Hirdetés
- Syl: UPS - te áldott!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Nem kell ehhez 100 céget végigjárni.
De láttam már belülről cégeket és nem csak sw fejlesztőként, sőt még állami cégnél is voltam.
Látom a páromék cégét, bátyámékét, a volt csoporttársaimét, olvasom ezt a topicot egy ideje, nézem a mennyitkeresel.hu-t és szépen levontam ezekről a helyekről a következtetéseket.Kivételt természetesen lehet hozni mindenre, de általánosságban ezek a tapasztalatok.
A nagyobb nemzetközi cégek távlatibb tervekben gondolkoznak és nem mennek csődbe, ha egy nagy projekt háromszor annyi ideig tart, mint kellett volna, nem borítékozgatnak, akkora piacuk van, hogy van pénzük elszívni az embereket a kis cégektől, a világon bárhol elfogadott referencia náluk dolgozni.
Ezzel szemben a magyar cégek többségénél (van kivétel), meg a borítékozás, ami gond a szabadságnál, betegállománynál, hitelnél, meg úgy nem az igazi. Gondok lehetnek a szabikkal, a túlórákkal, a betegséggel.
Könnyebben csődbemennek, ha balul üt ki valami a projekten. Sokszor van az a mentalitás, hogy a főnöknek új bmw kell, ezért még egy picit spórolnak a béreken, amit már eleve feketén fizetnek részben.. A nagy multinak ez aprópénz, jóval olcsóbb, mint kint, így is simán megéri nekik.Ezek egyébként nem csak az sw fejlesztésben vannak így, bár másban azért több rossz példát találni. Mondjuk az is igaz, hogy más szakmákban úgy általánosan rosszabb minden.
Nézd csak meg őt, 4 év java tapasztalattal, felsőfokú angollal nettó 390-ért foglalkoztatják... Én 1 év után kapok ennyit (éves FIX juttatás / 12 esetén még többet is, nem is kicsit) teljesen bejelentve (akkor is, ha szabin vagyok, akkor is ha beteg vagyok és a túlórámat is ez alapján). Ez nettó szemét kihasználás.
Multinál a bérsávok miatt ilyen nem történhetne meg (általában, nyilván van kivétel).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbyte - tapasztalatok, vélemények, észrevételek
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- GTA VI
- Escape from Tarkov
- Epson nyomtatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo MIIX 520-12IKB, Magyar bill, i5-8250 8Gb ram, 256Gb nvme, számla, garancia 2in1
- SAMSUNG LS32DG800SU ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR !! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 240HZ DUAL QHD OLED GAMER ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652VAUXEN) WQHD 100HZ GAMER PRÉMIUM MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs