti, h jó benthagyni. Hanem h nem baj, ha néha kivételesen elalszol benne.
De én ezt anno még a kemény lencsével is meg tudtam csinálniÉs ma is visszasírom a keményet. Nehezebb volt megszokni, de utána százszor könnyebb volt hordani. Rühellem a lágyat, úh erősen fontolgatom, h utánajárok, hol lehet keményet beszerezni, bár vszleg már csak max félkeményet lehet...
-
Dnalorr
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani Csongrád megye, és környező megyékben bevált, jó kontaktológust, szemészt? Sőt, igazából az se baj már ha messzebb van, csak szeretném ha megoldódna végre a kontaktlencse problémám... Vagy ha nem is oldódik meg, de tudnám végre hogy mitől nem... (Gyakran szúró, égő piros szem, nem tiszta, homályos látás)
Sajnos az eddig látogatott 2 helyen nincsenek túl jó tapasztalataim. Nagyon hiányolom a szakértést, abba sem vagyok biztos hogy többszöri panaszra is jó dioptriájú lencséket írtak fel, miután 1-2 éve javult a szemem a korábbi állapothoz képest. 10 éve lencsézek, kb 2 éve vannak kisebb-nagyobb kontaktlencse problémaim. Szemüveggel semmi panaszom nincs.Előre is köszönöm!
-
lorcsi
veterán
használt már valaki Aquiris oxygen tipusú lencsét?
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Biofinity havi lencsét használok és nem tudom velem van-e a baj, de az utolsó két rendelésemből 6 lencséből 3 elszakadt 1 héten belül. Ennyire romlana az általános minőség? Egymás után két rendelésnél is így járni, nem lehet véletlen...
Azért az elég paraszt, hogy a 3 havi adagom 1 hónapra elégTapasztalt-e más ilyet? Amúgy szeretem ezt a lencsét, eddig semmi bajom nem volt vele, de most kib*szta a biztit.
Érdemes-e kiváltáson gondolkodni, illetva ha valaki járt hasonló cipőben, mire váltott?Köszönöm!
-
Victory99
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem év elején, hogy adok esélyt a kontaktlencséknek (Biofinity), de már ezzel a lendülettel kezdem is megbánni. Az elején zavaró volt, de azon pár hét alatt túljutottam, majd már kezdett volna jó lenni a lencse, mikor február elején bevörösödött tőle a szemem. Hozzáteszem, hogy ez úgy történt, hogy max. 6 napot hordtam és aznap amikor bevörösödött egy teljesen új párt bontottam ki...
Az ügyeleten kötőhártya gyulladást diagnosztizáltak, de a tüneteim egyébként nem utaltak rá, ugyanis szó szerint semmi bajom nem volt (még csak nem is éreztem a lencsét) az extrém vörösségen kívül. Betartottam az egy hetes szünetet, elmúlt szépen a problémám. Azóta újra elkezdtem lencsézni, mondván "biztosan egyszeri eset"... Plot-twist: nem volt egyszeri. A hét elején már elkezdett vörösödni a bal szemem, de ráfogtam a fáradtságra... A tegnapi naptól kezdve pedig majdnem ugyanolyan rosszul néz ki mint egy hónappal ezelőtt a jobb szemem.
Valaki tapasztalt már ilyent? Úgy gondolom, hogy valamiért a lencse irritálja a kötőhártyám, viszont ha ez így van, akkor nem fogok tudni vele szerintem mit kezdeni mint kidobni a kukába, esetleg elajándékozni a maradék pár darabot...
Egyébként az orvos nem mondott mást azon kívül, hogy antibiotikumos szemcseppet használjak... -
LOTR
addikt
sziasztok
a történet:
elmentem ofotérthez szemvizsgálatra és megkaptam a vizsgálat eredményét kinyomtatva, majd ott egyből meg is kérdeztem, hogy akkor ez alapján meg is tudom majd rendelni a lencséket? (mert láttam, hogy furák a számok), ekkor jött a válasz, hogy igen, csak a papíron szereplő adatokat így és így kell kivonni egymásból/értelmezni... hogy megkapjuk, hogy valójában milyen lencsét is kell választani
az eredmény az lett, hogy sajnos csak a rendelés megérkezése után derült ki, hogy csak félig sikerült tájékoztatniuk, mert nem lettek jók a lencsék... amikor másodszor mentem vissza, hogy mondják meg mi lehet a probléma, akkor már egy másik kolléganő fogadott, aki meg is lepődött, hogy ilyen felemás tájékoztatást kaptam csaka lényeg az egészben, hogy most van 2 doboz kontaktlencsém, amik nekem nem jók, mindegyikből 1-1db hiányzik, ha a maradék valakit esetleg érdekel, szerintem meg fogunk tudni egyezni
köszi2 db havi lencse maradt:
Biofinity Toric (3 db lencse)
Erősség (D/PWR): -1.00; Cilinder (CYL): -1.75; Tengely (AXIS): 90°; BC: 8.70; DIA: 14.50;
lejárat 2025-07-31
29 db napi lencse maradt:
1 Day Acuvue Moist for Astigmatism (30 db lencse)
Erősség (D/PWR): -1.00; Cilinder (CYL): -0.75; Tengely (AXIS): 90°; BC: 8.50; DIA: 14.50;
lejárat 2025-09-01 -
veze
őstag
mit olvastam ma egy ismertetőben..
Kinek ajánljuk a Biofinity kontaktlencsét?
A Biofinity lencsét olyan folyamatos havi viselésre tervezték, hogy a lencsét viselő személynek éjszakára sem szükséges kivenni a lencsét. Azoknak az embereknek tervezték, akik úgy szeretnének lencsét hordani, hogy nem szükséges kivenni. A Biofinity lencsét behelyezheti, majd egy teljes hónap után kiveheti szemkárosodás vagy fertőzés veszélye nélkül. Továbbá ajánljuk még azoknak az embereknek, akik:
könnyfilm rendellenességtől szenvednek, mivel a lencse magas szinten ellenáll a szemszárazsággal szemben.
elvárják a magasfokú komfortságérzetet és a tökéletes látásélességet. -
lorcsi
veterán
Hosszu ideje air optix aquat hasznalok ( 10+ ev
Tegnap rendeltem uj 6db-os csomagot folyadekkal egyutt, rendesen megdragultak az evek soran
Raadasul ma jott a hirlevel,h a sima meg fog szunni es csak a hydra marad...plusz dragulas is lesz -
MATEO6600
őstag
A túlhordásról az a véleményem, hogy előbb kinyírja a szemet, mintha rendeltetésszerű ideig hordaná az ember. Ez egyénfüggő, de teszem azt normál használat alatt bírni fogja a szemed a lencsézést 30 évig, viszont az állandó túlhordástól ez lecsökken 5 évre. Ezek csak hasraütésszerű számok, hogy érzékeltessem a dolgot.
-
-
Lackooo84
nagyúr
-
KRoli92
tag
Köszönöm a választ. Megrendeltem az Opti-free expresst. Csak itt a fórumon valamiért a Szilikon hidrogél lencséhez az OPTI-FREE RepleniSH-t ajánlják inkább. Kb 1 ezressel lett volna drágább a Biofinity(6680 Ft) ha árukeresőből nyitod meg úgy olcsóbb. Alensa van amikor trükközik az árral. Már bánom,hogy nem azt rendeltem.
-
KRoli92
tag
Értem, köszi a választ. Most már annyira nem vészes, kicsit piros csak. Napközben csepegtetek bele szemcseppel. Te melyik Optifree folyadékot használod? Express, RepleniSH? Sajnos próbalencse nem volt, egyből rendeltem netről, Dia kicsit tér csak el, előző lencse 14,2, ez meg 14,0. Görbület egyezik, 8.6. Szerintem vagy a folyadékkal lesz a gond, hogy nem jó hozzá a DM-es, vagy nem jó minőségű ez a Purevision lencse. Értékelések jók voltak, de sajnos csak most olvasgattam itt a fórumon negatív véleményeket erről a lencséről. Megpróbálom a 3 hónapot kihúzni új folyadékkal, és utána szerintem próbálok egy Biofinity-t, vagy valami mást.
-
veze
őstag
válasz
KRoli92 #4021 üzenetére
nyilván meg kellene kérdezni szakembert is.. mert nem egyformák vagyunk ( a szemünk)
én biofinity lencsét használok optifree vel és ha két hetet tulhortam akkor se volt semmi baja a szememnek, 12/24 ben 16 órát 17-et bent van a lencse.
Amig a gyulladás meg nem szünik semmilyen lencse.. ezt fogják mondani a szemészeten, mert el kellene menni vele oda ha már begyulladt - szerintem -
KRoli92
tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem. Eddig Soflens 59 és Topvue Monthly Plus lencsét használtam. Túlhordás esetén volt, hogy jelentkezett kötőhártya vagy szaruhártya gyulladás.
Kiterjesztett viseletre van szükségem munka miatt(24 óra) ezért rendeltem egy Purevision kontaktlencsét. Első nap minden jó volt, de második naptól mikor már a dm-es Visiomax folyadékba volt a lencse betétel előtt, elkezdett váladékozni a szemem, és most tartok ott hogy 5 napot használtam napi kb 12 órát, de már eléggé be van gyulladva a szemem akkor is amikor nincs bent a lencse, vörös, égő érzést érzek. Hamarosan 24/48 munkarendben fogok dolgozni, ezért szükséges a kiterjesztett viselet. Mit tudok csinálni? Sajnos utólag olvastam, hogy Purevision lencsénél szokott ilyen gond lenni, ha nem megfelelő a folyadék. Lehet a DM-es folyadék az oka? Eddig nem volt gondom ezzel a folyadékkal, de az előző lencsék nem Szilikon hidrogél lencsék voltak.
Opti-Free Express folyadék értékelésnél olvastam, hogy Purevision lencséknél szokott ilyen gond lenni, és ez a folyadék a leg megfelelőbb hozzá. Ha veszek egy ilyet, rendbe jön a szemem ? Jó lenne ha nem kellene kidobnom a lencséket, de 3 hónap múlva, valószínűleg valamilyen másik gyártó kiterjesztett lencséjét veszem...Köszönöm a segítséget előre is.
-
rolii92i
tag
Lencsek melyek nagyban vedenek az uv sugarak ellen,ezt ugyanugy megteszik a kek fenyek ellen is?Tehat kepes lehet kozel ugy szurni mint egy specialis szurovel ellatott szemuveg?
-
Dnalorr
tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy tudtok-e esetleg bevált kontaktlencse illesztőt, Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megyében?
Kicsit kiábrándultam már, mert a lakhelyem körüli optikákban "találomra" írnak fel kontaktlencsét, vagy bejön, vagy nem alapon, és nem akarom elhinni, hogy ez a normális menete ennek. 8 éve hordok kontaktlencsét, azóta javult a szemem, és ehhez szeretném igazítani a kontaktlencsémet is, és emlékszem, hogy annó ez egy fokkal "lelkiismeretesebben" történt. A szemem egyébként +3,5 és +3,75-ös.
Előre is köszi a segítséget.
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Jártatok már úgy, hogy az eoptikától rendelt 3 db-os kontaktlencse dobozában csak 2 van? Hogy kezelik a helyzetet? Nyilván nem tudom bizonyítani, de felcseszett.
-
atomchicken
tag
Sziasztok,
Próbáltam használni a keresőt, de nem találtam semmi használhatót.
Budapesten (lehetőleg belváros) van ajánlott hely kontrollvizsgálatra?
Panaszom nincs és a lencsét sem hordom minden nap, csak már legalább 2 éve nem voltam kontrollon. (Más okból TB-s szemészeten jártam.)
A lencséket a lencsek.hu-ról szoktam rendelni, ha itt megyek el kontrollra az mennyire lesz szakmai, megfelelő?Köszi!
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Acuvue TruEye kontaktlencsét hordtam tavaly évvégéig -2.5 dioptria 8.5-ös görbülettel és -2.75 dioptria 8.5-ös görbülettel. Sokszor olyan érzésem volt, hogy nem marad kellően a helyén, ezért váltottam az Acuvue Oasys with HydraLuxe napilencsére, ugyanezekkel a paraméterekkel. Ez tökéletes volt, de azért kissé drága.
Most rendeltem Acuvue Oasys with HydraClear Plus 2 heti lencsét 8.4-es görbülettel és -2.5 és -2.75-ös dioptriával és megint azt érzem, mint a TrueEye lencsével, hogy nem marad kellően a helyén a lencse. Van egy kis cilinderem mindkét szememen, a balon -0.25 a jobb oldalon -0.75, de sajnos az asztigmiás kontaktlencsével iszonyatosan rosszul láttam. Nem volt jó.
Elképzelhető, hogy ehhez a két heti lencséhez még hozzá kell szoknia a szememnek, vagy szimplán csak nem az én szememre való és vegyek újra napi HydraLuxe-osat? -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Eddig 8.5-ös görbületű Acuvue napi lencséket használtam. Most váltanék két hetire. [Ezt] néztem ki, viszont itt 8.4 és 8.8 görbület van. Szerintetek a 8.4 jó lehet? -
thomasrc
tag
Sziasztok,
Van nálam 2 db. bontatlan AO SEPT PLUS HydraGlyde 360ml ápolószer, amit 3000 Ft.-ért cserébe átadnék, ha valakit érdekel. Azért vált feleslegessé, mert Air Optix-ról Acuvue Oasys lencsére váltok és valahogy nem kompatibilis vele ez a fajta ápolószer. Fontos, hogy ez peroxidos ápolószer!
Helyileg Nagykanizsán vehető át, de szerintem ha foxpostal elpostázom, akkor még úgy is jók vagyunk, tehát ez is opció lehet.
Köszönöm és bocsánat, ha nem volt ideillő a kommentem.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Jó pár éve használok kontaktlencsét. A mostani típust is már elég régóta. Egy idő után azt vettem észre, hogy belső fehér részeken bevérzett a szemem, aztán pár hete/hónapja pedig eléggé elhatalmosodott a bevérzés, illetve ahol a lencse illeszkedett a szememre ott is bevörösödött. Elmentem orvos, aki 1 hétre megtiltotta a lencse használatát, mert ha így folytatódik akár szaruhártya átültetésre is szükségem lehet. Kaptam Flucont, illetve műkönnyet a szememre. Az 1 hetet a szemüveghasználat mellett 2 hétre kitoltam és szépen elmúlt a gyulladás. Most vasárnap beraktam egy újonnan kibontott lencsét. Hétfő estére viszont azt vettem észre, hogy megint be van vérezve a szemem és a lencse helyén piros a szemem. Így azóta megint szemüvegezek és a szemem kezd helyrejönni.
Mi lehet a baj? Gondolom nem kap elég oxigént a szemem. Viszont a lencsém elvileg heteken át folyamatosan hordható, tehát aludni is lehet benne. Én sosem aludtam benne.
Róla van szó: CooperVision Biofinity. Oxigén áteresztése 160 Dk/t, mely elvileg kiváló érték. Remélem hordhatok újra lencsét, mert nem kedvelem a szemüveget (napszemüveget nem hordhatok, kevésbé bírja a szemem a napfényt, alul/felül kilátok, maszk viselése közben hidegből melegbe érve bepárásodik, állandóan törölgetni kell stb..) -
veze
őstag
válasz
eurolac #4009 üzenetére
Ezeket a szemcseppeket miért kell használni ? én is lencsézek ( havi lencse biofinity) már pár éve, nekem is mondták amikor a legelsőt kaptam probára hogy vegyek, vettem is aztan megromlott kidobtam ujat vettem fel se bontottam honapokig , majd felbontottam megromlott kidobtam mert nem fogyott el , most is van egy, de nem bontom fel mert akkor az is az elődjei sorsára jutna csak. En nem érzem szükségét sosem hogy az kellene, mi változik akkor? minek kell? mit csinál? Amikor csepegtettem, akkor sem volt jobb semmi tőle. a szemem rendben van, járok rendszeresen ellenőrzésre, orvoshoz is ( legutobb kb2 honapja), illesztőnél (egy honapja) Mindenki rendben talált mindent, rendesen könnyezik a szemem ahogy kell azt mondják Én csak használom a lencsét, a napi tapasztalataim alapján tudom csak megitélni, de abbol nem érzem hogy bármikor is kényelmetlen lenne vagy valamiről lemaradtam volna. Kellene ezt használnom mindenképp ( gondolok itt arra, hogy esetleg egészségügyü javallat miatt, pl majd egyszer károsodik a szemem emiatt stb) ha nem érzem hiányát?
-
elizabeth1
újonc
válasz
eurolac #4009 üzenetére
szia!köszi.systane-t,refresh-t használtam ezeket ismerem,csak úgye tartósítószeresek.Az orvos mondta ,h menteset vegyek,nem tudom mert nem mondott semmit,h mért,remélem nem ezek vágták tönkre a szemem,a sok tartósítószer.már sok éve lencsézek.Tegnap vettem Ocutears-t,netes vélemények alapján,nekem nincs homályos látásom utána,remélem beválik .
-
eurolac
senior tag
válasz
elizabeth1 #4005 üzenetére
Szia! Én sokáig a Systane Ultra-t használtam. Szerintem nagyon jó, lencsével együtt is lehet használni. Aztán történt, hogy a patikában kifogyott. Ajánlották helyette a Refresh nevű szemcseppet. A relatív alacsony ára miatt kicsit féltem tőle, de teljesen jó, sőt meglepően jó műkönny számomra. Szintén lehet lencseviselés közben is használni. Ocutears: ezt kimondottan egy szemész szakorvos ajánlotta a lencseviseléshez. Szintén tartósítószer mentes, lehet lencsével is együtt használni. Vele annyi van, hogy becseppentés után 3-4 percig homályos a látásom mert sűrű gélszerű így inkább lefekvés előtt este használom. Ki kell próbálni párat, kinek ez, kinek az jön be....
-
lorcsi
veterán
válasz
elizabeth1 #4007 üzenetére
Nekem az ocutein sensitive valt be
Air optix lencsehez -
lorcsi
veterán
válasz
elizabeth1 #4005 üzenetére
szemészet, patika..optometrista
akinél veszed a kontaktlencsét ott kérdezz rá
ez full eü. dolog..nem olyan mint egy akkutöltőt ajánlani -
elizabeth1
újonc
sziasztok!Valaki tudna segíteni?Tartósítószer mentes műkönnyet kell használnom.Tudna nekem valaki ajánlani valamilyet ami jó.Lencsém van azt nem tudom,h ezeket lehet e lencsével együtt használni,de az igazából nem fontos.ophylosa-t ezt 1szer csepegtettem ma a szemembe ,de csipi a szemem..Nagyon fontos lenne.köszönöm
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Acuvue True Eye napi lencsét hordtam eddig 8.5-ös görbülettel és most kipróbálnám a Dailies Aqua Comfort Plus napi lencsét. Van valakinek tapasztalata vele? Mennyire érezhető az olcsóbb lencsén, hogy olcsóbb? -
valakky
aktív tag
Acuvue 2-höz mi lenne az ideális ápolószer?
2 hetes lencse, de átlag heti 3 napot használom, 8-10 órákra, és havonta dobom ki. -
SaGa59
őstag
válasz
fpatrik17 #4001 üzenetére
Ha túl erős, akkor rosszul látsz vele. Az, hogy az első órákban másképp érzékeled a környezetet, normális, az agyadnak hozzá kell szoknia az új helyzethez. Egyenként, egyik szemedet eltakarva nézd, meg, hogy elég élesen látsz-e minden távolságra, olvasásitól a „távoli hegyekig”. Az optometrista valószínűleg nem véletlenül adott pont akkorát, amekkorát.
Ha külön-külön jó, akkor csak annyi a gond, hogy eddig nem a megfelelő szemüveget hordtad és a két szemed másképp kompenzált. Ezt kell most behelyettesítenie az új lencsékhez szükségessel.
Gondolom műszerrel mérték be. Tengely ferdülést vagy cilinderességet nem mértek? -
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Ma voltam kontaktlencse betanításon (Ofotért) és az előzetesem mért bal 2,5, jobb 2,75-ös lencsét kaptam meg 2 hétre tesztelni. Tehát ugyanazt, mint amit vizsgálaton mértek.
Gyakorlatban nem gyengébb kontaktlencsét szokás adni, mint ami az aktuális dioptriád?
Normális, hogy kissé fáj a fejem és furcsán máshogy érzékelem a környezetem? Ha esetleg túl erős lenne nekem ez a dioptria, akkor azt hogyan érzékeli az ember?Alapból félelmetes volt nekem ez a mért dioptria, mert eddig 1,75-ös szemüveget hordtam, de az érezhetően gyenge volt már, viszont ekkora ugrásra nem számítottam...
Szerintetek érdemes lenne meglátogatnom más optikát is új szemvizsgálattal nyakonöntve, vagy ne hisztizzek csak meg kell szokni.
Nem szeretném ha tovább romlana a szemem, esetlegesen túllőtt dioptria miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Nyaralás topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Ukrajnai háború
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest