- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeTaL
tag
válasz
birozoli7800 #4999 üzenetére
és hol fogtad azt a pontyot? tavon ?
véleményem: kalap szar az a szerelés, horgász tavon tök mind1 mivel horgászol, tuti hogy fogsz halat... nyílt vizen már sokkal másabb a helyzet.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Használt már valaki ilyet? Techno Bogáncs - pontyozó szerelék
-
szepsuti
aktív tag
nem tudom pontosan, hogy mióta van életben, hogy 25 kg feletti harcsát vissza kell engedni.
De a tavat az a két srác tartja karban aki a képeken látható, konkrétan ők a halőrök, a nagyobb ember bérli a tavat és ezáltal az "övé". Gondolom nem akarta visszaengedni a trófeáját.
-
-
Diszizoltan
csendes tag
Hát biztos rejt még jó pár nagy példányt a tó mélye....
-
dragonfx
veterán
válasz
Csabee. #4990 üzenetére
ez nem érdekes hanem csak valami irigy faxok dumája, a 105kilós harcsa tényleg kamu nagy vihart kavart nem si fogták hanem egyszerűen leütötték kihuzták..azt nem hivatalos szerintme se, és aki látta képen, az max. azt mondja 105 font, de nem 105 kiló.de mostmár megdőlt nincs róla szó...ez a harcsa lehet ennyi súlyú.....tény rossz szögben vannak a képek.
Az ultrabite egy fos, ahogy leríta a forma, nem ront max. javít ennyi.szal nem azzal fogták hanem villantóval.
ideje volt már mázsa fölé menni kihazánk jó harcsás vizeinek egyikén.
faddi holtágban, tüskei tavon is simán lehet ekkora. -
Eagl3
veterán
válasz
Diszizoltan #4989 üzenetére
Miért nem engedte vissza?
-
MeTaL
tag
válasz
Diszizoltan #4991 üzenetére
igaza van a moderátornak, apróhirdetések rovat. az árakat meg megtudod nézni a boltban vagy a haldorado.hu-n vagy a walterland.net-en
-
Csabee.
nagyúr
A hal pontos súlya 112 kilogramm, hossza 227 centiméter. Az európai ranglistán is előkelő helyet elfoglaló nagybajszú kifogásának részletes beszámolóját a DUNA TV "Halak, vizek..." c. horgászmagazinjában nézhetik meg az érdeklődők május 11-én 16 órakor.
-
Diszizoltan
csendes tag
-
Diszizoltan
csendes tag
-
szepsuti
aktív tag
válasz
Diszizoltan #4986 üzenetére
hát, az az igazság, hogy sokszor voltam lent idén is szinte minden 7végén lent vagyok, de úgy istenigazából ezen a legutóbbi hétvégén kezdtek beindulni a halak, de még ez sem a megszokott adács. nappal horgászom inkább, édesapám nagy éjszakai pecás
(rádiós kapásjelző, pittyeg az ágy mellett... nem az én műfajom
)
(pontos zsinórvastagságra, meg horogméretre nem emlékszem, de sztem mindenki olyan szerelékkel pecázik ami közel áll hozzá)
pontyra:
etetőkosár-ütköző-kapocs-előke horoggal (ezt részesítem előnyben) nagy távolságokra kényelmesen el lehet dobálni vele. nem gubancolódik olyan könnyen.de a legtöbb kapás a feeder botokra jön, nem hiába finom szerelék, ugyan az a szisztéma,csak etetőkosár helyett feederkosár.
csali: sima, dobozos csemegekukorica (még), nyáron pellettel horgászom.
süllő (idén még nem indultak be)
csak kishallal lehet megfogni. A közeli patakokra járok kishalért.adács egy kicsit iszapos, ezért ajánlom a tirolofa használatát, a szerelékem úgy néz ki, hogy a főzsinórra ráfűzok egy T előkerögzítőt(nem fixet), majd ütkőző és egy kapocs, a kapocsra értelemszerűen az előke kerül, a T idomhoz pedig egy viszonylag rövid előkével a tirolifát kötöm, ennek az az előnye, hogy a kishal szabadon úszkál a vízben és kapásnál a süllő nem érzi az ólom súlyát. A süllő azonnal kikőpi a kishalat ha megszúrja a száját a horog, ezért a kapásnál egy bő 10 méter zsinórt elengedek neki hagy nyelje be, majd utánna rántok, szinte biztos az akasztás.
-
szepsuti
aktív tag
adácsi harcsa még 1 szer.
http://www.adacsihorgaszto.hu/?page=rekord_list&halfaj=sz%C3%BCrkeharcsa
mikor fogták pont lent voltam én is a tavon.(tag vagyok) Pillanatokon belül terjedt a hír. hogy már megint fogtak. Eléggé megoszlottak a vélemények a visszaengedéssel kapcsolatban. Tó horgászrendjében feketén fehéren benne van, hogy 25 kg felett vissza kell elngedni a harcsát. A harcsa viszont havonta megeszi a testsúlyának megfelelő halmennyiséget( nagy szakik emlegetik) A halőröket sokszor halljuk panaszkodni, hogy kevés a hal... utóbbi időben tényleg kevesebb a korábban megszokottaknál, de 10 kg feletti ponty rengeteg van, de azt csak bojlis készséggel célszerű fogni. harcsákból pedig még bőven akad, több nagy példány is van még a tóban.
Ha így adácsnál vagyunk és valakit érdekel az ottani halállomány:
Süllő
rengeteg van benne, szürkülettől egészen napfelkeltéig lehet számítani kapásra, de ha borult az égbolt egész nap van kapás, csónakból a legcélszerűbb,de partról sem ritkák a nagy példányok ([link] 7,85 kg-osat édesapám fogta a partról)harcsa
nehéz őket megfogni, a mostanit úgy fogták, hogy a partról reggel 8-kor, rengeteg nagyobb örvénylést láttak egy helyen, gondolták, hogy harcsa. egyik szemfüles horgász felcsalizott egy kishallal bedobta oda és elmondása szerint rá fél órára már húzta is el, de a bevágás pillanatában még 3-4-5 harcsa a szélrózsa minden irányába elindult, és állítólag egyik sem volt kicsi, nem is nagy vízben voltak, kb 1,5 méter ott a víz. nem ez a megszokott. A srácnak 1,5 órás fárasztás után sikerült kifárasztania, csónak nélkül. nem semmi élmény lehetett.amur
nehéz megfogni, de van benne, nekem még nem sikerültponty
mindig meg lehet fogni, a nap bármely szakában. régen azért több volt benne, idén várjuk a telepítéstnaponta 4-5-6-ot bármikor megfoghat az ember ha kitartó, de ettől csak többet szoktak
hátulütője a tónak, hogy a mátra lábánál fekszik, ezért elég kevés a szélcsendes idő, úszózni nagyon ritkán lehet, fenekezés a bevált módszer a tavon.
ha valakinek kérdése van a tóval kapcs, kérdezzen bátran, 5-6 éve csak ott horgászom
-
dragonfx
veterán
válasz
Diszizoltan #4978 üzenetére
szép fogás valami ismerösöd volt a tettes??
a 112kilósról a rekordól szívesne olvasnék egy cikket akár beszkenneltet is újságból.aki tud ezügyben segíteni thx.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Diszizoltan #4980 üzenetére
okés, csak nagy képeket csinálj
amúgy majd másik oldalról fogod belinkelni?
vagy netán ismerőd fogta?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Diszizoltan #4978 üzenetére
Gondolom nem te fogtad
nagyon szép méretes halacska!
Máskor ha linkelsz, akkor a hozzászólásnál a smiley-ek felett van egy link opció, és oda másold be az urlt- és akkor kattintásra más is megtudja nézni a képeket, nem kell kimásolgatni!
Nagyobb méretű képe nincsenek?
-
Diszizoltan
csendes tag
HÍR!!:
"Ismét rekord méretű harcsa került horogra az adácsi horgásztóból,mely mérlegelés után visszakerült a tó vízébe.
További képek is videók pár nap múlva.A hal fontosabb méretei:
Hossza :200 cm
Súlya :74 kg
Kerülete :93 cm "Amint meglesznek a képek ide beillesztem őket nagyon szívesen.
Megjegyzés:
Az Adácsi horgásztóból került ki Magyarország rekord harcsája is. A hal pontos súlya 112 kilogramm, hossza 227 centiméter volt.Képek:
http://www.haldorado.hu/photo.php?photoid=5779&w=260&h=152
http://www.haldorado.hu/photo.php?photoid=5780&w=260&h=242
http://www.haldorado.hu/photo.php?photoid=5781&w=260&h=185
http://www.haldorado.hu/photo.php?photoid=5782&w=260&h=224
Remélem örömet szereztem pár horgásztársnak .
További szép napot. -
Csabee.
nagyúr
Tudtok ajánlani Budapesti, vagy budapesthez közeli horgásztavat? ami napijegyes, és "olcsó"nak számít..
én a Camponánál lakom.. tehát ha ahhoz közel van az jó lenne
Törökbálintra szoktam járni a Max city mögött van egy tó ami nagyon tetszik, de jól néha a változatosság -
Kukorica4
csendes tag
Tudnál nekem pontosabb információkat adni erről a tóról?
-Horgokról csak annyit hogy, ha vékony husu horoggal horgászol ahoz mérten kel a többi kelléket is finomítani(bot,orsó damil) én gyakran használok Ownert és edig semi kifogásom rájuk a 16ownerel is fogtam már kiló körüli halakat. -
dragonfx
veterán
Na sry csak ma írok róla nem volt időm tegnap.
Szép a tó rendezett parttal, füves homkos, jól pakolható, víz tiszta, jó hőfokú már, elég hamar mélyül, bányató.
Reggel 6ra odaértem gyosan fogtam 2 potykát olyan másfeleseket.utána hatalmas szünet.1kor voltak huzások, totál leálltak.Délután voltak rántások, de nem za igazi, kárászok csak, közelbe dobva voltak halak ujra. megint 2 ponty.illetve fogtam 2 tok.ot.
Igen lehet fogni nagy erős harcos halak.kicsit rémisztőek.Szal aki ide eljön, készüljön, hatalmas szélre, nyílt terület miatt, árnyék szinte semmi.nehéz úszózás, önsúlyossal nyerő lehet, én nem próbáltam, illetve közelre fenekzés, akár még feederrel is.
Nincs értelme 15 méternél messzebb dobni ott már bőven az esésben 4méteres vízben vana cucc halak is itt vannak.
Girnyora azonnal kárász szal csak kuki.én fenekeztem 2 100gr.os bottal.25ös cajggal.
Itt a nagyobbik, 3.5 kg.os Tok, jó erős volt.Átverős a kép, a hal kb 85-90 centis nyúlánk irtóra mint a kecsege kb.
-
dragonfx
veterán
danke
holnap minden igaz megnézzük, és akkor írok mi a helyzet, lűátom többen kíváncsiak vagytok rá velem egyetemben.
szerintem az owner horgok bikák, nekem soha egyetlen egy nem tört, hajlott rozsdásodott el.
Sőt ha rozsdafoltos lett a felszíne nem ment be az anyagba vizes ronggyal erősen letöröltem és mintha új lenne.
mondjuk én 4-2 es "kampókat" használók....0.7mm vastag szárút.
A vékonyszárú horog minden márkából egy fos erre rájöttem, akár pontyozásra(nagy súly)..akár keszegezésre(sok ideig tartó folymatos nyomás, rángatás) alkalmatlan.
Én középvastag potykahorgot hazsnálók keszegre legalább fenékkről se nyeli be a kárász.és 2 szem ricának kell egy 10es horog.és ha beugrik egy 3-4es ponty nem kell félnem leakad.
Régen én is nyomtam 12essel drennannal..de az is egy fos.kihajlik ha egy tenyeres halat kiemelek vele.
girnyora is jó a közepes..na igen aki csonttal akar nyomulni annak valami faintosat kell keresni, de én 1 olyna mérgező kis dögpondrot nem fogok meg, max. ha nagyon álla víz etetőbe belerakok keveset de csak átmosva.u.i.:banax vagy okuma orsót használt már valaki fenekzeéshez innen?véleményeket tapasztalatokat várok??..nagyon jó árban vannak.De én D.A.M. mániás vagyok szal minőségi szinten ezel egyenlőt keresek.
-
Csabee.
nagyúr
úgynézki nekem a hétvégi horgászatom ki marad
majd két hét múlva tudok menni csak..
no sebaj, helyettem is akasszatok meg minél több halat
-
koxes
tag
válasz
dragonfx #4961 üzenetére
én is owner horgokkal szoktam dévérezni (mivel a helyi horgászboltban csak ilyen van 14es méretben...),és nem egyszer kihajlították ,eltörték. Ár érték arányban rendben van de komolyabb halakra semmi képen nem ownerrel horgászok.
joker tóról én is várom a beszámolót mert hozzánk is viszonylag közel van!
-
dragonfx
veterán
válasz
birozoli7800 #4962 üzenetére
pontosat tudtok mondani hogy kell odamenni harasztiból??
-
MeTaL
tag
válasz
birozoli7800 #4962 üzenetére
Még nem voltam a Jokeren, de én is azt hallottam hogy 1500 Ft a napijegy, és tokhalakat is lehet fogni...
-
dragonfx
veterán
mindne igaz holnap megnézek valami uj bánytavat harasztinál valami joker a neve.
multheti modydick2 nem ugy sült ahogy szerettem volna.3 potyka volt de kicsik.1.5esek csak.nagyobbat akarok.Most haverrel megyek avgy faterrel.Csajjal nem lehet horgászni
owner horgok nagyon jók jah, én csak azt használók, eddig 7.5es potyka a legnagyobbam....
-
koxes
tag
válasz
birozoli7800 #4958 üzenetére
én vasárnap megyek pergetni a balcsira (idén először) majd beszámolok hogy milyen a víz.
-
zsolt1129
addikt
válasz
birozoli7800 #4954 üzenetére
Federre gondoltál?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
birozoli7800 #4954 üzenetére
persze, biztos lesz hal, én kellemes horgászatot és sok kapást kívánok így előre is
-
birozoli7800
senior tag
Am megyek horgászni két hét múlva a balatonra. Valaki horgászott már idén a balcsin?
Számíthatok valami halra?Könnyű fenekezős módszert fogok szerintem alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest