- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovbob
senior tag
válasz
#41635072 #3854 üzenetére
Jó egyébként egyet értek veled, azért is, maradok inkább ennél a lencsénél, mert ez tudom, hogy jó és inkább kifizetem. Csak az nekem kicsit furcsa, hogy ez, hogy az ember egész nap hordani akarja a lencsét ez olyan speciális igény, hogy a legdrágább 24 órára tervezett lencse kell hozzá és az a rengeteg lencse ami még van, az egy se alkalmas erre. De nem akarok itt vitát gerjeszteni nem azért jöttem a topikba, csak arra voltam kíváncsi, hogy folyadékot viszont lehet-e másikat kipróbálni. Azzal is egyet értek veled, hogy ha nincs rá pénz ne hordja az ember, persze ez igaz, de azért ha egy olcsóbb folyadék is tökéletesen jó valaki szemének, akkor annyit azért csak meglehet tán engedni. Persze ha nem jó valaki szemének, akkor már nyilván nem azt kell használni.
-
moma
őstag
válasz
#41635072 #3789 üzenetére
Persze, de tök furcsa, hogy nincsenek igazán tesztek a folyadékokról. Ezért is gondoltam, hogy nincs akkor különbség. Meg alig pár összetevőből állnak.
Amúgy nekem a rossmanos kifejezetten kényelmes a szememnek. Nem éreztem, hogy gyorsabban eljutna oda a lencse, hogy már fáraszt.
-
moma
őstag
válasz
#41635072 #3787 üzenetére
Nagyon érdekes köszi! Leginkább az, hogy mennyire lencse függő lehet a hatékonyság. Mert biofinityhez pl jók. Másrészt meg márkás termék is tud nagyon nem jó lenni bizonyos lencséknél.
Ami még fura, hogy az első az fiziológiás sóoldat jól értem? Az vajon, hogy lehet jó?
Meg a legalapvetőbb: mit jelent ez a staining?
-
nOvOp
senior tag
válasz
#41635072 #3370 üzenetére
Köszi, akkor valamit rosszul csinálok... majd spórolok.
Minden nap kivétel után lemosom, kis ujjal dörzsölöm (néha 2x is), majd leöblítem. Ezután feltöltöm az ápoló szerhez kapott tokba, majd' a bordák tetejéig. Mikor behelyezem a szemembe, akkor kiöntöm a tokból, majd átöblítem az ápolószerrel és szárazra törlöm.
A szemcseppet kipróbálom, de azt hiszem megvárom míg elfogy a másik. -
ddorka
újonc
válasz
#41635072 #3116 üzenetére
Igen, meg is nézték meg minden, de lehet, hogy át fogok menni másik szakemberhez, mert már nem annyira bízok meg benne, mert nem tudta a görbületet sem jól megállapítani, Vagy nem tudom, hogy ez mennyire van sűrűn...
Vettem hozzá szemcseppet is az optikában. De nem lehet folyton csöpögtetni sem. -
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2985 üzenetére
De miért? Elvileg ez a víz naponta érintkezik a szemeddel(arcmosáskor pl)
Aztán elvileg ha valami fertőző van benne, az ugyanúgy rajta marad a kezemen, attól még, hogy felitatom valami törlővel a kezemről.
Plusz átlagban heti 1x hordok eldobható lencsét, nem hiszem, hogy nagy gondot okozna. -
Viszlát
addikt
válasz
#41635072 #2957 üzenetére
Ejnye, micsoda pesszimizmus.
Biztos, hogy nem csak egy lesz, mert az előzetes vizsgálatkor mondta, hogy különösen domború a szemgolyóm (vagy valami ilyesmi) és kérdéses, milyen lencse fog jól illeszkedni. Kétszer is elmondta, hogy készüljek fel lélekben, hogy többször kell majd a szememhez nyúlni, hogy megtaláljuk a jót.
-
lexter00
őstag
válasz
#41635072 #2875 üzenetére
Akkor ez is a vásárlók megtévesztése(a nem dörzsölés)minek írják rá ha nem igaz??Nekem eddig az Optival nem volt problémám belőle hogy nem dörzsöltem.Amúgy azért keresek olyan folyadékot ami nem igényel dörzsölést mert nagyon hámlik a tenyerem(hiába kenem bármilyen krémmel) és csak a problémák voltak belőle nem tudtam normálisan megtisztitani a lencséket.
-
Keesss
csendes tag
válasz
#41635072 #2856 üzenetére
Na, hát én addig vertem az asztalt, hogy a sok melléduma meg félretájékoztatás és hülyének nézés után elértem, hogy visszautalták a vételárat. Mondjuk én jogász vagyok, még ha nem is a szakma krémje
, de előszedtem nekik a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet és még kiselőadást is tartottam, hogy miért ez az alkalmazandó jogszabály esetünkben, és miért szarom le, hogy ki lett bontva a doboz, és ettől függetlenül is miért jár vissza a pénzem, mégpedig azonnali hatállyal
Szóval eléggé hülyére vettek, de miután nekiálltam elemezgetni nekik a rendeletet, jobb belátásra tértek.
Mindenesetre nem én leszek a következő törzsvásárlójuk, ez asszem nyilvánvaló számukra is. -
Keesss
csendes tag
válasz
#41635072 #2798 üzenetére
Szia, ugyanígy jártam, én ezt írtam nekik, most várom a válaszukat:
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A közelmúltban, konkrétan a tegnapi napon érkezett meg a H50068000 számú rendelésem, ami több szempontból is tartogatott meglepetéseket.
Először is a Biofinity lencsék. A doboz már külsőre sem egyezik az eredetivel, a lencsék tégelyeinek címkézése ugyancsak eltér a normálistól. Mi ennek az oka?
De lépjünk is tovább a következő megdöbbenés tárgyára. Dailies: Többszörös átcímkézés, kibontva kínai betűs dobozbelső, lejárati dátum: 2014. 12. hó, a lencse kibontva sem egyezik az eredetivel, kifordítva és normál állásban is ugyanúgy néz ki, felhelyezés után hihetetlen módon irritáló, és már 5 másodperc után elveszíti az alakját, megnyúlik, és végképp használhatatlanná válik, ami az eredeti állapotú használhatatlanságát is képes felülmúlni.
És végül, ami már meg sem lepett az előzőek után: az ajándék AquaView "márkájú" lencsék. A dobozon semmiféle védőmatrica nem gátolja a doboz tartalmához való hozzáférést, így aztán nem is csodálkoztam túlságosan azon, hogy nem azt találtam benne, ami rá volt írva. Daily felirattal, a dobozon feltüntetettől alaposan eltérő szavatossági idejű lencsék... ezt már úgy ahogy volt, kukába is helyeztem, utóbbiról javaslom ne is ejtsünk több szót. Ajándék lónak híg a leve. :S
Ami a Biofinity lencséket, és a Dailiest illeti: a 2014-es lejáratú Dailies lencsék (-0.5-ös dioptria) ugyancsak a kukában landoltak, és nem óhajtom kikotorni őket. A Biofinity dobozát és a lencséket mindenesetre eltettem, ha netán szüksége lenne rájuk a fogyasztóvédelmiseknek.
Ó és majdnem elfelejtettem! A kis lencsetároló tok, amit ugyancsak a szemeteskosár megtöltésére találtam csupán alkalmasnak: a kupak letekerése után beleszáradt folt a belsejében. Nyilván van rá logikus magyarázat, de azt hiszem nem lennék képes befogadni.
Meggondoltam magam. A dobozokat és egy-egy lencsét azért mégiscsak előveszek majd a szemetesből, csak úgy emlékbe.
Kérem, legyenek kedvesek a kifizetett vételárat visszatéríteni (az ugyanis nem volt sem átcímkézve, sem lejárva, és nem is a Gazdálkodj Okosan című méltán híres társasjátékból halásztam elő az összeget), nem vágyom ugyanis Önöktől újabb lencsékre, az egészségem mégiscsak fontosabb. Visszaküldeni semmit nem fogok, további intézkedés szükségessége esetére magamnál kívánom tartani őket.
Megértésüket és türelmüket előre is köszönöm, az ügyintéző kolléga pedig kérem ne vegye magára az itt írtakat, nyilván nem ő a felelős érte.
További szép napot kívánok!"
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2841 üzenetére
Ne hiszem, hogy a szemszárazságodat pont egy ápolószer használata váltotta volna ki... Persze nem firtatom, hogy azóta, de hogy attól, azt kétlem.
Nekem jók a tapasztalataim amúgy a Synergivel is.
PureMoist helyett inkább a ReplaniSH-t tartom, ajánlom. Az ára miatt főleg. Tapasztalataim épp ezért nem is nagyon vannak vele. (Ellenben a ReplaniSH-el, amiről csak pozítivan tudok nyilatkozni.)
-
[Prolixus]
addikt
válasz
#41635072 #2822 üzenetére
"De hát persze mindenki úgy teszi tönkre az egészségét ahogy akarja."
Nem, amíg M.o-n közpénzből fizetik az egészségügyet. Ha mindenki saját maga perkálná ki a kezelését, akkor engem sem izgatna ki hogyan teszi tönkre magát a hülyesége miatt (mert nyilván ha már megtörtént a baj, elmegy az orvoshoz, ahol kap valamilyen kezelést, még ha nem lesz effektív akkor is), de amíg a hülyeséget közös büdzséből finanszírozzák, addig igenis legyen normális szabályozás és minőségkontroll. (Tudom, persze, mondani könnyű...de akkor is)
-
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2774 üzenetére
"Elve a "néha" szót sem értem az állításodban. Ha gyakran tesznek be más görbületű lencsét akkor már bajod lesz?" Igen. Minél gyakrabban használsz nem számodra tökéletes görbületű lencsét, annál nagyobb a valószínűsége a bajnak.
Egyébként neked nem azt kellett volna javasolni a srácnak, hogy próbálja meg illesztetni azt a 8,7-es lencsét?
Mert most tovább kutat egy 8,8-as után, és ha talál, akkor megrendeli. -
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2772 üzenetére
Ez kérlek nem egy, hanem 3 különböző optomerista volt. 3 egyénből már általánosíthatok?
Érdekes módon mindegyiknek "tökéletes" volt a saját portékája.Biztos lehetsz benne, hogy semmi baja nem lesz, ha néha 8,8 helyett 8,7-es lencsét tesz be.
Neked volt már olyan, hogy illeszkedési gond miatt nem javasoltak egy lencsét?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2634 üzenetére
Balance nem szerencsés. (zsírosabb, a SiH lencse ezt meg magába szívja, homályosabb lesz maga a lencse is, a látásod is benne) - esetleg cseppentessz, vársz 15-20 percet, és csak utána helyezed be a lencsét.
Vagy ha lencsével, akkor:
1. Systane Ultra (Alcon) Nyugodtan használható kontaktlencsével.
2. Aquify (CibaV.)
3. Optive (Allergan)
4. Tears Naturale II (Alcon)
esetleg ComfortDrops (Sauflon)Én ezeket ajánlom. Attól függően melyiket, hogy mennyire is szárad a szem.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2607 üzenetére
"Elmentem szemklinikára, ott az egyik szememre a zárójelentésben pl már javasolják a -0.5-ös cylindert és ezzel együtt ugyanekkora dioptrival kisebb lencsét." - ezt segíts kérlek értelmezni.
a. Javasolták -0,50 cyl-el a lágy/tórikus kontaktencse viselését?
b. ... vagy legyen erősebb -0,50 cyl-el, mint a mostani?
c. ... vagy cyl. helyett ennyivel gyengébb(?) sph. értékű lágy lencsét [esetleg pont -0,50-el erősebbet?]Nem kötözködni akarok, csupán csak nem érthető ahogyan leírtad.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2596 üzenetére
Üdv!
Én nem javasolnám!
Ugyanis felbontáskor már elveszti a sterilitását a lencse. Felbontástól számítva 1 hónapos a havi lencse - feltételezem havi lencséről van szó.Ha véletlen mégsem fogadnád meg a tanácsom, s még fel szeretnéd tenni pár napra az 1 hó állás után, akkor ez esetben nagyon figyelj rá oda, hogy legalább 2 naponta lecseréld a lencséken az ápolószert, amíg tárolod! (Gyártók hivatalos állásfoglalása ez esetben is naponta cserélni a tokban az ápolószert. A 2 napot én még biztonságosnak tartom.)
-
athomi
veterán
válasz
#41635072 #2583 üzenetére
igen, az
következő pár napba kiderül, ha nem szokom, akkor ez van... amúgy elég érzékeny a szemem mindenre, ha belerepül vmi kis bogár egyből ki kell kaparjam, mert nem bírom elviselni
annyira szeretnék magabiztosan, a szemüveg okozta gátlások nélkül látni (nem látom messzebbről a testbeszédet se)
szerk.: mikor kivettem, utána is kellett egy 10-15 perc, hogy ne érezzek enyhe idegen test érzést a szemembe
-
athomi
veterán
válasz
#41635072 #2581 üzenetére
Pár perc elteltével már csak simán idegen test érzésem volt, de az szinte folyamatosan mindkét szememben, pedig nem fordítva tettem be :/ bő 2 órát volt a szememen így elsőre, de folyamatosan vörös tőle a szemem...
Ez normális? Mindenkinél ilyen? Vagy az én szemem túl érzékeny?
Holnap már elvileg 4 órát kéne rajtam lennie... -
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2533 üzenetére
Üdv!
Javaslatom:
OptiFree ReplaniSH vagy OptiFree PureMoist (utóbbi drágább, újabb fejlesztés).
Vagy Sauflon ápolószereknél maradva inkább a CyClean helyett a Synergi-t javasolnám.Ujjbeggyel való tisztítást (rásegítést) mindenképp javasolni szoktam (mindenkinek). Akár ha 2-3 naponta csak 1x is (vagy csak hetente 1x), de nem haszontalan dolog!
-Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2473 üzenetére
Én otthonra elegendőnek tartok egy mezei szappant is.
A fertőtlenítős kézmosó folyadékok használatának inkább intézményekben látom értelmét, ahol fennáll a veszélye, hogy egyik "beteg"/"páciens"/"ügyfél" megfertőzi az őt követőt.
Fertőtlenítők közül talán a Clarasept a legelterjedtebb/ legkönnyebben beszerezhető. Megfelelő védelmez is nyújt.Törölköző - régi, 90 fokon kimosott, nem szöszölő törölköző szerintem elegendő. Jómagam üzletben eldobható papírtörlőt használok. (Otthonra feleslegesnek vélem, ott én is törölközőt használok.Persze nem havonta cserélve...[sűrűbben])
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2442 üzenetére
Tévedsz.
Sajnos még este kivéve a lencsét is kimutatható a lencse alapanyagában az ápolószer. Nem véletlenül tanítják így, hogy új ápolószer csak új pár lencsével!
De ha gondolod felhívom a szemészemet, ha én kevés lennék számodra mint optometrista...Nem mellesleg - elég ritka az a szemész akinek van kontaktológiából "is" szakvizsgája.
Ugyanis alapképzésben nekik ezt nem tanítják.
Jómagam 3 félévet tanultam kontaktológiát, és szigorlatoztam is belőle - jelesre.
De a szemészem - édesanyám - is ugyanezt fogja neked mondani, mint én. És az ő kontaktológia szakvizsgája is az országban az első száz közül való...De támadni könnyebb, mint utánaolvasni.
A "csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam" beszólásokat kérlek mellőzd! Nem fogok erről vitatkozni veled. Szép és jó, ha egy ember önként, érdekektől mentesen igyekszik segíteni másokon. Csak arra figyelj oda, hogy amit tanácsolsz, az legyen megalapozott. Mert nem csak azt az egy embert tájékoztathatod félre akinek válaszolsz, hanem azt a másik 100 vagy 1000 embert is aki elolvassa a hozzászólásodat - laikusként.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2413 üzenetére
Kedves TelElek!
Te kutató vagy? Mert ha nem egy műszeres - laborítóriumi vizsgálatra alapozod a feltételezésed, akkor kérlek ne adj olyan tanácsot mely nélkülözi a szakmaiságot!
Nem szabad keverni az ápolószereket, egy lencsén belül!
Bontson fel egy újabb lencsét, s használja azt az újabb ápolószerrel. Pont.Üdv: Ferkó
-
O_L_I
őstag
válasz
#41635072 #2429 üzenetére
Elkezdtem a Cycleant használni és tényleg baromi jó.
Viszont a tok kiszárításával gondjaim vannak. ha kinyiton a kis kosarakat és fejjel lefelé ráfordítom a folyadék tartót akkor a kis maradék folyadék lefolyik a "tekerő" részbe és pár nap után már szorul is.
Ha nem fordítom fejjel lefelé akkor meg beleszárad a folyadék.
Te, hogy ugrottad meg ezt a problémát? -
zitromz
tag
válasz
#41635072 #2399 üzenetére
átmérőre is?
mert én használtam már mindkettőt és mintha a bio vékonyabb ellenben valamivel nagyobb lenne,de erre nem mernék megesküdni..(és mintha további kis különbségek is azér lennének a 2 között)más:tegyük fel mindkettő kényelmes,egyedül a bal szemem egyik sarkánál "gyűrődik" fel mindkettő(egyedül beltérben zavaró mérsékelten) akkor más lencsével még lehet teljes a komfortérzet?
Ofoban azt mondták rá h jól illeszkedik de nem vmi magabiztosan és h majd feltétlen menjek vissza ellenőrzésre(jó mondjuk saját termékük gondolom ha van rá lehetőség ezt akarják az emberekre tuszkolni)
nem mondom h rossz sőt abszolút nem panaszkodhatom,de talán még nem ez a tökéletes. -
eurolac
senior tag
válasz
#41635072 #2344 üzenetére
Valószínűleg félreértetted a hozzászólásomat, nem kötekedésképpen írtam, tapasztalatszerzés céljából vagyok itt.
Valóban volt egy új széria vagy 5-6 éve, amit ilyen olyan hírek miatt visszavontak. Úgy emlékszem műkönny -szerű adalékanyagot tartalmazott. Új fejlesztés volt ill. lett volna. Én is becseréltettem a biztonság kedvéért anno mert olvastam róla a hírt. A jelenleg forgalomban lévőkről semmi rosszat nem olvastam. Azért ki fogok próbálni mást is az általatok említettek közül, hogy legyen összehasonlítási alapom. Peace. -
eurolac
senior tag
válasz
#41635072 #2342 üzenetére
Hali! Mint azt már előrébb írtam új vagyok itt.....
Valakinek van valami konkrétuma arról, hogy a B&L ReNu termékektől lett konkrét baja? Pl.: magának, ismerősének, kontaktológusa mesélte, hogy....Tehát nem internetes cikk, hanem konkrétum?! Valóság!
Én közel tíz éve használom őket, beleértve a folyadékokat is, de semmi bajom nincs tőlük, sőt, meg vagyok elégedve a tisztító és fertőtlenítő hatásukkal. (Pedig allergiás típus vagyok, most is szezon van sajnos.Ilyenkor még jobban kell figyelni)
Megírt cikkekben nem nagyon hiszek, mert a verseny miatt bevett szokás fizetni azért a médiában, hogy erről vagy arról ezt azt terjesszenek, írjanak. Ez bevett szokás nem csak a kontaktlencsék világában. Ma a piaci verseny könyörtelen és kegyetlen, inkorrekt.
De ha valaki ír konkrétumot, hogy vele vagy ismerősével történt baj ezen folyadékok használata miatt/mellett, természetesen én is elgondolkozok a váltásról. -
O_L_I
őstag
válasz
#41635072 #2323 üzenetére
Sok évvel ezelött kipróbáltam egy ilyen forgatós kosaras megoldást, a nevére már nem emlékszem de abba emlékszem, hogy rengeteg folyadékot kellett tölteni plusz a kosár is rendesen sorjás volt úh akkor ráhagytam a dolgot de most a biofinity tényleg igényli a rendes tisztítást tehát ha kifogyok a Solocareből lehet megpróbálom megint.
Ugyanitt 4 doboz bontatlan 360ml-es Solocare Aqua eladó
-
-
-
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2306 üzenetére
Pedig én is annyi rosszat hallok az of@tértról, és most már én is lebeszélek mindenkit.
Az első alkalommal ők vizsgáltak, próbalencsét fél óráig hordhattam. Viszonyítási alapom nem volt, mondom nagyjából látok vele. Megrendelték. Jött egy sms 3 hét múlva, hogy itt a lencse, fáradjak be.
Bemegyek, keresik, erre kitalálják, hogy a szállító elrontott valamit, és csak a bal szemre való érkezett meg. Hazamentem, újabb 3 hét. Jön az sms, hogy itt a másik fele is a boltban. Bemegyek, erre közlik, hogy csak a pesti boltba érkezett meg, 2 nap múlva lesz itt Debrecenben. Nem taglalom tovább, de nem lett túl jó a lencse amit kaptam, elég homályosan láttam vele.Aztán elkövettem azt a hibát, hogy havi lencsét is szerettem volna(az előző ugye napi volt), és megint hozzájuk mentem. Kaptam B&L próbalencsét, de iszonyúan szúrta a szemem, mondtam, hogy próbáljunk meg egy másik tipust, mondjuk a Ciba Airoptixet, mert arról jókat olvastam. Hát, azt ők nem tudják beszerezni, de tudnak valami harmadik fajtát, viszont abból már nem tudnak ingyen hozni próbalencsét, ha ki akarom próbálni rendelés előtt, az 5ezer forint.
Viszlát.
Soha többet a lábam nem teszem be hozzájuk. -
poli27
veterán
válasz
#41635072 #2306 üzenetére
A szemüveggel nincs problémám, azt már csináltattam 3-at is náluk, de kontaktlencsét ne akarj kérni, meg senki se akarjon sztem! Milyen dolog az hogy adnak a nem szemedre való kontaktlencsét dioptriára, bolyongsz vele 10 percet a boltba, és utánna rendeld meg, ha meg esetleg el szeretnéd vinni a nem szemedre való lencsét fizesd ki 4000ft .... Ez milyen hozzáállás?? Nem az lenne a normális mint ahol most voltam optikában , hogy rendelnek a szemedre való próbalencsét ha nincs raktáron pont, azt odaadják hogy tudd tesztelni, és pár nap múlva visszamész hogy kéred vagy szeretnél mást is kipróbálni?
-
Chesterfield
őstag
-
poli27
veterán
válasz
#41635072 #2286 üzenetére
A 17. kerületi ofotértben előbb Iwear dr supreme kontaklencsét adtak, ez annyira lágy volt, hogy nem tudtam használni betenni, állandóan összeragadt és össze kellett fogdosnom hogy kinyissam ami azt eredményezte hogy mindig sírtam annyira csípte a szememet, ezt visszavittem elmentem egy másik ofotértbe, ott adták az Iwear Xr supreme et, ezzel meg a fentebb leírt bajok vannak, kérdezem én hogy hány helyre menjek még el... vicces kicsit, ahogy az is hogy legelsőnek is mondtam hogy nagyon lágyat nem szeretnék, mivel nagyok az újaim és nem boldogulok vele...
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2022 üzenetére
Mert felülfertőződik.
Ezért kell naponta (nagyon-maximum 2 naponta!!!) lecserélni a nem használt lencsén is az ápolószert!Miért jó akkor a sóoldat gyárilag mégis? Mert a gyárban olyan szigorú steril körülmények vannak, hogy amikor becsomagolják a lencsét, akkor nem érheti fertőzés, utána meg azért nem, mivel sterilen - hermetikusan le van zárva.
Nem véletlen az sem, hogy az ápolószerek is 3 hónapig, vagy maximum 6 hónapig használhatóak felbontást követően.
(És azoknak is megvan a lejárati idejük, bontatlan állapotban!)Úgyhogy kérlek ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem te nem érted.
Nem légbőlkapva okoskodok, hanem mert ez a szakmám - és szeretem is azt! (és még igyekszem is naprakészen tartani a tudásomat)
-
Ariadne
őstag
válasz
#41635072 #2019 üzenetére
Fogalmam sincs honnan vetted ezt az infót, de én is kontrázok: rosszul tudod, tényleg lejár a szavatossága. Mindig a felbontás időpontja számít, ha féléves lencse, onnan fél év, ha havi, onnan egy hónap... Fertőzésveszéllyel nem jó játszani, főleg hogy az ember szeme világáról van szó. Csodás, akár maradandó károsodásokat is okozó gyulladásokat lehet szerezni, ha valaki ezekre a dolgokra nem ügyel.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2019 üzenetére
Olvasd el kérlek figyelmesebben!
Te már az internetre publikáltad! Tehát nem te szerezted be onnan, hanem te már itt osztottad meg ezt a téves információt!
1. Felbontás után kérdezte szerintem az illető. Tehát akkor már nem a gyári sóoldatban, steril körülmények között lesz az a lencse.
2. Egyébként is van rajta egy lejárati idő. Ami arra vonatkozik, hogy felbontatlanul a gyári felbontatlan, lefóliázott állapotában meddig felhasználható.
-
Ariadne
őstag
válasz
#41635072 #1491 üzenetére
Érdekes, amit írsz, nem lehet, hogy alapban túl száraz a szemed? Vagy 10 évi havi Focus lencse hordás után most próbáltam ki a Night&Dayt, és érezhetően sokkal jobb, bár aludni így sem tudnék benne, de ez lehet csak megszokás. Az optikusom mondta, hogy ilyet tesznek be a lézeres szemműtét után is az első pár napra, annyira jó a légáteresztése és a nedvességtartalma...
-
Nordik
őstag
válasz
#41635072 #1418 üzenetére
Hát azért számít az ára is...
Például az Oasys-ból egy 6os csomagot 2hónap 1 hétig hordok. Ugye ez 1 pár esetén 3 hét és így is túl hordom 1 héttel. Ez nem hagy nyugodni, de 2 hetente nem fogom kidobni. Főleg, hogy hétvégén nem is teszem be.
A Biofinity-ből pedig egy 6os csomagot nyugodtan hordhatok 3 hónapig. Páronként havi cserével. És mindössze 1100FT-al jövök ki drágábban egy rendelésnél. De ha hozzávesszük, hogy csak 3 havonta és nem 2 havonta kell rendelni, akkor sokkal jobban megéri. Ezekkel együtt megnyugszok, hogy biztosan nem hordom túl.
Lehet váltok is. Vajon ha szólok a dokimnak, hogy váltani szeretnék, akkor meg kell fizetnem a próbalencse árát illetve a vizsgálatot is? Fél éves kontrollra mostanában kell mennem, igaz a lencséket nem náluk rendelem, szóval valószínű k*csögök lesznek és kifizettetik a vizsgálat díját is.
De nem fogok kb. 3ezerrel többet kifizetni a boltnak.
-
c41r0^
őstag
válasz
#41635072 #1402 üzenetére
igen, meglepően olcsó itt a Biofinity a többi webshophoz képest is, ahol eddig rendeltem a Focus Monthly-t, ott is ~10K a 6os kiszerelés
kipróbálni ~1 hónap múlva tudom a Biofinity-t, mert ma raktam be az utolsó pár Focus Monthly-t, ami még maradt, de a Cycleant kb 1 hét után, mert a Renum addig elfogy
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
válasz
#41635072 #1321 üzenetére
tévedsz, a szemcsepp az ajánlott! hiszen szüksége van a szemnek a nedvességre, és bármennyire jó a levegő áteresztőképessége egy lencsének, meg a nedvesség tartalma is jó, de attól függetlenül a szemeden van, ergo nem kapsz annyi levegőt, nedvességet mint ha nem lenne ott semmi. Tehát a szemcsepp az jó, és nem árt! pláne ha valakinek gyorsan szárad, vagy fárad a szeme.
-
tartlev
csendes tag
válasz
#41635072 #1311 üzenetére
Hm, az egyértelműen kijelenthető, hogy a Soflex 55 kevésbé korszerű, mint a Ciba PrecisionUV? Való igaz egyébként, hogy az egyik 55, a másik 74%-os víztartalmú, az azért másfélszer annyi, akárhogy is nézzük.
Csabee: pont az van, hogy az irodában nem szárad annyira a Soflex-szel, pedig ott van légkondi és a napi 8 óra számítógépezés is.
Még 1 kérdés: a bázisgörbületem papíron 8.1, amire azt mondták, hogy 1-et rá kell hagyni, ezért 9.1-es lencsét kerestünk, így lett a Ciba először, majd kaptam egy 8.9-est most. Ez a mondás így igaz, valóban rá kell hagyni és maradnia kellett volna a 9.1-esnek? A 8.9-esben most nem túl sok logikát látok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged