- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Más téma, ha már kezdő topik
cuppingoltatok már, vagy szoktatok valamilyen rendszerességgel? vagy ez nagyon HC topik?Van egy ismerősöm, aki nem nagyon kávézik, és nem akartam espressoval sokkolni
Így a Hoffmann-os házi cupping útmutatás alapján csináltunk egy session-t. (15gr, 250ml)
P&Y Sidamo, P&Y Brazil Cerrado, P&Y Grandi Arabica, Roastopus Seahorse volt a felhozatal. French press-nek a Seahorse-t és a Sidamo-t már próbáltam, espressonak mindegyiket ismertem már.Számomra nagyon érdekes volt így szálazni az ízeket, sokkal 'részletesebb' képet kaptam a kávékról, főleg ahogy folyamatosan hűltek, és újra visszakóstoltam őket. Talán a "versenyzők" is jól lettek megválasztva, könnyú volt sorrendet felállítani savasság-keserűség arányt tekintve.
Az ismerősöm annyira nem élvezte a dolgotnála az egyetlen vállalható a Grandi Arabica volt, a Brazil még elment, ha a másik háromból kellett választani.
Nagyjából megegyeztünk, hogy egy éve ugyanazt mondtam volna amit ő, én már hozzászoktam a savasabb ízvilághoz.Ami még érdekes volt, ezután újrakóstolni espressoként - a Roastopus kiegyensúlyozottsága ugyanolyan egyértelmű volt, számomra kellemesen kiegyensúlyozott, az ismerősömnek bántóan savas majd bántóan kesernyés - túl "tömény".
Szerintem érdemes ilyen tesztet csinálni, akár 1-2 kávéval is, kicsit másképp is megismerkedni az ízvilágával
(still better than benzinkutaskávé
)
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Gumi és felni topik
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- DDNS szolgáltatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest