Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
kk831228 #999 üzenetére
Igen ezek eléggé húzós árban vannak, de ennyi pénzért már szinte mindent tud, nekem ez most kimarad, maradok a klasszikus kézi vezérlésnél egyenlőre
Majd ha úgy alakul később megpróbálok valamit összehozni, bár már az ilyen vezérelt elektronika nem az én világom. Huszon pár éve foglalkoztam hobbiszinten régi csöves rádiók elektronikájával, de az már a múlt
Esetleg majd egyszer kereslek ezzel kapcsolatban ha nem zavarok vele -
kk831228
addikt
Az ilyen vezérlős cuccok mind drágák, amihez van app, meg fordulatszámot is szabályoz stb, stb... Még ha magadnak csinálod is elég drága... Amit múltkor linkeltem, az olcsóbb volt úgy emlékszem...
Mindjárt visszakeresem...
Ennél csak drágábbakat találtam, most is... : [link]
-
lemmy71
Topikgazda
Köszi az infót
Medvekarom van itthon is
Gondolom azért nem sültek egyformán mert nem egyidősek voltak a barikÉn egyszer vegyes csülökpörkölttel jártam így, hogy az egyik hús totál szétfőtt a másik meg rágós maradt.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
kk831228 #996 üzenetére
Most néztem meg a komplett szett majdnem 100 ezer
a ventilátor külön is megvásárolható 18 ezer környékén, de ahogy nézem lehet hozzá olcsóbb vezérlő egységet csatlakoztatni
-
gu007
aktív tag
Köszönöm! Nem titkos semmi. Metróban vettem a fagyasztott bárány lapockákat, kiolvadás után nagyjából levágtam rólunk a kilógó részeket, oliva olajjal bekentem mindkét oldalán és arra szórzam a fűszerkeveréket. Rányomkodtam, folpakkal betekertem és az éjszakát a hűtőben töltötte. Spárgával köttöttem össze sütés előtt, de lehet kapni sonka hálót is, lehet veszek. 115-120° között elkezdtem sütni, csak az első órában füstöltem almafáva (plusz ami a faszén pótlásakor keletkezett füst), kb óránként pricceltem rá az almalé almaecet 1:1 keveréket és 74 fokos maghőnél csomagoltam. Addigra a bark is szépen kialakult (az látszik ropogós bőrnek) alutálcába öntöttem almalé és almaecet keveréket (érzésre) bele a husi, csomagolás és 93° maghőnél készült el. Csomagolás után kicsit emeltem a sütő hőfokán 125-130° között ment. Egy óra pihentetés csomagolva, hűtőtáskában (ami most melegentartó volt) majd kettő villával szétszedtem még egy kicsit sóztam rajta és ment a pitába, házi készítésű tzatziki és jégsaláta mellé. Rendeltem már medvekarmokat de messze van Kína
Ami érdekes volt, hogy a kettő hús nem egyformán sült. Egyik kisebb volt az gyorsabban melegedett de egy idő után (hőfokra nem emlékszem) utolérte a naagyobb, akkor egy ideig együtt mentek de a kisebb sokat állt 60 és 61 fok között, váltogatta a hőfokot, nagyobb szépen ballagott felfelé. És a kisebb darab lett később kész. De attól jó lett mindkettő. -
lemmy71
Topikgazda
Képen olyan ropogósnak néz ki a külseje, olyan is lett
Mivel kötözted vékony spárgával, amikor göngyölt csülköt sütöttünk kemencében mi hagyományos spárgát használtunk, jól bírta és könnyű leszedni még ha bele is vág a bőrbe.
Majd leírhatnád a pontos receptet és a sütési metódust, tetszik amit készítesz és szerintem többen kíváncsiak rá ha nem titkos
Nekem elég bőven a két mérős is, én ezt néztem ki magamnak, majd ha úgy alakul akkor én is beruházok egy nagyobbra.soldi3r
Én is a csirkehúsra gondoltam ízben, már csak abból is hogy a videóban is olyan szép fehér és omlósnak nézett ki mint a csirke. Meg hirtelen eszembe jutott a csillagkapu mozifilm, amiben olyan teknős felé állatott esznek és annak is csirke íze volt
Az sejtettem hogy nem elég a 110 - 120 fok, de úgy gondoltam hogy én is amikor kivenném a csomagolásból, akkor az utolsó 15 - 20 percre megemelném a hőfokot olyan 180 fok köré -
gu007
aktív tag
Tényleg jól sikerült. Innen rendeltem bárányhoz való fűszerkeveréket, sütés előtti este olívaolaj és a fűszerkeverék ment a húsra és éjszakára folpakkal betekertem és hűtőben pihent. Sütés előtt összekötöttem és "röpke" 9 óra múlva kész is volt. Almaecet és almalé keverékével pricceltem kb óránként majd alutálcába öntöttem a keverékből és úgy csomagoltam.
Fér éppen bele anyag de egy oldalast már forgatni kellene meg lehet nekünk nem is elég egy. Több meg nem tudom, hogy kényelmesen elférne-e ebben a sütőben. Meg már be lett nyújtva az igény füstölt pisztráng készítésére is amit lógatva kellene és a szekrényben lesz hozzá tartó.
Hőmérő annyira jól működik, hogy már egy 6 mérős van a 2-es helyett (ami eladó)
hőmérő -
lemmy71
Topikgazda
na csak jó még valamire az öreg smoki
Nagyon guszta csorog a nyálam
Én nem nagyon haladtam, magyarul ugyan úgy van mint volt, na de majd kiforrja magát.
Azért így hátra pakolva csak jó és azért ahogy látom fér oda anyag. Hogy szuperál a hőmérő, dobj már róla egy linket ha ráérsz, még nem rendeltem meg amit néztem.
Malac borőscsülköt vajon meglehet úgy sütni faszénen hogy a bőr ropogós legyen, az egyik gyengém a csülök.
Kíváncsi leszek majd a szekrény smokeredre, ha nekikezdesz feltétlen dokumentáld az építési fázisokat
Ezt a lapockát bepácoltad valami spéci cuccal, vagy csak só és némi alapfűszer és kész. Úgy hallottam hogy citromos almalé keveréktől vagy sütés előtt ha alaposan bedörzsölöd citrommal a bőrös húsokat akkor kívül roppanós belül meg jó omlós lesz a hús.
Ezen a 8 órás sütésen mennyi faszén ment füstbe -
gu007
aktív tag
Év elején még a BBQ nekem is kimerült egy szószban. Ma viszont (tudom nem kell elszállni magamtól) sikerült az idei legjobb sütést összehozni. Bárány lapocka készült kb 8 óra alatt. Egyre jobban tetszik a BBQ
Idén még talán lesz egy marhalábszár és tényleg év vége. Indulhat a szekrény szmóker építése. A lemez anyag megvan hozzá, váz és egyéb "sallangok" is majdnem megvannnak. -
lemmy71
Topikgazda
Tyúk és a tojás esete, melyik volt előbb Franklin master vagy a Mill Scale Metalworks kísértetiesen hasonlok a smokerek
Igaz Franklin inkább ipari üzemben süt, a Mill Scale pedig a sorozatgyártásra állt rá.
Kóstolta már valaki a krokodil husit a videó végén nagyon boldogan tolják be a falatkákat -
kk831228
addikt
Van SSR meg poti is, de ehhez a kis ventihez fölösleges. 0.2 A korül van a max áramfelvétel, fordulatszám meg talán éppen elég lesz, nem kell leszabályozni... Ha kevés lesz a venti, akkor kellenek majd ezek a plusz dolgok, addig fölösleges...
Aztán majd teszt alatt kiderül persze...
Ja, és az enyém 12v - os cucc minden, ha kell később akksiról is lehet majd üzemeltetni, ami a kapcsoláson van oda meg mindig kell a 230v a vezérlőhöz...
-
lemmy71
Topikgazda
A Figure2 -n mire is gondolsz, a kéményre vagy a tűztér és a sütő közti csatlakozásra
A kémény az tuti nem olyan, bár egy két leírásában szerepel ez a fajta kéménycsatlakozás is. A tűztér becsatlakozása szerintem ugyan az amiről beszél csak más módon vázolta a terelőlemezt és nem rajzolta köré a "rejtélyes" dobozt.
Úgy érzem hogy megszületett a végleges terv hogy hogy is csináljam meg az összekötést. Egy dobozt készítek én is ami a tartályban lesz és ahhoz csatlakozik majd a tűztér, a doboz tetején elfér a vizes tál is. A dobozba teszek egy kazán lemezt amit majd kívülről tudok szabályozni, akár teljes lezárásra is jó lesz. Hagyok a doboznak egy belső peremet amihez laposvasból készítek egy 45 fokos lamellás rácsot, vészesetén azt is belehet majd tenni, úgy mint Franklin master a rendszámotSzerintem ennek így jónak kell lennie
A levegő áramlás az tökéletes már teszteltem, szépen körkörösen cirkulál a tartályban. A meleg a fűst, spirálisan áramlik ki a kéményből, úgy ahogy Franklin vázlatán
-
lemmy71
Topikgazda
Egy kicsit utána néztem a master munkájának. A tűztér belépő részénél ovális csatlakozás van és efelett van egy cirka 45 fokban egy hőterelő lemez felette a vizes tál tartóval. Franklin master írja hogy még külön egy rendszám táblát is berakott vészesetére, na ez nálunk nem nyert mert ezek az alu rendszámok elcsöppennének
Itt van egy kis szakmai irodalom ha valakit érdekel a master munkája -
lemmy71
Topikgazda
Hát én most nem járok arra, de van egy haverom aki ott dolgozik majd rábeszélem hogy hozzon nekem vagy 4 zsákkal, az egy jó darabig elég
amúgy hanyadik kerületben van
Nem minden forgalmazó írja hogy hogyan is kell alkalmazni a ragasztót, lehet hirtelen ráfűtöttél és azért esik le most. Ha kinagyítod a képet akkor látod hogy 5 - 6 órás várakozást írnak.Más, ha már feladod a régi smokit, akkor megér egy kis átalakítást, egy jó grillt kihozhatsz belőle, a tüzér tetejét kivágod nyithatósra és oda meg mehet a wok vagy akár egy bogrács is
Többet érne mint egy weber gömb grill, anyag vastagságban a tied a duplája
Amúgy az enyémnek is nyitható lesz a tűztér teteje. -
-
lemmy71
Topikgazda
Szerintetek ez mennyire vállalható ThermoPro TP17 nem akarom túl tolni a dolgot az egyszerű dolgok híve vagyok.
Vagy inkább valami wireless -s zseben hordható készüléket nézzek -
lemmy71
Topikgazda
Ez a Norbi szegeden elérhető? egy 100 km -s kirándulást még megtennék érte és közben beugrok Algyőre a halászba
Nem tudtam hogy olyan gyenge az a öntapadós tömítés, alaposan letisztítottad előtte a vasat és felragasztás után hagyni kell állni legalább 3 - 4 órát, valahol ezt olvastam.
De ha így sem bírja akkor még van egy megoldás, külön ragasztóval kell felragasztani, hőálló tömítő szalagot itt van egy két anyag -
gu007
aktív tag
válasz
Precorus #971 üzenetére
Beszélsz telefon Norberttal (black rock) és elmégy a szénért. Én az otthonánál voltam vasárnap délután.
A tömítés lehet hőálló de a ragasztó nem. szépen hullik lefelé
-
Precorus
tag
Kösz, ez hasznos. Csak itt 2 rugó a szállítás...majd körbeérdeklődök, tuti van hasonló bolt Pécsett, szeptembertől úgy is suli, két óra között beugrok nézelődni
Azért rugózom a BlackRockon, mert konyhabútorért megyünk hétfőn, szóval tán ippen lenne esély elcsípni őket(ismerősnél lerakja, mi felvesszük). Még őrlődöm rajta, egyenlőre holnap megint szeánsz lesz.
Egyébként egy régi, meg a LIDL-is grill brikett keverékét használtam. Régit szerintem kidobom, füstölt mint állat, valami 10 éves cucc lehet. Valahol van is képem róluk...
Bár nem fontos. A LIDL-is ilyen kis picike, nem találtam pontos listát arról hogy mit tartalmaz, de faszénbrikett néven hirdetik, és látszik hogy néhol lelóg a maradék fa a présnyom után -
lemmy71
Topikgazda
Láttam a jófogáson is hirdeti magát, ugyan az a faszén négyféleképpen van meghirdetve
Szerintem nem ő csinálja, valahonnan veszi és hétvégenként kiszállítja. Végül is mindegy mert ha jó az anyag akkor megéri és persze árban nem rossz mert ennél szinte mind drágább, a tetovált séf a duplájáért adja
Nyugaton 15 - 18 eu/zsák (10kg). között van a minőségi faszén ára -
Essejó
Topikgazda
Nos az elöbb hozták meg a zsák BlackRock szenet, egy zsák 3200 Ft. Pesten ingyen házhoz hozzák a rendelt mennyiséget. Rákérdeztem, a vidéki kiszállításra, egynlöre az nem megoldott. Egy személyes a vállalkozás amit hétközben legyárt azt a hétvégén Pesten kiszállítja. Pesttől távolabb csak nagyobb megrendelés esetén éri meg neki,de az is egyéni megbeszélés esetén.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Precorus #967 üzenetére
Jól néznek ki a húsok
A a tömítésre kandallóajtó tömítés -ként keress rá, rengeteg van minden féle méretben, általában 550 foktól 850 fokig vannak.
Én is akartam már rendelni BlackRock -t de ki maradt, nagyon én sem tudom hogy van a kiszállítás, hívd vagy írjál nekik és majd ők megmondják a tutit, de úgy rémlik mint ha postán küldenék, az meg mindenhová oda ér
Vagy kérdez rá gu007 -re hogy ő hol vette.A természetes briketten nem gondolkodtál még, azzal is finomakat lehet sütni és ott stabilabb a hő is talán. A nagy brikett teszt
-
Precorus
tag
Olyan sok képet most nem csináltam.Amit mutatni akartam volna, hogy mennyire durva a két rész között( ugye zsanér csukja a dobozt) ahogy jön ki a füst, mikor csöpög le a zsír. Szóval azon gondolkodtam, hogy hátha tud valaki valami 3-400 C-ig hőálló gumitömítést? Kerestem, de csak ilyen 100-200 fokig találtam, akkora hő meg simán keletkezhet néha
De legközelebb majd több képet csinálokMás: Ezt a Black Rockot ti hogy szerzitek be? Szállítást vállalnak vidékre? 160km-re lakom a főfalutól
Azért 1-2 képet itt hagyok
Az a barnaság az valamilyen Tinoru gomba -
lemmy71
Topikgazda
Így már értem hogy milyen lemezre gondoltál
Bennem is felmerült ez az ötlet de két dolog miatt le tettem róla. Egy, mivel én grillként is akarom használni a smoki tartályt így alul lesz egy plusz kivehető faszéntartó és így felette az a lemez útban lenne. A másik meg, félek hogy alulról túl sok párát kapna a hús, de végül is a faszéntartó rácsra is tehetem majd a tálat. Na majd azt is kipróbálom
Néztem én is hasonló fotókat Franklin master offset építményeiről, de sokkal nem vagyok előrébb, én is csak a doboz szélét látomSzerintem valami egyedi hőterelő lehet benne. Gondolom nem valami kőszűrő, néztem egykét amcsi offsettet azokban van ilyesmi, felfogja a lángot és megfogja a korom szemcsét is.
-
lemmy71
Topikgazda
Persze azzal tisztában vagyok hogy a kazán felől jóval nagyobb a hő, itt komoly eltérés lesz az tuti, de a reversenél is hasonló az esett bár ott kevesebb a hőmérsékletet különbség.
Most nem értem melyik ajtóra gondolszMert én úgy tervezem hogy a kazán bejövő részénél is lesz egy szabályozható ajtó és mögötte cirka 45 fokban egy terelő lemez, felette pedig vízszintesen egy másik amin a vizes edény lenn, ahogy a múltkori képen is jelöltem. Ez adta az ötletet a szabályozható összekötőről, a vizesedényre visszatérve szerintem cirka 1,5 literest betudok építeni a sarokba, szerintem az elég lesz ha kevés lenne akkor teszek majd a rács alá is egy edényt. Még alaposan átrágom a kazán és a tartály összeillesztését, nem szeretném elrontani mert ha végig lesz hegesztve akkor az már csak kin keservesen lenne javítható.
Az már biztos hogy ha csak fával fűtök akkor az első 20 centi részen nem lehet semmi, de végül is azon a maradék 50X38 centin is elfér az anyag. Faszén és brikett esetén már mehet végig a rácson a hús, a szabályozható belső kazán ajtóval tudom majd stabilizálni a hőt, igaz figyelni kell és néha megcserélni a húsokat. -
Essejó
Topikgazda
Black Rock Charcoal Group
Hirdetmény
Kedves érdeklődők és vásárlok, hamarosan bővül termék palettánk, így termékeink között megtalálható lesz a - keményfa mixből válogatott faszén- tisztán bükk fából készült faszén - csak gyertyánból készült faszén A fenti termékek megtalálhatóak lesznek 5 és 10 kg kiszerelésben, illetve válogatott Grill illetve BBQ felhasználáshoz. További terméket tervezzünk bevezetni a piacra. Megjelenik jövő hónaptól a piacon szereplő nagy csonkos társaihoz hasonlóan, egy 9-15 kg közötti kiszerelésben nagyobb frakciós faszén válogatás. Az általunk gyártott és csomagolt termékeknél használt alapanyagok kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
Ezzel is eltökélt célunk, hogy védjük és támogassuk környezetünket. -
Essejó
Topikgazda
Szerintem valahol tuti le volt már írva, hogy a sima offsetben a hőmérséklet a kazán közeli részem magasabb mint a füstkivezetés környékén. Ezért pl a húsokat illik cserélgetni ha teli van pakolva a rács. Ezért készült a Reverse, abban némileg egyenletesebb a hő, bár ott meg ha a plate van túl közel a rácshoz, annak van egy sütő hatása. Egyébként mi lenne ha a kazánfelöl felnyitható ajtó elé biggyesztenél egy lemezt kb 45 °-ban aminek az alsó végére raknál egy darab vízszintes lemezt és arra pakolnád a tálat?
-
-
lemmy71
Topikgazda
Na az jó hír hogy olyan mint a képen
Gondolom némi lejtéssel tetted be a smokiba a platét, emeld meg a lábat hogy vízszintben legyen, ne folyjon el a finom szaft. Amikor kész a hús tunkold bele a kettévágott bucit a forró szaftba, rettentő finom lesz. Én régebben a lidl -s vákuumcsomagolt bucikkal csináltam ezt, olyan lett mint amit frissen sütöttek
Ha hambis vagy és erre jársz ahol lakom, akkor kóstold meg a csibemájas hambit a hamburger bárban -
gu007
aktív tag
Úgy néz ki mint a képen. Nem fűszereztem pluszba, kiolvadás után sütöttem és annyi.
supercow: tényleg szekrény szmóker
lemmy71: ha legközelebb sütök hambipogit akkor a szmokerem reverse plate-n fogom majd. Ettem a Zing burgernél ott elektromos sütőn készült, enyém füstölődött de nem adott hozzá pluszt a füst. Faszén van, "sütőlap" is adott...
-
lemmy71
Topikgazda
gu007
Ez a "rács-vaslap kombó" megoldás sem olyan rossz, ha lesz felesleges anyagom akkor lehet összedobok egy ilyet is, elfér a többi lom között
Vagy ezek az öntvény cuccok sem rosszak, csak eléggé húzósak az áruk.
Az egyik ismerősnek pont ilyen sütője van, árverésen vette fillérekért. Gázpalackról megy és hatalmas 100X60 centis platni van rajta, a baráti társaságnak egy az egyben megsüti a hambit -
lemmy71
Topikgazda
Ez szekrény smoki anno fent volt a smokehouse -n
Más kérdés, cirka mekkora térfogatú vizestálat kellene csinálnom? Az offset tartályom cirka 110 literes a hozzákapcsolt tűztér pedig cirka 60 liter, így kényelmesen lehet bele pakolni és így elfér majd a tetején a húsütő vaslap is. Nem utolsó sorban így esztétikus, nem szeretnék valami ormótlan vasdarabot
Sajna a kapható (kutyatányérok) nem passzolnak a sütőtérbe nem akarok feleslegesen helyet elvenni a sütőrácstól sem. Így egy félkör alakú edény készítek saválló acélból, a lemez már megvan 1,5 milis, csak le kell hajtanom és hegesztenem.
Egyből a tűztér felett lenne, így tuti gyorsan párologna (fortyogna), vagy tegyem a másik oldalra a kéményhezOtt meg takarná a kürtő nyílást és a huzat kirántaná a párát egyből.
Nézegettem a franklin féle offsetteket, ott is hasonlóan a tűztér felet van az edény, bár sajnos igazából nem találtam pontos belső fotókat. Nagyon titkolja azt a rész franklin úr
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest