Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1001) Pinya007 válasza koxx (#998) üzenetére


Pinya007
tag

Kormány meg összecsukható? Vagy mi a szösz?
Őrületes bringagép! :D

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1002) koxx válasza Integra (#1000) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Én is :)
Az első lánckerék elég durva, jól meg lehetne hajtani.

(#1003) Thyb válasza Pinya007 (#1001) üzenetére


Thyb
senior tag

A nyereg felfüggesztés nem tűnik valami erősnek, kiváncsi lennék rá, hogy a lepke sulyu 90 kilómat mennyire tudná megtartani. :(

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1004) Sipi16


Sipi16
senior tag

Nah elvittem a bicót szervízbe elvileg holnap hívnak, hogy mikor lesz kész. Vettem ma egy Giro Skyline sisakot. Így 17 év után sisakkal érdekes lesz közlekedni de mindent meg lehet szokni.

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#1005) fasyrt


fasyrt
őstag

Lehet dekorfóliázás lesz a vége... Nekem is van itthon ilyen öntapadós átlátszó fólia, megnézem, milyen vastag... Sajnálom szegényt, hogy összegányolom... :(

Hétfőn/kedden elmegyek veszek láncvilla-védőt, és akkor szólok a boltosnak is, hogy ez így nem biztos, hogy tartósan jó lesz...

Az Abus 810-es láncom pedig elvileg hétfőn érkezik. Tegnap eltekertem 10 km-t, minden probléma nélkül, csak ma sajog a hátsóm. :) Aboszúlt pariban vagyok a bkv-val, úgy, hogy elcsellengtem egy kicsit a ligetben lett 45 perc, meg féket próbáltam a járdán, egyébként sztem 35-40 perces az út. Egyre jobban tetszik, nem gondoltam, hogy ilyen hamar sort keríthetek erre. :)

Egyébként meg hátsó fék. Az ugye normális, hogy hamarabb blokkol mint az első. De soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy lenne a különbség.
Teleszkópot meg azért kérdeztem, hogy akkor lehet keményebbre kéne állítani, ha nem tud teljesen becsúszni, nehogy baja legyen, lehet felüt, csak én nem érzékelem.

Rááltam a mérlegre, és 92-93 kilót mutatott. (Igaz, reggeli súly.) Karácsony előtt még 98-99 kg-t írt... :C

(#1006) Jorus válasza sanyixXx (#996) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nem baj, ha keresztezik egymást a bovdenek, nem tudják egymást felsérteni, meghúzni.

For All: alulhúzós első váltó esetén, ha a váltóbovdeneket az alsócsövön vezetik, a monoblokkház alatt egy kis műanyag idomban egymás mellé fut be a hátsó és az első váltó bovdenje. Mivel az első váltóhoz a láncvillák tövénél, lehetőleg azok között kell elindulnia felfelé, így a hátsó váltó bovdenjének mindenképpen kívül, a lánctányérok felé kell néznie. Ez ugye alapvetés, nem felcserélhető a sorrend. Namost a kormányon pedig pont fordítva helyezkednek el a váltókarok, tehát a bal kezednél lesz az első, a jobb kezednél pedig a hátsó. Teheted azt, hogy a bovdenházat csak enyhén hajíltva a fejcső másik oldalán viszed le az alsócső alá a bovdeneket, ám ekkor azzal szembesülsz, hogy az első váltóé lesz jobb oldalt, a hátsóé pedig bal oldalt, ergo nem fognak a helyükre menni. Ienkor a két bovdent keresztezed, és oan lesz, mint Fasyrt gépén. A máisk lehetőség, hogy a fejcső azonos oldalán vezeted a bovdeneket, tehát teszem azt, mindkettőt a jobb oldalon. Ebben az esetben valóban nem fogják egymást keresztezni az alsócső alatt, ám a fejcső előtt éles szögben meg fog törni bovdenház íve, ami enyhén szólva rontja a váltáshatékonyságot. A két megoldás közül mindenképpen az első a jobb. Nem véletlenül szerelik így a gyárban, nagykerben, bringás boltban az ien kialakítású bringákat.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1007) Jorus válasza Sipi16 (#1004) üzenetére


Jorus
nagyúr

Meik boltban voltál?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1008) Jorus válasza fasyrt (#1005) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ha az első kerék blokkol az nem mindig vicces. :) Meg a bringa fékerejének 70%-át az első keréken fejti ki, a hátsó legfeljebb csúszik, de az elsőn 3-szor akkora súly van fékezéskor, a rider megindul előre, a hátsón nem marad terhelés, ezért blokkol könnyebben, az első meg ugye pont fordítva.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1009) (Kolombusz) válasza Jorus (#1008) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

És mit javasolsz az optimális fékúthoz első fékkel?
Kiállni és hátratolni a fenekem, hogy a hátsó kerékre is jusson elég terhelés?

(#1010) Integra válasza Jorus (#1008) üzenetére


Integra
titán

pedig kormányrúdon előre szaltó az igazi... :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1011) Integra válasza fasyrt (#989) üzenetére


Integra
titán

wowwwwww
nagyon szép lett a bicó, a felnik meg a gumik külön hatalmasat dobnak rajta, gratula:))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1012) Jorus válasza (Kolombusz) (#1009) üzenetére


Jorus
nagyúr

Attól függ, hogy kanyarodsz-e közben, mivel kanyarban a kanyarodó kereket kell terhelni, hogy ne csússzon ki oldalra, ez főleg lejtőzésnél nehézkes, vagy legalábbis tapasztalatot igényel, mivel ott szinte végig a nyereg mögött ülsz, hogy ne ess át a kormányon, tehát fontos a súlypont-áthelyezés. Ha simán gáz van, és vészfékezni kell, akkor told hátra a súlypontod, de semmiképp se állj ki a nyeregből, mivel minél magasabban van a súlypontod, annál könnyebben indulsz el fölfelé, vagyis át a kormányon. :) A súlypont minél lentebb, és hátrébb legyen, de erre úgyis rá fogsz érezni magadtól.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1013) Sipi16 válasza Jorus (#1007) üzenetére


Sipi16
senior tag

A Bécsi úti Stop Shop.... (A vázat is ott vettem.)

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#1014) DeltaPower válasza fasyrt (#1005) üzenetére


DeltaPower
őstag

gratu szép lett a géped :) majd fotózok én is a sajátomról párat :D
Jorus: lehet igazad van, de nekem ez a kereszt-bowdenezés akkor sem tetszik. a régi bicómon alul az első váltó bowdene ment bal oldalt, a hátsó jobb oldalt, semmi keresztezés. a bowdenházak a váltókar és az alsó vezetőszem között kicsit hosszabbra voltak hagyva, így egy lágy S ívvel kanyarodott vissza a bowdenház az azonos oldali vezetőszembe. Fasyrt: sztem ha kiveszed a villát és a két első vezetőszemnél felcseréled a bowdeneket, értelmesebb kinézete lesz, és nem kell a bowdeneket végig kibontanod. arra figyelj hogy kanyarodáskor ne feszüljön meg a bowdenház.


[Szerkesztve]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1015) Jorus válasza DeltaPower (#1014) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ízlés szerint lehet szerelni, de gyárilag a keresztezőset szokták alkalmazni. Egyébként nekem mindkettő a fejcső jobb oldalán fut, mert a vezető szemek az alsó csövön vannak ugyan, de a jobb oldalán. Plusz nekem a hátsó váltó bovdene végig házan fut, így nem is lehetne őket keresztezni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1016) Pinya007


Pinya007
tag

Amióta kicseréltettem kerekekeim, új agy miatt fogaskoszorút is cserélték (kazettásra).
Hátsó váltó beállítását ellenőrizték, a fogozatok ugyanúgy helyezkednek, el, szal azzal nem volt gond.

Viszont: hátul valami kerreg! Nézegettem mi lehet a probléma, én úgy látom, hogy a hátsó váltó nem egyenesen áll. (Sajna minden akksim lemerült így most nem tudok fényképet fletenni róla, de talán érthetó lesz így is.) Szal, ha hátsó kerék mögött legugolok, fogaskoszorú magasságából szemlélem a hátsó váltót, akkor kicsit keresztbe áll, mégpedig kifelé. Ha a láncot nézem, felül a fogaskoszorún és alul a váltó alsó fogaskerekét akkor azt látom, hogy a lánc kb 0,5 cm-el eltér az egyenestől kifelé.

Nézegettem állítási lehetőségeket, a H és L feliratú csavarokkal lehet alsó és felső pozicióját állítani a váltónak, ehhez szerintem nem kell nyúlni, ezt ellenőrizték is, és poziciók jók. Minden pozicióban ugyanúgy ''ferdén'' áll a váltó. JAh, egy Shimano ALTUS-ról van szó.

Ha van tippetek probléma megoldásár, szívesen hallgatom! :R

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1017) fasyrt válasza Pinya007 (#1016) üzenetére


fasyrt
őstag

Ha jól értem, akkor mindig 2 fogaskerék közé akar a váltó beváltani? Mert ha igen, akkor szvsz mind2 csavar egy irányba való tekerése jelenti a megoldást.

Jorus
Köszi, akkor megnyugodtam, így hagyom őket. Láncvilla-védőt viszont kell vennem egyet. Tegnap sikerült egy olyat csinálnom, hogy jajj. :D
Aluljáróhoz rámpa volt, és igencsak kellemes tempóra sikerült gyorsulni. Ellenben magában az aluljáróban vmi műkő volt, a gumi csúszott a bringás kúszott, a fal pedig közeledett. Végül sikerült a falat elkerülni, és megtanulni, hogy oda nem szabad beesni ezerrel. Ha hallom hogy a gumi már zajong ott lent, akkor mennyira van határon már a tapadás? :)

Integra
csak neked:
[kép]
Nekem is nagyon tetszik a fekete felni! ;)

DeltaPower
Ha így sem lesz semmi baja, akkor engem nem zavar... csak nem tudtam, hogy ez így most normális-e. :)

''All''
Köszönöm mindenkinek a gratulációt! :)


Mellesleg meg miért jó a szegecselt, köszörült felni?
Mi a különbség a 6061, 7005 és Kinesis fantázianevű aluvázak között? Más az ötvözet? Melyik jobb és miért?

(#1018) Pinya007 válasza fasyrt (#1017) üzenetére


Pinya007
tag

Lehet nem voltam elég világos. Míg nem tudok feltenni képet, igyekszem körbeírni! :)
Nem vált 2 fogaskerék közé, teljesen jól pozicionál. A hátsó váltó, alsó karja, amely a két fogaskereket tartalmazza feérdén kifele áll picit.

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1019) Jorus válasza Pinya007 (#1016) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ha maga a váltó kanál ferde, akkor el van ferdülve a papucs. Szervizbe beviszed, ki fogják neked húzni szépen.


Sheldon Brown ezt írja róla:

Amikor a váltó ''elgörbülésérõl'' beszélek, igazából nem is a váltótestre értem azt. Leggyakrabban nem maga a váltó, hanem a váz saruján lévõ váltótartó szem görbül el. A váltó leginkább kiálló része a paralelogramma, mely általában erõsebb szerkezetû, mint a váz adott része. Ezt könnyedén ellenõrizhetjük, ha a kerékpár mögé állunk. A két görgõnek pontosan függõleges síkban kell elhelyezkedni. Ha már egy kicsit is eltér a függõlegestõl, akkor már valamilyen mértékû deformáció van a saru és a váltótartó szem között. Ebben az esetben a jót-akaró kerékpár-tulajdonos megfogja a váltó görgõit tartó kinyúló részt, és megpróbálja függõleges síkba visszagörbíteni. Mivel ez a váltó leggyengébb része, biztos, hogy kis erõfeszítés árán sikerül függõlegesbe hozni a görgõket. Viszont ezzel egy hibából kettõt csináltunk. Nem csak a váltótartó szem maradt görbe, hanem a láncfeszítõ szerkezetet is elgörbítettük. E helyett vegyük le a váltót, és vagy kérjünk kölcsön a szerelõmûhelybõl egy erre készült célszerszámot, vagy egy nagy méretû állítható villáskulccsal próbáljuk egy mozdulattal egyenesbe hozni a szemet. Tegyük vissza a váltót, és ellenõrizzük a görgõk helyzetét.

[Szerkesztve]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1020) Pinya007 válasza Jorus (#1019) üzenetére


Pinya007
tag

Az az érdekes, hogy nem látom ferdének kanalat, meg esni nem is estem vele, szal nem érte olyan fizikai hatás, amitől elferdülhetett volna.
Kanalat viszont tudom befele nyomni, de amint elengedem visszaáll az előbb vázolt módon.
Holnap teszek fel képeket, úgy jobban látjátok mire gondolok!

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1021) DeltaPower


DeltaPower
őstag

íme a bicajom képei: [link]
mivel most nincs nálam digigép, mobillal készültek, ezért a 640x480. a gyenge képek miatt íme az alkatrészjegyzék:
váz: Magellan Polaris 03 (legalábbis a bolti garjegyen ez van, de biztos nem ilyen váz. leginkább Craterhez hasonlít, egy havertól vettem anno. színe se gyári.)
villa: SR XCM
első kerék: B+ Acrobat Pro
hátsó kerék: Remerx felni, B+ agy
első váltó: Sram X-Gen
hátsó váltó: Alivio M410
racsni: Shimano MF-TZ07, Sram lánc
hajtómű: Shimano Nexave T300
pedálok: nemtom, talán BBB (régi canga öröksége)
fékek: Vuelta (szintén örökség, ez kb. 4 éves cucc)
kormány: Zoggie csapágy (örökség), B+ és BBB headset, B+ kormánycső
fékváltókar: Shimano EF50
ülés: Selle Assance, B+ cső
ferrari matrica by KisTebee :) összegányolás by én :DDD


[Szerkesztve]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1022) fasyrt válasza Pinya007 (#1018) üzenetére


fasyrt
őstag

Jah... Akko szorri az okoskodásért. :B

DeltaPower:
Ő is nagyon csinos... :)

[Szerkesztve]

(#1023) DeltaPower válasza fasyrt (#1022) üzenetére


DeltaPower
őstag

thanx :R

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1024) Jorus válasza Pinya007 (#1020) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nem azt mondtam, hogy a kanál ferde, hanem azt, hogy a papucs. :) Ha a kanál nem teljesen függőleges, márpedig az imént ezt írtad, akkor a papucs lesz a ferde.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1025) Jorus válasza DeltaPower (#1021) üzenetére


Jorus
nagyúr

A hajtómű az sajnos nagyon ronda szegény, de a gép egészében véve egyben van, és passzolnak egymáshoz az alkatrészek is. :R

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#1026) tkazmer


tkazmer
addikt

Ma láttam egy plakátot, hogy lesz valami éjszakai tekerés bp-n, 22.-én 23:00-tól 23.-án 01:30-ig. Mit tudtok róla?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1027) tkazmer


tkazmer
addikt

Elnézést, lejárt a limit.
Tehát erről lenne szó:[link]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1028) Sipi16 válasza tkazmer (#1027) üzenetére


Sipi16
senior tag

Nem tűnik rossznak... Csak be kéne szerezni lámpákat...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#1029) Integra válasza tkazmer (#1027) üzenetére


Integra
titán

csávónak is aki az oldal színvilágát összeállította, nincsen ki mind a 4 kereke, az is biztos:))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1030) tkazmer válasza Integra (#1029) üzenetére


tkazmer
addikt

Én már hozzászoktam az enyhén fura webdesign-hoz, pl a sulink csinált most egy aukciót(még az index-en is hrdették), és a termékeket hirdető oldalnak a designa kb azzal vetekedett....biztos azt akarta prezentálni, hogy ők bizony egy hűdenagyonzöldszervezet.

(#1028) Sipi16
Első lámpát nekem is keresni kell, igaz van itthon egy csomó(úgyértem: vettünk), de ha azok közül 1-et megtalálok, már zseninek fogom érezni magam...hátsó szerencsére van. De amúgy sztem azon a környéken azért elég jó a közvilágítás is...

[Szerkesztve]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1031) Pinya007 válasza Jorus (#1024) üzenetére


Pinya007
tag

Hogy mik vannak egy hátsó váltóban! :) Nem vagyok még teljesen tisztában alkatrész fogalmakkal, holnap fényképezek, meg beszélek boltos srácokkal. Így kerregve nem akarom használni...

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1032) fasyrt válasza tkazmer (#1027) üzenetére


fasyrt
őstag

Ez nagyon tetszik! El kéne menni, csak kár hogy másnap kómás leszek. :) Szerintetek hány őrült fog elmenni erre? :) Tízes-százas nagyságrend?

Milyen lámpát vegyek? Anno a régin volt, de elölre olyan nehezet vettem, 4 ceruzaelemmel ment, és hosszú nyaka volt a kormányra... Az első nagyobb bukkanónál letörött. :D

(#1033) tr00p3r válasza Jorus (#1025) üzenetére


tr00p3r
őstag

szia,

erről nincs teszted véletlenül? Matts HFS 4000-V [link]

(#1034) DeltaPower válasza Jorus (#1025) üzenetére


DeltaPower
őstag

lehet ledobom róla azt az ezüst színű műanyagot, akkor emberi kinézete van :DD

(mod) ha valaki találkozik 03as polaris vagy crater vázzal, írja már le az alvázszámot, szeretném összehasonlítani az enyémmel, mert nem vagyok biztos a vázam mibenlétében. thanx :)

[Szerkesztve]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1035) tr00p3r válasza tr00p3r (#1033) üzenetére


tr00p3r
őstag

igazából ez tetszik nekem dizájnra. MATTS HFS 2000-V [link]
mi ezek között a különbség? :B
HFS 4000
HFS 3000
HFS 2000

[Szerkesztve]

(#1036) DeltaPower válasza DeltaPower (#1034) üzenetére


DeltaPower
őstag

lejártam... lehet mégis Polaris váz? [link] ugyolyan a váz mint ami nekem van. de akkor melyik évjárat?

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1037) tkazmer válasza fasyrt (#1032) üzenetére


tkazmer
addikt

Hát nem tudom, én megpróbálok elmenni. Pont azért, mert őrültség:).
Lámpához nem nagyon értek, nekem elvileg valamilyen ledes van, csak nem tudom, hogy hol:)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1038) fasyrt válasza tkazmer (#1037) üzenetére


fasyrt
őstag

Jó lenne egy (több) ph-ssal elmenni... ;)
Ha úgy néz ki hogy mész, akkor szólj, mert hétfőn akkor kell vennem lámpát. :D
Tekintve, hogy ezek nem igazán adnak fényt, csak világítanak, túl nagy jelentősége nincs, láttatni mindegyikkel fogod tudni magad, látni meg egyikkel sem... :) Ami itt számíthat, az a működési idő egy elemmel és a súly (mert ha nehéz, elfordul/letörik/nemjo). Nameg az ár ugye.

(#1039) Pinya007 válasza Pinya007 (#1031) üzenetére


Pinya007
tag

Készítettem képeket:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]

1-3-ig látható, hogy a különböző fogaskerekeken is eltér a váltókanál a függőlegestől.
2-es képen látszik, mintha meg lenne tekeredve a váltó. Mit javasoltok, minek az állításával érdemes próbálkozni? Azért gondolom, hogy csak beállítási gond, mivel a kerékcsere előttig, ez a jelenség nem volt megfigyelhető.

A 4-et a láncfeszesség miatt készítettem. Azt olvastam, hogy úgy kell beállítani, a láncfesz.-t, hogy hátul a legnagyobb kerék és a váltó felső fogaskereke között 2-3mm legyen. Na ez nekem több, viszont hiába tekergettem a csavart, ez sokat nem változott.

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1040) Sipi16


Sipi16
senior tag

Most megyek a bicómért ha hazaértem rakok fel képeket!

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#1041) raczger válasza tr00p3r (#1035) üzenetére


raczger
őstag

szerintem csak felszereltség különbség van

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#1042) DeltaPower válasza Pinya007 (#1039) üzenetére


DeltaPower
őstag

ez milyen típusú váz lenne? az enyémen is hasonlóan áll a váltó, de pontosan vált és semmi gond vele.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1043) Pinya007 válasza DeltaPower (#1042) üzenetére


Pinya007
tag

Egy Merida Kalahari 550 SX váz matts 6061-es. Hmm, akkor lehet más az ok. Váltani vált, csak szinte folyamatosan érezni tekerés közben ''rágás''-t, időnként hallható kis kerregés is.
Ez a ''rágás'' kb olyan érzés a pedálon, mint amikor egy kicsit kopott agyú kereket megfogsz a tengely két végénél fogva és megpörgeted.

Vagy új fogaskoszorúnak kell még bekopni?
Esetleg a lánccal lenne valami probléma?
Esetleg máshol lesz a megoldás a hajtásláncban?

[Szerkesztve]

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1044) DeltaPower válasza Pinya007 (#1043) üzenetére


DeltaPower
őstag

elfogyasztottam már pár fogaskoszorút, szerintem nem kell várni arra hogy bekopjon

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#1045) Pinya007 válasza DeltaPower (#1044) üzenetére


Pinya007
tag

Nem lehet nagy gáz, csak kellemetlen.
Tagnap mostam le, láncot is tisztítottam, ahogy tudtam, szétszedés nélkül. Egy szemnél láttam, hogy szoros. Ha lesz időm elviszem egy alapos láncmosásra azt hiszem, meg tetetek bele egy patentszemet, hogy később itthon is le tudjam szedni tisztításhoz.

Neked is kb ilyen távol van a váltó felső kereke a hátsó fogaskoszorú legnagyobb kerekétől?
(Mondjuk beállítást kerékcserekor ellenőrizték, csodálkoznék, ha az lenne a gond.)

Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)

(#1046) Integra válasza fasyrt (#1038) üzenetére


Integra
titán

nekem is csak 3 ledes pittyegő ketájom van:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1047) Integra válasza DeltaPower (#1044) üzenetére


Integra
titán

őőőő, szerintem is, az nem bekopik, hanem simán elkopik:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1048) Sipi16 válasza Integra (#1047) üzenetére


Sipi16
senior tag

Nah hazahoztam a bicót. A váltó része tökéletes. Viszon a nyeregcső ahogy a nyerget ráfogatom kilazul. Sajnos 2-3 Km-enként ez ma megtörtént és célszerszám sem volt nálam. :(
Ahogy hazaértem meghúztam mint az állat bízom benne nem fog kilazulni...

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#1049) Integra válasza Sipi16 (#1048) üzenetére


Integra
titán

ha patent a nyeregcső a vázba, akkor csak valszeg nem volt ráhúzva eléggé:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1050) Sipi16 válasza Integra (#1049) üzenetére


Sipi16
senior tag

A vázba patent az meg se mozdult. A nyergeg pedig a csövön úgy billegett, hogy eléggé érdekes volt a hazajutás.

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.