Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:18:45

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) Grózi válasza bombibmw (#2949) üzenetére


Grózi
Topikgazda

:F
Elméletileg nem lehet gondja,ha mégis akkor mehet vissza gariba.Az enyém szépen tolerálta anno és tudtommal azóta is úgy van használva.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#2952) bombibmw válasza Grózi (#2951) üzenetére


bombibmw
veterán

Akkor úgy írom, hogy rövidítheti az élettartamot.
A víz áramlásának amúgy sincs túl nagy szerepe, csak akkor, ha az túl alacsony.

(#2953) Snip3r_HUN válasza Egzee (#2950) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

H80i-ből kiindulva (saját tapasztalat), dupla vagy tripla kúpos a csatlakozásúak a szivattyú csonkjai, amire "csak" rá van nyomva a cső (ha nem bízol benne csőbilinccset tehetsz rá). Teljesen alapból sincsenek ezek a rendszerek feltöltve, hogy tudjon a folyadék tágulni, ezt a szétszedés után én egy tartály beiktatásával oldottam meg mivel egy nagyobb radiátor került az akkori rendszer alá.

[link]

[ Szerkesztve ]

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2954) Egzee válasza Snip3r_HUN (#2953) üzenetére


Egzee
őstag

Tehát akkor ez nincs légmentesítve? Egy ilyen puffertartálynak mi a szerepe?

(#2955) Snip3r_HUN válasza Egzee (#2954) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

A tágulási tartály szerepe: egyrészt a nevében is benne van, másrészt megkönnyíti a feltöltést. Azért nem szerencsés esetek ezek a kompaktok mivel szétszedés után esélyes hogy a szivattyú levegőt kap el folyadék helyett.

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2956) Egzee válasza Snip3r_HUN (#2955) üzenetére


Egzee
őstag

értem, köszönöm. erre gondoltam.

(#2957) Bingo


Bingo
csendes tag

Látom, a Raijintek Triton nem ajánlott típus lett.

Lehetne tudni, hogy kb. mennyi az ami szivárgott? Csak hozzávetőlegesen, %-ban.
Esetleg azt még, hogy mennyi idő után kezdett szivárogni. Nem ártana kicsit körbejárni a kérdést, egy ilyen határozott kijelentést előtt.

Elnézést, ez nem kritika, csak egy javaslat, mert elijeszteni sem kéne senkit addig, míg ki nem derül, hogy gyártási hibás, vagy egyáltalán van e probléma vele. Külföldi fórumokon sem találtam több lehúzó véleményt, mint bármelyik másik cuccról.

Esetleg nem lehet, hogy túlhúzták a rögzítő csavarokat?
Vagy kipróbálták golfpályán a blokkot beszerelés előtt? :D

Nekem is Triton van ugyanis, és semmi gondom eddig. Sőt, csak dicsérhetem, mert összehasonlítva más gyártókkal, ár/érték arány terén ott van a legjobbak közt.
Hűtése, hangja kiváló. Igaz, hogy én ventik nélkül vettem, magam tettem rá márkás PWM ventiket,, ezek zaja elhanyagolható.

Szóval az én véleményem: Ez egy kitűnő vízhűtő! :)

A lehetetlent megoldom, csodákra kicsit várni kell.

(#2958) Speed® válasza Bingo (#2957) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

1 selejt is sok, olyan alkatrész esetén, ami vihet magával mást is, itt meg jópár eset előfordult, keress rá a szivárog/szivárgás/repedés/stb. szavakra a topikban.

(#2959) blu79 válasza Bingo (#2957) üzenetére


blu79
addikt

Szia, +1 , az enyém is tökéletesen működik nyár óta, , ugyan picit utána kellett öntenem , de repedésről vagy szivárgásról szó sincs mert a legkisebb foltot sem találtam rajta sehol, pedig színes víz van benne, de már nem írok a Tritonról semmit mert egyesek azt hiszik hogy egy rossz kompaktot ajánlgatok (pedig utobbi időben nem is ajánlgattam a Tritont!), (de simán benne van hogy a repedések oka, szerelésből is adódhat (csavarozáskor)), a másik meg az hogy a többi kompaktból az idő során távozhat valamennyi a folyadékból csak ugye nem látni mert nem átlátszóak és nincs ekkora átlátszó tartály egybepumpával együtt, és mivel nincs tartály és a pumpa sem nagy nehezebben kezd el fortyogni , több idő kell neki, csak akkor kezd amikor már több folyadék hiányzik belőle. A tritonon van utántöltő nyílás és simán lehet hogy itt is párologhat el belőle akármennyire is van ráhúzva a kupak. Biztos vagyok abban is hogy az épített vízből is valamennyi eltűnik az idő során, csak ott nehezebben mert a folyadék nem melegszik annyira fel mint egy kompaktnál.
Tudok és tapasztaltam én is egy két dolgot az életben , és nem zavar hogy egyesek itt mit írtak az utóbbi időben, de ha fél év vagy több idő után picit utána kell öntenem , akkor mondják meg ők hogy hogyan , hol , miként távozik a folyadék....
:R

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#2960) ScomComputer válasza Bingo (#2957) üzenetére


ScomComputer
veterán

Én anno körbejártam ezt a témát,és azt olvastam róla, hogy a repedés,nem a gyártás illetve a beszerelés közben keletkezik,hanem a rossz anyaghasználat miatt van.
Tehát maga a szivattyúház anyaga,nem tud alkalmazkodni a folyamatos hőingadozáshoz,és megreped.
Röviden ez a lényeg.
:R

(#2961) bombibmw válasza blu79 (#2959) üzenetére


bombibmw
veterán

Lehet, hogy Te kifogtál egy jobb darabot. :)
Az "izzadásról" viszont még nem hallottam és szerintem más se itt.
Ez nem normális dolog.
Aki itt(és világszerte) Tritont vett, annak szinte kivétel nélkül repedt is.
Egy is sok, nemhogy több darab, ezért nem ajánlott már.

(#2962) #16729600 válasza blu79 (#2959) üzenetére


#16729600
törölt tag

Fogadd el, hogy akinek zenélő szökőkúttá változik a Tritonja az annyira nem happy és 'cseppet meginog a bizalma a cuccban. :K

(#2963) spanglee001


spanglee001
addikt

És akinek fogyik a víz, az valahol szivárog zárt rendszernél máshová nem tűnhet el a víz. Volt már kompaktom, de már építettet használok jó ideje, a vízszint pedig állandó, amikor fogyott keresni kellett hol folyt el, és végül mindig kiderült, hogy szivárgás van.

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#2964) Zsírkrétamen válasza Bingo (#2957) üzenetére


Zsírkrétamen
senior tag

Enyém sem a túlhúzástól repedt meg! Vigyázva volt rá mint a hímes tojásra. Ellenben sok kinti hidegröl bentre cipelést kapott, meg ugye már nagyobb az ellenállása a dolognak, és szerintem emiatt engedett el a műanyag ragasztása. Tény, nekem a plexi oldallap továbbra is karcmentes, nekem nem ott repedt meg.

(#2965) Bingo válasza blu79 (#2959) üzenetére


Bingo
csendes tag

Egyetértek, ez a legjobb! Örülök, hogy ezt választottam! :)

A lehetetlent megoldom, csodákra kicsit várni kell.

(#2966) Bingo válasza bombibmw (#2961) üzenetére


Bingo
csendes tag

Vitát nyitni erről tényleg nem érdemes, de utána kell nézni több külföldi honlapon is a repedés és egyéb meghibásodások kapcsán. Gyakorlatilag egy esetben volt repedésről hír, ott meg is állapították, hogy szerelési hiba volt az ok. Mindenhol továbbra is csak jókat írnak róla, a legjobbak közt említik.

Az itteni negatív reakciók engem nem is érdekelnek, mert komoly honlapokon néztem utána - több OC-s is volt köztük - és ezek jobban meggyőztek, mint az itteni okoskodások, lehúzó vélemények többnyire azoktól, akik még csak nem is használták.

Ennyi, továbbra is a legjobbnak tartom, minden szinten, beleértve a bővíthetőség lehetőségét is!

Részemről zárom ezt a kérdést. :)

A lehetetlent megoldom, csodákra kicsit várni kell.

(#2967) Snip3r_HUN válasza Bingo (#2966) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

Ha nem érdekelnek az itteni negatív tapasztalatok akkor miért ide írsz ? Itt többen is írták hogy direkt a repedés elkerülése érdekében óvatosan húztak meg minden csavart... A bővítéshez csak annyit, hogy a gyári radiátorral egy komolyabb nyári napon le is szerepelne az egész, nem a levegőbe beszélek raktam már össze pár módosított kompat,- és épített vizet.

[ Szerkesztve ]

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2968) blu79 válasza Snip3r_HUN (#2967) üzenetére


blu79
addikt

- szia , gondolom azért írt ide mert nem csak negatív tapasztalatok vannak a Tritonnal , hanem vannak jó tapasztalatok is, ami igaz, a repedés nem csak a csavarok óvatlan lehúzásából adódhat :N, hanem egyéb gondatlanságból is, az tény hogy a Tritont nagyobb odafigyeléssel és nagyobb óvatossággal kell beszerelni mint a többi kompaktot, beszerelés után meg a csöveket is kellő óvatossággal kell mozgatni , feszegetni. A bővítés az nálad azt jelenti hogy gyári radi rajtamarad? :U , az nem bővítés, a bővítés az + radit vagy és a gyárit nagyobbra cserélni jelenti, szerintem, így már egy komolyabb nyári napon nem is szerepelne le az egész :)

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#2969) Snip3r_HUN válasza blu79 (#2968) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

Bővítés alatt egy vga blokk beiktatását értettem.

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2970) kecsawi


kecsawi
senior tag

Én csak csendben parázok, hogy mikor adja meg magát a triton: igaz a beszereléskor fordítva raktam a blokkot, és meg se bontottam, nekem nem kell szín, és a ventiket se vettem meg, így megy ameddig bírja, aztán cs.

(#2971) OceanStorm


OceanStorm
tag

Van egy kis gond a Tritonnal. Elkezdett habzani a víz a csőben, illetve a pumpa hangos lett, mintha nem lenne elég neki a víz szintje. A hab általában eltávozik a radiátorba, ahonnan meg buborék formájában jön vissza a pumpába és kezdődik minden elölről. Töltsek rá még egy kicsit ? Milyen folyadékot ajánlotok ? Bár furcsa hogy miért lett kevesebb a víz a rendszerben, és hova párolgott el.

(#2972) kecsawi válasza OceanStorm (#2971) üzenetére


kecsawi
senior tag

Ha van rajta garancia akkor küldd vissza azonnal! A tied is típushibás lehet, reped a blokk.

(#2973) OceanStorm válasza kecsawi (#2972) üzenetére


OceanStorm
tag

Az elpárolgás nem mostanában kezdődött, amióta megvan, lassan fél éve, minden hónapban egy milliméterrel kb lejjebb ment a vízszint. Mivel tudatában voltam a problémáknak figyeltem. Nem látok rajta se repedést, se semmit, a hűtéssel sincs gond. De majd ránézek nagyítóval is. :)

(#2974) OceanStorm


OceanStorm
tag

(#2975) Snip3r_HUN válasza OceanStorm (#2974) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

Ha nem sok folyadék kell a rendszerbe akkor desztillált vízzel pótold ki.

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2976) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Sziasztok!
Kérdés:
Az úgy jó, hogy H100i GTX esetében a pumpát a "pump", 2. ventillátort a "cpu_opt", az 1. ventillátort pedig a "cpu_fan" csatlakozóra kötötttem? Vagy a 2 ventillátort mindenképpen a pumpából kijövő 2 csatlakozóra kell kötni és a pumpát a "cpu_fan"-ra a megfelelő működéshez?
Vagy működés hatásfoka szempontjából nincs jelentősége annak, hogy így kötöttem?

[ Szerkesztve ]

(#2977) bombibmw válasza Darth_Revan (#2976) üzenetére


bombibmw
veterán

CPU Opt csak max fordulatot ad, vezérelni nem lehet.
Én személy szerint kivagyok a link programtól, ezért anno fel sem tettem.
A pumpát a CPU Fan csatira kötöttem, a két ventijét pedig Y kábellel az egyik Fan csatira, hogy egyszerre menjenek.
Egyébként mindegy hova kötöd a pumpát, csak tudd vezérelni.
Az OPT kilőve.

[ Szerkesztve ]

(#2978) Darth_Revan válasza bombibmw (#2977) üzenetére


Darth_Revan
veterán

CPU Opt csak max fordulatot ad, vezérelni nem lehet.
Nalam lehet vezerelni, az alaplap azonos fordulatot ad neki, mint a cpu fan-nak.

Egyébként mindegy hova kötöd a pumpát, csak tudd vezérelni.
Akkor marad igy, mert a Link programban tudtam vezerelni a pumpat :K

(#2979) Grózi válasza bombibmw (#2977) üzenetére


Grózi
Topikgazda

"CPU Opt csak max fordulatot ad, vezérelni nem lehet."
Ez téves,ha megnézed a te lapodat,azon is tudod vezérelni.Annyival egészíteném ki,hogy némelyik lap csak egyforma beállításokkal hajlandó kezelni a cpu_fan1 és a cpu_opt aljzatot.(a tiéd is-legalább is ha emlékeim nem csalnak)

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#2980) bombibmw válasza Grózi (#2979) üzenetére


bombibmw
veterán

Tudásom hiányos. :R

[ Szerkesztve ]

(#2981) Grózi válasza bombibmw (#2980) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Nem csak a tiéd,mindenkié-ezért van a fórum!! ;)

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#2982) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Sziasztok!
Eddig minden rendben van a Liqmax II 240-el. Viszonylag halkra sikerült belőnöm, jól is hűt így. Gyári ventik ahogy korábban írtam, vissza a dobozba. Úgy voltam vele, hogy ott a 3 állású kapcsoló rajta, gond nem lehet, de mégis, személy szerint nálam hang ügyileg nagyon gáz. Bekapcsoláskor van egy kis buborékolós hangja, ahogy a pumpa beindul, és keringeti a folyadékot, de az menő :D

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#2983) rvn_10


rvn_10
senior tag

Hello. Az Arctic Liquid 240-ről mik a tapasztalatok? Megéri olyat venni? Vagy árkategóriájában van sokkal jobb? Hangos?

Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic

(#2984) Tomdriver válasza rvn_10 (#2983) üzenetére


Tomdriver
őstag

(#2985) Speed® válasza rvn_10 (#2983) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha megjön bombi szettje, lesz még egy pozitív vélemény remélem részemről is :)
Nem bírtam magammal, HR02t vált a 2500Kn.

(#2986) rvn_10 válasza Speed® (#2985) üzenetére


rvn_10
senior tag

Várom, nekem még csak terv, 6600k ra lesz.

Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic

(#2987) Speed® válasza rvn_10 (#2986) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Mivel tőle veszem át és jó tapasztalatai vannak, esélyes, hogy én sem fogok elégedetlenkedni..speckók alapján egyike a legjobbaknak, ár/érték szinten nem nagyon lehet belekötni. Vastag radi, halk push-pullal..egyedül a helyigeny téren okozhat meglepit, ezzel számolni kell.

(#2988) RMZ250 válasza Speed® (#2987) üzenetére


RMZ250
senior tag

Nekem is nagyon bejön, eddig egy rossz szavam se lehet rá. Igaz ez az első vizem így összehasonítási alapom nincs de egyáltalán nem hangos. A helyigényről meg annyit, hogy egy Bitfenix Prodigy miniITX házba tettem. Igaz csak két ventivel de elférne simán néggyel is. Amúgy bombi miért válik meg tőle?

[ Szerkesztve ]

Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

(#2989) Speed® válasza RMZ250 (#2988) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Átfujja rendesen a 2 venti? Én is csak 2 SFlexet tervezek rátenni..örök darabok :)

Nem firtattam..csak értékelem a korrekt árat :)

[ Szerkesztve ]

(#2990) Grózi válasza RMZ250 (#2988) üzenetére


Grózi
Topikgazda

"Amúgy bombi miért válik meg tőle?"
Visszamegy rendes vízre,legalább is a Vízhűtés topic alapján.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#2991) bombibmw válasza Grózi (#2990) üzenetére


bombibmw
veterán

Igen. :)

A hűtő nagyon jó cucc.
Ha nem viszketnék és őrültem volna meg megint, akkor nem cserélném le semmi másra. :)

Speed(R):
Igyekszem eladni és nem sokáig hirdetni a cuccaimat. :) :R

[ Szerkesztve ]

(#2992) Snip3r_HUN válasza bombibmw (#2991) üzenetére


Snip3r_HUN
addikt

Már akkor tudtuk hogy egyszer vissza fogsz térni az épített vízre, amikor azt mondtad hogy csak netezős gép lesz, és látod mi lett belőle. :D

In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro

(#2993) RMZ250 válasza Speed® (#2989) üzenetére


RMZ250
senior tag

Ja szépen átfújja, alapon 800-ra állítottam terhelésen meg szépen gyorsul felfele. Pumpa fix 3.500 ezt sajna nem engedi a bios lejjebb veni. Erre jó lenne még valamit kitalálni. Akkor te sem akarod 4 ventivel kipróbálni? Kiváncsi lennék változna-e valami?

Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

(#2994) abridabri válasza RMZ250 (#2993) üzenetére


abridabri
veterán

probald masik aljazatba dugni a lapon, nekem is a cpu aljazatba dugva maxon ment a pumpa, sys_fan2 ben mar lehet szabalyozni . Vagy veszel pl egy ilyen ventiszabalyzot es arra kotod a pumpat : [link] es letkered 7V ig. Nincs jelentosege hogy 1500 vagy 3500 rpmen megy a pumpa, nem lesz attol jobb hofokod ha maxon megy.

(#2995) Speed® válasza RMZ250 (#2993) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Kipróbálom majd, de 24/7re az SFlexeket dobom rá..Tritonon is beváltak.

(#2996) RMZ250 válasza abridabri (#2994) üzenetére


RMZ250
senior tag

Végigpróbáltam már az összes fan csatit de nem megy lassabban. Nem a hőfok miatt akarom lassítani v. gyorsítani hanem a tartósság miatt szeretném, hogy lassaban pörögjön. Ilyen potméter létezik csak eggyes kiszerelésben, nem kell nekem panel csak hátul valahol kivezetném azt kész.

Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

(#2997) abridabri válasza RMZ250 (#2996) üzenetére


abridabri
veterán

dupla bocs

[ Szerkesztve ]

(#2998) abridabri válasza RMZ250 (#2996) üzenetére


abridabri
veterán

[szabalyozhato]
Fix5V En ezt hasznalom :K

(#2999) Grózi válasza RMZ250 (#2996) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Bármelyik cha_fan-n müködnie kell.Elöször töltsd le az AiSuite3-t a gyártói oldalról,majd rakd valamelyik cha_fan aljzatra a pumpát.Írány a bios,a lap alján lévő utasítás alapján válaszd a dc módot.Újraíndít,Winfos,Aisuite és ott (mint egy ventit) tudod grafikonon hőfok függvényében állítani a pumpát!

Minden kedves fórumtársnak kívánok békés,boldog és sikerekben gazdag Újévet!!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#3000) RMZ250 válasza abridabri (#2998) üzenetére


RMZ250
senior tag

Ezt a zalmant megtaláltam már csak sokkal drágábban. Szerintem az lesz a befutó.

Grózi Így csináltam eddig is: feszültség alapon állítottam de akkor se engedi 60% alá húzni a grafikont.
Mondjuk eddig semilyen progit nem töltöttem le, most kipóbálom.
Köszi szépen mindkettőtöknek :R

[ Szerkesztve ]

Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.