Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
budapesti kontaktológust tud esetleg ajánlani valaki? google segítségével őket találtam, róluk esetleg tapasztalat? [link]
panaszom nincsen, de már kb. 6 éve az air optix aquát használom, felülvizsgáltatnám a dolgot, hátha valami nem százas már vele. illetve szeretnék a nyárra napi lencséket is venni, és azt is megvizsgáltatnám.
köszi a segítséget.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz ferkoboy #2696 üzenetére
köszi, végül berendeltem a puremoist-ot (300 ml), meg 3 havi lencsét, ez így végül 12k-ból állt meg. de nagyobb kiszerelésben nyilván olcsóbb a lencse is, szóval simán kihozható a kollégának 20k-ból félévente
-
bandus
veterán
válasz ferkoboy #2690 üzenetére
wow, ez most meglepetésként ért, mióta lencsém van ezt a párosítást használom és nem vettem észre semmi negatív hatást... tudsz esetleg egy rövid magyarázattal szolgálni? de ezek alapján legközelebb ezt a pure moist folyadékot fogom választani
-
bandus
veterán
köszi mindkettőtöknek, az egyik webshopban a ciba vision termékei alatt találtam meg őket, de ezek szerint nem így akkor azt hiszem maradok a solo care aquanál.
-
bandus
veterán
a ciba vision kínálatában megjelentek új ápolószerek. eddig a solo care aquát használtam, de most látok egy opti-free pure moist és egy opti-free replenish nevű ápolószert is. van valakinek ezekkel tapasztalata? melyik a legjobb választás ezek közül az air optix aqua lencséhez?
köszi a választ
-
-
bandus
veterán
mostanában szemüveget hordok lencse helyett, még egy rövid ideig, amíg nem süt folyamatosan a nap, és nem hordok napszemüveget. viszont a sportoláshoz kellene lencse, és úgy gondoltam, hogy e célból napi lencsét fogok venni. viszont eltérő dioptriája van a két szememnek, -2,75 és -2,25. viszont erre a rövid időre nem akarok emiatt két doboz napi lencsét venni, aminek kb a harmadát használom el így is. a kérdés, hogy milyen dioptriájút vegyek. legyen az arany középút, -2,5-ös, vagy valamelyik a kettő közül?
köszi a választ!
-
bandus
veterán
válasz Chesterfield #2503 üzenetére
nemrég voltam szemvizsgálaton, nincs kedvem ezt még egyszer végigzongorázni csak vásárolnék 2-3 másfajta lencsét kíváncsiságból, de nyilván annyit nem szánnék a tesztre, hogy mindből berendeljek egy 3-as csomagot. főleg, hogy eltérő dioptriájúak a szemeim.
-
bandus
veterán
ugyan elégedett vagyok az air optix aqua-val, de kíváncsisgból kipróbálnék más lencsét is. lehet valahol ezekből csak 1-1 darabos kiszerelésben vásárolni? ha nem muszáj nem rendelnék be látatlanban egy egész pakkot.
-
bandus
veterán
ez hülyeség, potn, hogy gyengébbnek kell lennie a lencsének, mint annak a dioptriának, amit a lencsékkel megállapítanak, merthogy közelebb van a szemedhez
én a -2,75-ös és -2,25-ös szememre ugyanilyen lencsét használok. lorcsinak is üzenem, hogy a cibavicion air optix aquat próbáljátok ki. sose volt vele bajom, akkor sem szárad a szemem, ha a havi lencsémben aludtam, vagy nem vettem ki egy hétvégén keresztül.
-
bandus
veterán
ne is mondd amikor lencsém lett, vagy két hétig fél órával korábban keltem reggelente, hogy be tudjam szenvedni a lencsét, és ne késsek el suliból. most meg már csak egy-egy mozdulat, 1 perc nincs az egész.
-
bandus
veterán
nekem is ez a "problémám". eg yéve hordok kontaktlencsét, és úgyérzem azóta romlott kicsit a szemem. szóval kéne egy hely, bolt, akármi, ahova beszambázok nekem tetsző időben, fizetek x ezer local creditet amiért megvizsgálják a szemem, és adnak egy hónaos próbalencsét, lehetőleg ciba vision air optix aquát. holtalálok ilyen lehetőséget? vision express játszik?
-
-
bandus
veterán
szerintem rendkívülkényelmes, eddig leghosszabb időkét és félnap volt, amgí a szememben volt, alvással együtt. egyáltalán nem éreztem semmi extrát, hogy fájna, vagy száraz lenne a szemem. nem is szándékozom váltani.
Lorcsi: én air optix aquát használok, ez az első lencsém, de nem cserélném el semmire. számomra tökéletes
-
bandus
veterán
akkor jó, mert ahol eddig vettem ennyiért, ott pont csak 3db volt benne.
lehet rájuk telefonálok valamelyik nap
köszi a választ.
amúgy már majdnem megrendeltem az akcióa air optixot a folyadékkal, amikor leesett hogy én az aquát használom
-
bandus
veterán
[link]
azt azért igazán hozzáírhatnák, hogy ez hány db-os. bár gondolom 3. de sehol sincsen feltüntetve."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
én is csatlakozom a táborhoz. két hete kaptam meg a konaktlencsémet, de a múlt héten nem nagyon viseltem, mert eléggé meg voltam fázva, és a szemem is be vaolt gyulladva. mostanra már minden oké, a berakás/kivétel is egyre jobban megy
a jobb nekem -1,25-ös, a bal -1,75-ös, és most egy ciba vision air optix lencsét kaptam próbalencsének. ezzel egyelőre maximálisna meg vagyok elégedve, sose éreztem kényelmetlennek. mondhatni tökéletes. és a hozzávaló folyadékkal sincs bajom.
ezt csak úgy leírtam, madj lassacskán átolvasom a topikot is
-
bandus
veterán
válasz Thulcandra #990 üzenetére
nos, sajnos kicsit zűrösre sikeredett a vizsgaidőszak, így majd most szorgalmi időszakban kell elintéznem életem első kontaktlencséjét
tudnál ajánalni egy optikust/doktort, aki ezeket:
"Dokinak meg kell állapítani a szemed hajlásszögét, meg a pontos dioptrát, meg bekell határolni milyen lencséket tolerál a szemed"
elvégzi rajtam?
ez anyagilag mennyibe kerül kb, mert erről sincs fogalmam sem?köszi szépen
-
bandus
veterán
sziasztok!
biztos ezerszer kérdezték már, de így matekvizsga előtt nem nagyon van időm végigolvasni a topikot
szóval elég sokat romlott a látásom, és ideje lenne beszerezni egy kontaktlencsét (szemüveget nem szeretnék, mivel nem tudnék rá vigyázni, meg amik tetszenek azok nagyon drágák). szóval mi is ilyenkor a teendő? szemészet? optikus? hova kell mennem? hol vehetek kontkatlencsét? (a lens.hu-t néztem). melyikek számítanak jó márkának, elfogadható áron?
köszi szépen a választ"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"