Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz Veron #27132 üzenetére

Oldja meg, biztos lenne lehetőség. Ha sajnálja az időt rá, akkor meg nem is akarja annyira.
    Ha valakinek gyereke van, akkor a hivatástudat az gyávaság, önzés és felelőtlenség különböző mértékű keveredése. Tudom, hogy aki benne van ezt soha nem fogja elismerni, de az ilyenek mögött családok és gyerekek vannak. Miközben a "gyerekekért" / "betegekért" teszem szöveget nyomják, közben mögötte ott van a saját családjuk és gyerekeik.

Én azért éheztem gyerekként, mert anyám hivatástudatos tanár és egyedül maradt, aztán hát a hivatástudat, a gyerekek a fontosak (az iskolában) meg a többi közkeletű hülyeség, amivel indokolja a sok tanár, hogy miért csinálja. A saját gyereke meg vacsora nélkül feküdt le és leszarom, hogy néha ő sem evett. Normális munkát kellett volna keresni (lett volna) és aztán felőlem tanítson hétvégén hobbiból.

A hivatástudat egy ostoba lózunk arra, hogy önző és felelőtlen.
    Én szoftverfejlesztek és tanítok, mert hobbim a tanítás, és a gyerekem nem éhezik.

utálom ezt a takarózást és az sem érv, hogy megvan mondjuk a másik fizetésével, mert bármikor alakulhat úgy, hogy nem lesz a másik, aztán lehet hivatástudatoskodni, hogy csak minden másnap eszünk.

Ez a hivatástudatoskodás pontosan olyan, mint amikor azt mondta a kormányzattól vamaleyik, hogy a tanárnak ott anyári szünet a rendőrnek meg az adrenalin. Ugyanaz a kategória, csak más az elszenvedő fél.

Új hozzászólás Aktív témák