Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Asszociációs játék. :)
- Google Wallet anomália.
- Mára elég volt az LSD-ből
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ludsimon #33999 üzenetére
engem a terep/erdő sokkal jobban kikapcsol, nyugisabb de mégis változatosabb, "izgalmasabb".. Autók közt nem szeretek menni, az inkább stresszes+egyhangú csak akkor aszfaltozok, ha nagyon saras az erdő (vagy csak edzésre van idő), vagy amíg eljutok vmi jó kis helyre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát tényleg nem jó autók közt menni, pláne hétfő reggel 7-8 körül, amikor mindenki meg van zakkanva.
Az a baj, hogy ez egy elfuserált város, itt a négykerekű járművek dominálnak keményen. Épp tegnap figyeltem, hogy még hétvégén is mennyire sokan ülnek autóba, mintha csak hétköznap lett volna. Az emberek ennyire végtelenül kényelmesek, hogy mindenhová fuvaroztatják a valagukat. Tegnap mert még villogó zöldön átmentem bicikliúton, és egy f*szfej épp kanyarodott a haverjaival (szokásos, hogy zebra, zöld, és közben kanyarodnak az autók ott), megkaptam a 'mocskos rocker' jelzőt. Színvonal megvan. -
ludsimon
veterán
Őszinte leszek, én eléggé stresszes vagyok az autók között, és nem valami élmény.
Bicikli út használhatatlan minőségű, plusz rátesz a nyugdíjas tempó (15-20km/h).
Xantomas tudja miről beszélek, ott teker a bicikli út közepén ~15-el, megelőzni lehetetlen, le is késtük a lámpát, és piros lett.Terepen nyugodt vagyok, jó levegő, nincs autó, egyszerűen inkább nevezném azt kellemes időtöltésnek, mint az autók közt.
Azt hiszem kezdem belátni, outizni kellemesen nem lehet.
KaraDani is ugyan így volt, emlékszem mikor írta.
Mondjuk ez nem változtat azon, hogy ne biciklivel menjek mindenhova ahová kell mennem. (suli, bolt, stb...)
BKV rosszabb.undefined
-
törölt tag
A másik a biciklisávok. Jó dolog lenne, de eddig akármelyiken keresztülmentem, teli volt kisebb-nagyobb kavicsokkal, csoda hogy nem kaptam defektet. Mivel autók nem takarítják, bringások pedig továbbra sincsenek talicskaszámra, így ilyen. Persze a közterület fenntartó le tudná takarítani, ha nagyon akarná.
-
KaraDani
addikt
válasz ludsimon #34003 üzenetére
Nincs semmi bajom a forgalomban közlekedéssel, de nem kapcsol ki. Régen otthon jó volt, amikor még faluban laktunk, felültem, eilndultam 2km múlva kint voltam a faluból lementem az egyik ~20km-e levő tóhoz, végig jó minőségű erdei aszfaltúton, ott fürödtem egyet, majd hazamentem délután. Ezalatt a 40 km alatt találkoztam 2-3 autóval, annyi belefér, és egész jó minőségű úton haladtam. Na meg benne van, az is, hogy azóta a montik hatalmasat fejlődtek, sokkal használhatóbbak mint a régiek, akkor akárkiét próbáltam mindíg úgy éreztem hogy lomha dög az összes, nem is tetszettek.
Ha holnapig már nem esik (idokep szerint nem fog), akkor holnap este én szeretnék egyet nightrideolni, mert utána egész hétre eső van jósolva...
-
ludsimon
veterán
-
mephi666
nagyúr
válasz ludsimon #34006 üzenetére
ezért választok én is forgalommentesebb kis utcákat... habár így is ki lehet fogni barmokat: simán kitolatnak az ember elé... múltkor egy öreg f@sz jött ki elém és fullasztotta le a kereszteződés közepén a zsiguliját... csomóan fel sem mérik, hogy a biciklis is jöhet normális (25-30-as) sebességgel és sz@rnak rá: kimennek elé... kisebb utcákban nincs ilyen veszély, de akkor is bőven elég az a párszáz méter a forgalmasabb utakon... ma valahogy nem tetszik ez a takony idő... rendesen kifulladtam reggel, mert siettem... habár így is sz@rrá áztam
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz ludsimon #34006 üzenetére
Én nem fogom hanyagolni. Tény, hogy minél kevesebben bringáznak/mernek bringázni a városban, annál veszélyesebb, akkor már nyeregben érzik magukat a bunkó parasztok. Na nem, azt már nem.
(#34007) mephi666:
Tegnap egy női sofőr is csak úgy hevesen ki akart hajtani mellékutcáról jobbra, nem engedtem el, és dádáztam neki. Következő balra kanyarodása előtt a szükségesnél is jobban meggondolta a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
detroit17
tag
Segítsetek!!!!!!!!!!!!
X-Fact K957 ilyen pulzusmérő órám van de nincsen használtai útmutató hozzá valahonnan lehet leszedni hozzá??? -
törölt tag
Na közben most utánaolvastam. Elvileg létezik ug-sből is hg kompatibilis, de ahhoz kéne lennie a kazettatest végén belül egy menetnek, mint például ennél. Na ez nálam nincs, így vagy marad az az előzőekben belinkelt oldal (UG-ből HG), vagy beérem az 53/13-mal is ug-sből (feltéve, hogy még kapható). Illetve elvileg létezik UG-vel is kompatibilis sor: [link]
Bár ezutóbbiról a legnagyobbat valószínű lehagynám, hisz az enyém 6 sebességes, nem tudom, menne-e a 7.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
-
Xantomas
őstag
válasz #56474624 #34015 üzenetére
Ezt próbáltam elmagyarázni.
UG-nél a kazetta test külső felén, HG-nál a belső felén van a menet.
Olyan sor nincs ami HG-re, és UGre is jó. Már csak azért sem, mert akkor a záróanyaként funkcionáló külső lánckereket hogyan csavarod fel, ha rajta vannak a kivágások az UG kazettához?Nem fog rámenni, mert más a rovátkázása a HG kazettának, és az UG kazettának is.
HG-ra rámegy az UG, és a végére szimplán teszel egy menetes zárót.
[link]
Ugyanúgy ahogy általánosságban egyik Shimano kazettára sem megy rá a Campa sor, de ez esetben a rovátka alakja is más."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #34013 üzenetére
Ilyen bikefun-t tettem apum montijára, csak 26-os kerékhez valót, ezüst-karbon mintával, mert olyan volt, "leffentyű" nélkül.
Szerintem egész jó merev, de sokat kell pöcsölni a pálcák beállításával.
(#34018) KaraDani
Valószínűleg azért, mert a szervezőktől átvett hírek. Ahogy az MTI, és a többi hírügynökség is kiadja, úgy veszik át az újságok, portálok.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Spire
csendes tag
Zesik az a fránya eső... nem lehet bringázni normálisan... de nincsenek bogarak
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb!
-
Vasinger!
nagyúr
Érdeklődni szeretnék, hogy mit érdemes enni & inni biciklitúra során.
Szombaton egy 30-as csapattal megyek túrázni, tele emelkedővel, tereppel, elég kemény lesz. Vác-Szob oda-vissza, de nem egyenesen, hanem egy jó nagy kerülővel a Börzsönyön át.
Szóval mit érdemes? Energia ital, sport szelet? Ezeket olvasgattam itt, amitől talán erőre kap az ember.
Enni mit érdemes? Fasírt zsömlével/kenyérrel mennyire jó? Vagy esetleg rántott húsos szendvics?
Esetleg csak simán szendvics felvágottal, sajttal és zöldséggel?
Már fordult velem elő olyan egyébként, hogy a combomban az izom összeragadt. Nem tudtam elengedni, annyira megerőltettem. Ha kicsit pihentem (fél perc) és elindultam, megint el kezdett sz@rakodni. Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Vasinger! #34024 üzenetére
A Börzsönynek nekivágás előtt azért érdemes utánanézni, hogy pontosan hány km és főleg mennyi szint van benne, ugyanis kis szintkülönbségű túrákat kifejezetten nehéz arrafelé kitalálni...
Egyébként meg kinek mi jön be - pár darab hagyományos szendvics (egyszerűbb, ami kibírja, hogy nincs hűtőben), aszalt gyümölcs, müzliszelet, de valaki itt mondott gumicukrot is. Persze nem mind egyszerre. Királyrétre gondolom felmentek, ott lehet venni kaját, és a túra hosszától is függ, hogy mennyi kell, de alapvetően nem sok.
Izmoknak pedig görcsölés ellen magnézium kell, meg nyújtás (felteszed a bicajra vagy padra a sarkad és nyújtod óvatosan (!), aztán hátrafelé is). De hátha valaki tud profibb nyújtógyakorlatokat is, mert ezzel azért óvatosan kell bánni, nehogy lesérüljön az ember.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
venember83
nagyúr
válasz detroit17 #34021 üzenetére
Igen, MHR az a maximális szívritmus, nevezzük maximális pulzusnak, a BPM pedig a percenkénti szívverés, AVE HR pedig az átlagos szívverésed. Ja, az óra szerint a 76 a max pulzusod 37 százaléka, de én azért nem próbálnám ki a maximális pulzust csak jópár hónap edzés után, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. Különben elég soknak tűnik a 205, mint max pulzus.
-
ludsimon
veterán
Egy használt bringánál hol érdemes megnézni a vázat, repedés után keresni?
undefined
-
Thulcandra
senior tag
válasz Vasinger! #34024 üzenetére
Kajálás terén mindenki másra esküszik, mindenki mást szeret enni, de a lényeg: megfelelő mennyiségű szénhidrát, fehérje és ásványi anyagok. A zsír mellékes dolog, igaz enni mindenképpen kell, de jobb alacsonyan tartani.
A fasírt meg a kenyér teljesen jó dolog, érdemesebb viszont tepsiben sült fasírtot (stefánia vagdalt) rakni a kenyér közé, mint az olajban rántottat, így kevesebb a zsír.
Szerintem még ennél is jobb választás bármilyen sült szárnyas hús vagy hal (konzervhal). Sok fehérje, kevés zsír.
Egyél sok zöldséget (ne feledkezzünk meg itt a főtt babról, ha bírod a gázokat akkor az egyik legjobb étel amit ehetsz), gyümölcsöt ha szereted! Persze ne egyszerre, hanem folyamatosan.
A folyadék bevitelnél sokan esküsznek különféle sportlöttyökre, én nem szeretem az ilyen lötyiket, tiszta víz, gyümölcsfogyasztástól függően gyümölcslé és mivel az ásványi anyagokat is pótolni kell ezért sós ropi, perec, olajos magvak (dió, mogyoró, mandula stb.) kis mennyiségben. Persze mindenez benne van egy finom mézes müzliszeletben is!Igazából kár ragozni, pár hosszabb túra alatt úgyis kitapasztalod számodra mi a jó.
ludsimon: én alaposan végignézném az egészet, valószínüleg a hegesztéseket nézve először, aztán ahol a nyeregcső belemegy, villáknál ahol a kerék van berakva... képes vagyok nagyítóval bámulni (számomra) kényes dolgokat akár egy órán át...
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ariadne #34025 üzenetére
Itt az útiterv. Az miért baj, ha nagy a szintkülönbség? Sok az emelkedő, erre gondoltál? Ha igen, akkor avval tisztában vagyok.
A szendvics, gyümölcsszeletet kipróbálom, és az élménybeszámolókban sokat híresztelt sport szeletet is.
A nyújtás meg legközelebb kipróbálom. Ha a túra előtt 1 órával + előző este beveszek egy mg tablettát az mennyit érne erre a tünetre szerinted?
Thulcandra: A babot kihagyom, mert ha biciklizek, rendesen megindítja a beleket
Szóval marad a rántott csirke, ropi, sport szelet és a müzli.ludsimon: Kórházban röntgengéppel.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Vasinger! #34029 üzenetére
Egyelőre nincs link. A sok szinttel az a baj, ha az ember nem tudja letekerni. Nekem pl. van egy bejövős szép aszfaltos útvonalam, amit egy teljesítménytúra keretében letekertem tavaly a Börzsönyben, de még legalább egy hónapig még biztosan nem indulnék neki, mert 50 km-en 600 m körüli szintet nem tudnék megtenni most. (A tegnapi 75 km/300 m szinthez képest ez jóval nagyobb edzettséget igényel.) Ismernie kell az embernek a saját határait, hogy adott időpontban, kb. hány km-en mennyi szintet képes megtenni, és csak azt érdemes bevállalni.
mod: Most már látom. Bár ha nagyobb csoportos szervezés, esetleg iskolai, akkor remélhetőleg kipróbálták előre az útvonalat és ismerik a résztvevők edzettségét. Egy biztos: nagyon szép lesz.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
detroit17
tag
válasz venember83 #34026 üzenetére
nyugii nem tervezem a 100%-os pulzust isten mencs még a végén meghalnék.
akkor nekem az aerob zónába kell tartanom magamat?? -
detroit17
tag
az aerob zóna az a 68%-80%-ig???
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz venember83 #33978 üzenetére
A tapadással eddig semmi problémám nincs (tegnap sajnos volt egy-két eset, amikor elég nagyot kellett fékezni, pedig mérsékelt tempóban közlekedtem a sok gyalogos és kutya között), persze még nem sok km van a gumiköpenyekben. Holnap tervezek egy hosszabb etapot, kicsit több tereppel, mint tegnap.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ariadne #34030 üzenetére
Nos, már elvileg voltak ott, hisz nem tudnák ennyire pontosan az útvonalat.
A tempó nem lesz halálos, jönnek lányok is, szóval azok majd visszafognak.
Emelkedő lesz szépen, de nekem is bírnom kell, mert rajtam kívül a nagy részük nagy részben edzetlenebbek is lesznek saját megítélésem szerint.Készítek képeket is majd és lesz belőle egy logout írás is a terveim szerint.
Látom Te jártas vagy arra fele. A bicóm bírni fogja az ottani viszonyokat és az egész túrát?
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Vasinger! #34036 üzenetére
No igen, mászás az tuti lesz. Viszont ezen az útvonalon ha jól tudom, nem igazán van kajaszerzési lehetőség, víz se nagyon, szóval amit viszel, azt kell beosztani. Hiába no, a Börzsöny mégiscsak vadon.
mod: Azt nem mondanám, hogy jártas vagyok... Csak két-három útvonalon jártam a Börzsönyben, igaz akkor én navigáltam, tehát elvileg tudom, merre volt. A turistaháznál spec aszfaltos meg terepes túrán is jártam, más-más irányból. Emlékeim szerint aszfalton azért zihálós volt, az az út megy lentről, ahonnan ti fogtok valszeg, meg utána is tovább, de hát ezt írják is a papíron. Sajnos most nincs nálam a turistatérképem, az alapján szoktam tudni, melyik utat ismerem pontosan, a turistautak.hu csak bezavar...
A bicajod teljesen alkalmas erre, végülis monti az istenadta.[ Szerkesztve ]
-
detroit17
tag
ÉN már alig várom hogy kipróbáljam az órát eddig csak kb saccra mentem de most már kicsit komolyabb lesz így.így is jó volt de így lehet jobb lesz
olvastam hogy reggel kell mérni mikor felkelek a pulzust az a nyugalmi???
és minél alacsonyabb a pulzus reggel..., annál edzettebb az ember??? -
dqdb
nagyúr
válasz detroit17 #34040 üzenetére
Nem, de az alacsony nyugalmi pulzus jól jön, ha élsportoló kívánsz lenni, mert sokkal több tartalék van a szervezetedben. Majd kijavít valaki, de tudomásom szerint, ezt edzéssel nem igazán tudod befolyásolni.
Az edzettséget az mutatja, hogy terhelés után milyen gyorsan süllyed vissza a megemelkedett pulzusszám. Közvetlen igénybevétel után és X perc múlva megmérve a pulzust meg lehet állapítani, hogy alul- vagy felülteljesíted a szintet. Pontos értékeket nem tudok fejből, de a Google segíteni fog, anno én is így találtam rá
Update: A kulcsszó a megnyugvási pulzus. A konkrét oldalt nem találtam most meg sajnos.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Vasinger!
nagyúr
Szőlőcukrot hogy veszed? Van a boltban kis szopogatni való szőlő cukor. Olyat raksz bele?
Igazából citrom+cukor+víz kombinációt limonádénak hívják, ami jól oltja a szomjat. Nem is butaság.rekid: hasonló áron, hasonló pumpát vettem az Auchan-ban, kb. 1 napig bírta, mert eltört. Sokat szenvedtem vele, emlékszem... Reméljük nálad tovább bírja.
dqdb: Oké, szerdán körülnézek Vácott az üzletekben.
Nem járnak a sulimba olyan fitt tanárok, nem hinném, hogy meglepnének. Akik meg jönnek még osztályokból, azokat sem hiszem nagy "túr de franszosoknak". De majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Vettem ma egy olcsositott pumpát decathlonban kíváncsi vagyok mit bir majd Link
Detroit nekem k960-as oram van ahogy latom kb ugyan az fotozzam le a hasznalatijat? Kell?
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
dqdb
nagyúr
válasz Vasinger! #34043 üzenetére
Kapható zacskós kiszerelésben is porként. Úgy egyszerűbb feloldani
A tempó nem lesz halálos, jönnek lányok is, szóval azok majd visszafognak.
Óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert simán érhetnek ilyen téren meglepetésektAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Ha van mentaleveled, akkor ízesítsd meg kicsit azzal is. Hűsítőbb hatású lesz egy hagyományos limonádénál.
A csipetnyi só jó ötlet az izzadtságként távozó mennyiség pótlására.
Vasinger!: ha elszámoltad magad az evéssel, és elfogy az energia, akkor a natúr szőlőcukor, sportcsoki, ... mellett a cukros kóla is gyors segítség tud lenni.
#34050: nem elsózni kell, mert akkor szívni fogsz, hanem tényleg csak egy csipetnyi, amit nem fogsz megérezni ízben, de a szervezetednek tetszeni fog.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Vasinger!
nagyúr
Van mentolos szőlőcukor is, akkor azt veszek.
De ezzel a sóval nagyon nem bírok megbarátkozni... Lehet jó tesz, de félek az ízétől és a szomjat sem csillapítja. Bár, ha csak csipetnyi, nem nagyon érezni. Előtte kipróbálom egy kisebb kiszerelésben.
A kólát inkább kihagynám, az méreg. Maradok a csokinál és a cukornál.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- Chord Mojo 2 + gyári bőrtok 2 hetes
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
- Withings Scanwatch 2 38mm
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest