Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thomasrc
aktív tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Én arra a jelölésre gondoltam, ami pl. Air Optix lencséknél a felső részen van (CIBAxxxx). Ebből a kódból ugye kiolvasható a lencse paraméterei.
Remélem azzal nem gondoltam hülyeségre, amikor feltételeztem, hogy a többi gyártó is valamilyen módon ráírja ezeket az adatokat a lencsékre... Gondolom nekik is vissza kell tudniuk ellenőrizni a gyártott lencséket, hogy kiderüljön ha rosszat csomagoltak be.
-
athomi
veterán
Mostanában az fogalmazódott meg bennem, mivel ritkán, inkább csak alkalmanként (kirándulás, baráti összeröffenés, kocsmázás, stb.) hordok lencsét, jobban járnék anyagilag a napi lencsével, ráadásul megszabadulnék az állandó ápolószeres tisztántartástól is. 90 napra elegendő havi lencse árából kb. csak 30 napra elegendő napi lencsét kapnék, viszont a havit 30 nap után el kell dobnom, akkor is ha csak 4-5 alkalommal volt rá szükségem, plusz a havihoz folyadék is kell.
Eddig a Coopervision sima Biofinity lencséjét hordtam (-2.0 dioptria, 8.6 görbület). Ezt szeretném cserélni napira. Mi az ajánlott? Láttam a Coopervision gyárt MyDay néven napi lencséket, de azoknak csak 8.4-es a görbülete.

-
-
Lackooo84
nagyúr
Létezhet olyan, hogy a lencse dobozára írt adatok jók, de a lencse mégsem jó/más dioptria? Egy hete cseréltem lencsét, és egyszerűen majdnem ugyan olyan rosszul látok vele, mint lencse nélkül (csak cilinderes a lencsém). A próbalencsémmel tökéletesen láttam, soha nem volt gond ha 12 órát is volt rajtam, de ezt már mikor beteszem nehezen viselem, és mintha húzná a fejem, nem látok élesen, valamint torz minden mint amikor életemben először volt rajtam a cilinderes szemüvegem... Próbáltam megcserélni, hátha felcseréltem a jobbost a balossal, de úgy még rosszabb.

-
peterm711
aktív tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy jó lesz, mert nem csak a diopria a lényeg, ami jelen pillanatban más lesz, hanem a cylinder és a fok is. Nekem előfodult, hogy -1,75/ -0,75 cyl / 120 tehát 120 fokos helyett küldtek 100 fokosat, és hát nem sok mindent láttam azzal a szememmel.
(#3576) athomi: Persze, elmész egy optikába, megfizeted a belépő vizsgálatot, nálunk 20 euro, és adnak többféle, több napra elegendő próbalencsét

-
MATEO6600
őstag
Üdv!
Bal szemem -1.25ös, jobb szeme -1.50es.
Szerintetek nagy baj lenne, ha 3 hétig a bal szememen is -1.50-es lencsét hordanék? -
AsusBoy
senior tag
15 éves korom óta van lencsém.
Cirka 8 éve.
Az első alkalommal néhány másodperc alatt beraktam a szemembe az életem első lencséjét.Velem ellentétben a bátyám az első hetekben hamarabb felkelt 1 órával,hogy betudja rakni a lencsét.
Ember függő nagyon
.
Bele fogsz jönni idővel -
ThySoul
senior tag
Üdv mindenki.
Egy napja van lencsém, de ma reggel mikor raktam fel a jobbra, olyan volt mintha csak a szemem aljára került volna. (mintha elcsúszott volna) Ilyen lehetséges?
A másik kérdésem, hogy kb mennyi idő lesz míg megtanulom berakni rendesen mindkettőt? (Ez minimum fél óra még) Meg ugye a sokszori próbálgatásra kissé kidörzsölődik/kipirosodik a szemem, ezzel lehet valamit kezdeni? -
athomi
veterán
Lehet vajon 1 napos kontaktlencsét kapni úgy, hogy nekem abból is csak egy pár kellene 1 nap miatt?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
rolii92i
üzenetére
Synergi - szerintem egy elég jó minőségű, "tartósítószer-mentes" ápolószer, SiH lencsékhez (is)
Sok páciensem használja, megelégedéssel.Biofinity Energys - személy szerint én még nem próbltam. Pár páciensem már teszteli. Eddig ált. pozitív visszajelzésekkel (de még 1 hónapon belüliek).
Üdv: Ferkó
-
rolii92i
tag
A Coopervision Synergi folyadékról mi a véleményed "ferkoboy"?
Esetleg az Energys lencséről is kifejthetnéd az álláspontodat.
Köszi! -
ferkoboy
senior tag
Teljesen logikus. Csak próbálkozni kell.
Azért megkérdezném: miért?
Csak egymilliószor írtam le erre a fórumra, hogy lencse típust váltani, illesztővel.
1 pár lencse. aztán ha bejön, onnan rendelsz, ahonnan bizodalmad van. De hogy a webáruház nem vállal semmilyen felelősséget , az fix. Nem mintha a rendelésnél nem követelnék meg, hogy fél éven belül voltál kontaktológusnál kontrollon, s azt a lencsét látták is rajtad, amit megrendelsz... Tudtommal minden webáruház kipipáltatja ezt.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
mufflika
üzenetére
Szia!
Ezekre a kérdésekre kétesélyes választ lehet csak adni.
Vagy érzel különbséget, vagy nem.Szféra? Ezt honnan vetted? Szférikus és aszférikus van. Az aszférikusnak jobb az optikai leképzése, illetve manapság már gyakorlatilag minden gyártó aszférikus hátsófelszín-kialakítású lencséket gyárt. Nem véletlen, hogy 1-1 típus sokszor csak egyetlen paraméterrel elérhető. Amíg szférikus hátsó-felszín kialakítású lencsék voltak, akkor nem ritkán egy típuson belül volt több bázisgörbület is, és több átmérőjű lencséből is lehetett választani. Így nagy tömeggyártást nem lehetett csinálni. Sokkal jobb (a gyártóknak mindenképp), ha egy típusból csak egy paraméterrel kell gyártani, s az lehetőség szerint minél több embernek jó. De mindenkinek akkor sem lesz jó. Ezért kell illesztővel lencsét választani. Azt is úgy, hogy lássa is az illesztő, hogy miként fekszik fel a szaruhártyádra az az adott típusú kontaktlencse. Mindezt réslámpával!
Mivel a hátsó felszín kialakítás gyártónként, és még típusonként is eltérő, így nincs két teljesen egyformán illeszkedő 8,6-os lencse sem. Hiába paraméterek szerint ugyanolyannak tűnik, de a szemen feltéve eltérő módon tudnak viselkedni. ( a BC8,6 csak a lencse közepének a görbülete lesz és azért elég könnyen belátható, hogy a lencse nem csak a centrumán (2-3mm átm.) kell illeszkedjen a szaruhártyán).üdv: Ferkó
-
mufflika
tag
Sziasztok.
A tapasztaltabb lencse viselőktől kérdezném, eddig Én 14.2 átmérőjű lencsét használtam, ha 14 est próbálok ki, észreveszek valami különbséget, hogy kisebb ? Volt már valaki, így ?
Szféra és Aszférás kialakítás között, mi magyarúl a különbség azt viselőként észrevesszük ?
Valamint Én eddig Sauflon Select -et használtam, de azt már nem gyártják, Mit érdemes helyette nézni, esetleg jól bevált termék, vagy ehhez hasonló. Köszi

-
AsusBoy
senior tag
Biofinity Energysről îrok nektek néhány sort.
Nos hol is kezdjem..
Nem ugyan olyan mint a sima standard biofinity lencse.
Hétköznapi viselésre nekem nem jött be ( vezetés , kirándulás , séta az utcán). Első nap tapasztaltam,hogy az egyik szememnél a hajszálerek vastagabbak lettek és fájt,lüktetett a szemem.
Számîtógép előtt ülve nem szárad ki a szemed de hétköznapi viselésre szerintem alkalmatlan, kényelmetlen.2. Nap mikor vettem ki a lencsét a szememből akkor úgy rá volt tapadva a szemgolyómra,hogy csak másodszori próbálkozásra tudtam kivenni.
A szemem meg ki volt száradva..Én maradok a sima Biofinity lencsénél.
-
rolii92i
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Hali!
Olvastam egy cikket amelyben az állt hogy ennek hátterében(h még nincs toric-os verzió) az áll hogy mivel teljesen más kialakítása van mint a hagyományos "szférikus" lencséknek,így elsőnek arra fókuszáltak hogy az utóbbit dobják piacra,utána jöhet csak remélhetőleg a tórikus verzió.(ráadásul állítólag Coopervision szóvívő mondta az alábbiakat,messze nem csak újságírói találgatásról lehet szó)
Így legyen,szóval egyáltalán nincs kizárva hogy készül belőle,sőt,sztem bizakodhatunk
-
AsusBoy
senior tag
1dobozban 3 db lencse van.
Én 2dobozzal vettem îgy 3 hónpig elég
.
Azért drágább mert ez egy újfejlesztésű lencse a biofinitytől.
Elméletileg ha bámulod a monitort ,tv-t,telefont .( Digitális eszközöket) nem fog kiszáradni a lencse.
Monitor előtt ülve még nem teszteltem de ma egész nap hordani fogom.
De elsőbenyomásra jobb érzetet biztosît mint a "sima" biofinity. -
AsusBoy
senior tag
Ma megjött a 2doboz ( összesen 6db lencse).
Kaptam hozzá kihangosîtót is. Elegge jol szól
Lencse eddig jól teljesît és másabb mint a sima biofinity.
Tesztet majd 1-2 nap mulva îrok. Akkor jobban kifogom tapasztalni.De eddig jobb

-
thomasrc
aktív tag
válasz
AsusBoy
üzenetére
Ez alapanyagra és formára vajon ugyanaz, mint a sima biofinity? Eredetileg én biofinity-t szerettem volna, miután az air optix szárította a szememet, csak aztán nem tudták belőni a dioptriát vele (akármilyet próbáltam, egyikkel sem láttam jól) és így végül egy 2 hetes lencsénél kötöttünk ki...
-
rolii92i
tag
Hali!
Véleményeket szívesen várok én is róla.
Már csak abban kell reménykednem hogy tórikusban is kiadják..
/remélem van rá esély ha sikeres lesz/ -
denko
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Mindig is Biofinity havi lencsét hordok. 8.6 görbület és 14.0 átmérő.
A szemem -1.25 ös (mindkettő).Most az optikusommal berendeltem az új fejlesztésű Biofinity Energys kontaktlencsét.
Valaki használta már? Eléggé új a piacon.
Egy két momdatban összefoglalva nem.tudja kiszárîtani a szemed és kényelmes viselést biztosît monitor,tv előtt ülve.Több infót [link] olvashattok róla.
Már várom,hogy kipróbálhassam

-
törölt tag
válasz
Zolcsi67
üzenetére
Minden rendszeresen kontaktlencsét viselő életében eljön előbb utóbb, hogy elkezd egyre kényelmetlenebbé válni a lencse. Sajnos ezt nem igazán szokták elmondani, én is magamon tapasztaltam, és utólag minden szemész mondta, hogy hát persze, ezen ne csodálkozzak. Amúgy meg érdemes lenne erre kitalált műkönnyt csepegtetni, nem pedig lencseápolót.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert ugyan ilyen cilinderes lencsém lencsém van és lehet, hogy jobb lenne napira váltani.
-
Zolcsi67
csendes tag
Sziasztok,
én is szemszárazsággal küzdök, az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok erre. Kontaktlencsét hordok (Air Optix N&D), éjjelre kiveszem, de 1-2 hónapja már jelentkezik az a gondom, hogy délutánra elhomályosodik a látásom. Először segít némi dörzsölés rövid időre, aztán cseppentek az ápolófolyadékból (Opti-free pure moist), de már ez se nagyon segít, ezért újabban már inkább nem is hordom a lencsét (se szemüveget, azt utálom, csak vezetéshez használom).
Irodai munkát végzek, számítógép elött, nyilván ez komoly gond, de ezen változtatni sajna nem lehet. Ha nem ülök gép elött, akkor jobb a helyzet, de mostanában már egy idő után úgy is előjön.
Amúgy észrevettem, hogy egyébként is jobban kiszáradok, valószínű a tél nem tesz jót, de jó lenne azért ennek ellenére lencsét használni, ezért gondoltam, hogy valami szemcseppel hátha lehet ezen segíteni. -
CyberPunk666
senior tag
Sziasztok!
Abban kellene a segítség, hogy jelenleg havi kontaktlencsét használok, -2.25-ös cylinderrel.
Szeretnék áttérni napi lencsére, hogy ne kelljen a hülye folyadékkal genyózni minden nap, de a legtöbb gyártónak csak -1.75-ig van napi lencséje.Ami van, ott a B.C (görbület?) 8.5, amit pedig én most hordok, az 8.7.
Tudom, hogy az illeszkedést meg kell nézetni az orvossal, nem viselném ellenőrzés nélkül.A kérdés, hogy van rá esély, hogy a 8.5 illeszkedjen, vagy ez olyan, hogy ha 8.7 van, akkor nekem csak az lehet jó? Vagy olyan, mint a cipő, hogy az egyik márkából ez jó, a másikból meg az.
Valamint, aki tud napi lencse típusokat, 2.25 cylinderrel, az ne tartsa magában, eddig csak egyedül az acuvue moist for astigmatism típust találtam.
Jah és 160 illetve 30 fokosak, mert ha jól láttam van ahol még a szög is korlátozott. Ebből amit írtam például van 20 fokos, 30 pont nincs, akkor gondolom ez is esélytelen.Előre is köszönöm

Szép napot nektek!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
goamantra
üzenetére
Egyik sem lesz az igazi az után.
Tisztázni kell azt, hogy mi okozta/okozza a szemszáradásodat. S az sem mindegy, hogy a nap mely szakában jelentkezik, s milyen körülmények között. (légkondis helység, kint hidegben, ....stb.)
Nem árt átbeszélni, hogy célirányosan lehessen segíteni.Üdv: Ferkó
-
Lackooo84
nagyúr
Sziasztok, ezzel az ápolószerrel van valakinek tapasztalata? Elég jó árban van a többihez képest.
-
goamantra
tag
sziasztok, Oculotect fluid helyett (amit egy ideje nem lehet kapni -700ft volt és tökéletes -) keresek műkönnyet, ami jól nedvesít.. 2000ft ig. Tudnátok segíteni?
Nincs kontaktlencsém, de nagyon száraz a szemem sajnos.
Tears Naturale IIt próbáltam, de égeti a szemem.. Sokkal rosszabb mint az Oculotect ..ezeket ismeri valaki ? >
Visine száraz szemre
SensiVit
Allergan Refresh
Artelac ClMás: az nem gond hogy a szemcsepp kontaktlencséhez van ajánlva , nekem viszont " csak" szárazszemhez kellene? (szal nincs lencsém)
-
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, új tagként ezen a fórumon üdvözlök mindenkit. Azt szeretném kérdezni, hogy a domináns szem meghatározása az optometrista szerint mindig a kisebb dioptriát igénylő szem viszont a neten olvasgatva azt írják hogy nem ez határozza meg, hanem a különböző tesztek (pl.: kulcslyuk teszt) most akkor mi az igazság?
-
rolii92i
tag
Hali!
Lenne még kérdésem a topiklakókhoz
A kontaktlencse 180 fokban is ugyanazt a látást nyújtja mint 90fokba átváltva? -
zoszt
tag
válasz
espada99
üzenetére
Szia! Net szerint én is azt találtam, hogy IWear Oxygen = Biofinity, de ez nem szentírás.
Biofinity-t használok sok éve, nekem még nem volt gondom vele. Ma voltam kontrollon optikában, azt mondták most is nagyon jó lencsének számít, ha valamiért váltani szeretnék, akkor Air OptixPlus HydraGlyde-ot lehetne próbálni. Ha pedig a pénz nem számít, akkor napi kontaktlencsét (Focus Dailies Total 1) ajánl nekem.
Ha ez segít én innen rendelem. Eddig mindig hibátlanul érkezett a csomag (utánvéttel), de érte is lehet menni három optikába Budapesten. -
espada99
csendes tag
Sziasztok. Iwear Oxygen lencsét használok kb 1-2 éve (kontktlencsét 6 éve), viszont a legutóbbi doboz minősége kritikán aluli volt. Pár nap után teljesen deformálódott a legtöbb lencse, pedig a gyári iwear extracomfort all-in folyadék van hozzá. Korábban ilyen nem volt...
A V betűs expressz optikában nem tudtak ezzel mit kezdeni, így elkezdtem alternatívák után nézni. Létezne, hogy a Coopervision Biofinity lencséje ugyanaz lenne, mint az Iwear Oxygen?
Az optikás 12k helyett a 3 havi lencse minden webshopban 6k körül van, szabad innen rendelni? Tudtok ajánlani oldalt, amivel jó tapasztalatok vannak?

Köszönöm

-
ferkoboy
senior tag
válasz
rolii92i
üzenetére
Műszer és műszer (gép-és-gép) között óriási különbségek is adódhatnak.
Ezért nem jó általánosítani.A refrakció (fénytörés) az amit mérnek általában egy automata-refraktométerrel.
Az objektív fénytörési hiba meghatározása egy kicsit bonyolultabb dolog azért. Főként azért, mert minden ilyen esetben a távoli fénytörési hibát igyekszünk meghatározni. Ami egy a szememtől 5-10 cm-re lévő műszerrel történik (ARK esetén) - e miatt létezik az ún. műszer-myopia. Mérhet a műszer úgy mínuszos korrekciós értéket, hogy fennállhat az az eset, hogy valójában pluszos üvegre van az illetőnek szüksége. Ez a szemünk szemlencséjének alkalmazkodóképessége miatt fordulhat elő.A 100% is egy relatív dolog - ebben az esetben nagyon is. Túlkorrekció nem egy szerencsés dolog, mert habár lehet 2-3-4 másodpercig az "tűnt élesebbnek" a vizsgálat során, de hosszabb távon csak közelre-nézésnél fog fárasztani.
Hosszabban nem mennék bele, remélem ennyi is elég a közérthetőséghez.
Üdv: Ferkó
-
rolii92i
tag
válasz
rolii92i
üzenetére
Erre már megtaláltam a választ,de arra viszont még kíváncsi lennék hogy ha szememnek tegyük fel 1 egészes/ 1,5/2es cylindere van akkor korrigálható e valamilyen szinten +0,25 dioptriával vagy a kettő egészen máshogy befolyásolja a látást.
A korrigálást úgy értem hogy pl: az 1es cylinderes szemnél 0,75ös cylindert veszek alapul majd a szükségeshez képest 0,25öt még hozzáadunk a dioptriához. -
rolii92i
tag
Hali!
Lenne néhány kérdésem főleg a topik "szaki"-jától Ferkótól!(utólagos engedelmeddel csak így a Keresztneveden
)
A szemvizsgálati lapon az első helyen szerepel a gép által "Mért adatok",nos kérdezem én amennyiben megbízunk a gépben,márpedig miért ne tehetnénk(sztem az ember adott napon jobban félrenézheti a tábláról olvasást azokkal a folyamatos 0,25ös dioptriájú/majdnem láthatatlan/ változtatásokkal) akkor nem lenne egyszerűbb azt kiindulópontnak venni és onnan kezdeni a a finomhangolást ?
Mert ahogy én észrevettem jóval messzebbről kezdik,ahonnan meg ha pl fáradt az ember könnyen belehet tévedni a bozótosba...én is jóval gyengébbet kaptam mint az,és nem is érzem messze tökéletesnek..
A lézeres szemműtétnél pl. jóval 100% feletti számokkal csalogatnak,sasszemmel stb. és én még valahogy nem hallottam lézeresen átesettektől olyasfajta panaszt hogy annyira erős a dipotria,majd kiböki a szemgolyóját a helyéről vagy bármi hasonlót,csak rácsodálkozást h így is lehet(látni)?
Pedig ha lézeresen kezelve helyreállítható a szem 100%os látás fölött,akkor miért nem lehet pl kontaktlencsére kipróbálni a miért adatokat?Még szemüvegre sem ajánlják a az optikások hát még a lencsére azt szinte ördögtől való dolognak tartják a szemhez lévő közelsége miatt.
El tudnád te ezt mondani hogy miért van ez így?
Vagy a te véleményedet ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm szépen a válaszodat
-
moma
őstag
mit gondoltok arról, hogy szemcsepnek fiziológiás oldatot használni? nekem asszem jobban esik a szememnek, mint a rendes szemcseppek.
-
lorcsi
veterán
megvan..
kontaktlencse folyadékokból ezek közül szerintetek?:
- EyeContact PURE
- ReNu MultiPlus
- ReNu MPS
- OptiFree RepleniSh -
lorcsi
veterán
eddig az elencsétől rendeltem , mert ingyenes volt a szállítás pick-pack pontra rendelési értéktől függetlenül
de most náluk is díja lett az iylen szállításnak is
tudok olyan helyet ami megbízható és ingyen szállít ki ?
ui.:
kis mennyiségről van szó..azért keresem az ingyenes szállítást -
Sawyer777
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi, azzal hogy megveszitek a lencséimet
Elrontottam egy rendelést netről, a megszokott Biofinity helyett mondom kipróbálom a Bausch&Lomb Purevision lencsét... Minden paraméterben egyezett a Biofinity-vel, mégis rettentően zavaró a szememben
Azt mondják, hogy az alapanyaga miatt van ez...Tudom hogy nem sok esély van arra, hogy valakinek pont ugyanilyen dioptriájú lencse kéne, de hátha

Csak laza 10 ezret buktam ezen a vásárláson, mert muszáj voltam rendelni egy bevált Biofinity-t mégis
.....Ha valakit érdekelne: -1.50 az egyik doboz, a másik -1.75 (8.6os görbület, 14 mm átmérő, színtelen)
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Szeretnék havi lencséről napira váltani. Jelenleg Biofinity lencsét használok, tudnátok ajánlani valami ehhez hasonlót napi lencsében?
-
malwy
senior tag
Nálam ez akkor van, ha régi a lencse vagy sok a számítógépes munka.
Ha szabadban vagyok, akkor nem jelentkezik. Elvileg a kevés pislogás, nem elég szemmozgás stb. De gondolom nem ilyen egyszerű (fekete-fehér).
Amíg Oasys volt, a fejem is megfájdult és szemem is tompán fájt (pedig nem száradt ki), valószínűleg allergia.
Biofinity Toric van most, ezt lekopogom elég jól viselem
-
-
lorcsi
veterán
neten egy napos lencsét nézegetve ilyet találtam:
Oxigénáteresztő képesség 118 x 10-9
mit jelent ez ?
-
moma
őstag
Azt tapasztalom, hogy fáraszt a lencse. Nem is csak a szememet, de agyban is letompít, néha meg is fájdul a fejem. Lehet azért mert nem jut elég oxigén a szememre?
Most legutóbb biofinity volt, meg napiból acuvue trueye daily. ezek pedig jó lencsék nem? Szerintetek van valami remény, hogy lehet találni olyat, ami jó nekem? Vagy kész én ilyen vagyok, hogy nem való nekem a lencse? -
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
Ha adott egy szemüveg amivel jól látok, Akkor nem ugyanolyan paraméterű kontaktlencse kellene ?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ha kontaktlencséből cylindereset javasoltak, akkor szemüvegből még inkább az kellhet.
A személyre szabott lencsék nagyobb hasznos látómezőt, kisebb széli torzítást ígérnek.
Hogy mikor érdemes a személyre szabott lencséket választani, az függ:
- az ametrópiádtól (milyen erős korrekció kell ahhoz, hogy jól láss)
- a választott kerettől
- illetve nem utolsó sorban attól, hogy az az adott keret, mennyire "sztenderd" módon fekszik fel a te arcodon.
A nem személyre szabott lencsék egy ideális (ill. átlagos) viselési paraméternek megfelelően készülnek. Amikor ettől eltérő helyzet áll fenn, akkor érdemesebb a személyre szabott lencsékben gondolkodni.Üdv: Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de próbáld meg ha gondolod, bár van egy olyan érzésem hogy már rég megpróbáltad, csak megnyugtatásra van szügséged
Legegyszerűbb és legjobb megoldás: kérdezz meg egy szakembert.