Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

válasz sakal83 #41999 üzenetére

Ugy gondolod hogy nincs jo gimnazium, ahol boven hozzak, sot messze megugorjak a magant?

De van, viszont a számossággal és területi eloszlással vannak problémák :( .

Személy szerint teljesen mást gondolok erről. Szerintem az oktatásban semmi keresni valója a versenynek. Az oktatás egy végtelenül hatékony eszköz lehetne az esélyegyenlőségben és a társadalmi mobilitásban. És az hogy ennyire előtérbe kerültek a magániskolák az szerintem elsősorban azért történhetett, mert az állam képtelen jól ellátni a feladatát. Az pedig végképp a netovább csúcsa, hogy egy vizsga alapjaiban képes a gyerek jövőjét meghatározni. De ezzel most eléggé más irányba mentem.

Egy szó mint száz nem az van már, mint régen, hogy kb bárhova mehetett a gyerek, mert legalább a jó szintet elérte az oktatás színvonala. (Személyes tapasztalatom van ebben, mert nem jó hírű szakközépbe jártam.)

Személyes tapasztalatom az, hogy óriási különbség van az állami és a piaci alapon működő oktatás között az előbbi javára.

Hadd kérdezzem meg, hogy láttál már valaha magánintézményt működni belülről?

Új hozzászólás Aktív témák