Hirdetés
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Hiányzik a gamer érzés
Aktív témák
-
Xantomas
őstag
válasz hakos1987 #17065 üzenetére
Látom senki nem válaszolt, megpróbálok én.
1. passz
2. megnyúltak a küllőid, vagy te híztál, esetleg kónusz állításra szorul az agy. Vidd el szervizbe, egy centrírozásra.
3.izopropil alkohollal próbáld meg letisztítani a felnit, utána úgy állítsd be a fékpofát, hogy mindkét oldalt, a pofa hátsó fele alá egyél 1 fogpiszkálót, húzd meg a fékkart, és úgy húzd meg az imbuszokat.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17065 üzenetére
Hopp, tényleg. Az avatar miatt azt hittem, én vagyok...
1-re tipp: Ezek a cross telók úgy általánosságban nem csillapítanak szinte semmit, ez van, ilyenek (szintén rst telóm van cross bicóban). Ami lockot ismerek, annak van határozott végállása, szóval ha korábban jobban csillapított, de amióta "végtelenítetted", azóta nem, akkor egy szervizbe elvinném megmutatni a helyedben.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17105 üzenetére
No ha már jótállási kérdés merült fel: ha 1 év nem telt el a vásárlás óta, akkor ha nem bizonyítható, ki rontotta el, kötelesek megjavítani/kicserélni! Ha letelt az egy év, akkor már tényleg bebukható a dolog, ha nem egyértelmű. Ha kell, a jogszabályokat is tudom mutatni hozzá...
mod: Bár szerintem túltekerni egyébként sem lehet, és lehet, hogy kamuznak, de a technikai részéhez nem értek igazán. Az enyémet legalábbis tuti nem lehet túltekerni.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Jancsi
aktív tag
válasz hakos1987 #17158 üzenetére
Ha van alkatrészük kb 15-20 perc munka a csere, ha nincs akkor vagy új telót küldenek vagy várnak amíg érkezik alkatrész.
Ha nagyon szükséged van a bringára vegyél bele egy merevvillát (kb 2500Ft), de lehet tudnak is kölcsönadni egy bontottat a botlban erre a pár napra.KaraDani
2263 és 1750 között mégis van egy félkiló Szerintem leve a teló ötlete elvetendő, egy 2500Ft-os acél magellan merevvilla vágatlan 25cm-es nyakkal is csak 1kg.
Amúgy milyen terepen szeretnéd használni a bringát? -
Jancsi
aktív tag
válasz hakos1987 #17163 üzenetére
Nem kell azt gyakran zsírozni ha jók a tömítései, ha rosszak akkor egy angyobb eső is kimossa belöle a zsírt. Az újrakenés kb annyibol áll hogy eltávolítasz belöle minden régi kenőanyagot, ez történhet valmai zsíroldóval, de papírtörlő is meteszi, bőségesen megkened valamilyen sűrűbb zsírral, nem baj ha összerakás közben egy kicsi kipréselődik, utána beállítod a csapágyat, hogy ne kis kotyogjon és ne is szoruljon.
KaraDani
Szerintem ha csak városba kell a teló hátrány, nehéz, ha nem úgy mozog ahogy kellene csak hátráltat. 2éve fixivel mászkáltam sokat a helyi földutakon merevvillával 23mm-es gumikkal, eleinte furcsa volt, de utána már haver loholt utánam, aki monitval jött 100mm-rt mozgó Duke-al.
Ha bicikliztél már kicsit komolyabban akkor mindenfélképpen merevvilla, ha nem hajtós, ráérős kényelmes típus akkor jó a Dart 3, ahoz tuti van alkatrész. -
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17340 üzenetére
RP Outdoors-nak van kis zsákba gyömöszölhető esőnadrágja és hozzávaló kabátja, próbáltam bringán, teljesen jó. Persze drága, a kettő együtt van vagy 30.000 Ft. És akkor még vízálló kamásli nincs is.
A láb elázás engem nem zavar, csak felül ne ázzak, meg a cipőm ne (szintén RP-nek van vízálló kamáslija is, ilyet tervezek szerezni, még nem próbáltam).
Csuklyája meg azért nincs a kifejezetten kerós esőcuccoknak, mert a sisakra úgysem tudnád feltenni. Mert azt ugye hordasz... A Decathlonban lehet még valamivel olcsóbban, 10-12k-ért kapni szintén nagyon jó, neonszínű kerós esőkabátot, akcióban olcsóbban is ki lehet fogni.
Igazán olcsó megoldás nem nagyon van, legfeljebb valamelyik poncsós megoldás, annak annyi a hátránya, hogy nagyon visszafog, olyan mint egy vitorla.
Én ezeket ismerem.
mod: Múltkor Auchanban láttam egészen korrekt neonszínű bringás esőkabátot (csak felsőt), teljesen jónak tűnt, még lélegző neccháló is volt az oldalán. Hú ha jól rémlik olyan 8k körül adták.
Ja még 1500 Ft-ért (értsd ezerötszáz) Lancast spd-s bringás cipőt is láttam , azért azzal már nem próbálkoznék... Bár tkp _annyira_ nem is néztek ki rosszul...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17352 üzenetére
Nem próbáltam még (hátha valaki igen), de nem tűnnek rossznak egyáltalán. A Decában azért szoktak jó cuccok lenni, olcsón.
Nekem csak az a bajom vele (én is most keresek végleges esőcuccot, így volt egy "teszt-elázásom" kölcsön RP-s cuccban), hogy fekete, nomármost akármilyen fényvisszaverő csík is van rajta, esőben, párában nem lesz valami látható tőle az ember. Szóval szerintem fontos, hogy neonsárga legyen a kabát, mert egy akkora sárga foltról már csak nem mondhatja az autós, hogy nem láttam - de ez lehet csak az én egyéni heppem.
KaraDani: Szerintem is. Na meg a lábam megszárad vagy letörlöm, a cipő meg beszívja. Gumicsizmában még nem próbáltam bringázni, lehet ez lenne a tökéletes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17358 üzenetére
Van, persze, sok spd-s cipőnek olyan talpa, hogy egy gumilemez fedi az spd helyét, ezeket lehet így is használni. Nekem valamilyen alap Shimano cipőm van, az ilyen volt, és kezdetben spd nélkül használtam Árban olyan 10-15k-tól kezdődnek. Hátránya, hogy ebben gyalogolni nem nagyon lehet (csak ha iszonyúan muszáj...), mivel a bringázásnál előny, hogy merev a talpuk, de sétálásnál kellemetlen.
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17374 üzenetére
Apropó, hogy olvasom Jancsi válaszát a kormánytáskára - sima Kelly's-es van, bármivel teletömhetem, kibírja, sok zsebe van, meg térképtartó a tetején, bejött. Egyáltalán nem teszi orrnehézzé a bicót. Viszont új tartót készítettünk neki, így mindkét bringámra jó (montira meg crossra is), egyszerűen egy rozsdamentes acélszálból lett hajtogatva egy tartó neki, egy mozdulattal le tudom venni meg feltenni így. Lefényképezem, ha tudom.
-
spartan1
aktív tag
válasz hakos1987 #20377 üzenetére
panaracer 1.75 nékem bevált
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #29853 üzenetére
jah, pár lényeges dolgot lehagytam:
lehet akár vezetékes is.... pulzusmérésnek, esetleg pedál ford. szám mérőnek is örülnék (még ha csak opcionális is)Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Fáraó
őstag
válasz hakos1987 #31996 üzenetére
Igen, komplett szett + még egy adag érzékelőhalmaz a második bicajra. Kezelhetősége sztem könnyű, 3 sor - 3 gomb elv. A beállítása időigényes, eszméletlenül sokat tud, a használati útmutató több oldalas apróbetűvel és a színes rajzos ábrák miatt elsőre kb. egy IQ tesztnek tűnik . Néztem a bikemarketen én is, de inkább boltban vettem a jobb gariztatás miatt, 64-be fájt + a második érzékelőkészlet. Elemről este tudok mondani vmit.
dqdb:
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #31996 üzenetére
Nono, tudtommal az én emberem, nem a tiéd. Legalábbis remélem.
A beállítás időigényességéről külső szemlélőként annyit mondhatok, hogy kb. egy hónap alatt még nem sikerült mindent beállítania...Fáraó, azt hiszem, lenne egy-két kérdésem feléd, otthon megbeszéljük.
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
válasz hakos1987 #31999 üzenetére
Szhely azért nem kicsi város, nincs ott egy rendes kereskedő aki beszerezne egyet? Az óra angol rövidítéseket használ, de még nem néztem meg tud e más nyelvet . Magyar a használati útmutató, összetűzött A4-es színes lapok, a CD-t még nem skubiztam. Második szett 7 körül volt, ha jól emlékszem.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
-
Meme
aktív tag
válasz hakos1987 #32294 üzenetére
valoszinű nem véletlenül szakadt el a bowden.
igy látatlanban azt mondanám, koszos az egész, és szorult. ettől ment szépen lassan tönkre.
namost ha a tropára ment házba berakod az uj bowdent, elég hamar megadja magát az is...ennyi.sbazsi:reklám miatt raknak mindig jobb hátsó váltót, mert aki nem ért hozzá azt nézi- mint most te is. Ha ujat szeretnél, a "gepida albion 300 crs" elég jo választás, a héten adtunk át mi is egyet a boldog tulajdonosának. jól néz ki, és jol is van összerakva.
ui.: ha sokat vásárolsz kint, akkor ez igy is marad. ahol többet vesznek ott tudják tartósan olcsón adni a motyót.[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
peugeotmate
őstag
válasz hakos1987 #32737 üzenetére
Gyanúsnak gyanús! Legalább válaszoltak volna Neked, vagy valami életjelet adhattak volna. Félő, hogy nem kapod kézhez a rendelésed, de a pénzed se valószínű, hogy viszontlátod...
(De lehet van itt valakinek pozitív tapasztalata velük és lehet csak valami szerverhiba az oka.)meg
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz hakos1987 #32737 üzenetére
no para. Nem nagyon szokott visszaigazolás jönni, talán csak akkor amikor küldik. Én érdeklődni szoktam mailben h mégis mikorra várható. (1 hete pont rendeltem is tőlük)
Na lesz még egy speci nyergem úgy néz ki...(mindkét bringán ugyan olyan)
Ebike-on még kicsit le is tudtam alkudni
Ez már lehet kicsit luxus amit csinálok, de ha egyszer érzékeny vagyok a seggemre...
Pedig azt mondtam már nem veszek semmit[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz hakos1987 #34865 üzenetére
Nos, a mostani külső rajta az 1.95" széles. Ez az érték a fontos Neked. Sajna ezen az E-bike honlapon én nem nagyon tudok eligazodni, nem nagyon látok szélességre utaló számot. De ahogy nézem a Conti honlapján a számokat, ez a külső vékonyabb, mit a mostani. Egyébként ugye azt tudod, hogy vastagabb külsővel nehezebb tekerni?
-
dqdb
nagyúr
válasz hakos1987 #34879 üzenetére
Az 1.75" szerintem megfelelő szélesség aszfaltra, nem túl vékony, de nem is túl vastag. Én is ilyen széles külsőt használok éppen. A terepgumik 2-2,2" szélesek szoktak lenni.
Az általad kinézett külsőben az a jó, hogy középen a futófelület folytonos, ami nagyban megkönnyíti a tekerést.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Dirtyz
őstag
válasz hakos1987 #34886 üzenetére
Na, akkor kezdjük előről!
Van a felniszalag, ami az esetlegesen kiálló küllővégek, ill. a felnilyukak éles pereménél hivatott a defektet megakadályozni. Van a defektvédő szalag, ezt a külső, belsővel érintkező részére kell ragasztani, a külsőn átszúródó tüskét, szilánkot, etc. kell, hogy megfogja.
Védd a fákat, egyél hódot!
-
sestertius
őstag
válasz hakos1987 #34890 üzenetére
Üdv!
A felni belső kialakításából láthatod, hogy ha kicsit vastagabbat veszel, a 25-öst, az szépen el tud-e hajlani, azaz a felesleg...
Ha a vékonyabbat, elvileg az is megteszi, hiszen pusztán középen kell védjen a küllőktől, de akkor csúszkálhat... persze ha nem sok mozgása van, akkor nincs vele gond.
Külső nekem is 1,75-ös Michelin!
Fasza méret, gördül nagyon szépen, nagyon lehet vele menni...Üdv!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
ludsimon
veterán
válasz hakos1987 #41946 üzenetére
Ez nevetséges!
Ridebike?Ott van az, pl., hogy délelőtt 11-kor egy lánc felrakása 7 órába tellik. Én szét röhögtem magam.
Én csak azért nem tudtam megcsinálni anyunak, mert nem volt ahhoz a gagyi Sram lánchoz olyan stiftem.
A Ridebike szervize egy vicc, de komolyan!
Szakértelem kevés, ráadásul sokat kell várni, talán még az is lehet, hogy könyvből szerelnek.Pesten ott a Meme boltja, Pannónia utca 33, a Nyugati közelében.
Vácon is van szervize.Szerintem ne csináld, ha nem vagy biztos a dolgodban, bízd szakemberre.
Szerk.:
Most látom, Szombathelyi vagy.
Akkor felejtős.
De még mindig kitartok az mellett, ha elküldenek azzal, hogy '2-3 nap' szerelési idő, akkor keress inkább másik szervizt.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Meme
aktív tag
válasz hakos1987 #41954 üzenetére
ahogy kiszeded a monoblokkot illetve a bal oldali csészét, a menteket kell megzsiroznod.
persze elötte lepucolni, nem kell sterilre, de nagyobb szemcsék ne maradjanak.
a blokkot is meg a vázat is pucolni kell értelemszerüen.
aztán zsirozd meg a menetet a vázban és csavard vissza a cuccost.
arra figyelj, ne kapasd félre, elég szar menetet javitani alu vázon...
szétszedésnél elöbb a bal oldalit szedd ki, az fesziti meg a blokkot.
összerakásnál elöbb tekered be félig a bal oldalit, az megvezeti a jobb oldalt, nehogy ferdén csavard be.
ja és azért szorosan huzd meg.
a tengely hajtókar kupos érintkezési felületét is pucold, majd zsirozd, utána huzd rá őket.uff...
Szevasztok bogyókák!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest