Hirdetés
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Hiányzik a gamer érzés
Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz Ariadne #17350 üzenetére
köszi! 30-at mondjuk nem terveztem kiadni érte... most találtam valahol nadrágot 6K-ért, kabátot 7.5K csak nincs itt szhelyen üzlet, bár szerintem ez a legkisebb probléma
cipő annyira nem érdekel, ha beázik...itt is vannak, véleményed szerint milyen lehet?
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17352 üzenetére
Nem próbáltam még (hátha valaki igen), de nem tűnnek rossznak egyáltalán. A Decában azért szoktak jó cuccok lenni, olcsón.
Nekem csak az a bajom vele (én is most keresek végleges esőcuccot, így volt egy "teszt-elázásom" kölcsön RP-s cuccban), hogy fekete, nomármost akármilyen fényvisszaverő csík is van rajta, esőben, párában nem lesz valami látható tőle az ember. Szóval szerintem fontos, hogy neonsárga legyen a kabát, mert egy akkora sárga foltról már csak nem mondhatja az autós, hogy nem láttam - de ez lehet csak az én egyéni heppem.
KaraDani: Szerintem is. Na meg a lábam megszárad vagy letörlöm, a cipő meg beszívja. Gumicsizmában még nem próbáltam bringázni, lehet ez lenne a tökéletes megoldás.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #17354 üzenetére
Nem is rossz ötlet, és arra simán vágsz lukakat bármivel, és kész is az SPD s vízhatlan gumicsizmád
Jó ez a bringa butik amúgy, nekem vhogy gúgli nem dobta ki eddig akármit kerestem. Van személyes átvétel ez tetszik. Össze is írtam egy rakat dolgot ami kéne, aztán rájöttem, hogy már a köv havi fizut is majdnem elköltöttem, gondolatbanNem akarom elkiabálni, de világosodik az ég
[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
Itt is úgy néz ki, hogy derül, de valószínűleg nem tudok kimenni bejárni a pályát, mert tiszta sár az egész (2 nap eső után).
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #17355 üzenetére
Nem a reklám helye, de Shimano cuccokat gyakorlatilag a legolcsóbban adja, sokan járnak hozzá. Kissé mogorva embernek tűnik néha a tulaj, ő meg a felesége (?) szokott lenni az üzletben, a Blahánál.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
hakos1987
őstag
válasz Ariadne #17354 üzenetére
sajnos nincs biciklis cipőm, és egy utcai puma cipő annyira nem hiszem hogy esőálló lenne, hogy ha a lábam felől nem is kapna vizet, úgy is beázna... esetleg van olyan cipő, ami nem spd-s, de mégis normális kerós cipő? spd-t nem tudnám megszokni, városba meg csak bukdácsolnék vele
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17358 üzenetére
Van, persze, sok spd-s cipőnek olyan talpa, hogy egy gumilemez fedi az spd helyét, ezeket lehet így is használni. Nekem valamilyen alap Shimano cipőm van, az ilyen volt, és kezdetben spd nélkül használtam Árban olyan 10-15k-tól kezdődnek. Hátránya, hogy ebben gyalogolni nem nagyon lehet (csak ha iszonyúan muszáj...), mivel a bringázásnál előny, hogy merev a talpuk, de sétálásnál kellemetlen.
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy viszonylag jó vételélt haszált teleszkóp, csak 1 baja van, hogy meg vágták és 185mm lett, nos lemértem és ha jól látom csak 2-3cm kellene emelni hozzá, vagy felejtsem is el a teleszkópot?
köszi a válaszokat.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
még hogy nem épül kerékpárút....tessék, itt is épült
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hakos1987
őstag
válasz Ariadne #17359 üzenetére
nah, most jövök Intersportból.... vettem vízálló kabátot meg nacit. 7.5-7.5K volt egyenként, vagyis 15K-ból megúsztam! a kabát csak pirosba volt, de nekem az jó, légáteresztős, kapucnis. a nadrág tök jó két oldalt zippzáras végig, vagyis szét lehet majdnem teljesen nyitni, és mintha két részből lenne, elöl, meg hátul. ez is légáteresztős cumó. sztem ennyiért simán megérte... már csak cipőre kell valamit kitaláljak
-
Meme
aktív tag
válasz amargo #17361 üzenetére
egy hegesztő 1-2k-ből hozzátold neked ha viszel darabot.
a szervizek vágnak sűrűn, kérdezz be hozzájuk, valakinek csak akad egy néhány centis darab.Ha acél nyakas, akkor egyátalán nem gond a hegesztés, ha alu nyakas, akkor normális emberhez kel vinni.
Szevasztok bogyókák!
-
hakos1987
őstag
-
Jancsi
aktív tag
Cross-nál is meg lehet ugyanezt csinálni, mivel kompatibilisek az alkatrészek.
CyB0RG
Ritka rossz az optika a telefonomba, elég aránytalan vagyok a képen. A villamossal vigyázok, mert nagy sárga és árt a fogaknak, a villamosnál jobban csak a villamossínektől félek, esőben, hogy azok hogy tudnak csúszni...
Az első kosarak a kormányra vannak csavarozva és a villa papucsán feltámasztva. Még nem volt ilyenem, de nem hiszem, hogy pikk-pakk át lehetne tenni másik biciklire.
Hmmm, nézegetem mi a kínálat a piacon a legtöbb nem támaszkodik fel alul, van olyan is amit egy konzol tart, gondolom külön nem lehet kapni hogy két bicikli között cserélgesd. Az alátámasztás nélküli típusokba nem hiszem hogy 2-3 kilónál nagyobb tömeget lehetne biztonsággal szállítani.
Biztos kicsit orrnehézzé fogja tenni a bringát, de én inkább amiatt aggódnék hogy a kormánnyal együtt a kosár és fordul, így nehezebb lesz kormányozni ( főleg ha még valami gurul ide, oda a korásban). A hátsó kosár jobb megoldás szerintem.Hasaggymeg
Így már értem. Az enyém 2004-es. Rutinná sajnos én sem süllyesztem újnoabban, de ha már tekerni megyek nem adom alább 50-60km-nél ( rá kéne állni a 100-ra, de mindig valami közbejön). Vagyis csak ezt nem hajtom mindennap, a városi biciklimbe kb 2-3000km került az elmult 2 éveben.
Nem profik a sárcok, először "lopnak" biciklit. A sodronnyal jobban haladtak volna ha kapásból bowdenvágóval esnek neki, a csapszegvágó nem a legjobb erre a feladatra. [link] Ebben a videoban vágnak sodronyt, egy mezei láncot és valami edzett, de még mindig vékonyka láncot, az edzett nálncál már, csak a lakatot tudtam elvgáni, egy átlagos biciklilánc 10mm-töl indul. Van fent a Youtube-on olyan videom amin levágják a 12mm-es láncot, de 42"-os profi csapszevágóval, ami kb annyiba kerülhet mint egy drágább városi bringa.
Én mindenesetre U-lakatot használok, elvágni főleg ha nem is férnek hozzá rendesen maximum a tűzoltók tudják.hakos1987
Azt Aldi-ban vettem 3600Ft-ért kimondottan biciklis esőkabátot. Annyiban tér el a mezei esőkabáttol hogy gumírozottak az ujjai, a hátán van egy kis rés amin át szellőzik az ember és hátul van egy kb 10cm-es kis felpatentolt anyagdarab amit le lehet engedni, hogy sárcédő hiányába ne ázzon el az ember annyira alulról. Érdemes figyelni a weboldalukat és ha akció van sietni, másnap mentem, már csak fekete volt L-esben.
amargo
Minimum a felső csavarig kellene érnie a villa nyakának. Ha az a magas FSA feliratú bigyó nem a kormánycsapágy része, hanem csak egy alátét akkor pont jó neked a villa. ( integárlt kormánycsakágyam még nem volt ) De ha nagyon jóárban van a villa, cserélheted a kormánycsapágyat alacsonabb típusra.
Majd elfeljetetem, szereztem egy Mavic CXP21 és Mavic Open felnit, jók lesznek majd a városi gépben. Gondolom a CXP21 lenne jobb hátulra.
-
amargo
addikt
válasz Jancsi #17369 üzenetére
Szia,
No, hogy tudom megállapítani, hogy integrált csapágy vagy csak sima alátét leginkább sokatez van, amiből tudok táplálkozni, meg, hogy tudom, hogy A-head es a kormány, de ez a csapágyról gondolom nem mond sokat?
Jó árban lenne a teleszkóp (55% körüli az ár).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
P.O.C.
tag
hello mindenki!
Pontosan 5 napja van új bicajom, ami most lényeg belőle, és ezzel kapcsolatban van egy kis gondom: a fék.
Avid juicy 3-ról lenne szó. Eleinte mindkettő nyikorgott, most az első gyönyörűen beállt, hozzá sem ér a kerékhez, fékezéskor iszonyatosan jól fog. A hátsó is elég jól fog, csak sajnos akkor is ha nem húzom be... Olvastam valahol, hogy magától beáll, na de ez így nem igazán jó, hogy alig fordul a kerék.
Hogy is van ez pontosan? Valaki elmagyarázná?
köszönöm
-
hakos1987
őstag
válasz blazsey2 #17370 üzenetére
hát, lehet ha lesz rá keret, beruházok... akkor mondjuk érdemes lenne már spd-s pedál is, ami fele ilyen fele olyan.... csak egy kicsit félek az spd-től, bár gondolom megszokás kérdése...
-
Ariadne
őstag
válasz hakos1987 #17374 üzenetére
Apropó, hogy olvasom Jancsi válaszát a kormánytáskára - sima Kelly's-es van, bármivel teletömhetem, kibírja, sok zsebe van, meg térképtartó a tetején, bejött. Egyáltalán nem teszi orrnehézzé a bicót. Viszont új tartót készítettünk neki, így mindkét bringámra jó (montira meg crossra is), egyszerűen egy rozsdamentes acélszálból lett hajtogatva egy tartó neki, egy mozdulattal le tudom venni meg feltenni így. Lefényképezem, ha tudom.
-
Bikeman
aktív tag
Vihető az új XT (FC-M770) hajtóművem XTR-re váltás miatt, 150 km van benne, megvan hozzá minden, poros épphogy lett, nem volt vizezve, sarazva.
Akit érdekel, privi.
-
Bikeman
aktív tag
2X ment
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
válasz orkester #17082 üzenetére
Végül megvettem ezt a bringát, minimális centírozás ráférne, de teljesen elégedett vagyok ezzel a Mongoose-al.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Muton
addikt
hello!
van valami különbség az alsó és a felső bilincses első váltó között?
szerintetek az mennyire normális, h beadtam az első kereket centírozni és azt mondták h nem lehet normálisan megcsinálni, maradt benne egy 2 mm-es 8-as? vigyem máshová vagy vegyek új felnit?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
-
CyB0RG
csendes tag
Kickass: Szép teljesítmény az az 5 óra, főleg hogy a takarítás is benne van. Én a tisztogatással tudok sokat elszöszmötölni... Kb. 1 óra, ha csak poros a gép. Mi lenne ha még szerelni is kellene...
Ariadne: Egész jó árakkal dolgoznak, kár hogy a postázás ennyire sok. Pár apróság nekem is kellene, de mivel nem nagy az érték (pl. fogaskoszorú kefe) a szállítási díjon el is bukom a kedvezményt.
Ha tudnál feltölteni egy fotót a táska tartóról, megköszönném! Nekem is egy univerzális megoldás kellene...Jancsi: Elsősorban nem kormánykosárra gondoltam, hanem csak egy táskára. Azt hittem azt csak felakasztják, ezért merült fel bennem a kétség a súlya miatt.
Muton: Szerintem a bilincspozíció annyira nem számít, inkább az a lényeg hogy alsó vagy felső a bowdenbekötési pont rajta.
-
Ariadne
őstag
válasz P.O.C. #17382 üzenetére
Esetleg szerviz? Magától nem áll be, ez biztos, be kell állítani. Nálam több használat után volt egyszer ilyen a hátsónál egy jó poros verseny után, akkor azt hiszem valami koszolódás volt az oka, ha jól emlékszem le is kellett engedniük az olajat és újra felölteni. De a többiek biztos tudnak többet erről...
mod: CyBORG: jövő héten tudok csak, nem leszek most gépközelben, sajnos egyikében sem (se számító, se bringa). Ez valóbanegy táska, lehet vállon is vinni, ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
blazsey2
senior tag
válasz Hasaggymeg #17386 üzenetére
Azt csak ősztől tavaszig használom mert jó magasszárú és tartja a bokámat is.Van egy másik is
PSN ID:blazseydr
-
Meme
aktív tag
Ha ütés van benne, vagy ugy el van hajolva a felni,vagy a küllők pont olyan sz*rul feszülnek, akkor elképzelhető, hogy löttek a felninek.
Az én barátom/kollegám tud nagy csodákat csinálni, de valamire ö is széttárj a kezét. Ha gatya valami, akkor gatya.
Szevasztok bogyókák!
-
Mawyx
őstag
Tudtok ülés alá rakható nyeregtáskát, ami nem ez a pici, hanem nagyobb azért? Ebike-on csak úgy van méret, hogy s, m, l, ezzel nem megyek semmire. Kis pici nyeregtáskám van, de kb tenyérnyi, semmi nem fér bele.
[link] elég rossz kép, de ekkora a mostani.[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Hasaggymeg
veterán
Én már "csináltam"is olyan felnit melyből nem lehetett kiszedni a 8-ast többet soha.
Kis érzékkel,krétával ,egy jó küllőkulccsal na meg türelemmel otthon is ki tudod centírozni,feltéve ha nincs teljesen sz@rráverve."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Muton
addikt
dunc, CyB0RG, Meme, Hasaggymeg, köszönöm a válaszokat. megpróbálom máshová vinni
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
KaraDani
addikt
Ciclosport órák milyen kategóriának számítanak? Gagyi vagy OK? Ára alapján gondolom gagyi.
-
P.O.C.
tag
ebike-on rendeltem. Volt ez a fék meg egy váz, a többit szerelőnél választottam ki, ők szerelték össze. Szerintem visszaviszem, hogy állítsák be rendesen. Csak az az érdekes, hogy eleinte nem volt ennyire gáz, még abban is reménykedtem, hogy majd bekopik. De ez így nem fain...
-
CyB0RG
csendes tag
válasz P.O.C. #17397 üzenetére
Mennyi km-t mentél amúgy vele a bejáratás alatt?
Ha jól emlékszem (bicaj tárcsafékét még nem szedtem szét, csak autóét ) ezeknél is egy rugó téríti vissza a fékpofákat miután megszűnt a nyomás a dugattyúkban. Lehetséges, hogy csak ez a rugó nincsen a helyén, vagy eltörött és azért van a folyamatos befékezés.
Ha tévednék, majd úgyis helyreraknak...
Aktív témák
Hirdetés
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Külpolitika
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
- Delock 18136 - 3,5" to 5,25" bővítő, beépítő keret / csavarokkal, dobozával, mindennel együtt.
- Guillemot Maxi Gamer Cougar AGP-s videokártya eladó.
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro Max Kifizetett Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- Asus X555L
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest