Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Rég jártam erre, és mivel az összefoglaló is régi: mik jelenleg a jó ár-érték arányú, nem túl gyakori (nem mindennapos) otthoni használatra, de már eszpresszó-képes vagy -közeli kézi őrlők, amik kaphatók is?
    Illetve ha gépet is beterveznék, ugyanilyen használatra (heti max 2-4 kávé), akkor mi a kompromisszumos választék?

14 éve elterveztem hogy kiművelem magam, és csak jó kávékat fogok inni, de itthon csak én fogyasztom, ráadásul hétköznap reggel kiesik, csak hétvégén van elegendő idő, munkahelyen az automaták szolgálják a népet napi 25-30 adaggal, meg a Segafredo vonalon, (és az emberek meg valahogy nem érzik a különbséget, nem értik a kávét, egyszer vittem be paljoc GetUp-ot, de nem tetszett nekik, bezzeg az omnia..) szóval nem érte meg befektetnem. Egy régi kézi darálóval, és egy Delonghi ec155-el elvoltam, tesztelgettem, de a daráló inhomogén őrleményt ad, a cremásítótól megszabadított kosár gumibetétje meg kezdi megadni magát, szóval most döntenem kell. A kiművelés meg az elmélet többnyire megvan, az eszközpark meg a tényleges elhivatott gyakorlat hiányzik. De hátha majd most

Új hozzászólás Aktív témák