Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
Én Ferkótól vettem régebben

http://hardverapro.hu/apro/kontaktlencse_es_apoloszer_baratsagos_aron/friss.html -
ALI_G
veterán
Hi!
Ki volt az a srác aki kontaklencsét árult az aláírásában? Nem találom és már nem emlékszem a nick-jére.
-
törölt tag
Szerintem próbáljátok ki a Boifinity lencsét. A legjobb mutatókkal rendelkező lencse, a night&day után. Hozzá egy kis Sauflon CyClean és biztos siker!
-
Nordik
addikt
válasz
tartlev
üzenetére
Ha elfogy a mostani lötyid, mindenképpen próbálj ki másikat. Nekem B&L Renu-t adtak a legelején és annyira rossz volt, hogy hihetetlen megkönnyebbülés volt mikor váltottam Optifree-re. Pedig aztán a Renu se egy rossz ápolólötyi, sőt.
Ha ragaszkodsz a gyártóhoz, akkor Solocare Aqua. A többi elég sokak által használt és nagyon jó, bevált lötyik az Opti-Free Express és talán a Sauflon Synergi még.
Ha a lencsével nincs problémád, akkor ezen ápolószerek nagyon sokat segíthetnek.
-
kew
senior tag
válasz
tartlev
üzenetére
Én már évek óta neten rendelem, boltban minimum 2-3k-val drágábbak, persze ez érthető, valamiből élniük kell.
Egyébként nyugodtan rendelheted netről, ugyan azt kapod, mint a boltban. lencsebolt.hu-t ajánlom én is, szvsz ők dolgoznak a legjobb áron.
Lötyiből OptiFree a legjobb, legalább is nekem
Bár most Ofotért féle SoloCare Aqua-m van, ez volt akciós mikor épp kellett, ez sem rossz 
-
tartlev
csendes tag
Kösz, remélem akkor csak megszokás.
Az ápolóm most Dua Elite, minden van benne, ezt ajánlotta a kontaktológus (persze náluk lehet venni, de elég korrektnek tűnnek, nagyon szart biztosan nem adnának, ugyanakkor nem is olcsó, 100ml 1300 HUF), ebből lehet szembe is csepegtetni, hosszabb távon biztosan próbálkozom majd mással is, gondolom, hogy ugyanazon gyár ugyanazon ápolója a legjobb a lencséhez, már csak az a kérdés, hogy én bírom-e vagy sem.
Azt tudja valaki, hogy a fizikai és netes üzletek között mennyi különbség van árban?
Az én lencsémet 6500/6hó/1lencse áron látom neten, de a fizikailag is létező üzletek árai ugye nincsenek kitéve a honlapokra, én viszont kicsit tartok ezektől a neten rendelt lencséktől. Vagy nem kéne? -
Nordik
addikt
válasz
tartlev
üzenetére
Nem lesz vele gondod szerintem. Én ugyanezekkel a problémákkal szenvedtem az elején, aztán mára már teljesen elmúltak a panaszok és megszoktam. Igaz beletelt kb. 1-2 hónapba.
Esetleg próbálj ki egy Opti-Free Express vagy SoloCare Aqua lötyit, azok jobban "hidratálják" a lencséket.
-
tartlev
csendes tag
Sziasztok,
két kérdésem lenne:
- Mi segíthet olyankor, ha úgy érzem, mintha szél fúja a szemembe és emiatt gyakran kell pislognom / legszívesebben becsuknám? 1 hete hordok lencsét (ma tartok a napi 7 óránál), természetes ez a reakció? Elsősorban szabadtéren érzem, de lakásban is elfordul. Ez lenne a szemszárazság? Azért nem tudom, mert az ápolóból sozktam néha cseppenteni a szemmebe ilyenkor és nem jobb tőle huzamosabb ideig.
- Hogyan lehet elkerülni, hogy elhomályásodjon a látásom pár másodpercre? Ez is természetes? Pár mpislogás után ez általában helyreáll. A lencsék ilyenkor egyszerűen elmozdulnak és idővel majd megtanulom ezt kezelni, illetve ez elmúlik?
A lencse Ciba PrecisionUV, -2.5 és -0.25, a görbület 9.1
Nekem sosem volt lencsém, 1 hete hordom, kivétel-betevés 30 másodperc/szem tisztítással, igyekszem minden instrukciót betartani, egyelőre nekem jók a tapasztalataim, dehát ugye még hátravan a napi 12+ órás hordás is

-
Manitou
veterán
Nézegetem ezt a honlapot, de érdekes módon nem találok olyan lencsét ami az én szememre kell

A tórikusok között nézelődök, de mindegyiket, csak -2,25 Cylinderig lehet választani, nekem meg -2,75 kéne
- 0,75D-val
Létezik, hogy nem gyártanak ilyet, vagy csak a neten nem tudok rendelni ilyet
Ja hamarosan nekem is érkezik egy próbalencse , az is csak -2,25 Cyl volt a legtöbb amit lehetett kérni és 0,5D-val, kiváncsi leszek mennyivel fogok rosszabbulé látni vele.
Ja a próbalencsém ez lesz: Fotex Bausch&Lomb , Softlens 66 Toric
Valakinek van ilyennel tapasztalata? Ez milyen?
-
Eagle16
addikt
Igen, én is úgy terveztem hogy előtte elmegyek megvizsgáltatni, tudom hogy ez nem megy olyan gyorsan. Most csak az árak miatt nézelődtem a neten, hogy mégis mennyibe kerül ez az egész.
Sajnos nem egyforma a két szemem, az egyik -2, a másik meg -2,5, szóval 2 dobozzal kell vennem, így viszont 6 hónapra is elég lesz

Köszönöm a hasznos tanácsokat
A vizsgálat után visszanézek ide, biztosan lesz még pár kérdésem 
-
rarri
senior tag
válasz
Eagle16
üzenetére
Ha most vennél először kontaktlencsét, akkor kérlek menj el mindenképp bármelyik kontaktlencsével foglalkozó boltba, és ott ingyen megvizsgálják a szemed. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen a görbülete a szemednek, milyen állapotban van a szaruhártyád, és még más adatok is fontosak.
Nagyon ritka dolog, és de valakinek alkalmatlan a szeme a kontaktlencse viselésére. Ne add meg az esélyt magadnak arra , hogy esetleg maradandó károsodást okozol a szemeden.
Az optikus pontosan meg fogja mondani, hogy melyik lencse a legjobb a te szemednek.
A későbbiekben aztán vásárolhatsz a netről, vagy bárhonnan lencsét .
Azt is tudnod kell, hogy van olyan, amikor a szemüveg dioptriája nem azonos a kontaktlencse dioptriájával . Ezt is az optikus határozza meg.
Az egy doboz / 3x2 db / , pedig csak akkor elég, ha azonos mind a két szemeden a dioptria.Ha különböző, akkor 2 dobozzal kell venned.
Szia !

-
Eagle16
addikt
Üdv.!
Egy ilyen csomagnál mit jelent pontosan az hogy " 6db" ? 2x3, az az 3 pár lencse, ami 3 hónapra elég?
Most vennék először kontaktlencsét, még nem nagyon vagyok járatos az ilyen dolgokban

Esetleg valami bevált online bolt is jól jönne, elég sok webáruház van...

-
rarri
senior tag
válasz
üzenetére
Igazad van.

Senkinek sem ajánlom, hogy hordja több ideig a kontaktlencséjét mint amennyi a hivatalos hordási ideje, csak azt szerettem volna mondani, hogyha tovább hordja kicsivel, akkor szerintem nem lesz baja tőle.
23 éve hordok szinte napi rendszerességgel kontaktlencsét, és a tapasztalatomról számoltam be.

Még soha semmi baja nem volt a szememnek a lencsétől,/ a kontrollokon rendszeresen vizsgálták / pedig képzelheted, hogy 20 évvel ezelőtt milyen volt a nedvességtartalma és a légáteresztő képessége a lencséknek.
lorcsi : Az orvos valószínűleg megnyugtató választ ad majd.
Biztosan úgy érzed hogy ég a szemed és száraz, és lehet hogy ezután rendszeresen kell majd műkönnyet használnod.
Én eddig még megúsztam a csepegtetést. Nagyon ritkán alkalmazom, csak akkor ha tényleg keveset alszom a munkám miatt. 
-
lorcsi
veterán
nekem sokiáis B&L 59 volt vagy 2-3 év és most veszem észre hogy valami nem stimmel vele
mintha nem kapna elég oxigént a szemem, pedig cseppentem is ha úgy érzem. elmegye majd megnézetni nem történt e valami baj a szememmel. Jövő héten viszont valami jobbat próbálok Air Optix aqua-t..talán kényelmesebb leszpure-ből volt nálam egy pár, nem rossz

-
rarri
senior tag
-
rarri
senior tag
Én a havi lencsét 3 hónapig szoktam használni, és tökéletes még a harmadik hónap végén is. Ezek a lencsék úgy vannak kiképezve, hogy tartósak, és a hordási időt azért korlátozzák csak , mert a fehérje rárakódhat a lencsére, és ezáltal gyulladást okozhat. De itt is, mint minden terméknél, 2-3 szoros a rizikóhatár.
Tehát ha nem hordtad 3 hétig a lencsét, akkor nyugodtan számítsd azt holtidőnek, mert addig nem rakódott rá semmi a szemedről.
Amúgy a mostani folyadékok tartalmaznak fehérjeeltávolítót is ..

Érdekességképp írom, hogy nagyon régen a kezdetekkor még 2 éves lencséket hordtunk, / ugyanígy lágyat / , és csak a fehérjeeltávolítást kellett megoldani.

-
törölt tag
válasz
Tomekk.
üzenetére
Ha bemész egy szemészhez, akkor ő megnézi, hogy jó-e neked a 8.6-os lencse. Kapsz egy próbalencsét. Mondjuk ott nem biztos, ahol eddig voltál, mert valszeg azért adott 8.9-est, mert csak olyanja volt. De meg kell kérdezni. Egyébként elég nagy a valószínűsége h a 8.6-os is jó.
-
Tomekk.
aktív tag
csá
Nemtudjátok miért van olyan kevés 8.9-es görbületű lencse? Kicsit kényelmetlen a mostani lencsém, mert mindig kiszárad a szemem benne estére, de van amikor nappal is meg elhomályosul, néztem ezt a Biofinity lencsét, de az is csak 8.6-os görbülettel van. Nagyon számít a görbület amúgy, mi lenne, ha ezt raknám be a szemembe, megvakulnék?
De persze nem akarok más méretet berakni, de idegesít, hogy csak kétféle lencséből tudok választani. -
MaciG
addikt
üdv.
Felmerült bennem egy érdekes kérdés. Havi lencsét használok, de most volt egy kisebb balesetem és otthon voltam majdnem 3 hétig, és ezidő alatt nem használtam a lencsét csak a tartóban volt és néha folyadékot cseréltem rajta. Ilyenkor az a 3 hét (amég fel se vettem) is beleszámít az 1 hónapba, vagy ilyenkor lehet egy kicsit tovább is hordani?

-
atus
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom itt lehet-e ilyet tenni, de felkínálom eladásra egy pakk lencsémet.Teljesen új, bontatlan dobozban, most jött meg. Csak mellément a rendelés, mert nekem -1-es kellene...
Egy doboz (hat darab/három pár) Johnson&Johnson SureVue UV-szűrős lágy havi lencséről van szó.
D: -0.75 BC: 8.8 DIA:14.08000HUF
-
Nordik
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Én egyszer megpróbáltam Oasys-ba aludni, igaz csak néhány órát és utána elég rossz volt.
Szerintem nem ajánlott benne aludni, még azokkal a lencsékkel sem amik engedélyezve vannak kiterjesztett viseletre. De délutáni pihi belefér.
Máskor meg hadd pihenjen csak a szemed. -
MoP_FX 57
őstag
Ti tudtok benne aludni?
Az alvás még hagyján, de utána a felkelésnél elég kellemetlen a szememnek... -
Nordik
addikt
Szerintem is így lehet. Az Oasys is 1 hét kiterjesztett viselettel van, ami elvileg azt jelenti, hogy akár folyamatosan is bent lehet. És 2 hét nappali viseletre van. Ami meg 12-14-16 órát jelenthet maximum.
Én 3 hétig hordom úgy, hogy vasárnaponként egyáltalán nem teszem be(sőt van hetente kb. egyszer még, hogy szemüvegezek amikor annyira fáradt vagyok reggel, hogy inkább nem teszem be
) és naponta max. bent van 8 órát.
Nekem az optikába is azt mondták, hogy ha így hordom, akkor nem gond ha 3 hétig használok egy pár lencsét.
-
lorcsi
veterán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
nem is értem az egészet

ofotértben vettem az első ilyet még évekkel ezelőtt, ott mondták és ezettek is róla nekem egy naptárszerűt, hogy egy dobozzal 3 hónapig elég. netshopban is a havi cseréjűeknél van. de a saját honlapjukon meg: SofLens59 lenses are made from a protein resistant material that combines excellent performance, comfort and visual acuity, giving you comfortable daily wear on a two-week replacement basis.
nem értem az egészet
-
Nordik
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Annyira nem értek hozzá, nemrég óta lencsézek.
De a dokiddal egyeztess és lehet találtok valamilyen lencsét. Úgy tudom a Biofinity még elég jó lencse. Bár az 1 hónapos, de 8.6-os görbülettel árulják. Mindenesetre találomra ne rendelj akármilyen lencsét szerintem. 
A lötyivel kapcsolatban én is így vagyok, valamikor egész nap tökéletes(bár az nagyon ritka, hogy sokáig bennhagyom), van mikor pedig pár óra után már érzem, hogy száraz. Egyébként nekem reggel 7-től délután 2-3ig szokott benn lenni. Itthon, géphez stb. mindig szemüveget hordok. Majd ha elfogy az Opti-free szerintem kipróbálom a Solocare-t, aztán meglátjuk. Csak azért gyűjtök tapasztalatokat, nehogy a Solocarrel még jobban száradjon a szemem és szenvedés legyen az a kb. 2 hónap ameddig el nem fogy.

-
MoP_FX 57
őstag
Kipróbálnám az Oasyst, csak nincs belőle 8,6mm görbületű.
Gondolom ettől nem szabad eltérnem.
Én egyébként Solo Care Aqua-t használok, de van olyan nap, hogy 6-7 óra után szinte kipattan a lencse a szememből olyan száraz már.
Aztán valamikor este kilencig tökéletes, bár itthon általában kiveszem egyébként is. -
Nordik
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Én Acuvue Oasys-t használok, igaz 3 hétig, de hétvégén nem hordom. Így nem hordom túl, nagyon ritkán 2-3 napot.
Én ezt kaptam alapból, szerintem egész jó.
Főleg úgy, hogy sajnos eléggé száraz a szemem.
Jut eszembe, szerintetek az Optifree-nél jobb lehet a Solocare Aqua lötyije? Mármint szemszárazság ellen. Vajon jobban hidratálná a lencsét stb? Tovább kitartana a szemembe a lencse száradás nélkül?
-
MoP_FX 57
őstag
Ki milyen kéthetes lencsét használ? Mit ajánlotok? Jelenleg B & L 59-et használok, de annyira nem győzött meg.
-
MoP_FX 57
őstag
Köszönöm a válaszokat! Már teszteltem én is, és jónak tűnik másnap is. Éjszakára egyébként is kiveszem, mert kicsit életidegen érzés, ha bent van, és le van csukva a szemem.
iWear DD Supreme+ lencsékről van szó egyébkéntAzt szeretném még megkérdezni, hogy az egynapos lencse tulajdonképpen miben különbözik a kéthetes, illetve havi lencsétől?
-
MoP_FX 57
őstag
Sziasztok!
Egynapos lencsét lehet két napig hordani? Nem csinálnék belőle rendszert, csak most így jött ki a dolog, és nem ártana, ha bírná. Természetesen beáztatva lébe, és elzárva.
-
Nordik
addikt
Lenne egy újabb kérdésem.

Havi lencsék közül melyiket érdemes választani? Általába csak reggeltől estig hordanám. Meg géphez szemüveg általába.
Néztem az AirOptix Aqua-t és a Biofinity-t. Ezek közül melyik lenne a legjobb? Vagy valami más havi lencse esetleg?Jelenleg Acuvue Oasys-t használok, megvagyok vele elégedve, viszont ez 2 hetes csak. Így kicsit drágábban jövök ki. Túlhordani gondolom nem nagyon ajánlott, mondjuk 3 hétig. Bár a dokim azt mondta ez nem gond... Nem értek ehhez, de elég furcsa, hogy ilyet mondott. Én szeretnék biztos lenni a dolgomba.
Köszönöm!
-
Nordik
addikt
válasz
üzenetére
Rendben, köszönöm!
Egyébként a kontaktlencsethordok.hu mennyire megbízható és gyors? Előre kell utalni a pénzt stb.

Egyedül náluk találtam Opti-Free RepleniSH ápolószert, ami állítólag elég jó. De cáfoljátok meg ha nem így van.

Acuvue Oasys mellé lenne, gondolom az Opti-Free Expressnél jobb és újabb is ha jól tudom.
-
Nordik
addikt
válasz
üzenetére
Köszi!
Gondolkoztam azon, hogy váltok AirOptix Aqua-ra. Mert az Oasys csak 2 hetes. Igaz, hogy szinte mindenki 3hétig hordja, de biztosabb lennék a dolgomba ha ténylegesen havit hordanék.
De az Oasys 8.4-es görbülettel van, az AirOptix pedig 8.6-os. Mit gondoltok Ez akkora különbség lenne? Valószínű akkor nem is lenne jó az AirOptix?
-
Nordik
addikt
Sziasztok!
Acuvue Oasys-hoz ti melyik löttyöt ajánljátok? Illetve melyik az amelyik mostanába a legjobb és a legjobban bevált?
-
MaciG
addikt
-
kew
senior tag
Vettem ma én is ilyen iWear premium löttyöt. Ofotértban árulják, az eladó azt mondta, hogy ez ugyan az, mint a Solo Care Aqua, csak Ofotért átcsomagolja, így olcsóbb párszáz forinttal (360 ml-es, így is olcsóbb volt, mint a 250-es solocare). Megnéztem a dobozát, gyártóként valóban a Ciba Vision Corporation van ráírva, úgyhogy csak igazat mondott

Remélem jó lesz, mert vettem két dobozzal...
el kellett passzolnom az ofotértes utalványomat.Persze a jövőben maradok azért az optifree-nél, lencseboltban még az olcsóbb, mint az ofotért, de most egyrészt le vagyok égve, másrészt volt ez az utalványom..

-
lorcsi
veterán
én sem ismerem ezt a típusú lötyit, de a premium szó sokat sejtet és gondolom optikai szaküzletbe vette anyut, ott meg rosszat nem adnak. az a lényeg hogy fehérjeoldós legyen
pontosan tudni kellene a lencséd típusát,d e ahol vetted ott minednről bővebb felvilágosítást tudnak adni ha bemész vagy telón is
-
zedok
őstag
Hello! Bausch&Lomb lencsém van. Gondolom ez az alap fajta? na mind1
kérdésem lenni eddig használtam solo care aqua-t és most dárga jó anyám (mivel nem mentem el vele) vett folyadékot (pedig én mondtam neki h milyen kell) és rásóztak valami iWear Premium folyadékot. Nem is hallottam róla. de nem is irnak róla meg semmi. Ti tudtok valami infót? Baj ha átállok erre a folyadékra igy hirtelen? mivel a másik kifogyott. Bocsi a sok hülye kérdésért. Am másik dolog. Havi kontaklencsém van ugye. Abba mennyit lehetne tölteni nap mint nap? és nem estis ha jól tudom. szall nem is lehet benne aludni,vagy tévednék? -
MaciG
addikt
Köszi az infót
, valószínű én is betesztelem. 
Amúgy attól lehet valami baja a szememnek ha én mindkettőre (-2)-es lencsét használom de a szeme amúgy egy nagyon pici mértékben cilinderes? Mert mikor nyáron benn voltam az optikában (ahol persze aranyáron mérik a lencseárakat...) akkor ott azt mondáták, hogy nem baj. Most ezt lehet azért mondák, mert tényleg így van vagy csak azért mert nem volt raktáron "cilinderes" lencséjük?
Amúgy meg jól látok vele mindent tehát etéren nincs semmi ,dehát első az egészség. -
bandus
veterán
szerintem rendkívülkényelmes, eddig leghosszabb időkét és félnap volt, amgí a szememben volt, alvással együtt. egyáltalán nem éreztem semmi extrát, hogy fájna, vagy száraz lenne a szemem. nem is szándékozom váltani.
Lorcsi: én air optix aquát használok, ez az első lencsém, de nem cserélném el semmire. számomra tökéletes

-
lorcsi
veterán
ha az akciósoknál a főoldalon a bővebben-re kattintasz kiírja mit tartalmaz az akciós csomag
én is aquat használom, de biztosan ez az opti sem lehet rossz minőségű
egy szer kipróbáltam egy B&L lötyit, nem éreztem különbségetnagyon jók ezek az év végi akciók, de egy kicsit kusza az aqua lecse dolog. ennyire sok fajta van ebből ?
melyik lencsét akarod rendelni ?
-
kew
senior tag
jó hát lehet itt is 3db, azért hív őket

Amúgy jó az a lencse? Nekem is váltanom kéne Oasys-ról.. Mivel ez csak 2 hetes lencse de én jól kihordom mindig egy hónapig, ami gondolom annyira nem tesz jót.
Kellene egy havi, amiben nem szárad a szemem. Az AirOptix Aqua valami új "fejlesztés"?
Majd írd meg pls, hogy 6 vagy 3 db-os a doboz. Lehet ha elfogy az oázisom, majd kipróbálom ezt, elég szimpatikus így elsőre 
Bár ez a reklámszöveg érdekes: "Lélegző kontaktlencsék - halványabb, csillogóbb, egészségesebb szemek!" - halványabb lesz a szemem?

-
bandus
veterán
[link]
azt azért igazán hozzáírhatnák, hogy ez hány db-os. bár gondolom 3. de sehol sincsen feltüntetve. -
MaciG
addikt
Igazából még semmi ,mert még fél éve sincs hogy lencsét használok és az első 6 párat Szegeden egy helyi boltban vettem ,csak néztem ,hogy itt tényleg elég jó árak vannak szóval én is majd most fogok elsőnek rendelni onnan.

Értelme nincs ,de ha pl. elmegyek bulizni este és aztán nem alszok otthon akkor nem kell vinnem a tartót és xarakodni azzal hogy pakolgatom.

-
MaciG
addikt
Ezek a Night and day lencsék olyanok, hogy hó elején beteszem őket és hó végén meg kiveszem? (sorry a hülye kérdésért, de még nem igazán vágom hogy is van ez
) -
MaciG
addikt
üdv.
Én kb 5 hónapja használok lencsét ( iWear Supreme). Ebből vettem 6-6 darabot szóval még 1 hónap és elfogy, és most ki szeretnék próbálni valami más fajtát. Főleg vezetéshesz használom meg persze a "mindennapi" éltben.
Ti melyiket javasolnátok?
Eddig itt néztem őket és ahogy láttam elég "jó" árba vannak (A bolti árhoz képest...) -
törölt tag
Szerintetek melyik a legolcsóbb netes bolt, ami megbízható?
-
lorcsi
veterán
Vision Express lencseárak érdekelnének, ha valakinek van mostani árlistája megköszönném (lapjukon nem elérhető
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- 0,75D-val
A vizsgálat után visszanézek ide, biztosan lesz még pár kérdésem

De persze nem akarok más méretet berakni, de idegesít, hogy csak kétféle lencséből tudok választani.

Valószínűleg az se fogja tudni jobban hidratálni a lencséidet.