Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Korábban többször volt linkelve egy régebbi teszt, amiből lejött:
Az olcsó folyadék nem távolítja el olyan mértékben a megtapadt szennyeződéseket a lencséről, mint a drágább, bevált változatok. Ettől kezdetekben semmi bajod nem lesz, nem is érzel majd különbséget. Azonban az évek alatt egyre jobban intoleráns lesz a szemed, és kevesebb ideig fogod tudni hordani a lencsét. -
törölt tag
Nem, nem lehet jó nagyon röviden...Azért kaptad ezt, mert ha egész nap hordod nem célszerű olyan lencsét hordani amiben alig kap a szemed oxigént, függetlenül attól hogy éjszaka is hordod e vagy sem. Már annyiszor leírtam, hogy ha nincs pénzügyi keret megfelelő minőségi kontaktlencse és kiegészítők megfinanszírozására, akkor nem kell hordani, mert csak baj lesz belőle. Persze nem 3 hónap múlva. De ugye mindenki ott teszi tönkre magát ahol akarja, csak akkor kár kérdezni.
-
törölt tag
Minden termek valojaban nehany aktiv osszetevobol all. Lasd pl fogkremek: fluorid es kesz. Megnezed egy fogkrem brand tobb valtozatat, es mindegyikben ugyan azok az osszetevok lesznek csak a doboz mas. Es ez mindenre igaz. Miota letezik vegyipar azota igy van, csak reklamokban szeretik ugy beharangozni a 60 eve valtozatlan termekeket mintha valami hatalmas innovaciot hajtottak volna vegre, de ez nagyon off.
-
törölt tag
Nem teljesen, ezek az első oszlopos termék összetevői: Sodium Chloride, Boric Acid, And Sodium Borate
Staining = foltosodás, tehát hogy mennyi dzsuva telepszik meg a lencsén.
A nagyobb telepeket szabad szemmel is lehet látni fény felé fordítva mondjuk ha már a havi lencse élettartamának vége felé jár az ember.
Szerintem nem éri meg az egészségen spórolni pár ezer forintot. Rendesen tisztán tartott lencsékkel később válik túlérzékennyé a szemed pl, és persze komfortosabb a viselésük is. -
törölt tag
Én biofinity-ben aludtam rendszeresen éveken keresztül, semmi bajom nem lett. Persze eljártam mellette szemészhez rendszeres vizsgálatra.
Természetesen nem ez a követendő példa, sőt.... de olyat se mondjunk, hogy nem lehet benne aludni. -
törölt tag
Szia!
Egy jó lencse nagyon kényelmes, nem is fogod érezni, hogy benn van. Erősen klímás helyen viszont lehet kis száraz érzés. A felhelyezés és kivétel néhány alkalom után nagyon egyszerű lesz, pár perces rutinműveletté fog válni az életedben. Sok év viselés után már előjöhet az intolerancia, de az elején semmiképp sem fog jobban fáradni a szemed.
-
törölt tag
válasz
Zolcsi67
üzenetére
Minden rendszeresen kontaktlencsét viselő életében eljön előbb utóbb, hogy elkezd egyre kényelmetlenebbé válni a lencse. Sajnos ezt nem igazán szokták elmondani, én is magamon tapasztaltam, és utólag minden szemész mondta, hogy hát persze, ezen ne csodálkozzak. Amúgy meg érdemes lenne erre kitalált műkönnyt csepegtetni, nem pedig lencseápolót.
-
törölt tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Elég nagy hülyeség nem megfelelő törőerejű lencsét adni a páciensnek, ennek semmi értelme.

Valószínűleg spórolni akar a próbalencsékkel, és nem akar többet felbontani, hogy kipróbáld.
A másik kérdésedre nem tudom a választ, lehet a bal szemed felszíne egyenetlenebb, passz. -
törölt tag
Nálam sosem volt különösebb gond azzal, hogy az izzadtság belefolyt a szemembe.
-
törölt tag
Jah hát akkor te több adagot használsz el egy alkalommal.
"Hivatalosan" elég egy adagban átdörzsölni, majd még egy adag amit beleraksz a tokba és kész.
De te még ezen kívül kétszer öblítesz.
Ha anyagilag nem megterhelő számodra akkor tartsd meg ezt a jó alapos szokásod, mert veszíteni nem veszíthetsz. -
törölt tag
Annak a 300ml-nek legalább 2 hónapig ki kéne bírnia kb.
Én anno 380ml folyadékot használtam, igaz pörgettyűs tokban, amibe sokkal több kell de azzal is vígan elvoltam kb 1,5 hónapig úgy, hogy minden nap használva volt.Szemcsepp: presze szabad használni és vannak jobb termékek. Mindenkinek más jön be, de pl Systane Ultra megérhet egy próbát vagy vannak ennél drágább termékek is.
-
törölt tag
Egyszer vettem hialuronsavas szemcseppet (blink), sz@rt sem ért.
Szerintem ettől sem kell csodát várni, de persze egy próbát tehetsz.Mondjuk sosem értettem, hiszen a hialuronsav annyit csinál, hogy magához vonzza a vízmolekulákat, ettől az én szememnek nem lesz jobb.
Ellentétben az olyan szemcseppekel, melyek valamilyen ásványi/szintetikus olajszármazék által filmréteget képeznek a szemen, ezáltal megakadályozva saját könnyállományunk elpárolgását. Igazából a különféle krémek, kenceficék is ezen az elven működnek, a többi javarészt humbuk.
-
törölt tag
Éveken keresztül rendeltem a lencsék.hu-ról és sosem volt velük gondom.
-
törölt tag
válasz
Aaron14
üzenetére
Semmiképp sem használd, mert a baktériumok ugyan úgy szaporodnak rajta.
Sőt, 2-3 naponta legalább cserélgetni kell rajta az ápolószert, mert különben baj lehet.ferkoboy: Magamon is tapasztalom, hogy a domináns bal szemem a közeli látáshoz szokott mert életem nagy részét monitor előtt töltöttem, távolra korrigálva is rosszabbul látok vele. A jobb szememmel pedig távolra látok tökéletesen, viszont közelre rosszabbul, fárasztó lenne csak jobb szemmel olvasni. Ezt még megfűszerezi, hogy a bal pupillám mindig kicsit nagyobbra tágul, mint a jobb. Legalábbis ezt vettem észre magamon.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Mert az amobak pl pont a lencse es a szaruhartyad kozt erzik magukat a legjobban, ahonnan aztan szepen tovabb ragjak magukat.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ugye tudod, hogy vizes kézzel tilos kontaktlencséhez nyúlni?
Olyan szupi kis fertőzéseket össze lehet szedni, amit még kezelni sem lehet. -
törölt tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Jópár év lencseviselés után nálam is egyre jobban tapadt meg a "stain" a lencséimen és egyre kényelmetlenebbé vált a viselésük. Én is sokat aludtam bennük, volt kimondottan bennalvós korszakom, de egy idő után nem bírja ezt az ember szeme. Egyetlen ember sem képes egész életén keresztül lencsét hordani, csak ezt mindig elfelejtik mondani. Gondolom könnytermelésed már neked is apadt.

Én 6 évig bírtam, az utóbbi időben már nekem is egyből csupa kosz lett és képtelen voltam hordani, így egy hónapja megműtötték a szemem. -
törölt tag
válasz
lexter00
üzenetére
Mindenki máshogy reagál ezekre a vegyszerekre, lehet hogy jó lesz, lehet hogy nem.
Egyébként mindegyik folyadékkal dörzsölni kell a lencsét, hiába van ráírva, hogy nem.Keesss: Grat!
Az én ügyem az Egészségügyi és Engedélyeztetési Hivatalnál van. Remélem ők átvizsgálják a vállalkozást és nem kockáztatják tovább a vásárlók egészségét. -
törölt tag
Nagyon sajnálom, hogy Téged is átvertek, a foltos tároló tok pedig felháborító!!!
Hány embernek látásának épségét kockáztathatják pofátlan módon...
Az előbb be is nyújtottam egy panaszt a fogyasztóvédelemnek, nem mintha bármit is érne.
Szerintem élj te is a panaszbejelentés lehetőségével, hátha akkor komolyabban veszik és utánanéznek a dolognak. -
törölt tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy 2 hónapig használtam Synergi ápolószert, de azóta irdatlanul szárad a szemem úgy, hogy már másik folyadékot használok. Amikor még azzal tisztítottam rendkívül kényelmetlen volt a lencseviselés.
A PureMoist-tal pedig nagyon sokan nincsenek megelégedve akik előtte RepleniSH folyadékot használtak. A legtöbbjük vörös szemre és égető érzésre panaszkodik.
Nyílván mindenkire máshogy hatnak ezek a szerek.
-
törölt tag
válasz
lexter00
üzenetére
Nem ajánlott mivel a lehető legsilányabb minőségű (általában renu) folyadékkal töltik meg ezeket a sajátmárkás folyadékokat. Nem tisztítják meg normálisan a lencsét.
A TopVue lencse 26-os dkt oxigénáteresztő képessége pedig olyan alacsony, hogy az már méreg a szemnek.
Tönkreteszed vele a szemed, de majd rájössz egy év múlva, ha már pár óráig sem bírod benn hagyni a lencsét.Egyébként be kéne már tiltani vagy legalábbis szigorítani kéne azon hogy bárki bármit összevásárolhat mindenféle tudás, utánajárás nélkül. De hát persze mindenki úgy teszi tönkre az egészségét ahogy akarja.
-
törölt tag
Üdv!
A hétvégén nem a megszokott helyről rendeltem a kontaktlencséim, hanem egy másik webáruházból, az optilen.hu-ról.
A borítékot kibontva azonban nagy megdöbbenésemre egy többszörösen átmatricázott dobozt találtam.
A fedlapon egy hatalmas matrica található, látszik, hogy utólag lett rátéve.
A doboz oldalainak grafikái is eltérnek a szokásostól.
Most jön a legjobb: kinyitva a dobozt, nem biofinity, hanem "comfilcon A" márkájú lencséket találtam.
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ez a biofinity lencse anyaga, és ilyen csomagolásban a szemészeknél található meg.Viszont nekem gyanús, hogy a doboz kissé más, és szerintem hamisítvány.
Felhívtam az említett céget, az ügyintéző hölgy szerint küldenek egy felbélyegzett válaszborítékot és visszaküldik a gyártónak én pedig kapok egy rendeset.
Tulajdonképpen az lenne a kérdésem, hogy ez valóban hamisítvány ehet, és érdemes lenne a hatóságokhoz fordulni, mert nagyüzemi megtévesztést végez a forgalmazó?
Képeket ide töltöttem fel: [link]
-
törölt tag
Hialuronsavas szemcseppek használhatók kontaktlencsével együtt? (Ocutears)
Systane Ultra nekem nem vált be, aktív összetevők alapján az összes systane termék egy és ugyan az így kipróbálnék mást is. (Aquafy kiesik mert csak 8 hétig áll el, a többi szemcsepp pedig elvileg gyengébb a systane termékeknél)
-
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ha csak egyszer teszel be nem megfelelő lencsét, már az is károsíthatja a szemed.
Én a te javaslatodra reagáltam és nem a srácnak válaszoltam.De ha visszaolvas kicsit láthatná, hogy minden héten szóba kerül az a téma, hogy otthonról rendelgetni mindenféle lencsét nagyon felelőtlen dolog. Nem a sarki közértbe megy megkóstolni két narancsot...
Nem mindegy mit kell eldobnod. A savanyúbb gyümölcsöt vagy a rossz szemed. -
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Te magadból kiindulva általánosítasz az egész felé.
Azért mert neked jó volt, még nem biztos, hogy mindenkinek rendesen illeszkedik majd.
Azért, mert téged pozitív eredménnyel küldtek haza, még nem biztos, hogy másnál nem szól majd az optomerista, hogy ez a lencse bizony nem jó."Biztos lehetsz benne, hogy semmi baja nem lesz, ha néha 8,8 helyett 8,7-es lencsét tesz be."
Mégis miért vagy benne olyan biztos? Szemész vagy optomerista vagy talán, havonta több százan megfordulnak nálad? Ebből szűrted le?
Elve a "néha" szót sem értem az állításodban. Ha gyakran tesznek be más görbületű lencsét akkor már bajod lesz?"Neked volt már olyan, hogy illeszkedési gond miatt nem javasoltak egy lencsét?"
Nem ,mert mindig azonos görbületű lencsét próbáltam.
Ez azt jelentené, hogy egy olyan embernek aki viszont próbált, és mégsem illeszkedik megfelelően, akkor neki nem szólnak és veszélyeztetik az egészségét? Segítek: NEM -
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Azért, mert neked illeszkedett mindegyik a szemedre, még korántsem biztos, hogy másnak is fog.
Szerintem nem kéne felelőtlenül olyat állítani, hogy semmi baja nem lesz tőle.
A saját szeme világával mindenki úgy játszadozik ahogy akar, csak legalább mások látását ne tegyük tönkre.
Hozzászólásodban kétszer is az egyéntől általánosítasz egész felé ami a lehető legnagyobb butaság. -
törölt tag
Tudnátok ajánlani kontaktlencsével is használható műkönnyt/szemcseppet?
Alcon Systane Balance-t kaptam a patikában, de ez tartalmaz tartósítószert, ezért nem lehet csepegtetni, mikor bent van a lencse. Pedig direkt felhívtam a kedves patikus hölgy figyelmét.... -
törölt tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Ott csakszemuveget javasoltak, es elkuldtek kontaktologushoz.
Szoval szemuvegbol -0.5 cyl-es lencsét és ezzel egyutt a mostaninal 0.5-tel kisebb Dsph-t ajanlottak.Mindenesetre valami nagyon nem jo a latasommal. Nagyon szarad a szem egy ideje, miota Synergit hasznalok, mukonny sem segit rajta. A nagyobb problema, hogy semmivelsem latok elesen, minden elmosodott, meg a kozeli dolgok is. Mindezek mellett faj is a jobb szemem, foleg ha kozelre nezek, olvasok. Plusz valamiert az utobbi idoben almosit is. Talan majd a kontaktologus tud rajtam segiteni, ha visszajon szabirol, de nem fuzok hozza sok remenyt.
-
törölt tag
válasz
zitromz
üzenetére
Sauflon CyClean illetve Alcon optifree, RepleniSH nekem bevált.
Viszont Sauflon Synergivel most rengeteget szívok, nemigazán hidratálja a lencsét, kegyetlenül szárad a szemem.Nekem is azt mondta az egik doktornő, hogy olyan kis cylindert nem szoktak korrigálni, viszont én is sokkal jobban láttam olyan lencsével, mikor mutogatták.
Elmentem szemklinikára, ott az egyik szememre a zárójelentésben pl már javasolják a -0.5-ös cylindert és ezzel együtt ugyanekkora dioptrival kisebb lencsét. -
törölt tag
Ma jöttek meg az új lencséim, mert mindegyik szemem romlott egy negyeddel.
Valamilyen oknál fogva mégsem látok sokkal élesebben, fárasztó sokáig egy pontra nézni, egy távolságba fókuszálni.
Szemvizsgálatnál jobbnak tűnt az erősebb lencse, most valahogy mégis fura.Ha letakarom az egyik szemem, akkor nagyon rosszul látok a másikkal. Tudom, hogy az agyam korrigál valamennyit, ha két szemel nézek, de régebben nem nem láttam ilyen rosszul egy szemmel.
Valakinek van ötlete, esetleg már volt ilyen problémája?

-
törölt tag
Üdv!
Előállt egy olyan helyzet, hogy egy kontaktlencsét, ami 1-2 napig lesz a szememben 1 hónapig kéne tárolni...
Ha tisztotófolyadékban úsztatnám egy hónapig, amjd elkezdeném rendesen viselni, származhatna belőle bajom, vagy tiszta maradna? -
törölt tag
Sziasztok!
Remélem nem zavarlak titeket, szemem romlása miatt eladóvá vált a következő kontaktlencse:
Cooper Vision Biofinity -5.25 6DB-os bontatlan csomagolású.
Minőségét megőrzi: 2016/03
Bolti árnál jóval olcsóbban megválnék tőle, privát üzenetben érdeklődjön, ha netán valakinek pont ilyenre lenne szüksége.
-
törölt tag
Hát nem hiszem, hogy vannak köztünk olyanok, akik elviselnek egy bogarat a szemükben.

Még próbálgasd pár napig, lehet tényleg nagyon érzékeny a szemed, de majd hozzászokik.
Egyébként mind különbözünk, pont úgy mint a kontaktlencsék, ezért mindenkinek más anyagból készült lencse válik be.
Én egyszer pl kértem egy Ciba Night&Day próbalencsét ami talán a legjobb adottságokkal rendelkezik, mégis pár óra használat után kidobtam a francba mert annyira kényelmetlen volt és homályosan láttam vele.
Tehát az is lehet, hogy másfajta lencsével kell próbálkoznod. -
törölt tag
válasz
psycroptic
üzenetére
Pffftt..
Nekem rengeteg műszerrel megvizsgálta a szemem stb, én ott voltam több mint egy órát anno, és még vissza is hívott pár nap múlva a doktornő.A kedves urat/hölgyet ilyen fokú fellelőtlenségért akár be is lehet perelni, ha az embernek sok ideje és pénze van...
-
törölt tag
válasz
psycroptic
üzenetére
Szóval még le is húzott...
Akkor én a helyedben visszamennék hozzá, hogy akkor már végezzen normális munkát, feltéve ha képes rá. -
törölt tag
Szerintem az is a rossz görbületre utal, hogy nehezen tudod felrakni a bal szemedre.
Nekem nem kellett megszoknom a kontaktlencsét, hiszenm nem is éreztem/érzem, hogy benn van.
Abszólút nem normális dolog, hogy homályosodik a látásot, főleg ilyen gyakran.
A kontaktológusod/szemészed igencsak hanyag munkát végzett.
Amint lesz időd, keress fel egy másik szakembert, mert csak tönkreteszed az egészséged. -
törölt tag
válasz
psycroptic
üzenetére
Az semmiképp sem normális, ha leesik a szemedről, ez esetben nem lett normálisan illesztve, megvizsgálva.
Én egyébként sokkal élesebben látok lencsével, mint szemüveggel. -
törölt tag
Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a NEM pörgettyűs tokkal rendelkező tisztítófolyadékok esetén a lencsét kézzel kell dörzsölni, vagy elég csak simán áztatni a tokban?
-
törölt tag
Kedves ferkoboy!
Biofinity lencséhez te melyik ápolószert ajánlanád?
Eddig CyCleant használtam megelégedéssel, de gondoltam spórolok kicsit, mert az említett tisztítószerhez tartozó tok elég sok lötyit emészt fel.Bausch & Lomb termékeket kerülném, csak rosszat hallottam, olvastam róluk.
Solocare Aqua-t szokták isteníteni de rákeresve a topikban te egyszer azt írtad, hogy inkább Synergi.
Még az Opti-free termékekben bíznék meg, egyszer volt replenish-em, azzal is kényelmes volt a lencse.
Szerinted melyik lenne a legoptimálisabb és legbiztonságosabb ápolószer?
-
törölt tag
Próbalencsét senki sem fog eladni nektek, mert a dobozukra rá is van írva, hogy kereskedelmi forgalomba nem hozható.
Ötvnmilliószor leírtam, hogy nem az ofotértbe kell menni, hanem szakemberhez (szemész és a többi), akihez én járok, az is tud többféle lencsét mutatni ingyen és bérmentve és nem a sajátmárkás cuccát próbálja ráderőszakolni. -
törölt tag
A topik szakemberéhez - ferkoboy-hoz - lenne egy kérdésem:
Szerinted a mezei folyékony szappannal történő kézmosás elegendő védelmet nyújt a baktériumok/gombák/vírusok ellen, vagy érdemes lenne beszerezni a gyógyszertárban kapható valódi kézfertőtlenítő szerek közül egyet? Ha jól tudom kórházakban is ezeket (Clarasept,Innosept) használják.Illetve mibe érdemes a kezet törölni? Én papírzsebkendőbe szoktam, mert az nem bolyhozódik, illetve tisztábbnak gondolom az olyan törölközőnél, amibe már százszor beletöröltem a kezem, ráadásul sosem szárad meg teljesen.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
10/10
Vízben tilos tárolni, inkább aludtál volna benne.
Az egymás utáni különböző tisztítófolyadék sem túl nyerő.
Ha duzzadt (?!) a szemed, akkor ott valami nagyon nem lesz jó.
Én a helyedban imádkoznék, hogy nem szedtem össze valami fincsi fertőzést. -
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Azzal tisztában vagyok, ennek ellenére nem értek vele egyet és nem mondtam feltétlenül butaságot.
De mondom, akinek kétségei vannak az hívjon fel egy szakemert, a szemészét satöbbi. -
törölt tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Nem vagyok kutató, csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam.
Ahogy beraksz egy lencsét a könnyed átveszi az ápoló folyadék helyét a lencsén belül. Ezt a tényt már a szakmabeliek megállapították előttem.
Innentől kezdve este már bármit berakhatsz.
Te talán "kutató" vagy hogy jobban tudod?
Aki kételkedik, annak ajánlom, hogy hívja fel a szemészét. -
törölt tag
válasz
zitromz
üzenetére
Én nem tudom, csak a fórumtársak szoktak egy bizonyos doktornőre hivatkozni aki szerint ugyan az a kettő...
Ha gyűrődik akkor ott valami nagyon nem jó.
Gondolom más görbületű lencsére lenne szükséged, ami normálisan illeszkedik.
A lencsék anyaga végett a konformitás érzet egyénenként eltérhet. (Én már kb 5 éve Biofinityt használok a legnagyobb megelégedéssel. Kipróbáltam a jobb mutatókkal rendelkező Night&Day lencséket is, de az anyaga végett olyan kényelmetlen volt számomra, hogy talán egy órát sem volt a szemeimen, ment a kukába..) -
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Én inkább azt kérdezném, hogy miért nem mentek inkább szemész szakorvoshoz?
Ezt a kérdést már annyiszor feltettem, de sosem kaptam rá választ.
-
törölt tag
válasz
<Mateus>
üzenetére
Szia!
Én több éve Biofinity-t használok tényleg a legnagyobb megelégedettséggel.
Egyszer én is kipróbáltam az Air optix Night&Day Aqua-t, de egy óra után inkább kiszedtem a szememből mert iszonyatosan idegesített és még homályosan is láttam vele.Egy másik fórumtárs pedig azt tapasztalta a közelmúltban, hogy mindkettő jó, de neki az airoptix kényelmesebb volt.
Szerintem emberfüggő, hogy kinek mely illeszkedik jól a szemére, mely anyagból készült lencse kényelmes.
-
törölt tag
válasz
eurolac
üzenetére
Attól, hogy új vagy, még visszaolvashatsz kicsit mielőtt kérdezel.
Ha új vagy, akkor meg főleg, hogy ne kérdezd meg 6-odszor ugyanazt."Meg vagyok elégedve a tisztító és fertőtlenítő hatásukkal." Miért, meg szoktad nézni mikroszkóp alatt, hogy mennyi baktérium maradt rajta?
Neked nem elég bizonyítéknak az, hogy visszahívatták az egész világon, és ingyen cserélték?Ha így gondolkodsz, akkor használd nyugodtan, csak nehogy te legyél majd az a bizonyos rokon, akivel történt valami.
-
törölt tag
Erre van egy jó módszer.
A tenyeredet szembe fordítod magaddal. A mutatóujjad alatt indul 2 vonal a tenyereden.
Na ebbea gödröcskébe belehelyezed a lencsét és elkezded összecsukni a tenyered.
Akkor jó, ha a lencse két széle összeér.
Ha a tenyered összecsukása közben a lencse egyik oldala kifelé hajlik, akkor ki van fordítva a lencse.
Én mindig így állapítom meg, így tanította a szemészem.
Remélem érthető, amit leírtam.
-
törölt tag
Gugliban biztos találsz képet.
Olyan tartállyal adják, amiben két kosárkában helyezed el a lencséket és a kupakkal tudod pörgetni a tokban, így lejön róla a szennyeződés.Renu a lehető legrosszabb választás.
Nemegyszer betiltották, visszahívták, és rengeteg tanulmány/grafikon van, melyet a silánysága ihletett. Ahogy tudod, cseréld le valami másra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Crimson Desert
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Yettel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az én ügyem az Egészségügyi és Engedélyeztetési Hivatalnál van. Remélem ők átvizsgálják a vállalkozást és nem kockáztatják tovább a vásárlók egészségét.