Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz Jhonny06 #8183 üzenetére

4 gyerekkel szerintem kb. lehetetlen ezen változtatni, az ő eltartásuk alapból rengeteg pénzt elvisz - korábban volt egy cikk, ahol egy hasonló háttérrel induló nő (roma származás - ez szerintem a legtöbb munkáltatónál már egy hatalmas hátrány, bármennyire nem mondják ki-, alacsony képzettség, gyerek) talán a prezi konyháján kötött ki (de talán ő valami programban vett részt, és fiatalabb is volt).
    Alapvetően azt kellene felmérni, hogy az adott egyénnek milyen hard és soft skilljei vannak, amit hasznosítani tud, alapvetően mi az amire szükség van a munkaerő-piacon és számára reális cél lehet, hogy elérje. Igaz a pár hozzászólással fentebb linkelt cikkben pont az volt, hogy mennyire kizsákmányolták a legtöbb helyen, ahol meg nem, ott egyszerűen nem tudott egyetérteni a bevett praktikákkal.
    Az ő helyzetén szerintem egyénileg nagyon nehéz változtatni, alapvetően a munkáltatókat kellene jobban ellenőrizni, hogy ilyen ne fordulhasson elő, és össztársadalmi szinten foglalkozni a munkavállalók átképzésével (mint fentebb írtam, ennek szerintem a közmunka program hatalmas ellensége).

Új hozzászólás Aktív témák