- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Domonkos
üzenetére
Egy átlag programozó nem old meg olyan feladatokat napi szinten, amihez egyetemi matek tudás kéne. És nem azért, mert nem tudna, egyszerűen a feladatok nagy része ilyen jellegű. Framework-öket használ és azok az algoritmusok már előre le vannak programozva sokkal hatékonyabban, mint ahogyan azt nagyjából bárki meg tudná írni. Többek között azért, hogy ne kelljen századszorra feltalálni a kereket. Ezeket a feladatokat bőven meg lehet tanulni bootcamp-en, de mondjuk nem néhány hónap alatt. Én találkoztam 1-1.5 évessel is korábban, az már közelebb áll a valósághoz. Egyetemen egy félévben 1-2 releváns infós tárgyad van mondjuk, tehát ilyen heti 2-4 óra. A normális bootcampen meg napi 8 órában nyomod + házi, tehát mondjuk heti 50 óra.
Nekem a legnagyobb gondom az előképzettség. Aki ilyen érdeklődési körrel jön, annak el hiszem, hogy meg tudja tanulni. De az ilyen random pályaelhagyó Gizike, akinek annyi köze van az IT-hoz, hogy a telefonján FB-ozik (még gépe sincs, mert minek), az hogy helyezi el ezt az egészet a nagy térképen, hogy ő most mit csinál? Én gyerekkorom óta nyomkodom a gépeket és baromi nagy segítség volt már az egyetemen is, hogy nem csak úgy random leültettek, hogy tessék, programozz, hanem emlékeztem a telepített programokra pl., hogy bizony ott voltak a .dll fájlok, amikor másolgattam a cuccokat, stb. Egyszerűen el tudtam helyezni az egészet valahol, hogy mit is csinálok, hogy működnek a dolgok. Akinek ez nincs meg, annak olyan homály van a fejében, hogy nehéz lesz behozni.
Olyan pozi is van, amihez komolyan kell algoritmizálni, de ez fel is van tüntetve és ez mondjuk a pozik 1%-a (se).
A legnagyobb igazság az, amit Tapsi ír, hogy ugyan elérhető online minden, de te nem fogsz nekiállni bizonyos dolgokat tanulni (nem hogy matekot nem, de még mondjuk egy operációs rendszereket sem). Persze vannak olyan site-ok (pl. ez), amik ezt jól összeszedték, de kevesen ilyen tudatosak, ezért marad az egyetem jobb esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC 2 távirányító
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 02.05
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest