Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
dyablo0506
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én most csak a saját programnyelvemre tudok példát mondani, hogy hogyan gondolnám érdemesnek a tanulás elkezdését) (Java) (Egyébként ezzel a nyelvvel nem nagyon fogsz mellélőni ha ezt választanád)
Elmondom, hogyan készülnék fel egy Java interjúra ha most nem lenne lehetőségem tréningre menni.
Alapoknak jók a videó tutorialok, hogy láss a syntaxra példát, de azokba nem érdemes nagyon belemélyedni, csak átfutni érdemes őket (amúgy se lehet túl sokáig elviselni a gyorsan és érthetetlenül beszélő, recsegő mikrofonú indai mukikat
) Ennek az a haszna, hogy látod, hogy néz ki egy projekt egy IDE-ben anélkül, hogy összeállítanád a környezetet.
Ezután megnéznék egy tutorialt arról, hogy Eclipseben hogyan tudod összeállítani a környezetet, Hello Word-ig és felállítanám magamnak. Nagyon részletesen el szokták magyarázni.
Ezután a neten átolvasnám az alap koncepciókat, fontosabb, gyakran használt könyvtárakat, hogy tisztában légy az alapokkal és megpróbálnám alkalmazni is őket Eclipseben játszva velük. Ez jó tutorialnak tűnik az alapok elsajátítására:
https://www.w3schools.com/java/
Ezzel pár hetet eltöltenék, hogy meglegyen az alapok.
Sok jegyzeteléssel, ismétléssel.
Néhány hétig az Eclipse-ben gyakorolnék. Megismerném részletesen a funkcióit és a Java nyelv alapjait.
Én úgy érzem otthoni tanulással a legnagyobb sikereket akkor értem el amikor rágyúrtam az Oracle Java SE 8 Programmer 1 certificate-re. Ez egy 75 kérdésből álló számítógépes válaszkiválasztós vizsga ami a Java alapokra kérdez rá. Nem is a vizsga a lényeg, hiszen nálad egy 70k HUF-os kiadás most nem fér bele ahogy sejtem. (bár jól mutatna adott esetben a CV-ben ha mégis rászánnád az összeget, visszahozná az árát)
Hanem a tanulási folyamat: Nagyon részletesen, alaposan meg lehet tanulni a nyelv a alapjait a vizsgára való kvázi "készüléssel" is.
Két fő forrásból készültem:
1. Ezt a könyvet nagyon alaposan, lassan végigolvasva: Oracle Certified Associate Java SE 8 Programmer I Study Guide: Exam 1Z0-808 (első találat Google-ben) Fejezet végi feladatokat megoldva Eclipse-ben. (ha beírod google-be github-on első találat, le is tölthető az ebook)
Ezzel kb. 3 hónapot töltenék.
2. https://enthuware.com/java-certification-mock-exams/oracle-certified-associate/ocajp-1z0-808
Ez pedig egy windowsban megnyitható alkalmazás, ami szimulálja a valós Oracle vizsgát, érhetően példákkal elmagyarázva, mikor melyik válasz a helyes. Ez fizetős. Minden típusú vizsgához külön meg kell venni a licensz-t, de nem nagy összeg, néhány ezer forint átszámolva és rengeteg kérdést/választ tartalmaz)
Ezzel 1 hónapot töltenék.
A legjobb az lenne ha célul tűznéd ki a vizsga valós letételét, mert motivációt adna. (Nem kell nagyon félni tőle aki készül rá azoknak a túlnyom többségében sikerülni fog)
Ezzel a módszerrel, napi 15-45 perces órás készüléssel a junior Java programozók 99%-nál elmélyültebb tudásra tennél szert kb. fél év alatt (nem ismerem a szintedet, de elképzelhető, hogy a Te tapasztalatoddal rövidebb idő alatt is kiképeznéd magad). Magabiztosan kezdhetnéd el a programozói karriered.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Ennek az a haszna, hogy látod, hogy néz ki egy projekt egy IDE-ben anélkül, hogy összeállítanád a környezetet.