Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Nem.
Csak mobilról írtam (illetve bemásoltam) egy másik oldalról és így sikerült.Egyébként 18.-án megyek majd teljes vizsgálatra a Szegedi laborba, akkor dől majd el a sorsom, hogy lencsém lesz-e megint vagy majd műtét lesz-e a történetből....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
harry3
őstag
Köszönöm a választ.
Trub: Először is fel kell keresni egy orvost és azzal kell beszélni, hogy mit javasol.
Attól függ, hogy mennyire tud vigyázni rá és hogy bírja a szeme, mert lehet hogy nem fogja bírni hiába szeretne.
Tehát orvosi vizsgálat nélkül nem szabad csak úgy venni.
16-tól már elvileg lehet, de nincs határ. Ha majd megjön a lencse ott helyben be kell tenni és ki is kell venni, de ha nem tudja, akkor még várnia kell, amíg már idősebb lesz(1-2 év). -
bandus
veterán
szerintem rendkívülkényelmes, eddig leghosszabb időkét és félnap volt, amgí a szememben volt, alvással együtt. egyáltalán nem éreztem semmi extrát, hogy fájna, vagy száraz lenne a szemem. nem is szándékozom váltani.
Lorcsi: én air optix aquát használok, ez az első lencsém, de nem cserélném el semmire. számomra tökéletes
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
akkor jó, mert ahol eddig vettem ennyiért, ott pont csak 3db volt benne.
lehet rájuk telefonálok valamelyik nap
köszi a választ.
amúgy már majdnem megrendeltem az akcióa air optixot a folyadékkal, amikor leesett hogy én az aquát használom
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Ariadne
őstag
Na az a legjobb combo. Nem mindenhol van szemorvos. Az a cucc, amivel az optikus mér, csak része annak, amit egy szemorvos megtesz, és ugyebár az optikus egyszerűen nem orvos.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Bocs, a hsz-edből azt vettem ki, arra buzdítasz, hogy elég az optikushoz járni. De nem így van, szerencsére.
Egyébként én sem a szemorvosnál veszem, hanem optikában, sőt most megtaláltam két magyar webáruházat is, az egyik meglehetősen jónak tűnik, lehet megpróbálom."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Azért ez így rizikós kicsit, vagy inkább nagyon. Évente legalább el kell menni szemorvoshoz, aki valóban meg tudja nézni a szemed, nincs-e valamilyen elváltozás. Mert tényleg csak két szemünk van, aztán slussz...
És persze amikor először vesz lencsét valaki, előtte nagyon alapos vizsgálat szükséges, mert egyes emberek például nem is hordhatnak lencsét egyáltalán, pl. akinek nem termel elég könnyet a szeme.
Szóval azért ez nem játék, ezt 12 éve lencsésként mondom. Pláne nem az erősebb dioptriáknál, és különösen nem rövidlátásnál, ahol figyelni kell, mert pl. a retinaleválás kockázata sokkal nagyobb, attól pedig könnyen meg lehet vakulni örökre.
mod: Valamiért nem lehet kapni egy ideje Solo Care-t, nem tudom, mi lelte őket. Kénytelen voltam hűtlen lenni a Cibához és Optifree-t vettem. Azóta szidom azt, aki a flakont tervezte... Milyen idóta tervez már rányomós kupakot egy lencselötyire?! Repülőn kézipoggyászban nem lehet vinni, mert 100 ml-es kiszerelés nem létezik egyikből sem, de ez a hülye rányomós kupak simán lejöhet róla, ahogy a feladott bőröndöt dobálják...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
moma
őstag
És nem gáz, hogy a nélkül kezdesz haszálni egy új lencsét, hogy a szemészel egyesztetnél? Hogy ő ránézne a szemedre? A külföldi webshoppok egy csomószor kérik is a szemészed infoit... Én eddig nagyon konzervatív voltam ebben. A vizsgálatot azt hogy csinálod így? oda mész egy lencséshez és csak vizsgálatot kérsz lencsét nem? Ha rendszeresen csinálod ezt egynél nem lehetsz túl népszerű
Én most egy Sauflon comfort vue nevű löttyöt használok. Igazából ezeknél nem nagyon tudom megítélni jó e Viszont a tok amit adnak hozzá az nagyon béna. Ezért legközelebb más fajtából fogok venniwe all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Én is így csinálom nagyjából. Azon gondolkodtam, hogy esetleg lehetne úgy is csinálni a dörzsölést, hogy csak rácseppentek és mutató és hüvelyek között csinálom. Lehet így lehetne spórolni. Visszaolvasva látom, hogy 3 hónap neked egy folyadék. Nekem is. Három lencséhez kénylemesen elhasználok egyet.
A kifordításhoz itt egy kép:
Amikor nem jó akkor kicsit kifelé kukorodik a széle, amikor meg jó akkor simán ívesen emelkedik. Ha ez így értelmes Szerintem jó ha ezt látja az ember, nem kell figyelni, hogy dobja be a lötybe.
Egyébként ezt a acuvue oasys-t én is néztem, nagyon jók a paraméterei, csak mivel két heti ezért sac dupla annyiba kerülne mint az eddigi lencsém Hasonló paraméterei vannak, még az air optix-nak és az havi itthon, lehet inkább azt fogom kipróbálni. Most: biomedics55-öt használok. Te, hogy csináltad a váltást egyébként, mondtad a szokásos optikusnak, hogy az kell és kész, vagy ő ajánlotta, vagy eleve máshova mentél? Kaptál belőle elősször próba lencsét?we all deserve a bit of luck.
-
MichaelSD
őstag
Keménynél más a technika!
Először is a keményłencse tartója egy henger, melynek klt vége letekerhető- A kemény lencséket egy puha műanyag ''foglalat'' fogja, ami a letekerhető részhez van erősítve. Gykorlatilag a ''foglalatba'' lévő lencsét rakom a folydékba, mikor rátekerem a tetejét. Kivételkor külön tisztítót használok.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
ronaldo
őstag
eddig stimmel minden
azt olvastam, hogy a kemény lencse az kisebb. nekem sporthoz kellene elsősorban(heti 7 óra edzés, nagyon kinlódós ez már így nekem) kisebb ergo kiesik(írták is). na olyankor mi van? a szerencsémet ismerve tuti megállapítanak valamit ill. a lágy ingerelni fogja a szemem
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3DFX
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest