- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
Valaki szokott az élő tiszán kuttyogatni? ha igen várnám a gyakorlati jó tanácsokat.
-
Dr.Én
veterán
hali
részemről vegyes használat van...
Feederes horgászat esetén etető anyag+kukorica bekeverve....
Sokfélét próbáltam már....Sensas 3000 club, Haldorado-s etetőanyagok és még sok más márkát...
Leginkább a Haldóradóst használom...(nagy ponty, amur...)....nekem bejött...vagy is a halaknak
Sensas márka is bejött csak kicsit húzósabb az ára....
horogra a natúr vagy mézes kukorica....
ill a pelletek,
úszó-s módszernél kukoricával be a part közelbe aztán csonti vagy natúr kukoricaAmúr már vajon ehet?
jó lenne már végre fogni egypárat belőle....
most hogy ponty tilalom van -
MeTaL
tag
azok iszonyat jók... már a 8 lóerős is megy mint az állat. igaz régi motor ez de szerintem attól függetlenül is mehet rendesen. ha elkészül a csónakunk mi majd cresscent 4 lóerőset teszünk rá. új 4 lóerős mercury motort már láttam használat közben meg éreztem, és az is megfelelő gyorsaságú ( bár kinek mik az igényei, horgászni tökéletes ), szóval annyi pénzért ajándék lesz főleg ha úgy fog menni ahogy gondolom
-
MeTaL
tag
én is kb. ugyanezt tudom de mégis kicsit megspékelve...
Felforralsz vizet, és szép lassan beleöntöd a kukoricadarát,közben kevergeted, mintha tejbegrízt csinálnál. Közben mehet bele kb. 3-4 evőkanál kristálycukor ezzel ugye egyrészt jobban fog tapadni az etetőanyagod, másrészt édes ízt ad neki. Addig kell kavargatni a lángon amíg majdhogynem megáll a kezedben a fakanál, tehát alig tudod már kavarni. Ekkor kész, elzárhatod. Utána még tehetsz rá egy kevéske őrölt fahéjat, nem kell egy csomag, kb. 2 teáskanálnyi. Elkevered, és kész. Lefeded, és hagyod hűlni... Jó ha lefeded mert még jobban megpuhul a dara.
Amúgy jó addig főzni amíg meg áll a kezedben a fakanál mert amíg kihül addig a pára miatt kap egy kis nedvességet, ha nem főzöd meg rendesen akkor kicsit vizes lesz.
Ez jó etetni is és etetőkosárba is egyaránt. Ennél vacilálósabb kaja nem kell. És ezt az időt megéri rááldozni amíg megcsinálod.kb.10-15 perc.mire elhúlaz hosszabb idő.Ami gyorsabb megoldás de nem olyan jó: áztatsz kenyeret, jó alaposan kinyomod belőle a vizet,utána száraz kukoricadarát teszel hozzá, annyit hogy rendesen összeálljon, össze tudd gyúrni. Mehet bele megint egy kis fahéj. Cukor ebben az esetben nem, mert nem tud elolvadni normálisan.
Amit még lényegesnek tartok: terményesnél vásárolt kukoricadarát vegyél és ne "ABC-set".
-
tiger71
aktív tag
Mivel én általában partközelben (nádas széle), illetve nem messze a parttól (15-20m) a töréseken horgászom, így nagyon ritkán használok etetőanyagot! Az én bevált módszerem (állóvízre) - a már fentebb említett - száraz kukoricából előző nap főzött édes kukorica! Kb 1-1,5kg-ot szoktam megfőzni - 2-3x dagad - lassú tűzön, és semmi titok nincs benne, csak 3-4 csomag vaníliás cukrot teszek bele, már a főzés elején! Mondjuk én addig szoktam főzni, míg kb az 1/4-e szétpattog a szemeknek, így az etető jellege is jobban kijön, nem csak a nagy szemek lesznek! Ha megfőtt, még kb 1 óráig hagyom a vízben, hogy magába vegye az íz-illat anyagot, aztán a leve nélkül rakom be egy lezárható-fedeles vödörbe! Hajszálelőkére is tökéletes, kemény, de mégsem túlságosan!!! Egyéb ízesítést nem használok, maximum egy kis narancsos-epres dippet a bedobás előtt! Ennek fényében csak ólmot használok, így nem bombázom a vizet, sokkal halkabb vagyok...
-
Grillo
őstag
Amíg volt időm sokat lejárni vízre, addig nekem is volt mindig rendesen állami+egyesületi minden évben. De így, hogy évente 3-5 alkalommal tudok elmenni valahová, akkor főleg kis mesterséges tavakra, nem látom értelmét.
Persze egyértelmű, hogy a vadvizeken legyen kötelező, nincs is ezzel bajom.
-
MeTaL
tag
jól teszed. hajrá. ha pontyozol akkor egy szem vagy kettő kis szermű mézes pufi és ha tdsz akkor főzz kukoricadarát. meg sztem 1/0-ás pontyozóhorog, simán.
hagyományos etetőkosaras feszereléssel. felül egy horog meg alul középen etetőkosár. én így szoktam nyomni. felesleges gubancgátló meg hasonló. sőt. hátráltat is. amit az előbb írtam azt picker boton szoktam 20as zsinorral.
ja és kis fahéj az etetőbe, de csak egy pici hidd el elég
-
MeTaL
tag
Volt, volt már. Majd mutatok róla képet. Mármint csinálok. Az volt, hogy kilyukaszották a dunaparton.. Aztán be lett foltozva, aztán utána megint kilyukadt és folyt be a víz. Hazavitte a haverom, és most meg rájöttünk hogy kéne csónak mert partól nagyon keserves halat fogni... ( ponty, harcsa, süllő ). És most úgy döntöttünk hogy megcsináltatjuk a csónakot, aztán rájöttünk hogy megcsináljuk mi magunk mert akkor spórolunk 20 ezert, plusz mi csináljuk meg és nem gányolják össze. Aztán olyan is eszembe jutott hogy facsónak kéne mert az stabilabb... De sajnos kénytelenek leszünk fel-le hordozni a csónakot, ház kertjéből a partra, hogy ne lyukasszák ki, ne lopják el stb. Ezért a legjobb a műanyag csónak, mert könnyű hordozni, asszem 150 kg talán... a lényeg hogy ketten simán feltesszük egy " kiskocsira " és úgy meg letoljuk a partra. A kis kocsit meg leláncoljuk és máris mehetünk is vele. Nem nagy was ist das egyébként mert kb. 5 percre vagyunk a parttól. Egy régi csónakmotor is van hozzá Cresscent csónakmotor, 4 LE. Majd a javítás után vmikor egy halradart kéne beszerezni, a pontosabb törések, medrek, tartások könnyebb megtalálásához és meghorgászásához.
Egyébként ha csónakot akarsz, akkor azért nem árt ha alaposan át van vizsgálva. De azért facsónak rizikós használtan. Lehet hogy ereszt, látszólag nem, de kb. ha csak 3 nap után derül ki hogy ereszt, akkor viheted megjavíttatni... Egyébként talán a lemezcsónak a legjobb. Azt nem kell minden évben ápolni. A facsónakot elvileg igen... A lemez meg kicsit időt állóbb és masszívabb.. Nekimész véletlenül egy élesebb kőnek akkor a fa megsérülhet, a lemez meg nem igazán.
-
MeTaL
tag
Ok, teszek majd fel. egyébként műanyag csónak.. szerinted ha van egy nagyobb krumpli nagyságú lyuk a csónakon azt elég ha műgyantával, paplannal, és szövettel megerősítjük ? vagy valamit kéne odatenni foltozás gyanánt ? nem jut eszembe semmi hogy mit kéne még odarakni erősítésként
-
MeTaL
tag
abu az jó, garcia is meg a cardinal is.. csukázni lehet végülis olcsóbb kategóriával is, de leginkább attól függ hogy milyen műcsalival dobálsz és hogy hol... mert ha harcsa is bejöhet.. akkor érhet egy kis meglepetés
de sztem leginkább balin fog meglátogatni a csuka mellett. nevis orsói között is nézegetsz, azok is jó orsók amúgy és olcsóbbak
-
Alg
veterán
Nézd meg: ha nem lötyög-kotyog (főleg a dob meg a rotor oldalirányban), szépen fut (meglökve könnyen kell forognia, ha valahol "rág", akkor felejtős, ha csak nehézkesen jár, azt egy belső takarítás-zsírozás megoldja). Zsinórvezető görgő könnyen fusson, ne szoruljon. Ha be van vágódva a damiltól az megintcsak felejtős kategória.
Dobot leszedve nézd meg a tengelyt, ha világos olajat/zsírt hoz akkor alig volt használva, ha sötétebbet az sem baj, ha nagyon fekete zsírozni/olajozni kell, ha poros-szemetes akkor nem kímélték, ha letörölve hosszanti karcok, kopás látszik akkor ugyancsak felejtős.
Fék ne tapadjon, egyenletesen engedjen, minimális fékerőn és "tökig" beszorítva is.
Botra azért próbáld rá, lehet hogy könnyű, de pergetésnél gyakran jobb ha egy nehezebb orsóval a kezedben van a bot súlypontja, mintha könnyebb, de orrnehéz cajgot kell egész nap lengetned.
A Rodeo egy sz@r, öcsémnek fél év után eltörött a felkapókar ollórugója...
-
lakisoft
veterán
Reméljük hogy újra megjelenik a bajszos barát. Sok szerencsét hozzá. Tiszán egyszer én is akasztottam egy 5kg körüli folyamit. Hát érzésre olyan volt mint ha egy zsákot húztam volna végig a mederfenéken. Azt hittem beakadtam és a végén kiderült, hogy hal a ludas. Sajnos még nagy pontyot 15 + vagy esetleg 20 +-os pontyot nem fogtam. De azokról is így viselkednek mint a bajszosok. Nyugodtan mennek a szerelékkel dolgukra
. Nagyon vágyom a Tiszára vissza. Gyerekként nagyon nehéz volt megtanulni horgászni és halat fogni az élő Tiszán.
Kiváncsi leszek hogyan vált be a harcsás botod.
-
tiger71
aktív tag
-
-
-
becsitibi
senior tag
Grat a fogásokhoz,én tegnap délután és tegnap előtt reggel Pilisszentivánon voltam egy kis tavon pergetni,nagyon jó kis horgásztó,a két nap 9 db csukát fogtam,20-30-40 centiseket,a finomabb szerkómat vittem,nagyon élvezetes volt,csak egy kanállal dobáltam ami ez:[link] arany szinben,rohadt egy fogós kis dög ez,a nagy teste miatt és a könnyű súlya miatt lassú vontatásnál is nagyon hatásos.
-
becsitibi
senior tag
Hali!
Egyszer voltam ott horgászni,igaz hogy nem fogtam semmit,de tetszett a környezet,nekem a pilismaróti öbölbe van engedélyem,oda járok inkább,annak is a torkolati részére a kövezésre a falu felöli részén,a másik felén ahol a rév van ott mindig sokan vannak,hála istennek nem sokan ismerik a másik oldalt,mindig pergetek,megvárom mig lemegy a nap teljesen,álltalában akkorra szoktam kiérni,igy időzitek,5-7 cm-es nagy terelőlapkájú rapalákkal tolom ez nagyon eredményes:[link],mindig sikerül 1-2 süllőt fognom vele,de sajna csak a kissebbeket max 1 kg-ost,a nagyobb sose jön,pedig havonta 1x 2x kiszoktam menni,főleg teliholdkor.
-
Alg
veterán
Tisza - Nagykörű - Óballa közötti szakasz, bal part, hétfőtől ma délelőttig:
Hétfő - Péntek: Öcsém szinte egész héten kint volt, az erős apadás nem tett jót a halak kapókedvének, az addig tuti helyeken is alig volt kapás, összesen 7 közepes méretű süllőt és egy szebb balint szedett össze.
Péntek délután kimentem én is egy haverommal, az apadás megállt, Köre kicsit meglötyögtette a vizet, 10 centis áradás - apadás ciklusok. Húzós, meredek, agyagos helyen kezdtünk el horgászni, második dobásomra jött egy kiló körüli kecsege. Ezután hajnal 2-ig volt még egy kiló feletti kecsege, egy gyönyörű, vastag, majd' 2 kilós kecsege, meg 5 kisebb 30-35 centis. Utána hajnal 4-fél5-ig teljes kapástalanság. fél 5 körül jött az utolsó kecsege, szintén a kilóhuszas fajtából. Ezután beálltak a keszegek, kecsegézés befejeződött, fogtunk még pár karikát és jöttünk el. Ilyennel bármikor kiegyeznék
Balin mindig van, hajnalban sarkantyúkon, egyéb helyen ahol mutatja magát, öcsém rendszeresen megfogja kicsi aranyszínű körforgóval.
Szerk: sajnos a fényképező bedöglött, itthon meg már nem akartam az elhozott, agyonütött halakat fotózni... pedig nem semmi teríték volt, 3 süllő 4 nagy kecsege, szomszédok csak lestek mikor vittük ki
-
zolynet
veterán
jár a kreativitásért és a szép fotókért is
jöv hét pénteken vagy a périre megyünk (24h), ott is a bojlis részre
vagy Új Györki-tó
nagy a dilemma, majd a többség dönt, harmad magunkkal megyünk
addigra meglesz az okuma longbow lb60-asom isesetleg nem érdekel vkit 2bot,2orsó a pontyozó szettből? az árat feleznénk és a 'szajrét' is,
engem csak a rodpod és a kapásjelző szett érdekel -
syler
aktív tag
Kőrösön mindenképpen érdemes, mégha nem fogsz halat akkor is
Van ismerősöm aki jár Gyoma fele, és igen szépen fog. Nem tudom pontosan hova, még soha nem kérdeztem
Szerk: A folyóvizeknek egyetlen egy titkuk van, nem az etetőanyag, nem a csali, nem a felszerelés hanem a rászánt idő. Ha sokat a vízparton vagy úgy is fogni fogsz valami szép halat. A nagy varázsa pedig az, hogy bedobás előtt soha nem tudod mi is akad majd a horogra
Lehet az egy 10 dkg-os dévér, de lehet az egy 10 Kg-os ponty
Próbáld ki a Kőröst, csak nyerhetsz vele!
-
syler
aktív tag
Hát, mi harcsázni szoktunk, de az a baj, hogy rengeteg a kicsi. Hamar elkezdik cibálni, bármit is rakunk fel. Pergetve egy pro egyik éjszaka 12 darab harcsát fogott. Legnagyobb 14.70 Kg. Sajnos a pergetéshez nem értek
Ha mindenképpen rablóhal kell akkor Dobára érdemes menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux Mint
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest