Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) Essejó válasza supercow (#950) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Szekrény Szmóker. :DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#952) lemmy71 válasza Essejó (#951) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ez szekrény smoki anno fent volt a smokehouse -n ;)
Más kérdés, cirka mekkora térfogatú vizestálat kellene csinálnom? Az offset tartályom cirka 110 literes a hozzákapcsolt tűztér pedig cirka 60 liter, így kényelmesen lehet bele pakolni és így elfér majd a tetején a húsütő vaslap is. Nem utolsó sorban így esztétikus, nem szeretnék valami ormótlan vasdarabot :DDD
Sajna a kapható (kutyatányérok) nem passzolnak a sütőtérbe nem akarok feleslegesen helyet elvenni a sütőrácstól sem. Így egy félkör alakú edény készítek saválló acélból, a lemez már megvan 1,5 milis, csak le kell hajtanom és hegesztenem.

Egyből a tűztér felett lenne, így tuti gyorsan párologna (fortyogna), vagy tegyem a másik oldalra a kéményhez :F Ott meg takarná a kürtő nyílást és a huzat kirántaná a párát egyből.
Nézegettem a franklin féle offsetteket, ott is hasonlóan a tűztér felet van az edény, bár sajnos igazából nem találtam pontos belső fotókat. Nagyon titkolja azt a rész franklin úr :DDD

(#953) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

gu007
Ez a "rács-vaslap kombó" megoldás sem olyan rossz, ha lesz felesleges anyagom akkor lehet összedobok egy ilyet is, elfér a többi lom között :DDD

Vagy ezek az öntvény cuccok sem rosszak, csak eléggé húzósak az áruk.
Az egyik ismerősnek pont ilyen sütője van, árverésen vette fillérekért. Gázpalackról megy és hatalmas 100X60 centis platni van rajta, a baráti társaságnak egy az egyben megsüti a hambit :DDD

(#954) gu007 válasza lemmy71 (#949) üzenetére


gu007
aktív tag

Úgy néz ki mint a képen. Nem fűszereztem pluszba, kiolvadás után sütöttem és annyi.

supercow: tényleg szekrény szmóker :DD

lemmy71: ha legközelebb sütök hambipogit akkor a szmokerem reverse plate-n fogom majd. Ettem a Zing burgernél ott elektromos sütőn készült, enyém füstölődött de nem adott hozzá pluszt a füst. Faszén van, "sütőlap" is adott...

(#955) Essejó válasza gu007 (#954) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ott a Burger King, ők rácson sütik parázs felett a hambit, és egész vállalható. Szóval nem kell túlgondolni a dolgot.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#956) gu007 válasza Essejó (#955) üzenetére


gu007
aktív tag

Nem gondolom túl. Csak leírtam amit tapasztaltam, nem éreztem különbséget a két féle módon készült pogácsa között.

(#957) lemmy71 válasza gu007 (#954) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Na az jó hír hogy olyan mint a képen :DDD
Gondolom némi lejtéssel tetted be a smokiba a platét, emeld meg a lábat hogy vízszintben legyen, ne folyjon el a finom szaft. Amikor kész a hús tunkold bele a kettévágott bucit a forró szaftba, rettentő finom lesz. Én régebben a lidl -s vákuumcsomagolt bucikkal csináltam ezt, olyan lett mint amit frissen sütöttek :K
Ha hambis vagy és erre jársz ahol lakom, akkor kóstold meg a csibemájas hambit a hamburger bárban ;)

(#958) supercow válasza lemmy71 (#953) üzenetére


supercow
őstag

Van azért olcsóbb grill lap is, pl ez a praktikeres. [link]

In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.

(#959) lemmy71 válasza supercow (#958) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Csak példának dobtam be azt a linket, nézegettem én is hogy elég nagy a szórás az árazásokban, gondolom azért a minőség sem egyforma ;)
Én megmaradok az egyszerű platninál vagy kazánlemeznél ha meg bordásat akarok akkor hegesztek rá egy pár gátervasat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#960) gu007 válasza lemmy71 (#957) üzenetére


gu007
aktív tag

Lejt egy kicsit de "szerencsére" vannak szintkülönbségek a betoban így nem lesz nehéz szintbe hozni a plate-t. Sajnos lassan vége részemről a szezonnak de talán egy bárány lapocka sütés még belefér.
Ami májas nálam bukott :)

(#961) Essejó válasza lemmy71 (#952) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Szerintem valahol tuti le volt már írva, hogy a sima offsetben a hőmérséklet a kazán közeli részem magasabb mint a füstkivezetés környékén. Ezért pl a húsokat illik cserélgetni ha teli van pakolva a rács. Ezért készült a Reverse, abban némileg egyenletesebb a hő, bár ott meg ha a plate van túl közel a rácshoz, annak van egy sütő hatása. Egyébként mi lenne ha a kazánfelöl felnyitható ajtó elé biggyesztenél egy lemezt kb 45 °-ban aminek az alsó végére raknál egy darab vízszintes lemezt és arra pakolnád a tálat?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#962) Essejó


Essejó
Topikgazda

Black Rock Charcoal Group
Hirdetmény
Kedves érdeklődők és vásárlok, hamarosan bővül termék palettánk, így termékeink között megtalálható lesz a - keményfa mixből válogatott faszén- tisztán bükk fából készült faszén - csak gyertyánból készült faszén A fenti termékek megtalálhatóak lesznek 5 és 10 kg kiszerelésben, illetve válogatott Grill illetve BBQ felhasználáshoz. További terméket tervezzünk bevezetni a piacra. Megjelenik jövő hónaptól a piacon szereplő nagy csonkos társaihoz hasonlóan, egy 9-15 kg közötti kiszerelésben nagyobb frakciós faszén válogatás. Az általunk gyártott és csomagolt termékeknél használt alapanyagok kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
Ezzel is eltökélt célunk, hogy védjük és támogassuk környezetünket.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#963) lemmy71 válasza Essejó (#961) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Persze azzal tisztában vagyok hogy a kazán felől jóval nagyobb a hő, itt komoly eltérés lesz az tuti, de a reversenél is hasonló az esett bár ott kevesebb a hőmérsékletet különbség.
Most nem értem melyik ajtóra gondolsz :F Mert én úgy tervezem hogy a kazán bejövő részénél is lesz egy szabályozható ajtó és mögötte cirka 45 fokban egy terelő lemez, felette pedig vízszintesen egy másik amin a vizes edény lenn, ahogy a múltkori képen is jelöltem. Ez adta az ötletet a szabályozható összekötőről, a vizesedényre visszatérve szerintem cirka 1,5 literest betudok építeni a sarokba, szerintem az elég lesz ha kevés lenne akkor teszek majd a rács alá is egy edényt. Még alaposan átrágom a kazán és a tartály összeillesztését, nem szeretném elrontani mert ha végig lesz hegesztve akkor az már csak kin keservesen lenne javítható.
Az már biztos hogy ha csak fával fűtök akkor az első 20 centi részen nem lehet semmi, de végül is azon a maradék 50X38 centin is elfér az anyag. Faszén és brikett esetén már mehet végig a rácson a hús, a szabályozható belső kazán ajtóval tudom majd stabilizálni a hőt, igaz figyelni kell és néha megcserélni a húsokat.

(#964) Essejó válasza lemmy71 (#963) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Valami ilyenre gondoltam, a lemez segítene a hőterelésben is tán.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#965) Essejó válasza lemmy71 (#952) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Ezt a MasterClass-ból fotóztam, nem titkolja, csak ingyen nem túl publikus, végül is ő ebből él. :)

Az a fém doboz a füst-hő bevezetés és rajta a vizestál, ránézésre 2-3 literes vagy több.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#966) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Így már értem hogy milyen lemezre gondoltál ;) Bennem is felmerült ez az ötlet de két dolog miatt le tettem róla. Egy, mivel én grillként is akarom használni a smoki tartályt így alul lesz egy plusz kivehető faszéntartó és így felette az a lemez útban lenne. A másik meg, félek hogy alulról túl sok párát kapna a hús, de végül is a faszéntartó rácsra is tehetem majd a tálat. Na majd azt is kipróbálom ;)
Néztem én is hasonló fotókat Franklin master offset építményeiről, de sokkal nem vagyok előrébb, én is csak a doboz szélét látom :O Szerintem valami egyedi hőterelő lehet benne. Gondolom nem valami kőszűrő, néztem egykét amcsi offsettet azokban van ilyesmi, felfogja a lángot és megfogja a korom szemcsét is.

(#967) Precorus válasza lemmy71 (#939) üzenetére


Precorus
tag

Olyan sok képet most nem csináltam.Amit mutatni akartam volna, hogy mennyire durva a két rész között( ugye zsanér csukja a dobozt) ahogy jön ki a füst, mikor csöpög le a zsír. Szóval azon gondolkodtam, hogy hátha tud valaki valami 3-400 C-ig hőálló gumitömítést? Kerestem, de csak ilyen 100-200 fokig találtam, akkora hő meg simán keletkezhet néha :U
De legközelebb majd több képet csinálok :K

Más: Ezt a Black Rockot ti hogy szerzitek be? Szállítást vállalnak vidékre? 160km-re lakom a főfalutól :DDD

Azért 1-2 képet itt hagyok ;]



Az a barnaság az valamilyen Tinoru gomba :))

[ Szerkesztve ]

Könyvtár == Old-school Netflix

(#968) lemmy71 válasza Precorus (#967) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Jól néznek ki a húsok :C
A a tömítésre kandallóajtó tömítés -ként keress rá, rengeteg van minden féle méretben, általában 550 foktól 850 fokig vannak.
Én is akartam már rendelni BlackRock -t de ki maradt, nagyon én sem tudom hogy van a kiszállítás, hívd vagy írjál nekik és majd ők megmondják a tutit, de úgy rémlik mint ha postán küldenék, az meg mindenhová oda ér :DDD

Vagy kérdez rá gu007 -re hogy ő hol vette.

A természetes briketten nem gondolkodtál még, azzal is finomakat lehet sütni és ott stabilabb a hő is talán. A nagy brikett teszt

[ Szerkesztve ]

(#969) Essejó


Essejó
Topikgazda

Nos az elöbb hozták meg a zsák BlackRock szenet, egy zsák 3200 Ft. Pesten ingyen házhoz hozzák a rendelt mennyiséget. Rákérdeztem, a vidéki kiszállításra, egynlöre az nem megoldott. Egy személyes a vállalkozás amit hétközben legyárt azt a hétvégén Pesten kiszállítja. Pesttől távolabb csak nagyobb megrendelés esetén éri meg neki,de az is egyéni megbeszélés esetén.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#970) lemmy71 válasza Essejó (#969) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Láttam a jófogáson is hirdeti magát, ugyan az a faszén négyféleképpen van meghirdetve :DDD Szerintem nem ő csinálja, valahonnan veszi és hétvégenként kiszállítja. Végül is mindegy mert ha jó az anyag akkor megéri és persze árban nem rossz mert ennél szinte mind drágább, a tetovált séf a duplájáért adja :DDD
Nyugaton 15 - 18 eu/zsák (10kg). között van a minőségi faszén ára ;)

(#971) Precorus válasza lemmy71 (#968) üzenetére


Precorus
tag

Kösz, ez hasznos. Csak itt 2 rugó a szállítás...majd körbeérdeklődök, tuti van hasonló bolt Pécsett, szeptembertől úgy is suli, két óra között beugrok nézelődni :R

Azért rugózom a BlackRockon, mert konyhabútorért megyünk hétfőn, szóval tán ippen lenne esély elcsípni őket(ismerősnél lerakja, mi felvesszük). Még őrlődöm rajta, egyenlőre holnap megint szeánsz lesz.
Egyébként egy régi, meg a LIDL-is grill brikett keverékét használtam. Régit szerintem kidobom, füstölt mint állat, valami 10 éves cucc lehet. Valahol van is képem róluk...
Bár nem fontos. A LIDL-is ilyen kis picike, nem találtam pontos listát arról hogy mit tartalmaz, de faszénbrikett néven hirdetik, és látszik hogy néhol lelóg a maradék fa a présnyom után :DDD

Könyvtár == Old-school Netflix

(#972) lemmy71 válasza Precorus (#971) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Van az alin is ha van időd kivárni :D
Én veszek egy 8 kg. weber brikettet majd megosztom itt a tapasztalatokat, persze az a 3 órás izzás idő inkább grillezésre való.

(#973) Essejó válasza lemmy71 (#972) üzenetére


Essejó
Topikgazda

A Bauhaus sajátmárkás Kingstone faszene is jó cucc!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#974) gu007 válasza Precorus (#971) üzenetére


gu007
aktív tag

Beszélsz telefon Norberttal (black rock) és elmégy a szénért. Én az otthonánál voltam vasárnap délután.

A tömítés lehet hőálló de a ragasztó nem. szépen hullik lefelé

[ Szerkesztve ]

(#975) lemmy71 válasza gu007 (#974) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ez a Norbi szegeden elérhető? egy 100 km -s kirándulást még megtennék érte és közben beugrok Algyőre a halászba :DDD
Nem tudtam hogy olyan gyenge az a öntapadós tömítés, alaposan letisztítottad előtte a vasat és felragasztás után hagyni kell állni legalább 3 - 4 órát, valahol ezt olvastam.
De ha így sem bírja akkor még van egy megoldás, külön ragasztóval kell felragasztani, hőálló tömítő szalagot itt van egy két anyag

(#976) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Szerintetek ez mennyire vállalható ThermoPro TP17 nem akarom túl tolni a dolgot az egyszerű dolgok híve vagyok.
Vagy inkább valami wireless -s zseben hordható készüléket nézzek :F

(#977) gu007 válasza lemmy71 (#975) üzenetére


gu007
aktív tag

Nem. Pesten voltunk és elmentem hozzá. Féktisztítóval pucoltam le, de állni nem hagytam. Beszívódik a ragasztó a vasba vagy mi? :)
Amúgy már nem nagyon érdekel már ez a smoker. Kipróbáltuk a bbq-t, mindenkinek bejött ezért jöhet egy nagyobb kapacitású :DD

(#978) lemmy71 válasza gu007 (#977) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Hát én most nem járok arra, de van egy haverom aki ott dolgozik majd rábeszélem hogy hozzon nekem vagy 4 zsákkal, az egy jó darabig elég :DDD amúgy hanyadik kerületben van :F
Nem minden forgalmazó írja hogy hogyan is kell alkalmazni a ragasztót, lehet hirtelen ráfűtöttél és azért esik le most. Ha kinagyítod a képet akkor látod hogy 5 - 6 órás várakozást írnak.

Más, ha már feladod a régi smokit, akkor megér egy kis átalakítást, egy jó grillt kihozhatsz belőle, a tüzér tetejét kivágod nyithatósra és oda meg mehet a wok vagy akár egy bogrács is :K Többet érne mint egy weber gömb grill, anyag vastagságban a tied a duplája ;)
Amúgy az enyémnek is nyitható lesz a tűztér teteje.

(#979) Essejó válasza lemmy71 (#978) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Lehet csak a napon volt, ilyen idöben az is betesz.

Ha jól tévedek, akkor a XVIII.-ban.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#980) lemmy71 válasza Essejó (#965) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Egy kicsit utána néztem a master munkájának. A tűztér belépő részénél ovális csatlakozás van és efelett van egy cirka 45 fokban egy hőterelő lemez felette a vizes tál tartóval. Franklin master írja hogy még külön egy rendszám táblát is berakott vészesetére, na ez nálunk nem nyert mert ezek az alu rendszámok elcsöppennének :DDD
Itt van egy kis szakmai irodalom ha valakit érdekel a master munkája ;)

(#981) soldi3r válasza lemmy71 (#980) üzenetére


soldi3r
veterán

A videokban nem ugy nez ki, mint a Figure2-n.

E30 (oo=[][]=oo)

(#982) lemmy71 válasza soldi3r (#981) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

A Figure2 -n mire is gondolsz, a kéményre vagy a tűztér és a sütő közti csatlakozásra :F A kémény az tuti nem olyan, bár egy két leírásában szerepel ez a fajta kéménycsatlakozás is. A tűztér becsatlakozása szerintem ugyan az amiről beszél csak más módon vázolta a terelőlemezt és nem rajzolta köré a "rejtélyes" dobozt.
Úgy érzem hogy megszületett a végleges terv hogy hogy is csináljam meg az összekötést. Egy dobozt készítek én is ami a tartályban lesz és ahhoz csatlakozik majd a tűztér, a doboz tetején elfér a vizes tál is. A dobozba teszek egy kazán lemezt amit majd kívülről tudok szabályozni, akár teljes lezárásra is jó lesz. Hagyok a doboznak egy belső peremet amihez laposvasból készítek egy 45 fokos lamellás rácsot, vészesetén azt is belehet majd tenni, úgy mint Franklin master a rendszámot :DDD Szerintem ennek így jónak kell lennie :U A levegő áramlás az tökéletes már teszteltem, szépen körkörösen cirkulál a tartályban. A meleg a fűst, spirálisan áramlik ki a kéményből, úgy ahogy Franklin vázlatán ;]

(#983) kk831228


kk831228
addikt

Lassan ez is elkészül, bár ez a venti lehet kev~s lesz... :D alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#984) Essejó válasza kk831228 (#983) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Néhány dolgot én még itt hiányolok a rajzhoz képest.

Ráadásul én még gondolkozok egy kis panel volt mérőn is, hogy a potit ne ex hasra ütve kelljen tekergetni.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#985) kk831228 válasza Essejó (#984) üzenetére


kk831228
addikt

Van SSR meg poti is, de ehhez a kis ventihez fölösleges. 0.2 A korül van a max áramfelvétel, fordulatszám meg talán éppen elég lesz, nem kell leszabályozni... Ha kevés lesz a venti, akkor kellenek majd ezek a plusz dolgok, addig fölösleges... :) Aztán majd teszt alatt kiderül persze... :DDD

Ja, és az enyém 12v - os cucc minden, ha kell később akksiról is lehet majd üzemeltetni, ami a kapcsoláson van oda meg mindig kell a 230v a vezérlőhöz... ;)

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#986) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Tyúk és a tojás esete, melyik volt előbb Franklin master vagy a Mill Scale Metalworks kísértetiesen hasonlok a smokerek :U Igaz Franklin inkább ipari üzemben süt, a Mill Scale pedig a sorozatgyártásra állt rá.
Kóstolta már valaki a krokodil husit a videó végén nagyon boldogan tolják be a falatkákat :DDD

(#987) kk831228 válasza lemmy71 (#986) üzenetére


kk831228
addikt

Zasszony kostolta már, én még nem... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#988) lemmy71 válasza kk831228 (#987) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Nem igazán hemzsegnek itt a környéken, de inkább maradok a malac és a boci husinál ;]
Hogy áll a ventilátor projekt :U A minap ezt láttam, nem rossz bár tuti hogy jó árban lehet.

[ Szerkesztve ]

(#989) gu007


gu007
aktív tag

Év elején még a BBQ nekem is kimerült egy szószban. Ma viszont (tudom nem kell elszállni magamtól) sikerült az idei legjobb sütést összehozni. Bárány lapocka készült kb 8 óra alatt. Egyre jobban tetszik a BBQ :)

Idén még talán lesz egy marhalábszár és tényleg év vége. Indulhat a szekrény szmóker építése. A lemez anyag megvan hozzá, váz és egyéb "sallangok" is majdnem megvannnak.

(#990) lemmy71 válasza gu007 (#989) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

:C na csak jó még valamire az öreg smoki :DDD Nagyon guszta csorog a nyálam :P Én nem nagyon haladtam, magyarul ugyan úgy van mint volt, na de majd kiforrja magát.
Azért így hátra pakolva csak jó és azért ahogy látom fér oda anyag. Hogy szuperál a hőmérő, dobj már róla egy linket ha ráérsz, még nem rendeltem meg amit néztem.
Malac borőscsülköt vajon meglehet úgy sütni faszénen hogy a bőr ropogós legyen, az egyik gyengém a csülök.
Kíváncsi leszek majd a szekrény smokeredre, ha nekikezdesz feltétlen dokumentáld az építési fázisokat ;)
Ezt a lapockát bepácoltad valami spéci cuccal, vagy csak só és némi alapfűszer és kész. Úgy hallottam hogy citromos almalé keveréktől vagy sütés előtt ha alaposan bedörzsölöd citrommal a bőrös húsokat akkor kívül roppanós belül meg jó omlós lesz a hús.
Ezen a 8 órás sütésen mennyi faszén ment füstbe :U

(#991) soldi3r válasza lemmy71 (#986) üzenetére


soldi3r
veterán

Edes, allagra pedig mint a csirke.

E30 (oo=[][]=oo)

(#992) soldi3r válasza lemmy71 (#990) üzenetére


soldi3r
veterán

A ropogos borhoz szerintem nem eleg a 110-120 fok.

E30 (oo=[][]=oo)

(#993) gu007 válasza lemmy71 (#990) üzenetére


gu007
aktív tag

Tényleg jól sikerült. Innen rendeltem bárányhoz való fűszerkeveréket, sütés előtti este olívaolaj és a fűszerkeverék ment a húsra és éjszakára folpakkal betekertem és hűtőben pihent. Sütés előtt összekötöttem és "röpke" 9 óra múlva kész is volt. Almaecet és almalé keverékével pricceltem kb óránként majd alutálcába öntöttem a keverékből és úgy csomagoltam.
Fér éppen bele anyag de egy oldalast már forgatni kellene meg lehet nekünk nem is elég egy. Több meg nem tudom, hogy kényelmesen elférne-e ebben a sütőben. Meg már be lett nyújtva az igény füstölt pisztráng készítésére is amit lógatva kellene és a szekrényben lesz hozzá tartó.
Hőmérő annyira jól működik, hogy már egy 6 mérős van a 2-es helyett (ami eladó)
hőmérő

(#994) lemmy71 válasza gu007 (#993) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Képen olyan ropogósnak néz ki a külseje, olyan is lett :U Mivel kötözted vékony spárgával, amikor göngyölt csülköt sütöttünk kemencében mi hagyományos spárgát használtunk, jól bírta és könnyű leszedni még ha bele is vág a bőrbe.
Majd leírhatnád a pontos receptet és a sütési metódust, tetszik amit készítesz és szerintem többen kíváncsiak rá ha nem titkos :D
Nekem elég bőven a két mérős is, én ezt néztem ki magamnak, majd ha úgy alakul akkor én is beruházok egy nagyobbra.

soldi3r
Én is a csirkehúsra gondoltam ízben, már csak abból is hogy a videóban is olyan szép fehér és omlósnak nézett ki mint a csirke. Meg hirtelen eszembe jutott a csillagkapu mozifilm, amiben olyan teknős felé állatott esznek és annak is csirke íze volt :DDD
Az sejtettem hogy nem elég a 110 - 120 fok, de úgy gondoltam hogy én is amikor kivenném a csomagolásból, akkor az utolsó 15 - 20 percre megemelném a hőfokot olyan 180 fok köré :U

(#995) gu007 válasza lemmy71 (#994) üzenetére


gu007
aktív tag

Köszönöm! Nem titkos semmi. Metróban vettem a fagyasztott bárány lapockákat, kiolvadás után nagyjából levágtam rólunk a kilógó részeket, oliva olajjal bekentem mindkét oldalán és arra szórzam a fűszerkeveréket. Rányomkodtam, folpakkal betekertem és az éjszakát a hűtőben töltötte. Spárgával köttöttem össze sütés előtt, de lehet kapni sonka hálót is, lehet veszek. 115-120° között elkezdtem sütni, csak az első órában füstöltem almafáva (plusz ami a faszén pótlásakor keletkezett füst), kb óránként pricceltem rá az almalé almaecet 1:1 keveréket és 74 fokos maghőnél csomagoltam. Addigra a bark is szépen kialakult (az látszik ropogós bőrnek) alutálcába öntöttem almalé és almaecet keveréket (érzésre) bele a husi, csomagolás és 93° maghőnél készült el. Csomagolás után kicsit emeltem a sütő hőfokán 125-130° között ment. Egy óra pihentetés csomagolva, hűtőtáskában (ami most melegentartó volt) majd kettő villával szétszedtem még egy kicsit sóztam rajta és ment a pitába, házi készítésű tzatziki és jégsaláta mellé. Rendeltem már medvekarmokat de messze van Kína :)
Ami érdekes volt, hogy a kettő hús nem egyformán sült. Egyik kisebb volt az gyorsabban melegedett de egy idő után (hőfokra nem emlékszem) utolérte a naagyobb, akkor egy ideig együtt mentek de a kisebb sokat állt 60 és 61 fok között, váltogatta a hőfokot, nagyobb szépen ballagott felfelé. És a kisebb darab lett később kész. De attól jó lett mindkettő.

[ Szerkesztve ]

(#996) kk831228 válasza lemmy71 (#988) üzenetére


kk831228
addikt

Tetszik ez a kis szerkezet, ez szerintem minimum 80000 de lehet kveset mondok... 😬

Nem volt még tesztüzem sajnos... Tal@n majd hétvégén... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#997) lemmy71 válasza kk831228 (#996) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Most néztem meg a komplett szett majdnem 100 ezer :O a ventilátor külön is megvásárolható 18 ezer környékén, de ahogy nézem lehet hozzá olcsóbb vezérlő egységet csatlakoztatni :U

(#998) lemmy71 válasza gu007 (#995) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Köszi az infót :R
Medvekarom van itthon is ;)
Gondolom azért nem sültek egyformán mert nem egyidősek voltak a barik :D Én egyszer vegyes csülökpörkölttel jártam így, hogy az egyik hús totál szétfőtt a másik meg rágós maradt.

(#999) kk831228 válasza lemmy71 (#997) üzenetére


kk831228
addikt

Az ilyen vezérlős cuccok mind drágák, amihez van app, meg fordulatszámot is szabályoz stb, stb... Még ha magadnak csinálod is elég drága... Amit múltkor linkeltem, az olcsóbb volt úgy emlékszem... :K Mindjárt visszakeresem...

Ennél csak drágábbakat találtam, most is... : [link]

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1000) lemmy71 válasza kk831228 (#999) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Igen ezek eléggé húzós árban vannak, de ennyi pénzért már szinte mindent tud, nekem ez most kimarad, maradok a klasszikus kézi vezérlésnél egyenlőre :D Majd ha úgy alakul később megpróbálok valamit összehozni, bár már az ilyen vezérelt elektronika nem az én világom. Huszon pár éve foglalkoztam hobbiszinten régi csöves rádiók elektronikájával, de az már a múlt :U
Esetleg majd egyszer kereslek ezzel kapcsolatban ha nem zavarok vele ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.