- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #66583 üzenetére
Nem, soha nem színeztem etetőanyagot, mikropelletet.
Egyedül arra ügyelek, hogy feltűnő színű legyen a method csali, kitűnjön az etetőanyagból.
Emlékezetes nekem, hogy egy Kék Fúzió fantázianevű method kajából vettem egy zacskóval, és egy hétig kékek voltak a kezeim..... . -
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #66579 üzenetére
Elvileg ahány mm-es a pellet, addig kell áztatni, tehát a 2mm-es pelletet 2 percig.
Én úgy csinálom, hogy öntök ki dobozba szárazon pelletet. Öntök rá locsolót, érzésre, meg kevés vizet. Ráteszem a doboz tetejét, megrázom. Leteszem, pár percenként megrázom. 15-20 perc után már nem igazán rázható össze, megdagad, jól tapad...Ilyenkor már használható. Ha túl száraz, teszek hozzá vizet. Ha túl nedves, akkor teszek még pelletet hozzá, vagy fél marok sima etetőanyagot.
Nekem jól működik, eddig csak methoddal fogtam halat..Kukoricára rá sem.....őőőőő fütyülnek a halak. -
miska17
tag
válasz BogyóBP #66538 üzenetére
Szia, hány grammos úszót kívánhat a a PowerCarpMatch ? (ráírt dobósúlytól függetlenül);
Nevis Whisper Match 3,90m 5-25g amit most használok , 6 grammos úszó már jól eldobható;
Igaz a fenti linken a leírás , miszerint nagyobb gyűrűk-gerincesebb bot ?; -kapanyelet nem szeretnék vásárolni ; -
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #66518 üzenetére
Esetleg erre valakinek van valami elképzelése? Mondjuk oylan mintha dobban lenne eltérés, házban csak kicsivel nagyobb egy 6000 es orsonal.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #66374 üzenetére
Már nem emlékszek miként van. Volt szervizben is, nem lett jobb, próbáltam bele filléres, és drága csapágyat is. Azt hozzáteszem, hogy kb 15+ éves az orsó, és kockatavakra jártam vele 10+-os halakra horgászni. Kapott rendesen.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #66372 üzenetére
Zaubert és ecusimat használok. Nincs velük gond, azt leszámítva, hogy a zauber sok év után elkezdte zabálni a zsinórvezető csapágyakat. Hiába cserélem, egy idő után darál. Szervizben is volt, az se segített. Amúgy szerintem túlárazottak a ryobi orsók. Ha a régi minőséget hoznák, nem lenne gond, de amióta tulajváltás volt, már nem a régi. Árában jobb orsót kapni másik gyártótól.
-
smokiii1
aktív tag
válasz BogyóBP #66317 üzenetére
Olyan 40 max 50 ezret gondoltam a bot orsó párosért. Fura hogy nagyon le akartok beszélni a Shimanoról. Ahogy irtam nekem a sedona van 4000es méretben match boton amit kb 20 ezerért vettem és teljesen elégedett voltam vele. Nyilván még nem volt a kezemben kifejezetten drága vagy minőségi orsó, de erre a hétköznapi pecára teljesen jó szerintem.
Visszatérve a Döme botokra. Fine maxot is néztem de sokallom az árát. Power fighter botokat meg carp fighter orsókat látok sokat, de a botok nekem merevnek tűnnek a carp fighter orsó meg ami nekem van nem olyan vészes, de csak 6000es volt mikor vettem és nagy meg nehéz. -
Steady74
Topikgazda
válasz BogyóBP #66269 üzenetére
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ennyire felületes vagy, ennyire nem megy az értő olvasás, vagy ennyire nem érdekel amit más ír, mert csőlátásod van. A szarkazmust nem vágod, azt látom.
Írsz egy termékről, belinkeled a leírását. Vettem a fáradtságot, rákattintottam, végigolvastam, majd válaszoltam neked. Idézem "benne van a leírásban". Miért a topik összefoglalóra utalnék?
Ha tapasztalt horgász vagy, tudod, hogy a feederhorgászathoz alacsony nyúlású monofil zsinórokat ajánlják, vagy a fonottat (keszegezés, versenypeca). Dobóelőkének meg (hogy a bot lendítőerejét 100%ban a kosárra összpontosítsd) még alacsonyabb, vagy 0 (fonott) nyúlású zsinór kell. A leírásban (a terméké, amit linkeltél ez van: "A kék színű változatot nagy rugalmasság jellemzi". Fentiek alapján döntsd el, hogy jó választás-e.Kunember: ha megvan a füstölésig hevítés, utána gyorsan csavarsz egy papírhengert, és...
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz BogyóBP #66264 üzenetére
A pelletedre keresve végül megtaláltam azt az etetőt, ami nekem nagyon bejött eddig: Full Carb Ice Carp. Szimpatikus ez a Promix márka, kipróbálom majd a csalijaikat is. Másoknak volt már velük tapasztala az Aqua pelleten kívül?
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #66234 üzenetére
Nagy távon nem keszegezünk, semmi értelme, illetve botot se fogsz találni hozzá. Ha mégis, akkor élvezet nem lesz benne. Kapást alig fogod látni, karakteréből adódóan csak csörlőzés lesz.
Nem tudom milyen víz, de kétlem, hogy 100+ méteren vannak csak keszegek.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #66209 üzenetére
Benne vagyok FB.-on pár pecás csoportban, ilyen Aliexpresszes csoportokban is, ott láttam.
Kissé megnyugodtam mióta olvasom ezeket a csoportokat, az én gyűjtögető szenvedélyem nem is olyan kóros....
Lehet hozzá venni sekély dobot is. Azt írják lassabb a dobemelése, mint az Okuma 8K-nak.
Nem volt még lassú dobemelésű orsóm. De pont ezért nem rendeltem, mert behúzós pecát nem szoktam űzni, partról dobálni meg mostanában egy kétrészes, 3m-es bojlis bot is bőven megfelel....Szóval meggyőztem magam hogy erre nekem nincs szükségem. Tudok parancsolni magamnak..De nem tudom meddig fogadok szót....
Szerk: Régebben már linkelték, de annyit beszélünk róla, beteszem megint a bemutatójáról a linket, ennek az Ultegra klónnak: [link] Hátha valaki még kedvet kap......Sarcok előtt.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #66150 üzenetére
Fiuk esetleg erre egy szaki? Köszönöm.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
smkb
őstag
válasz BogyóBP #66035 üzenetére
Bár nem waggler de ezek igen szép darabok, olyan minőségű lakkozással és test fényezéssel mint ami ezeken van, nem igazán találkoztam még (maximum amiket én lakkoztam). Pillanatok alatt csúszó úszóvá alakíthatók a filléres adapterrel. Viszont nincs köztük nagy felhajtóerejű 8+ grammos. A legnagyobb is csak 5g.
Pár match1, match2,
Ez pedig egy jópofa okosság, amivel úszókat lehet tuningolni (mint az első linken pár, amiknek nincs kiszélesedő levegős csúcsrészük, hanem csak egyenes carbonszár).Mindig meg kell nézni alaposan a kommenteket, azokból látszik, melyik eladó hogy csomagolja őket, mert sok a slendrián, ahol nem kapnak rendes levegős fóliás burkot, és törnek.
Egyébként valóban, igazán nagy választék nincs úszóból alin (és ha van is nem mindig annyira jó az ár), inkább csak érdekességekre érdemes lecsapni, amikkel itt nem találkozik az ember. Az első linken lévők is, egyszerűen megtetszettek, de hogy fogom e használni őket a temérdek többi mellett...van amelyik 47 cm hosszú. Szimplán szépek, kecsesek. Jól mutatnak az átlátszó úszó tartóban . Amúgy a rövidebbek, pl ezek, egyenként vannak csomagolva műanyag csövekbe (mondjuk ezek nem annyira pöpecek, mint a fenti, már egy fokkal olcsítottabbak, de 2,5 usd 5 dbért szerintem megér egy próbát. Ezeknek a felső szárát pl lehet tuningolni a fenti hengerekkel).
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #66002 üzenetére
Ha fonott a főzsinór, akkor kell a gumi, ha mono, akkor nem kell.
Amúgy Mh és Mh bot között is van különbség, szóval függ ettől is. Nekem az mh botom elég lágy, így keszegezni is tudok vele, de vannak ennél durungabbak, amiről pattannak a a keszegek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jansky1
senior tag
válasz BogyóBP #65962 üzenetére
Mi az a zsinórcsavarodás és mi idézi elő? 3 feeder szettem van, összesen nem érnek annyit, mint egy serie gold orsó. Nevis endura damil van az összesen, előke és a főzsinór között egy noname alis forgó. Van amelyiken forgó sincs csak gyorskapocs gyöngy, vagy mi. Van gumizott method kosaras, meg anélküli is. Hol tud csabarodni a zsinór, és hogy akad a spiccbe?
-
hermanyi
addikt
válasz BogyóBP #65962 üzenetére
Legjobban a recsegő féktől csavarodik a zsinór . ha az előke és a fő zsinór között nincs rendes minőségi forgó az is segít a tekeredésnek , a zsinórvezető görgő nem megfelelő működése is nagyban közre játszik (sok novicsentó orsónál alapból szar a görgő csapágyazása, nem csak alsó kategória)
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
smokiii1
aktív tag
-
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #65903 üzenetére
25 éve horgászol és tudod mit beszélsz - de pár hete itt siránkoztál, hogy nem tudsz felkötni egy dobóelőkét meg nem tudod értelmezni, hogy mikor milyen hosszú előke az ideális...
No offense, de lehet vissza kéne venni az arcból .
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
horcsog
tag
válasz BogyóBP #65889 üzenetére
A leakadás lehetett az miatt mert a csali azért combos méret fehérhalnak és megpróbálták felvenni de csak félig meddig sikerült nekik. Vsz vagy finom cuccal horgászol és keszegre közben bejöhet ponty is alapon akkor a csali a horogméret az előke ahhoz összeállítva. Ehhez vsz nem passzol a fonott horogelőke( az miatt is mehet el halad , meg amúgy is durva keszegezni ) Vagy pontyozol akkor a csalit a horogméretet ahhoz igazítod . Ha kifejezetten pontyozás a cél akkor 10 -esnél kisebb horgok max ha valami nagyon öblös fajta és pici csalikhoz. Persze ha nagyon öblös fajta pl guruban vannak ilyenek , hogy még 12-esben is megfelel az öböl mérete másik horognál a 8-asnak.
-
Grillo
őstag
válasz BogyóBP #65903 üzenetére
Gyász. Felteszel kérdéseket, amikre választ vársz. Kapsz válaszokat, ami ha nem tetszik, akkor átmész személyeskedésbe, és meghatározod, ki mikor szólhat hozzá és mikor nem.
Rohadtul fárasztó, pedig elég magas az ingerküszöböm.
Nem sértésből, nem spekulálok és nem személyeskedés, csak megjegyzem. Meg lehet még egy sört is rászisszentek...
Egészségedre! -
cool13
őstag
Szerintem itt alapból a hozzáállásoddal is baj van. Görcsös vagy és a guta megüt. Nem azon múlik, te mennyire érzed magad jónak. Ez horgászatban nem megy. Rengeteg türelem kell. A másik spori ugyan azokkal a cuccokkal, és ugyan ott ült ahol te? Ha nem, akkor már az is bejátszik. Ne gondold hogy te TDM orsóval meg amiket sorolsz sokszor, tutira halat kell fogj. Szóval, cserélgess, próbálkozz. Változtass és tanulj ezekből. Amúgy simán lehet a fárasztással, botkezeléssel van baj ezért akadtak le a szakáll nélküli horgokkal. Amikor váltottál szakállasra, egyből jobban jöttek. Szóval benned is lehet a hiba. Relax.
-
DanielLong
senior tag
válasz BogyóBP #65891 üzenetére
Én simán próbálnék egy hosszabb előke/tovább engedett csalitüske verziót is. Mondjuk életemben nem bojliztam, de ha arra gondolok, hogy mennyivel a horog alatt van a csali, akkor igazából methodban is simán lehetne még ezzel játszani. Egyébként sem hiszek ezekben a kőbe vésett szabályokban.
-
Zoli bácsi
őstag
Akkor volt ilyen sok rontott kapásom, amikor egyik évben tél végére "elfelejtettem" a horogkötést, és az utólsó mozdulatot fordítva végeztem. Tehát a csomómentes kötés végén a horog öble felől bújtattam a zsinórt. Ugye a másik oldalról kell, tehát a horog öble fele kell a zsinórt bújtatni. Nem gondoltam volna hogy ekkora jelentősége van.
Jól kötötted..?
Másik 5let: Nem engedted túl messze a csalitüskét..? A horog öbléig szoktam engedni, úgy kötöm.
Mondtam volna, lehet túl kicsi a horog a csalihoz, de amit írtál, úgy tűnik hogy nem.
Szerk: Jut eszembe, idén először nekem is van Szép kártya. Mondtam a Sárkánynak, ha nincs ötlete, akkor én szívesen lenullázom..... Az a nézés....... Lesz ötlete....[ Szerkesztve ]
-
-
DanielLong
senior tag
válasz BogyóBP #65837 üzenetére
Szerintem 360-as bottal esélytelen lesz ekkora távot megdobni. Távdobó versenyző srác, akivel sokat beszéltem, nekem az EA Method Carp Feeder botot ajánlotta, mondván, hogy ez a legolcsóbb általa ismert 420-as bot, amivel már élmény a fárasztás. Elmondása szerint ezzel a bottal 120-130m a max. Összehasonlításképp van neki egy Croco LC 420 botja is, azzal tartják a magyar rekordot, valami 197 méter körül. Ő azzal tud 150-160 méterre is horgászni, de heti többször gyakorol és célzottan edzőtermi edzést is végez. Kosárból az olcsó Nevis methodot ajánlja 50-60g súlyban L vagy XL méretben, egyedi rugalmas zsinórvezető csővel.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz BogyóBP #65837 üzenetére
Nem tudsz inkább a tó másik oldalára ülni? tudom, sok helyen nem lehet.
Én nem vagyok nagy dobó (szombaton 2 kosarat is a fára dobtam magammal szemben), távdobó 3,9-es bottal, 0,18-as fonott dobóelőkével, 20-as monofil főzsinórral, 60gr-os guru distance kosárral 105m-t tudok dobni. Állva, ládáról. Nem hiszem, hogy több menne, nyilván gyakorlással igen. 170centi, 63kg vagyok. 100méterhez 3,9 bot kell, vagy 4,2, afelett csak a 4,2 szerintem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65782 üzenetére
Én azt figyelem, hogy megfelelő szöget zárjon be a bot spicce, és a zsinór. Tedd úgy hogy kézre álljon...
Elvileg a method zsinórokat úgy hirdetik, hogy kisebb a nyúlás, de itt már nem lehet tudni mennyi a marketing, és mi igaz. Monofil zsinór nyúlik..Mindegyik.
Keress egy spricnit, ilyen virágpermetezős, vagy kiürült szórófejes flakont. Mosógatószeres vizet keverj, és fújd rá a dobon lévő zsinórra. Jobb megoldás, ha becsévélés előtt mosogatószeres vízbe áztatott rongyba-zsepibe fogod a zsinórt, úgy tekered vissza, hogy közben áttörlöd. Jót tesz a süllyedésnek, azért süllyed nehezen az amúgy süllyedő zsinór, mert kosz, és egyéb szennyeződés van rajta.Jofi81: Az a baj, Tsuriból nincs nyeletős...... A Katskingot szokták dicsérni. Én ilyet vettem: [link] Bevált, 420-as feederre jó lehet a sekély dobbal.
Ha gyorsfékes is jó, nézd meg az Ultegra klónt, azt is dicsérik..... Szigorúan a 420-asra ezt is.
Szerk: smokiii1: Természetesen bárhova vehetsz területi jegyet, meg napi jegyet is.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #65779 üzenetére
Nem tudom, őszintén nem is érdekel. Trabucco s force-t használok, hogy a többi zsinór milyen nem tudom.
Nem horgászok nagy távokat, így a süllyedés sem érdekel, illetve spiccet víz alá nyomva gyorsítható a merülés.
Nekem alapból necces a zsinór merítése, mivel nem nagyon tudok zsinórt feszíteni 15g small kosárral. Ha keszegezek, akkor meg úgy is olyan gyorsan jön a kapás, hogy a hal süllyeszti a zsinórt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
galervin93
addikt
válasz BogyóBP #65757 üzenetére
Az úszó érzékenysége nem függ a méretétől, egy 15-20 grammos waggler lehet ugyanolyan finom, mint egy 3 grammos, csak jól kell kisúlyozni. És ez a(z egyik ) lelke a matchezésnek, a helyes súlyozás, a jó ólom elosztás.
Én hétfőn megyek bányatóra sliderezni, 14 grammos úszó, 10 grammos fő gömbólom, alatta 3-4 nagyobb sörét, meg egy 2-3 tizedes jelző az előke felett. Ponty, kárász, nagy dévér a célhal, ezért a kaja kap egy jó adag csontit. Várós peca, mert herótom van már a feeder spicctől.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65728 üzenetére
Nem találkoztam ilyennel, de ezt a zsinórt azonnal leszedném, és kukáznám. Látatlanban azt mondanám gyártási hibás. Fluo sárga Döme Master Carp Line zsinór most is van fent, semmi baj vele. A kéket, a Fine Maxot nem próbáltam, az most jelent meg.
Beváltak a Döme zsinórok, egyedül a 900m-es kiszerelésű Record Carp 0,22-es sárga zsinórral vagyok úgy, hogy ránézésre közel harmincas.... Többi zsinórja sem méretpontos, de ez durván vastagabb mint a ráírt méret...... -
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65691 üzenetére
Az sem lehet rossz, ennek a kis csipesznek viszont az a célja, hogy a zsinór roncsolása nélkül lehet leszedni a söréteket, és azért a tapétavágóval nem olyan biztos.....Illetve fel is lehet tenni, összenyomni a söréteket. Szerintem praktikus segédeszköz, kicsi. Természetesen a lebontott sörétek újra felhasználhatók.
sasa311 : Dadogó fék.... Lehet egyszerűbb a megoldás mint gondolnád. Szedd ki a lamellákat a dobból, a filc korongokat olajozd, vagy zsírozd át, a fém lamellákat meg nézd meg nem-e sorjásak, akkor kis reszelő.....
Volt olyan orsóm, aminek ekkor sem tetszett a féke. Kerestem ekkora méretű filc lamellákkal szerelt másik orsó pótdobját, kiszedtem abból a filc lamellákat, vastagabbak voltak, így szemmel ránézve is. Átpakoltam, jó lett. Nekem is nagyobb fékerőn akadozott, nem egyenletesen adta a zsinórt. Leírom, mondom hátha tudok ötletet adni..
cool13: Kérdeztem volna ez milyen orsó....De a kép nevében megtaláltam a megfejtést...[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #65681 üzenetére
Személyes véleményem az hogy egy rossz bot és egy rosszul összeállított szerelék rosszabb élményeket ad akár egy kezdő akár egy haladok horgásznak is mint egy rossz peca. Bár az utóbbiba nem vagyok teljesen biztos
-
Horvi
őstag
válasz BogyóBP #65669 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ és segítséget. A bot még nincs meg de vannak jelöltek az itteni ajánlás alapján(Nevis Whisper Carp, Zebco Trophy illetve ami még megtetszett kézbefogva az a SW Dart II), ezek ilyen 5-25g dobósúlyúak.
Az orsót is az itteni ajánlások alapján néztem, meg kicsit/nagyon bekorlátoz az, hogy szép kártyával venném a cuccokat.
Az összepróbálás jó ötlet csak nem mindig kivitelezhető sajna#65670 cool13 Nem tartom kizártnak, nem vagyok ebben jártas.
#65675 sasa311 Köszönöm neked is a részletes választ és infókat. Hát akkor beszerzek jó párat úszókból Voltam valamelyik nap walterban és ott nézegettem ilyen önsúlyos úszókat de azok ilyen 8+2 meg 10+2 grammosak voltak meg nagyobbak, szóval akkor elég a kisebb is ezek szerint?
Más kérdés ehhez, hogy ha beszerzek pár úszót gondolom érdemes őket valahogy biztonságosan tárolni. Ahhoz mit érdemes nézni ami jó megoldás lenne? Most is van 1-2 úszó a ládában csak úgy simán de azért az ilyen drága úszókra azért valahogy jobban vigyáznék.Hello darkness, my old friend...
-
zolee0307
őstag
válasz BogyóBP #65669 üzenetére
Én matchnél a cralusso sensitive/ufo szériájánál kötöttem ki. Állítható a szár (a súlyokat is ki lehet venni a testből) finoman be lehet állítani, meg egyszerűbb, mint a hagyományos beállítása. Én vettem hozzá még carbonszálat, meg antennát (több méret, szín), így jól lehet variálni. A 7 méteres spicchez is már ezeket használom.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65667 üzenetére
Igen, elég lágy, árkategóriájához képest teljesen jó. Nagy kiszerelésben (1000m) szoktam venni, fémdobozban. Használtam én is azt a barnát, ez határozottan jobb. Az új Benzár Method feeder is hasonló, az is jó.
Teszek fonott dobóelőkét, azért ezek a 100gr-os kosarak megtöltve, a dobást meghúzva, egy idő (nem is sok) után "megeszik" a főzsinór első pár méterét. Azért is szeretem a fonott dobóelőkét, mert pl. esti pecánál ha tekeri be az ember a végszereléket, azonnal hallani ha odaér a fonott zsinór a gyűrűkhöz.
vendingo: Akár az is elég lehet, helyválasztás kérdése. Ha többször horgásznál ilyen helyen, szerezz be valami olcsó Heavy feedert, akár egy Energo-s szettet, vagy...jut eszembe.. van a Silstarnak ócó feederbotja 150g dobósúllyal [link] Dobsz rá egy orsót, és kész. -
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #65658 üzenetére
Aztak..... Micsoda szemed van..! Igen, Energos lila zsinór, a tavalyi tépkedések után a Rábai pecákhoz 0,25-öst tekertem fel. Teljesen jó, használom feederen ezt a méretet, pontyozó botokon 030, 0,35-ös méreteket, merem ajánlani! Viszonylag lágy, jó a szakítója, bár nem mértem, de nagyjából méretpontos.
vendingo: Azért van sodrás, a 100gr-os körmös kosár azért megállt, de elkelt volna a 120-as is a sodrásba( A gát alatt voltam, de fölötte is ez lehet a helyzet). Vannak lassan folyó részek, kanyarok belső fele, visszaforgók, ide egy MH feeder elég, 30-40gr-os kosárral. Szóval hajrá! -
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #65610 üzenetére
Minek akarod leszedni a dobról a zsinórt? Nem fognak csinálni semmit azokkal a dobokkal, ha az orsó visszaforgás gátlója nyerekeg, szétszedik és megzsírozzák aztán küldik is vissza. Abba sem vagyok biztos, hogy vissza kell küldeni ehhez a manőverhez a dobokat.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
saen
veterán
válasz BogyóBP #65607 üzenetére
Fogalmam sincs. Hivatalos szervize Daiwának úgy tudom, hogy Németországban van, szóval valamennyi átfutási idő biztosan lenne. Én még sosem küldtem vissza orsót garanciában. De ahogy írták is már, vagy megpróbálod garanciálisan intézni, vagy keresel valakit aki jártas az ilyesmiben és megcsináltatod pénzért.
-
Spoon16
tag
válasz BogyóBP #65605 üzenetére
Alapvetően nem bonyolult a folyamat:
nyikorog az orsód -> zavar.
1. megoldás: szétszeded, megkened de jó esély van arra,hogy bukod a garit (és lehet,hogy össze sem fogod tudni rakni)
2. megoldás: visszaviszed oda,ahol vetted és majd ők kezdenek vele valamit.Nem létezik egyéb opció. Nincs olyan,hogy a kismanó besurran este az orsódba, bezsírozza és reggelre nyom nélkül távozik
-
vendingo
veterán
válasz BogyóBP #65599 üzenetére
Olvasod miről van szó, vagy csak tényleg trollkodsz?
25g kevés egy matchbotnál? Nem csukázni akar vele.Gondolom az orsód használtad, nem újkorától ilyen. A 250 ezres orsó is nyikorog, ha nem szervizelik. A kocsik is tönkremennek, ha nincs pótolva/cserélve a motorolaj.
-
A Zéé
addikt
válasz BogyóBP #65461 üzenetére
De, az vagyok. Ez vitán felül áll.
Nem, nem sértett szabályt, de az elmúlt pár hétben több mint száz hsz-t tudtál gyártani az "igazából nem tudom mit akarok, mi kellene, de minőségi és 80g-s dobósúlyú bot legyen témakörben* aztán ha minden igaz vettél is egyet, most megint olyan kérdést teszel fel, amit már feltettél, talán nem is egyszer, és választ is kaptál rá...Just a simple Lineman...
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz BogyóBP #65427 üzenetére
20-25m-nél nem messzebb és max 20gr-os önsúlyú kosárral.
vendingo: Ezt láttam.
-
takessz
senior tag
válasz BogyóBP #65402 üzenetére
0.57 es-re vastagodót használok By Döme bothoz és az sem vastag a gyűrűkhöz
Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium iOS 18.2 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
csbebe
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos fejegységek
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...