Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
Aktív témák
-
golyani
őstag
válasz Tothgera30 #14199 üzenetére
Peugeot??
A merida az direkt ilyesmi "merevfarú enduro". cask elég vegyes az összkép Deore szett parasztvakítós XT hátsó váltóval meg vékonyka Darttal. Az enduro kicsit más kategória.
inkább a 2009-es de ha te túrázni akarsz akkor én a gumiakt cserélném kisebbekre.
a PolarX megint csak nem ez a kategória, az Dirt/Street/4X bringa/váz. -
Tothgera30
Ármester
válasz becuszabi #14198 üzenetére
Nem vagyok hülye hogy szétverjem a bringám. Eddig egy Schwinn Rangert tapostam, (vagyis 2-t) de most már eljött az idő hogy túrabicajról átáljak egy túra-terep bicajra! Tehát ahol én használlnám az túrázás (70-90km) és terep lenne, de nem az "a hegyről ugratós", "szakadékot átugrós", csak egy nyugott kis hegyimenet álltalában sárban, esetleg lépcsőzés! Szóval ezért írom hogy terep, mert ez inkább enduróbicaj lenne! Nem teszem le a voksom a Magellánál, más típus is érdekel, főleg a Peugeot és a Merida!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
becuszabi
aktív tag
válasz Tothgera30 #14196 üzenetére
Az off-road sok mindent jelenthet, jó lenne tudni, hogy Te mit értesz ez alatt. Azaz mire akarod használni.
Mindkét Magellan-nal mehetsz terepre, de amíg a Polar-X-t nagyobb nyugalommal "odacsapatod a földhöz" ugrálhatsz vele, kisebb nagyobb trükköket próbálhatsz, addig a Polaris-t inkább arra tervezték, hogy sok-sok km-t tegyél meg a nyergében az erdőben, a mezőn, a folyóparton, stb., de buckákat, letöréseket már ne akarj megugrani vele."Aki szívből él, az élből szív"
-
Ariadne
őstag
válasz Dirtyz #14188 üzenetére
Nem sikerült eljutnunk odáig.
Túl későn indultunk, már délután, és mire az én lassú tempómban felértünk a Sikárosi réthez, már kezdett lemenni a nap. Jó dolog a Hozé lámpa, de gondoltam azért asszem nem ott avatnám fel, ha egy mód van rá. Meg sajna ki is hajtottam magam odafelé útközben, no, hát gyenge vagyok még. De valamelyik hétvégén mostanság mindenképp megnézzük, rendesen reggel indulva, esetleg héves könnyítéssel az elején. Nem szeretem a hévet sem, de az a dögunalom aszfalt montival Szentendrére, az konkrétan heveny utálat tárgya nálam...Úgy szeretnék erősebb és bátrabb lenni... Mindig jóval többet akarok, mint amennyit bírok (és merek), hülye dolog. Idén elhatároztam, hogy csak fokozatosan haladok, meglátjuk, mi lesz belőle.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
golyani
őstag
az a kelly's elég fájn azért az árért. és homogénebb és job a felszereltsége mint a meridának. de azt ne felejtsük el h ez nem annyira off road h mindent visz. ez csak egy XC/maraton bringa, ugrálni nem lehet vele.
-
becuszabi
aktív tag
válasz Tothgera30 #14193 üzenetére
Polar-X, vagy Polaris?
A Polar-X dirt/street/4x váz, szóval olyan ugri-bugri stílushoz való. Azzal szerintem ne akarj terepezni, csalódás lesz. A Polaris már jó lehet, de a felszereltség is nagyon sokat számít."Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
válasz Tothgera30 #14191 üzenetére
Igen, ezek már megfelelőek lennének keményebb terephasználatra, bár mindkettőnek van gyengesége (számomra...ezt hozzá kell tenni ).
Lehetne ezért az árért jobb összeállítást is találni. Például a sokak által kedvelt és ajánlott bowdenes Avid BB7 tárcsafék is bőven elegendő lenne és akkor már mindjárt futná egy jobb telóra, vagy kerékagyra.
100-ért, olyat, ami megbízható max. használtat tudsz venni, de az persze rizikós.[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Tothgera30
Ármester
Gonodolom egy Merida Matts Tfs 550 Trail-d megfelelő lenne, de szerintem még egy Kelly's Toxic is, csak én olyan 100 ezer forint körüli ár alatt gondolkodtam!
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Szeretnék vásárolni egy kerékpárt. Ott a gond hogy elsősorban "off-road"-ra kéne és lehetőleg tárcsafékes változat. De ugye amelyik hidraulikus tárcsafékes és "jó árban" van, az nem alkalmas terepre. Tehát segítséget kérek, hogy milyen bicajt válasszak, illetve hol számítanának be használlt bicajt!
-
-
Ariadne
őstag
válasz Manitou #14185 üzenetére
Azt már baráti 770k-s áron adják. Azért ezt is elkapnám, ha hozzámvágnák, egye fene.
Hát nem tudom, ez mennyire drága, a "műanyagbiciklik" árával nem vagyok tisztában egyébként, csak azzal, hogy sok. Mondjuk mostanság az árfolyamok miatt gondolom, de elég sokat emeltek az áraikon.Közben nézelődtem, és létezik, hogy pl. ennél részben alu részben karbon a váz? Easton ultralite/SS Carbon van a váz anyagánál, ez ha jól értem, részben alu (Easton), de hát ha jól tudom, azon a korszakon már túlvannak a karbon vázak, amikor egyes pontokon aluval erősítették őket...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Manitou
veterán
válasz Ariadne #14184 üzenetére
Ilyen sokba kerül ez a keró Nem értem mi kerül benne ennyibe Tudom hogy XTR drága meg a carbon cuccok is, de szerintem ez az ár kicsit tulzás érte.
Jaja ez volt, csak szerintem gyengébb felszereltséggel, pl váltókar XT volt rajta és nem cross max volt benne szerintem hanem olcsóbb kategóriás mavic kerék cross land tán
A váz kevesebb mint 1200g
Kelly's-nek régen is voltak magasabb kategóriás gépeik, olyan 95 tájékán is már volt full XTR-es gépük, csak aztán eltüntek abból a szegmensből és inkább alsó kategóriában nyomultak.mod:
Na meg is van, ez kellys volt nem amit te linkeltél
[link][ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Manitou #14183 üzenetére
Gondolom egy Sabotage volt (fehér-kék-fekete), potom 1,2 millióért már az emberhez vágják. De könnyű elkapni, 9,1 kiló hivatalosan a 19,5-es.
A Kelly's azért igyekszik mostanában, már van gyári csapatuk is, Salzkammergutban találkozott velük az egyik srác, fullyk után próbálkoznak karbon vázzal is, szóval szépen lassan igyekeznek felkapaszkodni. A felszereltség arányos szokott lenni, én ezt szeretem bennük. Ettől függetlenül bár nem tudom, mennyire jó gyártmány a karbon vázuk, de ilyet még biztos nem vennék tőlük - a fullyjaikból okultunk annak idején, hogy kell hagyni az első pár évben kísérletezni őket, ha új dologgal jönnek.
Kíváncsi leszek a tesztre nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz Ariadne #14181 üzenetére
Mikor az egyik srác bemondta neki 130 a pulzusa , erre a másik mondta neki, hogy az sok, és én ránéztem, nekem 160 volt akkor éppen , szóval akkor nem úgy gondoltam hogy jó lenne a pulzusom. Igaz ők sokkal edzettebbek voltak mint én.
A túrán velünk volt tesztgép is, egy merevvázas full carbon Kelly's, Manitou R7 -eel és XTR-el szerelve. Súlya az nem sok volt Szerintem következő bikemagban benne lesz. Enté tesztelte.[ Szerkesztve ]
-
becuszabi
aktív tag
-
Manitou
veterán
válasz Dirtyz #14163 üzenetére
Mi multhéten hétvégén voltunk fórumosokkal , nem itteni (bikemagosokkal) a bükkben. Nekem 67km lett a vége 1500m szint. 13,4-es átlagsebessség 90%-ban terep.
Az átlagpulzusom 145 volt, ami szerintem kicsit sok igaz addig kb 200km-t tekertem még idén, azt is sík terepen, és nem olyan nagy intenzítással. -
Meme
aktív tag
Golyani: igen arra gondolok. 2 márka meg nem lehet ugyanazzal a névvel.
T@nak: birja a gyürödést a váz. Haverom 3-4 éves használt genesis vázzal kezdte a montizást, motoros multtal, egyből zúzósabb stilusban. 1 évig használta, aztán vett egy Merida 550 es enduro modellt, mert a genesis picit nagyobb volt mint az ideális. A genesis váz azóta másik bringást szolgál, még mindig...
Szevasztok bogyókák!
-
szatocs
őstag
-
-
Dirtyz
őstag
válasz Ariadne #14172 üzenetére
Mennék én a Börzsönybe is, csak a cimboráim lusták odáig elmenni
Spartacus nagyon szép (legalább is ma még az volt, végigmentünk rajta ), Szent László völgy nem tudom milyen mostanság. Tavaly ősszel volt valami nagy esőzés, akkor elmosta az egészet, azt a kevés tekerhető szakaszt is tönkretette, azóta nem jártam arra.Ja, és Spartacusra egyensúlyérzéket fejleszd ki még az éjszaka, ha esetleg tériszonyos vagy próbáld meg kialudni magadból
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Ariadne
őstag
válasz Dirtyz #14169 üzenetére
Ej, nem semmik vagytok mind a ketten.
Mi tegnap bemelegítőnek egy aszfaltos tt-re mentünk a Börzsönybe, 50 km/600 m szint volt, full aszfalt (cross bicóval), nagyon kellemes volt (Zebegény-Márianosztra-Kóspallag-kisinóci turistaház - Szokolya-Kismaros-Verőce-Vác), pont nekem való, kitekerhető mászások voltak benne. Épp elég volt... Párom meg bent sarazott a Börzsöny belsejében, jól kikészült.
Most tervezgetem a holnapit, lehet belevágunk egy Spartacus ösvény és Szent-László völgy szépséges túrába. Állítólag mindkét rész gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
-
T@nk
tag
válasz Armahun #14164 üzenetére
Én most vettem egy Genesis Impact kerékpárt az intersportban. Volt egy 3 napos akció amikor is 2 bicikli vásárlásakor az olcsobbiknak csak a felét kell kifizetni. Én ősszeáltam egy cimbivel így 80 ezerbe került. Szóval figyelni kell az ilyen akciókat és akkor jó vásárt lehett csinálni.
Presztizse nem sok van, villogni nem lehett vele, de jó alkatrészekből jól van összeszerelve. Csak a váz..... az nem tudom mennyire jó vagy rossz. Annyit lehett tudni, hogy valami 7005 bi-axial -
ez_meg_emaz
őstag
válasz golyani #14162 üzenetére
Hát a helyzet azota se változott. Mármint mindenki kicsit mást mond.
A kona-t egy másik bringás haverom is dícsérte, de hozzátette hogy a telo az egyenesen szar rajta.
Még várom hogy meme küldjön részletes leírást pár bringájáról. Aztán vagy Kona Lanai 65é(+ telo vagy vmi egyéb csere) vagy Magellan Crater vagy meme vmeik bicoja.
Azért ez a kettő mert meme említette hogy kazettás hátsó agy van bennük és az jobb mint a sima menetes. Én nem értek hozzá de ha joval erősebb akkor inkább olyat.Ha győrben a feljebb említett 2 bringa közül vmeiket meg tudom rendelni akkor a helyi gari miatt egyértelmű hogy boltbol. Ha meg csak pestről tudnék venni akkor majdnem mind1 hogy meme vagy pesti bolt. Aki jobbat tud jo áron.
[ Szerkesztve ]
-
Dirtyz
őstag
válasz becuszabi #14167 üzenetére
Lajos-forrást szombaton és vasárnap is útba ejtettük, mindkét nap 11 körül tekertünk arra Te is összesaraztad magad? Szombaton nem is takarítottam bicajt, tudtam, hogy mi vár kicsikére vasárnap, de szerintem Ő sem bánta, adtunk az érzésnek rendesen
-
rétisün
veterán
válasz becuszabi #14167 üzenetére
engem is megviselt kicsit a tegnapi, idei eddigi leghosszabb túrám, hiába, még bele kell rázódni az idén is....de ez csak olyan jóleső fáradtság
remélem holnap nem visel meg ennyire, ha esetleg a szél kibírná, hogy egy napig ne fújjon, az meg még jobb lennewar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
becuszabi
aktív tag
Mi is voltunk tekeregni, a Dirtyz-éhez hasonló táv és szint adatokkal (Lajos-forrás, Dirtyz, gondolom neked nem kell bemutatni).
Nekem ez volt a montis szezonnyitó . Előbb az időhiány miatt nem tudtam befejezni az átszerelést, aztán a trekking bringával közösen használt pedálom tört szét.
Hááát...nagyon kivagyok . A hátsómat feltörte a máskor hibátlan nyereg és majd' mindenem fáj...de mindegy, egyszer bele kell rázódni."Aki szívből él, az élből szív"
-
rétisün
veterán
válasz golyani #14165 üzenetére
kicsit előbb támadnak ilyen vágyaid, van (volt) egy pár 2x7-es sora fékváltókarom eladó de úgy néz ki éppen elkelt
ha 3x8-as lenne jó, az is mgoldható[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Armahun
addikt
Az enyém intersportos, és az van ráírva hogy
developed in austria és designed by gennesisKülönben teljesem mindegy a vázon kívül úgyis (majdnem) minden shimano.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Dirtyz
őstag
válasz golyani #14162 üzenetére
A Genesis milyen jó kis bringákat csinál, tele van acélvázas montival, jó kis Reynolds csövekből, meg van titánvázas is.
Amikor még országúton mentem, volt egy Reynolds csőböl (531) épített gépem, Campagnolo papucsok voltak rajta és Campával is volt szerelve.Tegnap és ma is kihasználtam a jó időt, gurultam, -tunk egyet (kettőt). A tegnapi penzum, 50km/1180 szint, mai 70km/1200 szint. Most kivagyok rendesen...
-
golyani
őstag
válasz ez_meg_emaz #14158 üzenetére
crater igen bocsi . Kona persze meg kell fizetni a nevet, nem félisten inkább ismert, ergo azonos árkategóriában gyengébb felszereltséget kapsz.Ma már minden keleten készül, az is lehet ugyanabba na gyárban. Van olyan vég aki katalógus vázakból építkezik, azaz megrendeli a ferdeszeműektől elmondja milyen színt szeretne rá meg milyen feliratot és kész is a váz, alkatrészekből meg h mit rak rá azaz ő dolga. Van aki csak az olcsóbb vázait gyártatja így. Ha félisten márka akkor Morati nekem legalábbis.
és igen egy magellán lehet jobb mint a kona, azonos árkategóriában lehet h jobb felszereltséget nyújt. a Bike+ alkatrészek meg hobbi bringásnak teljesen megfelelő minőséget nyújtanak, haverom gépén teljesen jól funkcionálnak.
meme:
erre gondolsz:[link]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz szatocs #14159 üzenetére
Amugy azért is kérdeztem mert a bringák 90%-a ilyen. Legalábbis amiket én néztem neten azok mind.
"A kerékpárt pedig 100k-ért tudják adni. "
Ezt mire írtad? Kellys Quartz-ra vagy te másikat vettél és arra?Jelenleg ezeket nézegetem(kb ilyen sorrendben):
Kona Lanai (08) 65k (ebbe még egy kis átalakítás is beleférne ha tényleg annyira jó a kona alap)
Magellan Crater Alivio (08) 62k (itt is belefér 1-2 csere ha szükséges)
Merida Matts 10-v 75k
Kelly's Quartz (08) 80k
Gepida mundo 500 72k
Merida SUB 40 V 90k (bár ezt erősen sokallom)Meme:
Akkor még lehet Genesis-t is nézek.[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
válasz golyani #14151 üzenetére
Jelentem:
GENESIS angol márka.
Az Intersportnak van kizárolagos forgalmazási joga, nagyon jó ár-érték aránya van, és nincs gagyi bicaja, mint pl a Decathlon-> Rockrider szériának.A KTM meg osztrák. Pont.
Sokan azt terjesztik, hogy a KTM leányvállalata, de nem.
Ez csak egy eladási csel.Szevasztok bogyókák!
-
szatocs
őstag
válasz ez_meg_emaz #14150 üzenetére
Nem tudom, hogy gáz-e, majd meglesem élőben, ha lejön az enyém, és akkor mondom rá, hogy maradhat-e vagy sem. Itt a fórumon többen olyanok használnak hajlítottat, akik versenyszerűen is űzik a kerékpárt. Én viszont így elsőre az egyenest részesítem előnyben (még csak ilyenjeim voltak, ráadásul 20k-s árfekvésű "kerékpárokban"), ha meg majd látom a hajlítottat, döntök.
Az alkatrész cseréket meg úgy kell elképzelni nekem, hogy kb. +6-7k - ból megvan. Ebben van:
sor: hg30 -> hg50
lánc: KMC Z 7 -> hg70
ülés: selle royal mach -> wtb laser v comp
pedál: VP alloy/steel -> bikepositive progress cnc
kormány: ???A kerékpárt pedig 100k-ért tudják adni. (112 helyett, tavaly óta 20-at emelkedett az ára, szeretem a válságot)
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz golyani #14152 üzenetére
Ugyérted Crater Alivio. Csak mert nem Draco-t linkeltél.
Egy magellan jobb mint a kona? Kezdek összekeveredni lassan. Egyik helyen azt olvastam a kona az ilyen félisten márka meg haver is nagyon ajánlotta pedig mutattam neki a magellant is. Azt mondta inkább a kona az alkatrészek miatt is. Először én is a magellanra gondoltam a sok bike positive alkatrész miatt(ugy hallottam az a márka is egész jo). De én mint laikus nem tudom eldönteni kinek van igaza.... Ha mindenki mást mond az szép lesz. -
Zolinho1026
tag
hát max olyan 80 de igazából csak ien ötlet szerűen mert mostanában nem lesz rá keret De a lehető legolcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Loxone and Loxberry superuser
-
bmx powa
tag
válasz Zolinho1026 #14154 üzenetére
ahogyan azt előttem is említették, lődd be az árat. Lehetőleg olyat 40-50ezer és 4 millió forint között legyen. Ez alatt/fölött bajban lennék a tanácsot illetően.
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
golyani
őstag
válasz Zolinho1026 #14154 üzenetére
és mennyibe kerüljön?
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Elég láma vagyok bicikli téren, úgyhogy idejöttem.
Milyen bringát ajánlanátok egy olyan embernek aki sokat teker városba (sok kátyú elég sz*r minőségű utak) és viszonylag sokat teker földúton?Egy kikötésem lenne hogy elöl teleszkópos legyen.
Ha számít akkor 187 cm vagyok és 120 kgKöszönöm a segítségeteket előre is.
Loxone and Loxberry superuser
-
Ariadne
őstag
Próbálgattuk már kevesebbel is, de sajnos azt kell mondanom, szerintem tényleg csak az előírt arányban hatásos igazán. De próbáld ki te is. Nem tudom eldönteni, hogy placebo-e ez az egész isostar dolog, de nálam is bevált. Meg dm-ből ilyen undormány feketeribizli vagymi ízű magnéziumos szőlőcukrot szoktam még venni, darabonként csomagolt, abból egy 4-5 darab jön minden túrára, izomgörcs ellen.
-
golyani
őstag
hüje időlimit.
akkor inkább ez:
Magellan Draco -
golyani
őstag
válasz ez_meg_emaz #14150 üzenetére
nem mondtam h olyan jó hely. hanem be kell térni szét kell nézni, mert vannak jó akcióik. én pl 150-ér vettem olyan gépet tavaly, amibe ha csak az alkatrészeket nézem(kerékszett,hajtómű, váltók, váltókarok, fékek, fékkarok,lánc, fogaskoszorú) bolti áron valahl 200 körül járok és akkor még nincs villa váz kormányzás és nyereg. kb egy 100-assal olcsóbban jutottam hozzá. ezért érdemes benézni
Genesis az Intersport házi márkája, állítólag valamilyen szinten a KTM-hez van vmi köze.[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz rétisün #14147 üzenetére
A mindenit, mennyi válasz. Köszi mindenkinek. Egy hsz-ban reagálnék mindre.
rétisün: Köszi. Keresnem se kellett ő írt nekem priviben először. Használtat nem szeretnék venni. Ismerőseim is azt tanácsolták meg hát nem is értek annyira hozzá, így logikus hogy nem veszek használtat. Csak azért merült fel az ötlet mert pc alkatrészeknél nem nagy cucc ha használtat veszek, csak ahhoz egyrészt értek, másrészt nem igen fordul elő rejtett hiba amit 1 nap alatt ne vennék észre. Itt meg lehet a legnyilvánvalóbb hibát se venném észre.
golyani:Köszi a két linket. Valszeg MTB lesz. Haver felvetette hogy volt már bakonyban egy igen jó kis túrán. Egyszer elruccanok majd vele.
Az intersport miért olyan jó hely? Nézegettem neten nekem nagyon decathlon-os beütése van. Genesis az olyan jó márka? KTM-et meg genesis-t láttam a katalogusban. KTM az nekem tul drága, Genesis meg nem tudom milyen. Akikkel eddig beszéltem nem említették ezt a márkát.szatocs: Pest nem lenne akadály, csak a gari meg egyéb szervizelés miatt nem tudnék felmászkálni. Ha meg győrben ez nem oldható meg az necces. Ha nincs olyan bringa itt ami kéne meg rendelni se tudok, akkor marad pest.
Viszont ha 80-90k-ért kéne vennem + 3k az utazásra (és akkor még fel sincs szerelve a bico) ugy már huzos. De ha annyira jó vásár akkor lehet hogy az lesz.
Amugy a hajlított kormány ennyire gázos? Nem tudom, azért kérdezem(ugye 7-8 éve nem volt bringám).Meg néztem egy kona-t itt. Kicsit talán tul jó áron is, ezért nem tudom hogy jó-e. Haver azt mondta hogy a villa elég szar rajta, de minden más korrekt. Meg ugy hallottam ez egy egész jó márka. Szerintetek?
-
szatocs
őstag
válasz ez_meg_emaz #14146 üzenetére
Én ezt nézném meg, ha Pesten vagy a közelében laknék.
Így viszont maradt egy 2009-es változata ennek. Majdnem teljes áron, és cseréltetek rajta sort, láncot, ülést, pedált, és lehet, hogy még kormányt is. Ebben a változatában (08) azonban lehet, hogy nem cserélnék, mert ez egyenes.
Persze kérdés, hogy van-e ott méretben, meg hogy másikat választanál-e, de ha van még választék a többiből is, akkor valamelyik leárazottat megnézheted.
Én 182-3 cm vagyok, nekem azt mondták, hogy az ideális a 18"-os lenne, és 19,5-öset rendeltem, mert a 17,5 már lehet, hogy kicsit lenne. Ha ezt nézzük, Neked valószínűleg egy 19-20" kellhet, de ezt csak így látatlanban mondom, legjobb, ha kipróbálod, ráülsz az aktuális kerékpárra, hogy mekkora is kéne.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
golyani
őstag
szóval vmi olyat keresel amivel elmehetsz tekeregni és egy kis döngölt földúttól sem riad vissza akkor neked a cross bringák közt kell nézelődni pl.:[link]. ha erdőben is szeretnél többször mászkálni akkor már MTB kell neked pl.:[link]. Néhány márka a teljesség igénye kélkül: Merida, Kelly's, KTM, Giant, Magellan, etc. Én érdemesnek tartanám h benéznél mondjuk az Intersportba elég jó áron vannak elég jó felszereltségű bringáik.
-
rétisün
veterán
nem kérdeztél hülyeséget, de valószínűleg tényleg mindenki bringázik (bringázott) van egy kicsit feljebb egy hsz, nézd meg. ő biztos tud segíteni (ha éppen nem bringázik )
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz ez_meg_emaz #14142 üzenetére
Ennyire hülyeséget kérdeztem vagy mindenki biciklizik és senki se néz fel ph-ra?
-
krokk
senior tag
válasz Ariadne #14116 üzenetére
köszi a sok infót... de
van tisztítószerszámom hozzá mindenféle szoktam is de csak fél évente évente egyszer mivel folyamatosan használom ezért elvileg nem kell annyit, ha meg nem használom akkor kifeszítve kiszárítom a belsejét.
egyelőre én is maradok azthiszem a külön kulacsos megoldásnál.
tegnap kipróbáltam. hát sokkal jobban bírtam mint máskor... feltehetőleg emiatt... de passz 1 próba még nem próba de az lábaim nem fáradtak el úgy ahogy szoktak. majd kiderül több próba után hogy milyen lesz.amúgy ajánlatos isostarnál lejjebb venni az előírt keverési arányt? fél liter 3 kupica? lehet kipróbálom 2vel. vagy inkább ne?
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
rétisün
veterán
na, hazaértem egy 82 km-es körből, kár hogy ebben a putri zala megyében mindig fúj a szél de azért nagyjából féltávon legalább hátulról fújt (ezen meg úgy meglepődtem, hogy csak na ) szóval ezért nem volt annyira vészes.
második rész hétfőn, csak nem jön már addig hidegfront[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz golyani #14140 üzenetére
Utálom a ráhúzós bowden véget. Részemről a bádogos, gyantás ón + 150W-os páka híve vagyok. Igaz ez csak köszörült bowdennél működik, mert a teflonos csodádak nem lehet forrasztani, mert a gyanta nem szedi le a teflont. Egyrészt összetartja a bowden végét, másrészt a kötéseknél, ahol megfogja a fék, vagy a váltó csavarja, ott nem esik szálakra.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Egyáltalán nem értek a bringákhoz, ezért gondoltam itt kérek véleményt, tanácsot.
Biciklit szeretnék venni olyan 70k körül.
Még azt se tudom hogy használtat vagy újat, érdemes használt bringát venni egyáltalán? Egyben gondolom olcsobb és egyszerűbb lenne mint alkatrészenként. Egyrészt ugye nem lenne ki összerakja, másrészt mint írtam nem értek hozzá, nem tudom milyen alkatrészeket lenne érdemes venni. Gondolom mint a pc-knél itt is van választék bőven.
Igazából azt se tudom méretre mekkora kéne nekem. 189-190cm körül vagyok.
Túrázni meg városba kéne. Túra alatt nem feltétlen beton útra gondlok. De még igazából én se tudom merre mennék vele. 14éves korom óta nem volt bringám akkor is csak 1 évig mert vmi szar metro-s 20k-s bringát kaptam aztán 1 év után kissé megviselt lettMárkákat se ismerem. Felsorolhatnátok milyen márkákat érdemes venni/keresni, esetleg ha van ilyen miket érdemes kerülni. Egy márkát ismerek gyerekkorom ota az a shimano, de hogy a többihez viszonyítva mennyire jó meg miben azt nem tudom.
Eddig ezeket nézegettem:
Gepida mundo 500 (új, egyik helyi boltban)
Itt ph-n 2 bringa használtan. (nem tudom hogy megéri-e
Meg a Magellan Crater-t néztem még egyik tesztben. -
golyani
őstag
válasz Kephamos #14134 üzenetére
normális bovden ajánlott Shimano vagy Jagwire, kupakból ne a kis gagyit a végére, mert nekem szétnyomta a bovdenház, van ilyen kiscit vaskosabb kb 35Ft/db. bovdenház métere 3-400Ft, bovdenből meg ajánlom a köszörült Jagwiret.
szerk: feleslegese bovdenszettet venni. fékbovdenházból kell max 1,5m az 600Ft meg 2 db hyper köszörült bovden az 2*400Ft az 1400Ft. a váltóhoz némileg több bovdenház kell, de sztem abból is kijössz 2000Ft-ból. kellenek még a kupakok fékhez 4db, váltóhoz 10db ha jól számolom a minőségibből ez kb 500Ft, 4db bovden vég meg 40Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Bovdenszettet milyet érdemes venni? Nem szeretnék sokat költeni rá, de szívni sem akarok. [link] ezt néztem, kissé borsosnak tartom az árát. megéri vajon?
-
h0o2a7j6
tag
Nincs véletlenül valakinek 40/42/44es lánctányérja eladó?
130-as lyukkör/5 lyuk
-
-
Ariadne
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #14130 üzenetére
A szűk keresztmetszet az, hogy mennyit szánsz rá.
-
golyani
őstag
van egy PDM-520-as pedálom lehet benne vagy 200km. tegnap észrevettem vmi minimális játékot a tömítésnél. de nem olany durva h kotyog. hanem a tengelyre merőleges irányban próbálom csavarni akkor az a műanyag záróelem közelít a tengelyhez. szerszámom nincs egyiknek neki estem fogóval sikerült oldani, de szétszedni nem tudtam . a műaynag kupakot elkezdtem kitekerni de a tengely nem jött vele, maradt a helyén. boltban aakrtam hozzá szerszámot venni ott azt mondták h nem lehet bontani . olyan mintha műanyagra lenne egy csapágy aminek a külső gyűrűje műanyag.
ötlet?
-
Meme
aktív tag
válasz ***ANDRÁS*** #14130 üzenetére
Használt kerékpárokat árulok. (uj isvan persze...)
Keress meg priviben mi kellene, mennyi van rá, mekkora vagy...
van pár gépem valószinű találunk megfelelőt...
Szevasztok bogyókák!
-
Dirtyz
őstag
Valaki holnap egy pilisi túrára?
-
Meme
aktív tag
válasz Kephamos #14126 üzenetére
bowden, bowdenház csere
fejcsapágy generál
teló generálA bowdenezést inkább szervizben
A fejcsapágyban golyóskosár csere és zsirozás, ha nincs szerencséd, akkor már berágodott a futófelület, akkor fejcsapágy csere.
teleszkópot ha nem vagy müszaki anlfabéta, akkor meg tudod csinálni. Poculás és zsirzás, más nincs benne.Szevasztok bogyókák!
-
Kickass
őstag
Double Track dirt/freeride felniről valakinek van tapasztalata? illetve honna lenne a leggazdaságosabb megrendelni, esetleg vki tud debrecenben boltot ahol lehet kapni
előre is köszi az infót
-
Kephamos
addikt
Most voltam boltban és megállapítottam, hogy gyakorlatilag az egész bicajt szét kell szedni. A teló nem mozog (RST Gila), a pedál kattog, azt csak meg kell zsírozni, a kormány nehezen jár, a fékbovdenek pedig megcsúsznak, tehát úgy marad a fék. Ez az, amivel nem tudom, hogy mit kellene kezdenem. Egészen szét vannak lapulva ott, ahol csavar van és már az előző szezonban is hiába állítgattam, egy izmosabb fékezésnél elcsúsztak a bovdenek.
-
lorcsi
veterán
válasz tr00p3r #14124 üzenetére
persze válaszolhatsz te is és mindenki aki volt már iylen vagy hasonló közelében
bár én sem ezt a kategóriát hanem deore szintűt tudok majd megvenni(a kérdés viszont most ugrott be)..olyan 2005 körülire gondoltam, persze újonnan. gondolom ezeknél sincs nagy difi egy átlagfelhasználónak
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
tr00p3r
addikt
válasz lorcsi #14122 üzenetére
bár nem engem kérdeztél, de szerintem nincs. a shimano kb. 25 éve ugyanazt a SIS rendszert alkalmazza a váltóin. esetleg a shadow váltók óta van/lehet némi különbség a viselkedésben. az XTR kategória mindig is a csúcsot reprezentálta és odafigyeltek rá. ugyanaz a funkciója mint 25 éve...........
-
Meme
aktív tag
válasz lorcsi #14122 üzenetére
2003-as széria van
2007-es széria van
Xtr normál váltónál nincs érezhető difi.
Ha az ujabból a Shadow tipusut nézzük, az jobb.
Merevebb, terhelés alatt gyorsabb, nem csapja magát a vázhoz.Viszont ez 40k+
Az xt shadow böven elég mindenre, ~17k a faktorban
Szevasztok bogyókák!
-
BMW-M6power
tag
Sziasztok nekem lenne egy eladó Peugeot Országúti bringa.Fehér színű a váza. Használt állapotú, de tökéletesen működik rajta minden, fékek,váltók(2*7),a gumik nagyon elkoptak,a pedálok cserélve lettek,valamint az első villa is cserélve lett,gyönyörű króm villát kapott. Az alkatrészek külön is eladóak!!
A váz eredeti Peugeot, nem kamu!!
Ajánlatokat Privátba várom, képeket Privátban küldök!!
Csere érdekelne másik bringára!![ Szerkesztve ]
Galaxy S10+
-
KaraDani
addikt
Jorus: ugyanazt az órát néztem ki ami neked van, ahogy a képen látom, de azt nem tudom, hogy pedálfordulatszámot most mér e vagy sem. Itt bent van a funkciók között, a hivatalos honlapon meg nincs Eldöntenéd a kérdést?
-
Ariadne
őstag
válasz Jancsi #14109 üzenetére
Ez a Magellan váz még mindig nagyon tetszik, annyira eltalálták. Épp tegnap is láttam egyet, szegény jószágot itt Pesten a Puskin mozi elé kötötték ki. Szadizmus...
-
Ariadne
őstag
Jó az a camelback nagyon, főleg nyáron. Csak mérlegelni kell minden töltésnél, hogy a 2-3 kiló víz kell-e, mert ha van kút útközben, akkor nem érdemes teletölteni, mert nehéz tud ám lenni. Isostart tényleg ne tedd bele, én is úgy használom, ahogy tr00per írta. A zsákhoz is elkél a tisztító, Decathlonban van hozzá szett, amivel egyrészt ki tudod feszíteni, hogy belül is megszáradjon, másrészt ki tudod mosni a csövet pl., hogy ne penészedjen be. Azonnali öblítés ellenére is tud olyat...
-
Azazello-
senior tag
ez normalis, hogy ilyen olcso [link]?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
-
Xantomas
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #14105 üzenetére
Kuka. Lehet hegeszteni, de mivel mellette meggyengülne az anyag, ugyanúgy elrepedne.
3-4E ft-ért lehet kapni régi acél mtb vázakat normálisan néz ki, merevebb, könnyebb. Hulladéba valóak ezek az össztelós bringák.
Szaki is kb ennyiért csinálná meg a javítását, és mindenképpen lutri lenne.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Meme
aktív tag
válasz ***ANDRÁS*** #14105 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ez egy ipari szemét...bocs
Vegyél egy alapméretes merev acél vázat szerintem.Meg lehet hegeszteni, tartani is fog, de maga a szerkezet akkor is kuka
Szevasztok bogyókák!
-
Meme
aktív tag
Tegyük tisztába -valószinű sokadjára, és nem utoljára - a telókérdést.
A gyári kenés azért nem annyira rémisztő, mint ahogy a bikemagosok leirják.
1 évet az is bőven kibír.
De ha lecseréled minimális használat után az olajat, akkor igenis érezhető a difi.
-hosszabb idő után meg pláne-Nálam speciel 2000,- huf egy teló generál- pucolás, olajcsere
Most rendeltem Enduroforkseals szimeringeket, 7-8k a komplett garnitura, igen jól néznek ki.Olajból annyi és olyan kell amennyit a gyártó megad.
Marzocchi és Rock Shox cc/ml ben adja meg mennyi kell
Manitou pedig ugy, hogy mennyi legyen a távolság a becsuszo tetejétől az olajig kihuzott szárakkalManitouba 5w-s olaj , Marzocchiba 7,5w-s olaj,
Rock Shox-ba 15w-s a kenére alulra és 5w-s felülre a csillapitáshoz.
Ha valakinek a csillapitás lassú vagy gyors akkor lehet trükközni kissebb ill nagyobb ?w-s olajjal.A kerékpáros Motorex termékeket a BoneShaker forgalmazza, minden kisker tud töle vásárolni.
Ha konkrétabb kérdés van, lehet privizni!
Szevasztok bogyókák!
-
***ANDRÁS***
aktív tag
hellosztok
tanácsotokat szeretném kérni.
van egy átlagos joddy kerékpárom. Váz egy illesztésnél megrepedtjavítása, hegesztése lehetséges? CO? védőgázas hegesztés?
hegesztés után tartani fogja magát? nem fog újra megrepedni?vagy új váz?
-
Jancsi
aktív tag
Összeállt az idei konfiguráció [link] Több kisebb logisztikai csoda után. Még ma délelőtt lett légtelenítve a fék, most délután sikerült beszereznem két méltán híres külsőt, IRC Mytos XC Front-ot előre és Continental Traction Pro-t hátulra. Délelőtt befutottak a Meme mester által fűzött szép kis kerekek is [link]
Holnap 6-kor már a vonaton fogok ülni és robogni a Zemplén felé, 4 napig se, meló, se tanulás, se net, és még telefon is csak néhanéha. -
krokk
senior tag
válasz tr00p3r #14099 üzenetére
1 éve van meg durván, kb most tisztítottam először tablettával.
igazából vizet használok csak benne, napi vagy max heti szinten, szóval folyamatos használat alatt van így nem tartom fontosnak annyira tisztogatni meg ki szoktam szárítani ha hosszabb ideig nem használom.
Lehet hogy nálam is víz és kulacsban iso lesz... már csak kulacs tartót kéne venni/feltenni... amióta megvan a camelbak nem használok már kulacsot..kösz az infót.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest