Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Nézegetem egy ideje az alit. Nagyjából el lehet azt mondani, hogy amiben NH35 szerkezet van, az már megbízható? Vagy azért itt is érdemes a beváltabb márkákat választani, pl. Pagani design vagy cadisen? -
Bukk900
őstag
válasz csatacsita #26453 üzenetére
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Belecsöppentem az óramániába, fogalmam sincs, hogy miért. 20+ éve nem hordtam semmit (!) a kezemen. Aztán a párom vett egy pár Huawei Band 6-ot. Én meg előkerestem a viharvert ajándékba kapott Seiko5 7009-et, bosszúból. Na, azóta járok pontosan és 120 ezernél kb, amit órákra, hóbortra és a kíváncsiságra költöttem. De ami nagyon zsáner márka mostanában, az a Pagani Design és a Cadisen, japán werk-kel. Éppen ezért szeretnék segítséget kérni, hogy ezeket a ketyegőket honnan érdemes rendelni.
[iTX-or-GtfO!]
-
Bukk900
őstag
Egy Tudor másolat Seiko szerkezettel, huszad áron. [kép]
-
momcrew
tag
válasz Bukk900 #26454 üzenetére
Nekem van Corgeut-om, az Miyota szerkezetes. Én inkább Pagani vagy SteelDive felé nézelődnék. A szíj az egyből cserés, azt számold rá az árára. Két hét után látni fogod, hogy két hónap múlva hol fog szétjönni. Az üveg vékony, a tok nem elég kemény, ezért könnyen karcolódik. Lume-val csak óvatosan vannak megijesztve a mutatók. Nem rossz, de tipikusan az az óra, ami mellé kell másik is, mert nem lesz örök darab.
ZX Spectrum+ készülékről küldve
-
dzsi23
addikt
És 20 Corgeut-t a Tudor helyett?
-
zoarden
tag
válasz pulutodurumo #26443 üzenetére
Leírod hogy milyen néven keressek rá a képen lévőre? Vajon mi lehet az eredeti, ami az ihletet adta?
Valójában semmi homage nem érdekelne, de a vintage stílus érdekes.
Köszi![ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
Bukk900
őstag
válasz Bukk900 #26413 üzenetére
Ma meg is hozta az expressone az első mechanikus órámat.
Nagyon szép, minőségi darab, PA2122-es modell, Seagull 1780 szerkezettel.
Megérte az árát, de nem teljesen felhőtlen a boldogság.
A mérete jó, pedig vékony csuklóm van.
Természetes fényben jól olvashatók a mutatók, mesterséges világításnál kicsit forgatni kell, hogy jól látszódjon, ha tükröződik, mert elég vékonyka.
A dátumot nem látom, ahhoz már rossz a szemem és nem másodperc stoppos.
A rotor jól húzza, lemerülve érkezett, 3-4 óra alatt már több mint félig volt. Kényelmes, a súlya sem zavaró.
A pontossága a következő napokban kiderül. -
dzsi23
addikt
válasz Bukk900 #26471 üzenetére
Akkor van értelme a mp-stopnak, ha legalább kronométer-pontosságú a szerkezet, de ezek nyilván nem azok, még akkor sem, ha szerencsével átlagban hozzák azt a szintet.
Pár nap alatt ki lehet tapasztalni, hogy átlagban siet vagy késik az óra, és azt is, hogy kb. mennyit. Ha siet, akkor a pontos idő után állítod, ha pedig késik, akkor elé. Tegyük fel, hogy átlagosan 10 másodpercet siet naponta, és mondjuk a pontos idő után 40 másodperccel tudod beállítani. Ebben az esetben 10 napig hozzá sem kell nyúlni, mert addig 1 percen belül lesz az eltérés. Utána megint beállítod hasonlóan, és megint napokig nem kell bántani.Ha pedig van másodperc-stop, és azt akarod, hogy "nagyon" pontos legyen, akkor minden nap állítgathatod.
[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
válasz dzsi23 #26472 üzenetére
Így már értem, ha stoppos lenne, szerintem naponta állítanám...
Megmértem a telefonos programmal, ha a hátán fekszik 18mp-et siet, ha a koronán, akkor 3-at.
De még bejáratós.
Ebből arra következtetek, hogy az oldalán fekve tárolni nem ideális, mert azért járhat lassabban, mert nagyobb a súrlódása a szerkezetnek. Vagyis jobban kopik. -
dzsi23
addikt
válasz Bukk900 #26473 üzenetére
Nem vonnék le ebből következtetést, nagyjából
ugyanúgyugyanannyira súrlódik minden pozícióban, és hordás közben is minden helyzetet felvehet. Mivel koronával lefelé a te órád esetén kisebb az eltérés, ezért úgy lenne érdemes tárolni. Bár én nem szeretem koronán tárolni, meg nem is szokták ajánlani, mert hosszútávon talán árthat a felhúzótengelynek. Én koronával felfelé vagy számlappal felfelé tárolom az összes órámat, mert nekem úgy tetszik, és nem foglalkozom azzal, hogy milyen pozícióban mennyit tér el, de sokan szeretnek a tárolással trükközni (pl. hordva késik, valamelyik tárolási pozícióban meg siet, akkor kiegyenlíthetik egymást).[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
A Tandorio márkával van valakinek tapasztalata, ajánlott? [link]
A PT5000 szerkezet megéri a 6k-s felárat az NH35-tel szemben? -
nebancsa
senior tag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Bukk900 #26477 üzenetére
Én biztos a japán szerkezettel venném. Egyszerűbb javíttatni, cserélni.
Ha jól tudom akkor a pt5000 Eta koppintás, ahhoz nehéz lesz órást találni aki hozzányúl.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
dzsi23
addikt
válasz xcvbxcvb #26479 üzenetére
Nem pont azért könnyű órást találni hozzá, mert eta koppintás, amit minden órás ismer? Nyilván nem Hantoshoz vinném én sem, de kisebb nevű, megbízható óráshoz miért ne. Végül is ez nem egy noname "olcsókínai" cucc, amitől félniük kell az órásoknak, ismertebb márkák is használják (pl. Geckota), nem csak alis és divatmárkák. Én már kíváncsiságból is a PT5000-es változatot venném.
-
-
Ra3
őstag
válasz dzsi23 #26484 üzenetére
Még ha 1:1-ben klón akkor se fogják vállalni, nincs hozzá alkatrész forrás, bármit cserélni kell akkor megáll a mutatvány egy szétszedett órával.
Gondolom egy 60 dolláros szerkezetbe meg senki nem akar svájci áron mért alkatrészt rakatni, ami aztán vagy működik vagy nem.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Addel
senior tag
Szerintem az, hogy a PT5000 az ETA2824-2 klónja, az nem jelenti azt, hogy hajszál pontos 1:1 másolat és jók lenének hozzá az ETA alkatrészek, az SW200-1 is ETA2824-2 másolat mégsem csereszabatosak az alkatrészek.
-
@mriya@
őstag
válasz dzsi23 #26487 üzenetére
Ha olyan minőségű anyagból lennének, mint svájci testvéreik, nem ódzkodnának tőlük az órások.
De a sok negatív tapasztalat szerint nem olyanból vannak.
Viszont bőven megteszi nekik néha egy wd40-es átfújás, szerintem sok helyen ezt is csinálják.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dzsi23
addikt
válasz @mriya@ #26488 üzenetére
A PT5000-rel még nem lehet sok tapasztalatuk, a gyár is viszonylag új (papíron), én nem írnám le egyből csak azért, mert kínai. Gondolom, a Geckotánál is megvizsgáltak 1-2 darabot, mielőtt elkezdték beszerelni az óráikba. Aztán lehet, hogy idővel beigazolódik az előérzeted, de én szívesen letesztelném azt a kronométer-pontosságot.
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz szaszlaci #26305 üzenetére
Nekem egy hasonló Casióm van, a szíj nagyon gagyi hatást kelt, amikor épp nem viseled.
Képen: noname szíj vs Casio
Szerencsére nem vagyok egy farkasember, így nem akad bele a szőr.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Bukk900
őstag
A Seagull ST2505 másodperc stoppos lehet?
Szép ez az óra [kép] csak azt nem értem, hogy a 10 órához miért 5-öt írtak... -
Bukk900
őstag
válasz pulutodurumo #26497 üzenetére
Közben visszaolvastam, másodperc stoppos.
Jobban megnézve a számlapot, tudnak római 4-est írni, csak rossz helyre tették! -
dzsi23
addikt
Neeeee.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- RAM topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok